Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-10-2018, 21:01
Saint-Just Saint-Just isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Patronların Ensesindeyiz!

Türkiye Komünist Partisi, krize ve kriz fırsatçısı patronlara karşı dayanışma, haberleşme ve mücadele ağı kurdu.

Yayımlanan çağrıda, 'TKP'nin bütün parti binaları, lokalleri, temsilcilikleri kapılarını bu ağa ulaşmak isteyenlere açacak. Gücümüzü birleştireceğiz. Patronlara boyun eğmeyeceğiz. Sömürücülere göz açtırmayacağız. Emekçiyi yalnız görüp, niyeti bozan olursa bilecek: Patronların Ensesindeyiz' denildi.

"Patronların Ensesindeyiz" başlığıyla yayımlanan çağrıda şöyle denildi:

Kriz var!

Kriz var mı, yok mu derken patronlar çoktan kriz planlarını uygulamaya koydu.

Patronların ve hükümetlerinin birikmiş günahlarının sonucu kriz. Şimdi krizi halkın üzerine yıkma planları yapıyorlar. Durdurmak için yapılması gerekenler var.

Patronların kriz fırsatçılığı böyle hayat buluyor: daha fazla sömürü için daha fazla zorbalık. Fırsatçı planlara izin vermemek için yapılması gerekenler var.

%1'lik zengin kesim, halkın yoksul yarısı kadar servete sahip ama zenginler aynı hikayeyi anlatıyor: Aynı gemideymişiz.

Bizim gemimiz ayrı, onların gemisi ayrı.

PATRONLARIN PLANLARI VAR, İŞÇİLERİN DE OLMALI

Patronların planları böyle: Kriz bahanesi ve kriz korkutmasıyla insanları daha ucuza ve daha çok çalıştıracaklar. Kriz var diyerek devlet bütçesini yağmalayıp, halkın yararlandığı hastaneleri, okulları, ulaşım araçlarını kaynaksız bırakacaklar.

Patronlar planlar yapıyorsa, işçiler ve emekçi halk da yapmalı. Patron takımına "Meydan size kalmadı" demek için, kriz fırsatçılarına emeğini ve ülkesini yağmalatmamak için...

İlk yapılması gereken belli: Birlikte hareket etme, birbirini bilme ve dayanışma yeteneğini artırmak.

Çağrımız bunun için.

Türkiye Komünist Partisi, işçileri ve emekçi halkımızı bunun için toplanmaya çağırıyor.

Hakları yenen, baskı gören, fazla çalıştırılan, sağlık, eğitim, ulaşım gibi temel hakları budanan, kendini tehdit altında gören emekçilerin bir dayanışma, haberleşme ve mücadele ağı içinde toplanmasını öneriyoruz.

Patronların Ensesindeyiz sloganı ile atacağımız somut adımları ilan ediyor ve çağırıyoruz:

* Bir haberleşme ağı ile yapılan tüm haksızlıkları, zorbalıkları, işçi ve halk düşmanı işlemleri duyuralım. Patronlara göz açtırmayalım. Herkes her şeyi bilsin. Bilsin ki, yardıma yetişsin.

* Hiçbir işçinin, hiçbir emekçinin sömürü ve zorbalık karşısında yalnız kalmasına izin vermeyelim. Güçlerimizi birleştirelim. Sözümüz söz olmalı: Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için.

* Yoksulluktan, acizlikten, bilmezlikten ya da korkudan kendini savunamaz duruma düşmüş olanın yanında olalım. Onu savunalım. Sokakta halk, fabrikada işçiler, mahkemede avukatlar güçlerini bunun için birleştirsin.

* Oluşturacağımız ağı her yerde örgütlü kılalım. İşyerlerinde işyeri komiteleri kuralım, mahallelerde bir araya gelelim.

Çağrımız bu: Tüm bunları birlikte yapmak, her adımı birleştirmek için Patronların Ensesindeyiz dayanışma, haberleşme ve mücadele ağı içinde yerinizi alın.

