Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-10-2018, 17:26
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart AİHM'den Hz. Muhammed kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Hz. Muhammed’e hakaretin ifade özgürlüğü kapsamına girmediğini hükmetti.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi verdiği kararda, 2009 yılında Hz. Muhammed’i hedef alan Avusturyalı kişi için, “Kullanılan ifadeler İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e hakaret içeren bir saldırı olarak değerlendirilmiştir. Ayrıca bu tür başka saldırılar, ön yargıları körükler ve Avusturya’daki dini özgürlüğünü tehdit eder” açıklamasını yaptı.
https://odatv.com/aihmden-hz.-muhamm...-25101847.html
Hangi söylemin ifade özgürlüğüne girip girmediğini nasıl belirleyeceğiz?İfade özgürlüğü dediğiniz şeyin sınırlarını kim belirliyor?
Şu aklıma geldi şimdi..Avrupa'da birkaç ülkede ermeni soykırımı yoktur demek suç olarak kabul edilmişti..Şu anda ne durumda bilmiyorum..Sanırım birkaç ülkede bu yasak sürüyor..Yani Avrupa'nın medeni/çağdaş bir ülkesine gidip ermeni soykırımı yoktur dediğim zaman,ifade özgürlüğü hakkımı kullanmış olmuyorum da,suç işlemiş oluyorum..Böyle bir saçmalık olabilir mi?
Hakaret yok,küfür yok,tamamen tarihi bir konuda bir görüş bildirmek bile ifade özgürlüğü olarak kabul edilmiyor..Bu avrupanın böyle skandal bir karara imza atması da gayet normal aslında..
Yalnız şunu unutuyorlar..Avrupa ve Dünya,hızla dinden uzaklaşıyor..
Ben şöyle düşünüyorum..Eyleme geçilmediği sürece,tüm söylemlere müsamaha gösterilmelidir..O onu dedi,alın bunu içeri,öteki şunu dedi,atın onu da içeri gibi bir anlayış;faşistliktir..
Dokunulmazlık konusu fiziki eylemle sınırlandırılmalıdır..Kimseye dokunmadığınız müddetçe,istediğiniz herşeyi söyleyebilmelisiniz..
Alt 25-10-2018, 20:24
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ne demiş ?
Olayı yorumlamak için ne dediğine bakmalıyız, haberde bu gencin ne dediği yazılmamış.
Alt 25-10-2018, 21:06
Üyeliğini Sonlandırmış

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne demiş ?
Olayı yorumlamak için ne dediğine bakmalıyız, haberde bu gencin ne dediği yazılmamış.
Turdur;Ne dediğinin bir önemi yok..İfade özgürlüğü denilen şeye bir sınır koyulmamalı..
Diyelim ki çok ağır küfür etmiş..Bizene..Bizi neden ilgilendiriyor?
İnsanlara ''sen şu şu kişilere küfür edemezsin'' diyemezsiniz..Bunu dediğiniz anda,ifade özgürlüğüne bir sınır koymuş olursunuz..
Alt 25-10-2018, 21:11
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Turdur;Ne dediğinin bir önemi yok..İfade özgürlüğü denilen şeye bir sınır koyulmamalı..
Diyelim ki çok ağır küfür etmiş..Bizene..Bizi neden ilgilendiriyor?
İnsanlara ''sen şu şu kişilere küfür edemezsin'' diyemezsiniz..Bunu dediğiniz anda,ifade özgürlüğüne bir sınır koymuş olursunuz..
İfade özgürlüğü ile hakaret arası çok ince bir çizgidir. Bunu ayırt edelim.
Ben, ifade özgürlüğü adı altında İsa yada hristiyanlara küfürler savuramam.
Alt 25-10-2018, 21:14
Üyeliğini Sonlandırmış

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İfade özgürlüğü ile hakaret arası çok ince bir çizgidir. Bunu ayırt edelim.
Ben, ifade özgürlüğü adı altında İsa yada hristiyanlara küfürler savuramam.
Küfür edilsin demiyorum,sadece küfür etmenin de bir hak olduğunu söylüyorum..
Alt 26-10-2018, 09:42
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sonunda AHİM de bir devletler arası kurum Din devletlerin içinde yaşadığı toplumu bir arada tutmak için kullanılan tutkaldır.
AHİM de bunu düşünerek karar almış Devletlerin olduğu yerde özgürlükler sınırlıdır.
Mantık devletlere ve yasalarına takılır.
Alt 26-10-2018, 09:45
RollingStones - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
RollingStones RollingStones isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Size birisi, herkesin içinde, ananıza, bacınıza, karınıza sinkaflı bir küfür etse, ifade özgürlüğü kapsımında "et kardeşim senin hakkın" mı diyeceksiniz?

"Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap. Çünkü güzel şeyler; Onları hiç beklemediğin anda gerçekleşir." Gabriel Garcia Marquez
Alt 26-10-2018, 10:39
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aslında Sn Ahlaksız küfür e karşı Küfür edilsin demiyorum diyor. Ama bir hakkın da kullanılması engellenmesin diyor .
Bence anlatmak istediği Dine muhalefet etmek hakkının kullanılması. Ben öyle anladım.

Bana göre de dine muhalefet engellenmemeli. Tepki farklı şekilde olabilir. Din in anası bacısı avradı olduğunu sanmıyorum

Yoksa, varda biz mi bilmiyoruz.
Alt 26-10-2018, 12:00
Üyeliğini Sonlandırmış

RollingStones´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Size birisi, herkesin içinde, ananıza, bacınıza, karınıza sinkaflı bir küfür etse, ifade özgürlüğü kapsımında "et kardeşim senin hakkın" mı diyeceksiniz?
Kısaca demek istediğim şu;
''İNSANLARIN NE SÖYLEDİĞİNE KİMSE KARIŞAMAZ..''
Mesela sizin bana küfür etmeniz,sizin bir hakkınızdır..Buna ket vuramam ki..''Sen bana küfredemezsin'' diyemem..Edebilirsin ama bunun karşılığında neyle karşılaşacağını da hesap etmen lazım..Yani küfürden sonrasını tartışmıyoruz burada..Küfrün bir hak,bir ifade özgürlüğü olup olmadığını tartışıyoruz..
Avrupa bu konuda aptalca bir tutum içerisinde..İfade özgürlüğüne bir sınır koyarak,aslında ifade özgürlüğünü ortadan kaldırıyorlar..Yaptıkları açık ve net olarak bu..
kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Aslında Sn Ahlaksız küfür e karşı Küfür edilsin demiyorum diyor. Ama bir hakkın da kullanılması engellenmesin diyor .
Bence anlatmak istediği Dine muhalefet etmek hakkının kullanılması. Ben öyle anladım.

Bana göre de dine muhalefet engellenmemeli. Tepki farklı şekilde olabilir. Din in anası bacısı avradı olduğunu sanmıyorum

Yoksa, varda biz mi bilmiyoruz.
Konu sadece din değil,herşey..
Herşey hakkında herşeyi,herkes söyleyebilmeli..
Alt 26-10-2018, 12:07
Üye

Ahlaksız; küfür ifade özgürlüğüdür. Küfür edildiğinde karşılığında bir hukuki ceza olmasın mı demek istiyorsunuz ?

Önerilen Siteler