Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-05-2007, 13:20
ozgrdsnce ozgrdsnce isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart iman edenlerden mantık lı bır cvp ıstıyorum

ıman edenler bana su sorunun mantıklı bır cevabını verebılırler mı? havva ve adem allahın yarattıgı ılk 2 ınsan daha sonra bu ıkısı ılıskıye gırer ve cocukları olur ınsanlar dunya yı sarar pekı [/b]havva ve ademın ılıskısınden sonra meydana gelen cocuklar dan sonra aralarındakı uremenın nasıl oldugunu soylermısınz acaba kardesler anne yada babalarıylamı ılıskıye gırıyor yoksa yıne bu kardesler kendı aralarında bır cınsel ılıskımı yasıyor[b] mantıklı bır cvp bulamadım ben
Alt 31-05-2007, 14:00
Üye Değil

Standart Re: iman edenlerden mantık lı bır cvp ıstıyorum

Ben iman etmesem de, bir aciklama yapmak istiyorum. Adem ve Havva mevzusunun, Robinson'un basina gelen gibi bir olay oldugunu dusunun. Bu aile, cevrede baska insan olmadigi icin, birbirleri ile ureyeceklerdir. Ozellikle o ortamda buyuyen cocuklar bunu, insan sayisi yeterince artana kadar, yani secme hakki ortaya cikana kadar garipsemeyeceklerdir. Toplumsal ahlak ve yapi, toplum oldugu surece var, toplum yoksa, yeniden baslayacaksa, bunlar yeniden yazilir. Bu sebeple Adem ve Havva'nin cocuklarinin, kardesler arasi ciftlesip buyumesi mantikli.
Alt 31-05-2007, 14:11
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Gerçek şu ki, Allah, Adem'i, Nuh'u, İbrahim ailesini ve İmran ailesini alemler üzerine seçti; 3/33

Özgürdüşünen arkadaş,Adem ilk insan değil ilk Peygamberdir.Dolayısıyla Ondan önce de insanlar olduğu için Adem'den sonra sapıklar hariç ensest üreme sözkonusu değildir.
Alt 31-05-2007, 14:25
Üye

hiramusta bana sorarsan herkes ınsan ben peygamberlere de ınsan dıye hitab etmek ıstıyorum ensest ılıskı adem zamanın da yapılınca normal sonradan yaplınca sapıklık oluyor cok anlamsız kısır bi niteleme sanırım ne dıyecegını bulamadıgın ıcın yazdın bu yazıyı
Alt 31-05-2007, 14:30
Kıdemli Üye

Özgürdüşünen kardeşim, sen yazımdan anlaya anlaya bunu mu anladın?
Alt 31-05-2007, 14:35
Üye

kusura bakmada ılk bakısta anlasılmıyo msj ın kımın tarafında oldugun bıle net degıl
Alt 31-05-2007, 15:03
Kıdemli Üye

Afedersin.Ben Allah'ın varlığına,birliğine,O'nun eşi-benzeri ve zıttı olmadığa,varlığının başlangıcı ve sonu olmadığına iman eden birisiyim.
Alt 31-05-2007, 15:48
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili ozgrdsnce

Forum Kurallarımız gereği 10 mesajı doldurmayan üyeler ancak Cafe bölümüne başlık açabiliyorlar. Bunun nedeni 1. Daha geldiğinin saniyesinde tebliğ yapanara biraz zaman tanıyabilmek ayrıca henüz sitemizi ve işlenen konuları yeterince inceleyememiş arkadaşlarımızada zaman tanıyabilmek içindir : ) O yüzden başlığı kafe bölümüne taşıdım...

Sorduğun soruya mantıkllı bir cevap verilemez zira mantık ararsak zaten öykünün kendisi mantıksızdır. Adem ile Havva yokken bu yaratıcı ne yapıyordu, hiç bir şey yokken bu yaratıcı ne demeye vardı sorusu ile düşünmemiz gerekir. Kısaca Adem 1(bir) rakamı Havva 2 rakamıdır. Bu ikisinden 3 ve 4 oluşmuştur, 3-4 arasındaki ilişki ise 5-6 yı oluşturmuştıur, dolayısıyla 3-4 kardeşdir ve ayrıca birbirlerinin eşidir.

