Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-01-2019, 10:00
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Maduro ABD ile Diplomatik İlişkileri Kesti

Venezuela'da Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun görevini bırakmasını isteyen muhalefetin protesto gösterilerinin ardından muhalefet lideri Juan Guaido seçim yapılana kadar kendisini ülkenin geçici cumhurbaşkanı ilan etti. Bunun hemen ardından Trump yönetimi Guaido'yu tanıdığını açıkladı.

Bu gelişme sonrasında Maduro, ABD ile diplomatik ilişkileri kestiğini duyurdu, ülkedeki ABD diplomatik personelinin ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre verdi.

Başkan Donald Trump önce yaptığı yazılı açıklamada Amerika'nın Venezuela'da demokrasinin yeniden tesis edilmesi için siyasi ve diplomatik gücünün tüm ağırlığını kullanacağının mesajını verdi. "Venezuela halkının güvenliğine yönelik herhangi bir tehditten doğrudan gayrimeşru Maduro rejimini sorumlu tutmaya devam edeceklerini" belirtti.

​Trump'a daha sonra Oval Ofis'te gazeteciler tarafından ABD'nin Venezuela'da askeri müdahale seçeneğinin değerlendirip-değerlendirmediği soruldu. Trump "Şu an hiçbir şeyi değerlendirmiyoruz ama bütün seçenekler masada" diye konuştu.

Üst düzey Trump yönetimi yetkillisi de "Şiddete yönelmeyi seçerlerse Maduro ve rejimine yönelik pek çok seçeneğimiz var, günleri sayılı olacak" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela güvenlik güçlerine de demokrasiye destek vermesi ve halkı koruması çağrısında bulundu.

Reuters haber ajansına bilgi veren kaynaklara göre, Venezuela'da durum daha da kötüleşirse Trump yönetimi Venezuela'nın petrol sektörünü hedef alan yeni yaptırımları devreye sokabilir. Henüz alınan bir karar yok ama Trump yönetimi ABD'li enerji şirketlerini konuyla ilgili bilgilendirdi.

ABD'nin ardından Kanada, Paraguay, Arjantin, Kolombiya, Guatemala, Brezilya, Ekvador, Costa Rica, Şili ve Peru da Guaido'yu Venezuela'nın geçici cumhurbaşkanı olarak tanıdığını açıkladı. Meksika ise hala Maduro'yu Venezuela lideri olarak gördüğünü duyurdu. Bolivya da Maduro'nun yanında olduğunu açıkladı.

Maduro'dan orduya: "Sadık olun, vatan haini olmayın"

Nicolas Maduro başkent Caracas'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın balkonundan yandaşlarına seslendi. Venezuela devlet televizyonunun yayınladığı konuşmada ABD ile diplomatik ilişkileri kestiğini duyurdu.

Maduro, Venezuela'daki ABD diplomatik personelinin de ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre verdi, muhalefeti ABD desteğiyle darbe teşebbüsüyle suçladı, "Venezuela'yı Washington'dan yönetmeye çalışıyorlar" dedi. Sosyalist parti liderleri konuşması sırasında Maduro'nın yanındaydı.

Maduro, Venezuela ordusuna sadık ve disiplinli olmaları çağrısında bulundu, "Her zaman sadık olun, vatan haini olmayın" dedi.

Türkiye'den Maduro'ya destek

Maduro balkondan yaptığı konuşma sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini arayıp destek verdiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter'dan paylaştığı mesajda bunu doğruladı. Kalın, "Cumhurbaşkanımız, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu arayarak Türkiye'nin desteğini ifade etti ve "Maduro kardeşim! Dik dur, yanındayız" dedi" mesajını paylaştı.