'PATRONLARIN ENSESİNDEYİZ' AĞI NASIL ÇALIŞACAK?

www.patronlarinensesindeyiz.org sitesi bu mücadele ağının haberlerini duyuracak.
iletisim@patronlarinensesindeyiz.org e-posta adresi üzerinden haberleşeceğiz, örgütleneceğiz.
+90 (541) 940 05 14 numaralı telefonumuz haksızlığa uğrayanları, direnenleri, hakkını arayanları birleştirmek için çalışacak.
TKP'nin bütün parti binaları, lokalleri, temsilcilikleri kapılarını bu ağa ulaşmak isteyenlere açacak.
www.patronlarinensesindeyiz.org
iletisim@patronlarinensesindeyiz.org
+90 (541) 940 05 14
Facebook: patronlarinensesindeyiz
Twitter: pensendeyiz
http://haber.sol.org.tr/turkiye/tkpd...indeyiz-248922
Alt 14-10-2018, 17:08
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sömürüye karşı yapılan her türlü mücadele desteklenmeli ama "Patronların Ensesindeyiz" gibi bir slogan ve zaman olarak bazı olumsuz hisler oluştu bende.
Bugüne kadar patronlar yokmuydu, bugünkü krizin asıl nedeni veya tek nedeni patronlar mı?
Tayyip diktatörünün suçu kendi üzerinden atmak için patronları, esnafları ve bütün satıcıları suçladığı bir dönemde diktatörle aynı safta yapılan bu eylem düşündürücüdür. Üstelik bütün muhaliflerin susturulduğu bir dönemde bu eylemin merkezinin legal olması şüpheleri arttırmaktadır.
TKP ezilen sınıfın olası ayaklanmasını kontrol altına almak için mi seçildi, çünkü özellikle bu ülkede her muhalif eylemin arkasında yine patronlar olduğunu biliyoruz.
Şüphelerimde umarım yanılırım ama hislerim yanılmadığımı söylüyor...
Alt 14-10-2018, 21:20
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türkiye Komünist Partisi, krize ve kriz fırsatçısı patronlara karşı dayanışma, haberleşme ve mücadele ağı kurdu.

Yayımlanan çağrıda, 'TKP'nin bütün parti binaları, lokalleri, temsilcilikleri kapılarını bu ağa ulaşmak isteyenlere açacak. Gücümüzü birleştireceğiz. Patronlara boyun eğmeyeceğiz. Sömürücülere göz açtırmayacağız. Emekçiyi yalnız görüp, niyeti bozan olursa bilecek: Patronların Ensesindeyiz' denildi.
"Patronların Ensesindeyiz" başlığıyla yayımlanan çağrıda şöyle denildi:

Adı Komünist kendi komünist olmayan bir partinin çözümü ancak bu kadar olur. Birde sömürücüyü cezalandıracaklarmış Şuna AKP hükümetine yardım ediyoruz deyin de adınız uygun olmasa da cisminize uygun olurdu.
Patronların ensesindeymişler vay ve hükümetin yanındayız deyin de anlayalım. O patronları bir hükümet yönlendiriyor. Devleti dışarda bırakarak kriz mi çözülür.

Bir komünist partisi kriz çözme diye bir niyeti olmaz ama adı kömünist cismi hükümet yanlısı olunca böyle olur. Zaten bir komünist partisinin esas kimliği kriz durumlarında ortaya çıkar. Çünkü o cilası sıyrılır gerçek yüzü ortaya çıkar.

İşçilerin krizler karşısında yapacağı mücadele sendikalarında yapılan mücadelede zor yolu ile haklarını alır. Ayrıca krizlerde siyasal iktidar toplum gücünü kaybeder işte o zaman komünistlerde onların boşalttığı o alanı doldurur. Fasulyeden slogan ancak oportonist partilerin işidir.
İşte günün TKP si de kendini deşifre etmiş durumdadır.

Krizler devrimcileri besler ve toplumla ilişki kurmasını sağlar Ama günün TKP si CHP nin bile gerisine düştüğünü ilan etmiştir.

