Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Hz. Muhammed’e hakaretin ifade özgürlüğü kapsamına girmediğini hükmetti.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi verdiği kararda, 2009 yılında Hz. Muhammed’i hedef alan Avusturyalı kişi için, “Kullanılan ifadeler İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e hakaret içeren bir saldırı olarak değerlendirilmiştir. Ayrıca bu tür başka saldırılar, ön yargıları körükler ve Avusturya’daki dini özgürlüğünü tehdit eder” açıklamasını yaptı.
https://odatv.com/aihmden-hz.-muhamm...-25101847.html
Hangi söylemin ifade özgürlüğüne girip girmediğini nasıl belirleyeceğiz?İfade özgürlüğü dediğiniz şeyin sınırlarını kim belirliyor?
Şu aklıma geldi şimdi..Avrupa'da birkaç ülkede ermeni soykırımı yoktur demek suç olarak kabul edilmişti..Şu anda ne durumda bilmiyorum..Sanırım birkaç ülkede bu yasak sürüyor..Yani Avrupa'nın medeni/çağdaş bir ülkesine gidip ermeni soykırımı yoktur dediğim zaman,ifade özgürlüğü hakkımı kullanmış olmuyorum da,suç işlemiş oluyorum..Böyle bir saçmalık olabilir mi?
Hakaret yok,küfür yok,tamamen tarihi bir konuda bir görüş bildirmek bile ifade özgürlüğü olarak kabul edilmiyor..Bu avrupanın böyle skandal bir karara imza atması da gayet normal aslında..
Yalnız şunu unutuyorlar..Avrupa ve Dünya,hızla dinden uzaklaşıyor..
Ben şöyle düşünüyorum..Eyleme geçilmediği sürece,tüm söylemlere müsamaha gösterilmelidir..O onu dedi,alın bunu içeri,öteki şunu dedi,atın onu da içeri gibi bir anlayış;faşistliktir..
Dokunulmazlık konusu fiziki eylemle sınırlandırılmalıdır..Kimseye dokunmadığınız müddetçe,istediğiniz herşeyi söyleyebilmelisiniz..