Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-07-2018, 19:48
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart 17 Temmuz 2018, 16'ıncı Nelson Mandela'yı anma günü

Bugün aynı zamanda 17 Temmuz 1918'de dünyaya gelen Nelson Mandela'nın doğum gününe denk geliyor. (Ölümü 5 Aralık 2013)

Başlığı Eski ABD başkanı Barrack Obama'Nın konuşmasını eklemek için açtım.
Maalesef İngilizce (altyazısız) ve 1 saat filan sürüyor (biraz ileri saracaksınız):
https://www.youtu.be/md_l4u-1vRQ?t=7370

- Obama benim zar zor açıklamaya çalıştığım şeyleri, özellikle son zamanlarda ırkçılığın, din savaşlarının hortlamasının. 1990'larda "tarihin sonunu" ilan eden iyimserlerin şimdi karamsar olup "demokrasinin sonunu" ilan etmeleri gibi konuları açıklıyor. Bir de ilginç bir iyimserlik aşılıyor. Konuşmayı bizden beter durumda olan Afrika ülkeleri için yaptığı için. mesela muhalefet partilerinin medyaya erişememesi. Bir takım adamların 550, %90 oy alması.

"Demokrasi zaten gavur icadı" vs gibi lafları açıklıyor ve bilmeyenler için 30 sene hapis yatmış olan Nelson Mandela gibi adamları açıklıyor. Gandhi'den alıntı yapıyor. Ben Türk Olarak da Atatürk ile benzetme yapmadan edemedim. Çünkü sürekli gençliğin önemini vurguluyor ve şöyle diyor.

Bizden öncekiler kurmuşlar. Ama öncekilerin kurdukları şeyin kalıcı olmasını garanti eden tek şey de gençliktir. O yüzden bu kişiler de (mandela filan) sürekli çocukların önemi, gençliğin önemi gibi şeyleri vurguluyor.

Yani yabancı dili olanların bakması gerek.

Trump - Putin zirvesinin (rezaletin) ertesi günü böyle konuşmalar biraz ferahlatıyor.
Alt 17-07-2018, 22:16
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Objektif acidan;Manidar bir konusma yapti, bununla birlikte mevcut iktidara ayar verdi kendince... Kendince diyorum belki de bir gunah cikarma seromonisiydi.

Trump' verdigi aba alti ayar kayda deger, ancak toplum bazinda ikinci bir Kennedy vakasi olasiliginin guclu potansiyelinin anlasildigi sanmiyorum. Kendi adina baskanligi donemince, Ortadogu'daki duruma katkisini sorguladi mi o da bir muamma.. Hani konu Mandela olunca, insan ister istemez dusunuyor.

Mandela kadar yurekli olamayan insanlarin, bu tur konusmalari bana tutarsiz geliyor. Ata sporlarimizdan biri olan annelerimizin senkronize terlik atislari esliginde, babalarimizin gurleyen davudi sesiyle kifayetsiz pezevenk! unlemi gibi... Ya da Perran Kutman'in, meshur sahnede tukur ulan yuzune! demesi gibi... Veya Vecihi'nin ucaktan gul atmasi, hatta Adilos'un hayat simdidir bahsini algilayamayan suursuzlara iliskin, o unutulmaz gulusu kahkahasi gibi.

Klise bir sekilde tanri bize esit yaratildigimizi soyler babinda, din cimentolu konusma, ardindan yasam standartlari babinda sosyal esitsizlikler, irkcilik, kadinlarin is yasamindaki eksiklikleri vs. Vs. makjayindan sonra bir miktar tutarli konusmaydi diyebiliriz. Hangi siyasi fraksiyon olursa olsun genc nesli hedefler, bu bilinmeyen bir durum degil. Bkz. Mc Donald's jenerasyonu

Halbuki 68 jenerasyonu birseyi cok iyi aciklamisti, sanattan, mizahtan anlamazlar, her sekilde fasizm uygularlar, bir tek bununla basedemezler, cunku gucunu bilmezler diyordu. Imagine bu yuzden simge gibi bir sarkidir. Neyse ki hala hayatta olanlar var ve bu iyi birsey..

Elbette Ataturk de gencligi hedefledi. Ama bir kisim genclik onu hedefleyemediginden, antropoloji'yi dahi irkcilikla esitleyen soylemler cok degil kisa bir sure once soylendi.

Donem dongulerine iliskin iyimserlerin, kotumserligi, kotumserlerinse iyimser takdimi akis icinde normal... Insan en iyi birebir yasadigi deneyledigi donemi bilir. Yani ornegin, Jackson' la da konusma sansimiz olsaydi, eminim bu piece of shitleri(siyahlari kastederek) bu kadar guclendirdiniz der miydi acaba? Ya da ne guzel bir piece of shit'im, kestim, dogradim, bugunku durumlarini bana borclular, Ben on kaplan gucundeyim der miydi? Bu yuzden iyimserlik/kotumserlik cok fazla yoruma acik degil.

Sonuc olarak Trump-Putin tiyatorasini izliyoruz simdilik..

Trump'la kiyasla, Obama evet daha tutarliydi diyebiliriz. En azindan Trump gibi, servetini cesitli paravan sirketleri satin alarak devredisi gibi olaylari olmadi, hic unutmam bizde de birileri kurban kesmisti secildiginde!?

Konu Neva tarafından (18-07-2018 Saat 01:16 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-07-2018, 12:37
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Olabilir.

Ama ben bunun, Al Gore'un bir de Noam Chomsky'nin videolarını izlemeye çalışıyorum.

Üniversitede ders anlatır gibi, aslında not alarak dinleyebileceğiniz konuşmalar yapıyorlar ve tarafsız biçimde, ders anlatır gibi anlatıyorlar. Ve bu 1,5 saatlik konuşmasında "Trump" / "Putin" isimleri bile geçmiyor.

Bir de bu linkler nedense bozuluyor. Ben mi yanlış yapıyorum? tekrar ekleyeceğim:
https://www.youtu.be/md_l4u-1vRQ?t=4216

Önerilen Siteler