TKP kapitalizm in genel bir çöküş yaşadığının farkında bile değil Bu çöküşte Türkiye gibi kapitalizm in zayıf halkaları en fazla kaybeden olur. İşte kayıplar kapitalizm de olduğu kadar insanlıkta kurtuluşun müjdesidir.

'PATRONLARIN ENSESİNDEYİZ' AĞI NASIL ÇALIŞACAK?

Hadi bakalım Kapitalizm i kurtarabilecekmisiniz. Adı cismine uymayanlar.
Alt 15-10-2018, 04:53
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili bilgivehis, kartopu,

TKP'nin patronlardan hesap sormasının AKP'ye ve kapitalizme nasıl yardım ettiğini anlayamadım.

--/--

Sevgili kartopu,

TKP üyesi misiniz veya aktif TKP üyesi olan yakın bir tanıdığınız varsa uzun uzun konuştunuz mu, TKP'nin nelerle uğraştığını, parti içi-saha aktivitelerini biliyor musunuz?

TKP'nin CHP'den nasıl geriye düştüğünü de anlayamadım.

--/--

İkiniz de TKP'yi pek tanımıyorsunuz sanırım.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 15-10-2018, 06:25
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

TKP'nin patronlardan hesap sormasının AKP'ye ve kapitalizme nasıl yardım ettiğini anlayamadım.

--/--

Benim TKP ile bir sorunum yok, kesin ifade ettiğim bir iddiam da yok, sadece bu eylem ve biçiminden şüphelerimi belirttim.
Şüphelerim bir anlamda da soru içeriyor, aynı şüphelerimi altta soru olarak sorayım.

-TKP bugüne kadar bu önemde ve bu büyüklükte bir eylemi veya çağrısı olmamıştı, tam da tayyibin patronları ve hatta esnafları dahi suçladığı bu ortamda tayyip ile aynı kulvarda buluşması şüpheli bir durum değil midir?

-"Kapitalizmin Ensesindeyiz", "BOP Eş başkanının Ensesindeyiz" gibi isimler dururken, tayyibin patronların ensesinde olmasıyla aynı anlama gelen sloganı kullanması tesadüf mü?

-Bugün marketlerde satılan kırtasiye ürünlerinin çocuklar için zararlı olduğunu söyleyenler dahi öldürülürken, TKP eylem merkezini legal olarak vermesi hangi güce dayanıyor?

-Faşizmin, baskıların, diktatörlüğün zirveye çıktığı bir durumda henüz arkasında bir halk kitlesi dahi olmayan TKP'nin sokak eylemine kalkışması ve bu kadar açık davranışı sizce normal mi?

-Halk ayaklanmamışsa, tepki göstermiyorsa, TKP meydana inmişse, faşizmin saldırısına hangi güç ile karşı koyacak?

-Adresimiz ahan da burası, haydi gelin eylem yapalım denecek ve bu çağrı diktatörün gözünün önünde yapılacak, bunun inandırıcı bir tarafı var mı?
Alt 15-10-2018, 08:48
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

--/--

Sevgili kartopu,

TKP üyesi misiniz veya aktif TKP üyesi olan yakın bir tanıdığınız varsa uzun uzun konuştunuz mu, TKP'nin nelerle uğraştığını, parti içi-saha aktivitelerini biliyor musunuz?

TKP'nin CHP'den nasıl geriye düştüğünü de anlayamadım.

--/--

Sn Şüpheci Dinsiz.
TKP nin şüpheli kuruluşundan (isim değiştirmesi) bu yana onu takip ediyorum
Ayrıca çok samimi bir arkadaşım o örgütten yani yakın takibimde.

Gelelim patronlara hesap sorması yazdıklarına baktığımızda sadece ajitasyon görüyoruz. Samimiyet yok.Can ataklı daha somut
Patronlardan hesap sormak patron düzeninin yıkmaktır yani hedefte patron devleti olmalı.

