kartopu´isimli üyeden Alıntı
Bu yukarda alıntıladığım cemaat ve tarikatlar AKP ve benzeri partilere bu güne kadar oy verdiler şimdi AKP ağırlıklı bazen MHP bazen de BDP ve SP olmak üzere partilere oy veriyorlar.
Niçin hiç biri CHP ye oy vermedi ve hala vermiyor.?
Halbuki 1921 anayasasında olmayan Devletin dini 1924 anayasasına ilave edilmiştir, bunu yapan CHP iktidarı.
Bu dincilerde bu ön yargı nasıl oluştu bunu kimler bu şekilde örgütlüyor.?
Niçin dinciler hep sağ partileri destekler ?
Dindarlık sağcılık mı ? Din = sağ siyaset mi ?
Yoksa sağ siyaset dindarlık la özdeş mi ?
Eğer böyle ise tanrı sağcı olmalı
|
Bunun cevabı şu bence, Türkler İslamcı iktidarlara, Kürtlerde feodal iktidarlara aşık olmuşlar. Bir şekilde despotluğu seviyorlar yani diyecek bir şey yok. Bize batıcı diyorlar teknik adı da Pan Europanist geri kalan tüm sağ iktidarlarda ve HDP gibi partilerde Orta Doğu vurgusu duyarsın. "Türkiyeyi Orta Doğu bataklığına çevirmeyin" dendiğinde Demirtaş: Sen nerede yaşıyorsun? demişti reise? sanırsam. Eskiden Mesut Yılmazların iktidarları da hep Türkiyeyi Doğuya hapsetmiştir. BOP için Orta Doğulu olmak lazımdır. Başta Turgut Özal Türkiyeyi batıya geri çevirmiş ama Amerikanın ve Avrupanın tuzaklarına mahkum edilmiş batı yönünü hayatıyla ödemiştir. Türkiye bir pazardır, tampon bölgedir, doğu-batı köprüsüdür,sentezidir. Herkes bunu savunur değil mi? Ben savunmuyorum ve istemiyorum.
CHP hariç hiç bir partide Pan Europanism yoktur. İşte bu sebepten. CHP'de Türkte var Kürtte var. Ama CHP'de feodalite ve şeyhler yok, tarikatlar yok. Zamanında olmuş diye bulandırmayın, programda yoktur. O yüzden batar

, sevilmez. İslamcı ve ırkçı Türklerde, Kürtlerde nefret eder CHP'den. Atatürk'te sol geçmişi düşünülmeden, gerçek maksatları göz ardı edilerek, sağcı ırkçı Kürt düşmanı ilan edilir, biraz baharat olarak Dersim, Karaköse İsyanı eklenir. İşin gerçeği bu. Kimse arkada ortak İslamcılığı ve feodalite sevgisini aşiretçiliği emperyalizmi falan düşünmez. Atatürk şöyledir böyledir CHP öyledir diye bol keseden atılır.