bu komünist başka etrafında, ilden adaylığını açıkladığından beri devam eden bir tartışma var.
anladığım kadarıyla sorun başkanın HDP'den aday olmaması. ek olarak TKP'den aday olması da ekstra bir sorun yaratıyor.
neden? bilmiyorum. ama şu yaşananlar hakikaten çok saçma.
türkiye'de sol 1-80 deki başarısız devrim girişiminin darbe ile sonuçlanmasından 2-sovyetler birliğinin yıkılmasından beri milyonlarca fraksiyona bölünerek birbirinin kanını kurutmaktan başka hiçbir şey yapmadı. çocuk gibi o fraksiyon senin bu dergi kapağı benim kavga ettiler. kavgayı birbirlerinin bacılarına, yoldaşlarına sövmeye varacak dek çirkinleştirdiler, sonra da "akp'yi neden durduramıyoruz" diye konferanslar düzenleyip durdular.
şimdi dışardan bakan vatandaşın bu anlamsız kavgaları anlaması mümkün değil. iş aslında çok basit. bir tane iktidar, bir kaç tane muhalefet partisi var. hatta artık muhalefetler arasında fark da kalmadı. o ondan oy istemeye gidiyor, o partisini bırakıp karşıya geçiyor falan. vatandaşın gözünde de komünist başkanın biri bütün bu hengamenin arasında tunceli'den aday olup emekçileri temsil iddiasına giriyor. olay bu.
bu kadar basit ve o kadar önemli bir olayı nasıl tekrar kavga ortamına dönüştürebiliyoruz anlamıyorum. birbirinizi yiyin, bir 5 yıl da sizin yüzünüzden kaybedelim ne olacak...
insan bazen türkiye'de yaşamaktan gerçekten USANIYOR.
allah bizim gibi güzel günler ümit eden vatandaşların belasını versin!