Geçenlerde bir patron kuruluşu devlete şunu dedi işsizlik fonunda biriken paradan işçilerin maaşını öde biz de işçi çıkarmayalım. Can Ataklı da şimdiye kadar kazandığınız paradan bunu yapın dedi. Can Ataklı daha somut şey söyledi Ama TKP Can Ataklı kadar cesur hedef göstermiyor. Soyut Sloganla uğraşıyor çünkü sistemi kızdırmak istemiyor. Biz bu durumu 1980 de de yaşadık devleti kızdırmadan soyut hedef gösterilmesi.

İşçilerin enflasyon karşısında yenilmemesi yüksek oranda sözleşmeler yapmasıdır. Toplumun yenilmemesi sistemin top yekün yıkılmasıdır.
Hükümeti dışarda bırakarak sisteme karşı mücadele veremezsin eğer veririm diyorsan bir başka gücün gizli ortağısındır.

TKP hiç bir somut hedef göstermiyor sadece kuru tehdit Biz buna laf olsun padişahım deriz yani mizahi alay etme.

CHP yine hükümeti hedef alan açıklamalar yapıyor TKP se patronu o patron hükümetten bağımsız mı. Yoksa hükümete yardım mı niyet.
Alt 15-10-2018, 15:07
Velhelebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Velhelebe Velhelebe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kapitalizme karşı mücadele komünist partilerle yapılamaz. Komünizm ve sosyalizm kelimesinin hiç kullanılmaması lazım. En önemli şey takiyye ve strateji kurmak. Komünizm algısı o kadar kötü ki tahmin bile edemezsiniz.
Alt 15-10-2018, 15:36
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Eleştirilecek yönleri olabilir. O kısımı geçiyorum, konuda ifade edilen eleştirileri değerlendireceğim.

1.) Efendim bütün sorunlarda çıkıp, sorun sosyalizmle çözülür demek yanlıştır.
2.) Stratejik politika ile taktik politikaları karıştırmak yanlıştır.
3.) Hayat ile bağı olmayan, kitlelerin sorunlarıyla içiçe olmayan bir anlayış biçimi, bürokratik olduğu kadar yanlıştır da.

Bir hikaye anlatayım;
İstanbul'da mahallenin birinde ciddi su sorunu yaşanıyor. Mahalle sakinleri bir araya geliyor, su sorunu için. Ne yapmalı, kime gitmeli vs.
Neyse herkes konuşuyor, o arada birisi çıkıp(devrimci ya) diyor ki;
- Su sorunu ancak sosyalizmle çözülür.
Yaşlı bir kadın çıkıp cevap veriyor;
- Evladım, sosyalizm gelene kadar biz bokumuzun üstünde mi oturalım?
Her şeye deva, hazır bir reçeteymiş gibi, her konuda, her sorunda, sosyalizm çözer demek, sanki hazır bir reçeteymiş gibi kullanmak, öncelikli olarak cehaletin, sonrasında ise kitlelere verebileek hiç bir şeyi, hiç bir pratik, politik temelinin olmadığını gösterir.

Kısaca her şeyi söyle hiç bir şey yapma anlayışının, cisimleşmiş halidir.

TKP'nin bu tutumu bir yönüyle, işçi ile patron arasındaki çelişkiyi kavranır kılmaktadır.
Krizin yükünün, sıradan bir işçinin kime yıkması gerektiğine dair fikir verir. Belirli, güncel bir politika oluşturabilir.

Buraya kadar sorun yok, bu güncel, taktik politika olarak alınabilir.

Anlamadığım böyle taktik bir politikayı götürüp, AKP desteği, CHP gerisine düşmek gibi, alakasız, absürt noktalara bağlamanın mantığı nedir? Nasıl bir ruh halidir?

Gördüğüm kadarıyla, TKP kriz sürecinde güncel politika koymak istiyor.

Gelelim sistemin yararına mı, zararına mı sorununa.

