Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Sanat > Edebiyat

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-01-2019, 20:03
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Kitaplarını kimse basamıyor

Yazarlar Hasan Cemal, Oya Baydar, Nedim Gürsel, Aslı Erdoğan, Baskın Oran ve Nurcan Baysal'ın yeni kitaplarının yayınevleri tarafından basılmadığı belirtildi. Bu bilgiyi, Hasan Cemal T24’te yayımlanan “Adı İSTİBDAT olan bir kitap düşünüyorum, basılır mı?..” başlıklı yazısında anlattı.
Hasan Cemal "Hüzün" adlı yeni bir kitap yazdığını fakat, yayınevinin kitabı basmak istemediğini ifade etti. Cemal, kitabı basılmayan birçok ismin olduğunu da belirtti ve o isimlerin mesajlarına köşesinde yer verdi.
İşte Hasan Cemal’in ilgili yazısı:
“Yeni yılın ilk yazısında geçen gün basılmayan kitabımdan söz ettim.
Adı Hüzün'dü.
Kızlarıma, Defne'yle Elif'e ithaf etmiştim.
Yeni yıla yeni kitapla girecektim.
Olmadı, canım sıkıldı.
Ama canı sıkılan yalnız ben değildim.
Öğrendim ki Oya Baydar'ın, Nedim Gürsel'in, Aslı Erdoğan'ın, Baskın Oran'ın, Nurcan Baysal'ın kitapları da basılmamış...
Nedim Gürsel'in deyişiyle, yazarlarını susturan, yazarlarını yargılayan ve yazarlarını hapse atan bir memlekette yaşıyoruz.
Ne yazık ki öyle.
Sevgili Oya Baydar mesajında şöyle diyordu:
Sevgili Hasan Cemal,
Aynı duygular, aynı keder içindeyim.
Ama tepkisel olarak her geçen gün dik durma, direnme, mücadele isteğim artıyor.
Belki söyledim.
Benim yayınevim de,Taraf ve T24’te çıkan yazılarımdan “Yetmez ama evet’ten yetti artık hayır’a” başlığı altında toplamayı düşündüğüm kitabı basmayı kibarca reddetti.
Bugün basılmayan kitaplar yarın basılacak.
Bugün söylenmeyen sözler yarın daha gür sesle söylenecek.
Buna gerçekten inanıyorum.
Bütün mesele yarınlara kadar kuyruğu dik tutmak.
Ve hayata, yazıya, yaratmaya, dostlara tutunmak.
Ben öyle yapmaya çalışıyorum.
Sevgiler, Oya.
https://odatv.com/kitaplarini-kimse-...-07011944.html
Alt 07-01-2019, 20:28
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazarlar Hasan Cemal, Oya Baydar, Nedim Gürsel, Aslı Erdoğan, Baskın Oran ve Nurcan Baysal'ın yeni kitaplarının yayınevleri tarafından basılmadığı belirtildi. Bu bilgiyi, Hasan Cemal T24'te yayımlanan "Adı İSTİBDAT olan bir kitap düşünüyorum, basılır mı?.." başlıklı yazısında anlattı.
Hasan Cemal "Hüzün" adlı yeni bir kitap yazdığını fakat, yayınevinin kitabı basmak istemediğini ifade etti. Cemal, kitabı basılmayan birçok ismin olduğunu da belirtti ve o isimlerin mesajlarına köşesinde yer verdi.
İşte Hasan Cemal'in ilgili yazısı:
"Yeni yılın ilk yazısında geçen gün basılmayan kitabımdan söz ettim.
Adı Hüzün'dü.
Kızlarıma, Defne'yle Elif'e ithaf etmiştim.
Yeni yıla yeni kitapla girecektim.
Olmadı, canım sıkıldı.
Ama canı sıkılan yalnız ben değildim.
Öğrendim ki Oya Baydar'ın, Nedim Gürsel'in, Aslı Erdoğan'ın, Baskın Oran'ın, Nurcan Baysal'ın kitapları da basılmamış...
Nedim Gürsel'in deyişiyle, yazarlarını susturan, yazarlarını yargılayan ve yazarlarını hapse atan bir memlekette yaşıyoruz.
Ne yazık ki öyle.
Sevgili Oya Baydar mesajında şöyle diyordu:
Sevgili Hasan Cemal,
Aynı duygular, aynı keder içindeyim.
Ama tepkisel olarak her geçen gün dik durma, direnme, mücadele isteğim artıyor.
Belki söyledim.
Benim yayınevim de,Taraf ve T24'te çıkan yazılarımdan "Yetmez ama evet'ten yetti artık hayır'a" başlığı altında toplamayı düşündüğüm kitabı basmayı kibarca reddetti.
Bugün basılmayan kitaplar yarın basılacak.
Bugün söylenmeyen sözler yarın daha gür sesle söylenecek.
Buna gerçekten inanıyorum.
Bütün mesele yarınlara kadar kuyruğu dik tutmak.
Ve hayata, yazıya, yaratmaya, dostlara tutunmak.
Ben öyle yapmaya çalışıyorum.
Sevgiler, Oya.
https://odatv.com/kitaplarini-kimse-...-07011944.html
Kişileri yorumlamak gerekirse:

Hasan Cemal'in Kendimi Yazdım diye kitabı var tavsiye ederim. Bir ara T24'ü çok takip ediyodum, 2 yıldır falan haber detoxu - haberlere pek bakmıyorum. Pek te bi okuyacak haber yeri kalmadı.

Aslı Erdoğan ben anlayamadım. Anlayan varsa.