Oysa burada Adem ile Havva ile bir başlangıç tanımlanıyor o halde doğru soru, 0(sıfır) nerededir? Aranması gerekn Sıfır noktasıdır, bu bulunursa her şey çözülür ve Adem ile Havva öyküsünün mantıksızlığıda görülmüş olur.

Bende Vampirlerin insanları ısırdığına inanıyorum, o yüzden vampire iman ediyorum. Ve Vampir insanları onların kanlarını emmek için yaratmıştır. Şöyle ki, vampir için 1 yada 2 kişi yeterince doyurucu değldir zira vampir bir kez karın doyurdumu o insandanda oluyor. Bu nedenle vampir ilk yaratımda 2000 adet çift insan yaratmıştır, 1000 tanesinin hizmeti ile ne kadar zaman varolabileceğini hesaplayan Vampir, bu sürenin, yaklaşık 300 yıl olduğunu, ve ısırmadan 300 yıl idare edebileceğini ve bu sürede insanların yeterince çoğalacağını hesaplamıştır. Bu yaratılışta of dedi of oldu yok tamamen hesaba ve kitaba dayalı istatistiki bir süreç vardır. Ayrıca mantıkda vardır, en azından niçin yarattığı gibi abuk bir soru olmayacağı gibi, 1 kişi ilede işi başlatmamıştır.

Yalnız yasak olan ve düşünmemeiz gerekn temel soru, hadi insan için bir yaratıcı buldun o halde bu Vampir neyin nesidir sorusudur çünkü mantık ile anlamlandırma ile *inanç ile kabullendirme arasında ters orantılı bir ilişki vardır, birisi yükseldikçe diğeri, diğeri yükseldikçede öbürü düşer. O yüzden mantıklı bir yanıt alamayız.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 31-05-2007, 16:13
Üye Değil

örümcek adamın varlığına inanmak bile havva ve adem zırvalığından daha mantıklı.

ben en çok bizim hiramusta gibi tatlısu müslümanlarına hayret ediyorum, sıkıştıklarında
ne güzel çeviriyorlar, ne kadar şaçmada olsa tüm inanlar insanlığın başlangıcını adem ve
havva ya dayandırır. ama hiramusta'ya sorsanız insanlar zaten vardı dünyada,neden ?
çünkü iş üreme noktasına gelince peygamber ensest ilişki yaşamış dememek için hiram
ademden önce insanları yerleştirdi dünyaya. peki sorarım sana hiramusta ; o cennetten kovulma hikayesi ne olacak, tüm insanlığın adem ile havva dan olma hikayesine ne diyeceksin,
sen yoksa kuranı inkar mı ediyorsun, madem dünyada zaten insanlar vardı, madem
dişiler erkekler vardı, ne gerek vardı adem ile havvva ya. ya o ademin kaburgasından havva hikayesi ne olcak, küfre gidiyorsun hiramusta *küfre , *dikkat et dinden çıkacaksın
Alt 31-05-2007, 16:22
Üye Değil

Sevgili spartacus,

senin anlattigin formulu sadelestirirsek;

2 elma, 2 armuta esit degildir ama 0 elma 0 armuta esittir.

0elma=0armut yani 0Allah=0vampir=0Zeus

Bu sekilde dusundugumuz zaman, soru mantiksiz kaliyor, Adem'in yerinde Michael Jackson olur farketmez. Hikayeyi oturtabilecegimiz bir zemin olmadigindan, ayaklarimiz havada kalir debelenir dururuz.

Sevgili ozgrdsnce,

oncelikle hosgeldin. Sordugun soru, zemin yoklugundan dolayi cevaplanamaz. Daha vampiri gormeden, onun dislerinin neden iki tane ve sivri oldugunu tartisirsak, asil bu vampirin nerede oldugu sorusu kaynar. Allah'in varligi sorusunun kaynamasi gibi.

Senin dedigin gibi olsun, vampiri gormeden onun dislerini tartisalim. Diger insanlardan izole edilmis bir habitatta, baska care olmadigini dusunursek, cocuklar birbiri ile eslesip ureyeceklerdir. Bunu soylerken, o insanlarin herhangi bir toplumsal terbiye almadigini, sifirdan basladiklarini farzediyorum. Uremek yasamin en onemli dinamigi oldugundan, evet o zaman mantikli olurdu ve evet gunumuzde kabul edilemez.

Önerilen Siteler