Eğer krizin yükü topluma, işçi ve emekçi sınıfına yıkılamazsa, kapitalizm, sermaye krizi aşamaz.
Bu kolayca anlaşılabilir olmalı ve bu kapitalizmin de, hükümetin de yararına değildir.
O halde böyle olması için, alternatif politikanız nedir? Bunu ortaya koymalısınız. Ama şu değil, efendim kapitalizm krizsiz yapamaz, bize ne kapitalizmin krizinden, ancak sosyalizmle çözülür vs derseniz, buna maval okumak, lafazanlık denir. 30 yııldır Türkiye'de bir türlü aşılamayan cehaletin sığındığı şablon, klişeden, kof slogandan öte anlamı yoktur. Zira kitleler Mars'da yaşamıyor, kitleler ancak dahili olduğu dünya ve yaşam koşullarının sorunlarıyla, sistemin açmazlarıyla yüzleşerek, kavrayarak politika üretebilir veya nihai politikalar etrafında örgütlenebilir. Efendim çatımız akıyor, sosyalizm çözer demenin anlamı nedir?... Politika ve eylem, yerinde ve zamanında anlamlıdır, her koşulda eylemsizliği önermek, klişe, tabu, umut siyaseti yapmak, beklenti siyaseti yapmak, eylemsizliğe ve politikasızlığa sürükler.

Asıl, kitlelere hazır reçete gibi, 2 kelimeden ibaret, "sosyalizm çözer"demek, işte tam tersine bu sistemin işine yarayan bir politikadır, üstelik tasviyeci, o halde hiç bir şey yapmayalım temelinde, bekle-gör, bir şey yapmaya gerek yok, o halde bekleyelim sosyalizm gelsin(gökten tanrılarla gelecek herhalde) rolü de vardır. Bu nihai bir ifadedir, oysa şimdi asıl soru, NE YAPMALI, NASIL YAPMALI? sorusudur ve bu soru şimdi, şu an sorulmalı ve şimdi, şu an cevaplanmalıdır. Ne yapmalı ki krizin yükü, sisteme yıkılabilsin, ne yapmalı ki, kitleler sorunlarının kaynağının(!) sistem olduğunu anlayabilsin! Bu önemli.

Eğer krizin yükü, işçi-emekçi sınıfına yıkılırsa, bu da sistemin ve hükümetin yararınadır.

Hemfikir olmamamız için hiç bir sebep göremiyorum.

Sonuç: Bu politikanın eleştirisi ayrı bir konu, ben şu ana kadar yapılmış yersiz ve anlamsız ve aksine sistemin yararına (tasviyeci) eleştirilere dair, gerçekten basit bir dille ve anlaşılabilir yazdım.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 15-10-2018, 15:46
Velhelebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Velhelebe Velhelebe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ne yapmalı ki krizin yükü, sisteme yıkılabilsin, ne yapmalı ki, kitleler sorunlarının kaynağının(!) sistem olduğunu anlayabilsin! Bu önemli.
Sisteme yıkmak bu aşamada zor. Önce dış güçler ile alakası olmadığı kavranmalı. Sistem en son olarak kavranabilir. Ayrıca kimse kapitalizm nedir bilmiyor. Sadece bakıyor ki aşırı zenginler var ve kendisi fakir. Biri çıkıp diyor ki o zenginler çok çalışmış, çok başarılı imiş, çok zekiymiş falan. İşte bu çok etkili bir bariyerdir ve sistemi görmeye engel olur, sorgulamayı durdurup kadere razı olmayı sağlar. Ya da boş umutlarla kandırır. Zaten kapitalizmin kabullenilmesinin bir sırrı da boş umutlarla çok iyi kandırmasıdır. Sen de yapabilirsin hissini verir sürekli.
Alt 15-10-2018, 23:52
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yeri gelmişken TKP'nin aktiviteleri hakkında kısa bilgi vereyim.

TKP kendi içinde ilk okul-orta okul-lise-üniversite gibi okullar-sınıflar oluşturmuş, "atölye" adı altında eğitimler düzenleyerek üyelerini eğitiyor. Bu eğitimlerde Marx-Engels-Lenin-Stalin'in teori ve pratikleri aşama aşama öğretiliyor. Güncel yerel-küresel meselelere dair dersler-tartışmalar yapılıyor. Özel üniversite-TV açma istekleri var, bunun koşulları oluşturulmaya çalışılıyor. Atölyelerde çeviri ve kritikler yapılıyor, sol literatürü zenginleştiren kitaplar yazılıyor, işçileri-halkı bilinçlendirme amaçlı küçük broşürler basılıyor, fabrikalarda-pazarlarda dağıtılıyor. Grev yapan işçilere öncülük-hukuk müşavirliği-medya desteği veriliyor.