Nurcan Baysal, Diyarbakırlı sanırsam kendi deyimiyle Amedli. AKP'li
veya MHP'li bir yazarın taraflı önyargılı yazılarını okurken nasıl midem bulanıyorsa Nurcan Baysal'ın yazılarını okurken de öyle midem bulanıyordu. Bir ara Kürtlerin her şeyini yak diye bir yazısı vardı. Aklı sıra askerler, koruluğa saklananları yakıyormuş...
Olayın aslı bambaşka haliyle zaten ortadaydı halbuki.

Birincisi uçsuz bucaksız yıllardır görmezden gelinen Lice'nin meşhur esrar tarlalarının imhası. Dünya'da en çok kök yakılan yer olarak ilk 10'a girmiştir. Bu Kürdün yakılmaması gereken bir şeyiymiş. Yenice'de Türk'ün ki de yakılıyor merak etmesin.

İkincisi,
PKK'lılar askerle çatışmadan kaçarken ormanları yakmıştı. TSK gerizekalı mı böyle kişilere meydan bırakacak? Bu pkklıların havadan yakarken fotoğraflarını atınca bir cevap falan da alamadık ya morudu ya montajjjj falan diye triplere girdi, kaldı ki helikopterlerin görüşünü engellemek için yakmışlardı.

Böyle benim geçen bi konuda hafif atışıma benzer önyargılı atışları var. Ama ben hata yaptım derim o demez öyle bozuk bir şahsiyet.

Tabi bu kişilerin kitaplarının yayınlanmaması falan basan şirketler baskıya maruz kalıyor. Bu da iyi bişey değil haklı isen bile haksız duruma düşersin. Bugün ne fena kişilerin ne fena yazıları yayınlanıyor. İşidçi heriflerin kitapları yayınlanıyor. İşidçilerin ki yayınlanmasın diğerlerinin ki de yayınlanmasın ya da hepsi yayınlansın. Adalet.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 07-01-2019, 20:51
Üye

yetmez ama evetçiler sevinsin işte akapeden reisten bişeyler bekleyenler turşu kursun.
oya baydar'a niye şapmışlar onu bile anlamadım ben.

ama hak ettiler, yetmez ama evet. o zaman kıçımızı yırttık yapmayın etmeyin prim vermeyin
hep akpnin reisin cüzdana trink trink. liberaliz bilmemneyiz demokratız al birader çok güzel oldu.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 07-01-2019, 21:21
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

- Yukardaki isimlerden Aslı Erdoğan yurt dışında bile tanınmış bir yazar.

Bizde 1 aya yakın hapis yatmış.

Nazım Hikmet zamanı nasılsa 2020 Türkiye'si de o. Bir şey diyemiyorsun.
Alt 07-01-2019, 21:29
Üye

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
- Yukardaki isimlerden Aslı Erdoğan yurt dışında bile tanınmış bir yazar.

Bizde 1 aya yakın hapis yatmış.

Nazım Hikmet zamanı nasılsa 2020 Türkiye'si de o. Bir şey diyemiyorsun.
Biraz Orhan Pamuk durumuna benziyor. Mesela bir yazar ünlü olmak, ödül almak için bize dokundursun kısa zamanda ünlü olup ödül alacaktır. milli mücadeleyi eleştir falan, atatürk inönü chp taş at. olmasaymış işte ne bileyim ingilizler manda kursaymış keşke fransızlar ne iyiymiş yüce medeniyet avrupa. İsabetli olmasına gerek yok sorun burada .Yani niye başka hak edenler alamıyor hep tartışmalı isimler alıyor? Bi de yazar birliklerinde hep sözde komünüzütlük var. Az buçuk özgürlük sevdası yaz işte selam olsun dostlara yoldaşlara.

Alt 07-01-2019, 21:46
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Her seçimde ÖZGÜRLÜK,EŞİTLİK diye feryat ediyorlar..Seçim bitiyor,aynı düzen..Yani ''ya onlardansın,ya da değilsin'' düzeni..
Başörtüsü konusunda 30 yıldır feryat ettiler..En sonunda istediklerini elde ettiler..Demokrasiye aykırı bilmem ne diyerek,kendileri gibi düşünmeyenleri suçladılar..Bugün başörtülü vekiller çalışıyor ve gelinen nokta ortada..Kitap bastırmıyorlar,kitap..Yazıdan korkuyorlar..Çaktırmadan yazmayın,basmayın diyorlar ama çakıyoruz işte..Bunlar demokrasiden,özgürlükten,adaletten filan anlamazlar..Bunların tek derdi kendileri..Kendilerinden başkasına yaşam hakkı tanımazlar..Bunu bir türlü anlayamadı insanlar..
Alt 07-01-2019, 22:06
Üye

Doğan kitapları D&R vs Doğan'dan Demirörene geçince benim için ciddi bi problemdi. Millet 25kr poşetle uğraşsın.

Muhalefet yiyorsa toptan istifa etsin, bu iş ancak öyle çözülür. Şaka değil yani mecliste tek parti akp kalsın. diğerleri istifa etsin. Başka türlü çözülmez bu.

Alt 08-01-2019, 00:26
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

o zaman millet kıçını yırttı siz ne biçim aydınsınız akp'yi destekliyorsunuz diye. onlar da kıçını yırta yırta yetmez ama evet dediler. bu iş tarihe böyle geçti artık. ne zaman biri atıyorum baskın oran dese, ardından "ha bu yetmez ama evetçi olan adam değil mi" denir.

kitapları basılmıyormuş. reyizle konuşsunlar o zaman, bastırsın.

türkiyenin bu günlere gelmesinde bu insanların da suçu var.

Önerilen Siteler