Isvicre kanallarindan sikilip Yurdumun Tv kanallarini zapliyorum.Dinci kanallari bazen aciyorum ve seyrediyorum.Hep acikli filimler,agit gibi türküler, sarkilar,acikli ilahiler,iki cümleden biri,allah,bismillah ,vallah,yallah,insallah vs. vs....Adamlar hakli.Korkuyu,endiseyi ve aciyi müminin zihninden eksik etmeyeceksin.Deprem,sel felaketi ve ölümler dinleri ayakta tutuyor.Bu dinler ve dolayisiyla dinciler nicin cinsellige ,dansa ve müzige karsilar?Cünkü nesenin, hayatin ve mutlulugun oldugu yerde ne tanri olur ne de din.[b]
Fasil : İlaveler Bölümü
Konu : Nefisle İlgili Eedebe Giren Hadisler
Ravi : Ebu Hureyre
Hadis : Bir gün, Resulullah (sa) ashabına: "Şu kelimeleri kim [benden] alıp onlarla amel edecek ve onlarla amel edecek olana öğretecek?" buyurdular. Ben hemen atılıp: "Ben! Ey Allah`ın Resulü!" dedim. Aleyhissalatu vesselam elimden tuttu ve beş şey saydı: Haramlardan sakın, Allah`ın en abid kulu ol! Allah`ın sana ayırdığına razı ol, insanların en zengini ol! Komşuna ihsanda bulun, mü`min ol. Kendin için istediğini başkaları için de iste, Müslüman ol! Fazla gülme. Çünkü fazla gülmek kalbi öldürür." HadisNo : 5837
Fasil : KORKU BÖLÜMÜ
Konu : Korku Hakkında
Ravi : Ebu Zerr
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ben sizin görmediğinizi görür, işitmediğinizi işitirim. Nitekim sema uğuldadı, uğuldamak da ona hak oldu. Semada dört parmak sığacak kadar boş bir yer yoktur, her tarafta Allah`a secde için alnını koymuş bir melek vardır. Allah`a yemin olsun, benim bildiğimi siz bilse idiniz az güler, çok ağlardınız, yataklarda kadınlarla telezzüz etmezdiniz, yollara, çöllere dökülür, (belanızı defetmesi için) Allah`a yalvar yakar olurdunuz." Ebu Zerr (ra) ilave etti: "Keşke sökülen bir ağaç olsaydım."
K. C. Sabah sabah hadisi yazmışsın içimi kararttın .zaten akşamdan kalmışım. daha iyi bi hadis yokmuydu yazacağın. zaten sen kadınsın, elindeki cımbızla hadis seçiyon. ondan sonrada bizi dumura uğratıyorsun ne moral kalıyor nede TELEZZÜZ.
öyle mi acaba sevgili özgür beyin * *bende diyorum benden baska deli kaldı mı ulke de diye.
işin şakası tabi gülene neden gülüyorsun denmez.ama hadisteki anlatımın manası belli.en gercek ölümdür.ve ölüm acıdır...var mı itirazı olan * *