TKP Dünyanın bir çok ülkesindeki komünistlerle iletişim halinde. Uluslararası toplantılara katılıyor, ev sahipliği yapıyor.

Muhakkak ki eleştirilecek yanları vardır. Ne var ki, uzaktan eleştirmek yerine partinin içinde olup çalışmak gerek, ki bu katılımcı demokrasinin olmazsa olmazıdır. "Tayyip bizi yönetsin" ile "TKP bizi yönetsin" aynı şeydir. "Ne Tayyip bizi yönetsin, ne TKP. Kimse bizi yönetmesin, hepimiz aktif rol alalım, işleri de kendimiz yapalım, denetlemeyi de. Kararları da kendimiz alalım, görevleri de kendimiz bölüşelim, uygulamayı da kendimiz yapalım, semeresini de birlikte bölüşelim" demek gerek. TKP'yi böyle görmek gerek. O bir düzen partisi değil. Biz düzenden rahatsız değil miyiz, bize sürekli zarar veren-sömüren-baskı uygulayan bu düzeni yıkmak istemiyor muyuz, o halde düşüncelerimiz ve eylemlerimiz de düzenin dışında olmalı. Fiilen kolları sıvamalı, görev almalı, dayanışma içinde çalışmalı, katılımcı demokrasiyi kurmalı, katılımcı sayısını, böylece gücümüzü arttırmalıyız.

"Biri gelsin bizi kurtarsın" dönemi bitti. Kurtulmak istiyorsan bir zahmet el atacaksın.

TKP, bu örgütlenmeyi tesis edecek insanların eğitildiği, devrimci teori-pratikleri öğrenebilecekleri iyi bir okul, iyi bir atölye. Sorunları varsa girip çalışıp ikna edip düzelteceksin.

--/--

Tüm kas-iskelet-sinir-damar ağına kadar anti-komünist yapılanmaya sahip bir sistemin içinde TKP ortaya ne koyabilir?
Örneğin; bu (yerel-küresel) sistem, öncü-kurucu-lider kadroyu oluşturmaya izin verir mi? Vermez, vermeyecek. Peki sen ne yapacaksın? Her şeyi TKP'den mi bekleyeceksin? Bekliyor isen zihnen düzenin dışına çıkamamışsındır, "Demirel bizi kurtarsın" diyenden farkın yoktur.

--/--

Başarıyı slogana indirgemek de düzen içinde kalmışlığın bir başka göstergesi ki, bu konuda gerçekçi bir karamsarım. Nasıl ki demir parçalarını sloganla makine haline getiremeyeceksem, eşitlikçi düzeni de sloganla kuramam. Kaldı ki, kertilmiş beyinler ve memetik konulu bir başlık açmıştım, kertilmiş bir beyinin sloganla aydınlanacağına dair beklentim sıfır.

TKP'den bir dostumla işyerinde sohbet ediyorken bir misafirim geldi, tanıştırdım, misafir başladı dostuma "siz halka inemiyorsunuz, süslü süslü konuşuyorsunuz, burnunuz çok havada" filan diye çıkışmaya. Dostum dedi ki, "biz aslından öğreniyoruz, aslı gibi konuşuyoruz, sorun bizde değil, kitap okumayan sizde". Halkın durumu da misafir gibi. Kendin hiç bir halt okuma, hiç bir halt düşünme, bekle ki okuyan biri gelip sana anlatsın, senin için dayak yesin-hapis yatsın-işkence görsün-öldürülsün, sonra da gelip seni kurtarsın. Oldu paşam!

Belki devam ederim...

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Konu Şüpheci Dinsiz tarafından (16-10-2018 Saat 04:40 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler