Velhelebe´isimli üyeden Alıntı
Haklısınız. Gündem değiştirme taktiği bunlar. Gündem değişince ekonomi ve şehit meselesi gibi meseleleri insanlar pek konuşmuyor. Bu sembol siyasetidir işte. İnsanların değerlerine atıf yapılarak oy toplanır. Ama insanlar da fena etkileniyor. Sadece icraatlere bakmak lazım.
|
Bakın siz bile "şehit" dediniz. Bende şehit diyorum. Halbuki buna inanmıyoruz ki. Bu bir lisan bir görenek olmuş bizde. Aslında için için her sevdiğimiz insan yada gencecik askerlerimiz öldüğünde onların ruhlarının cennete gitmesini isteriz.
Tutup
Şehit demeyeceksiniz, çünkü cennet yok ve onlar öldüklerinde hiçliğe giderler, siz şehit yerine eski Türkçe bir kelime kullanacaksınız diye bize dayatma yapsalar müslüman olmadığımız halde buna itirazımız olur. Şehit kelimesi Arapçadan geldiği halde bunu dert etmeyiz. Çünkü lisanımız böyle şekillenmiştir. Buna dokunulmaz, dokunulsa da başarılı olunmaz. Çünkü inançtan gelen sanırım "hams" dediğimiz bir kültürümüz vardır. Bunun içinde Alevilerde var. Cemevlerinde günümüze uygun kelimelerle beyitler şiirler okuyacaksınız diye dayatabilir misin ? Bir Alevi, bizim bugün ki lisanımızla anlamadığım bir kelimeyi anlar. O onun kültürü olmuştur. Kültür yenilenemez, kendi kendisine oturur.
Siyaset nedir, kimilerine göre savaş stratejisi... Savaşa hazırlık dönemi... Toplum bilimi...Toplumları belirli çizgilerle ayırma ve yönetme...Politika...Devleti yönetme...Hedefe varma.
Biz sadece ayrıştırma, yönetilme ve hedefe varma kısmını görüyoruz. Bu hedef vatandaşın değil para sahiplerinin ve siyasetçilerin kendi hedefleri. Savaşa hazırlık yok, toplum bilimi yok.
Türkiye'de ki siyaset tuhaf. İrdeledikçe dahada kızgınlaşıyor insan.
Bize ne ezanın lisanından. Din vicdan ve inanç özgürlüğü verip arkasından dolanmak ne iştir ?
Müslüman cemaat isterse Çince okutur o onu ilgilendirir. Bizi ilgilendiren bu özgürlüğü korumak. Kendi özgürlük sınırımıza müdahaleye kadar bir şey diyemeyiz. Bu yüzden hep tartışma olarak kalıyor çünkü hukuki bir karşılığı yok. Şimdi anlatabilmişimdir umarım. Sonuca varmayacak yada vardığında sokakları kızıştıracak bir vites kutusuyla oynuyorlar. Ben hastanede sıra bulamıyorum, arabamın deposu hep çeyrek duruyor. Fırıncılara ekmeğe zam yapmayacaksınız diye baskı yapılıyor kaç tane esnaf battı bu ara. Bana ezan yada andımızı gösterdiklerinde bunları tutup anlatamam çünkü ideolojik çeperler yüzünden insanlar andımız yada ezanın her şeyi halledeceğine inanıyorlar. Şimdi 25 asker yaralı bazıları şu an hastanede inim inim inliyor. 7 kayıp asker var en az 100 aile şu an uyuyamıyor. Bu bir çatışma bile değildi. Siyasetçi asıl görevini icra edip bunların hesabını versin.
Andımız gelmeyecek ve ezanın lisanı değişmeyecek. Seçim bitince bunlarda bitecek. Uyandırın gençleri.