https://www.amerikaninsesi.com/a/ven...a/4755404.html

http://www.kvnf.org/post/anti-maduro...zuela#stream/0

https://www.radionz.co.nz/news/top/3...hat-s-going-on

Konu Neva tarafından (24-01-2019 Saat 11:27 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-01-2019, 10:18
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Maduro nun işi zor.
Hatırlıyorum da Kuba, Sovyetler yıkıldıktan sonra çok zor zamanlar geçirdi Bütün Avrupayı dolaşıp destek istedi Tek isteği ABD ambargosunun kırılması idi
Kuba zoru başardı ama bunda Kuba halkının desteğini azımsamamak gerekir. Bakalım Maduro bunu başarabilecek mi. Dünya yeni bir döneme giriyor yeni ittifaklar yeni düşmanlıklar oluşabilir. Aslında Türkiye de bir yol ayrımında gibi sanki.
Alt 24-01-2019, 18:28
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

21 yy siyasetine bak. Dinci Dinciyi kırıyor. Dinci Sosyalisti destekliyor. Sosyalist halkının canına okuyor.

Da ekleyelim Şu anda 3 milyon Venezüellalı ülkeden kaçmış durumda. Brezilya halkı bunları almak istemiyor. Ülkede gıda malzemesi / ilaç yok. Hastanelerde doktor yok çünkü doktorlar da yerlerini bırakıp kaçmışlar.

Yani çok dengesiz bir durum var. Ben Chavez'i severdim. Ama şu anki durum yaşanacak şey değil. Bence Maduro'nun çekilmesi daha iyi olur.
Alt 25-01-2019, 00:58
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
21 yy siyasetine bak. Dinci Dinciyi kırıyor. Dinci Sosyalisti destekliyor. Sosyalist halkının canına okuyor.

Da ekleyelim Şu anda 3 milyon Venezüellalı ülkeden kaçmış durumda. Brezilya halkı bunları almak istemiyor. Ülkede gıda malzemesi / ilaç yok. Hastanelerde doktor yok çünkü doktorlar da yerlerini bırakıp kaçmışlar.

Yani çok dengesiz bir durum var. Ben Chavez'i severdim. Ama şu anki durum yaşanacak şey değil. Bence Maduro'nun çekilmesi daha iyi olur.
Bu söylediklerinde çelişki gibi görünen bir yanılsama var. Oysa AB-D, kim kendisine en iyi hizmet edecekse onu iş başına getiriyor. Örneğin, Venezuela'da petrol var ve Maduro halkın oyuyla iktidara gelmesine rağmen AB-D, başta onu değil Juan Guaido'yu görmek istiyor (Bkz. "İngiltere'den Juan Guaido'ya destek").

Aynı şekilde, Türkiye'de jeostratejik konumu dışında hiçbir halt olmamasına rağmen 15 Temmuz'da bir darbe denemesi yaptılar ve reaksiyonumuzu ölçtüler. Bir sonraki aşama, Maduro'daki gibi olacak. Yani Erdoğan AB-D'nin emrinin dışına çıktığı an, onun kaderi de Maduro'daki gibi olacak. Yani dinci dinci kırmıyor; hangisi AB-D'ye en iyi hizmeti verebilecekse o başta tutulmaya çalışılıyor ve tutuluyor!

Siz, hiç 15 Temmuz iddianamelerinde o kadar AB-D'nin ismi geçmesine rağmen, onlara karşı bir yaptırım gördünüz mü? (Bkz. "15 Temmuz gecesi Erdoğan, Yıldırım, Fidan ve Ala kaçırılacaktı". Bu haberdeki "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre darbecilerin Erdoğan'ı Marmaris'teki otelden kaçırmak istediği belirtildi. İddianameye göre darbeciler gerekirse ABD'lilerden yer ve net konum tespiti yardımı alabileceklerini söyledi" ifadesinde ABD'nin geçtiğine dikkat ediniz)
Alt 25-01-2019, 02:31
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Her ikisi de ABD köpeği değil mi, feto-tayyip gibi, al birini vur ötekini.
E, burada halkın hiç mi suçu yok, ABD ne istese yapıyor, halk denen koyunlar da seyrediyor.

Kapitalizm ezilen sınıfı koyun gibi güdüyor, kendine çekiyor, biz de halen devrim diye bedel ödüyoruz. Kapitalist-ezilen sınıf ilişkisi günümüzde farklı bir boyuta girdi, bildiğimiz, ezberlediğimiz devrim iskeleti yetersiz kalıyor, nasıl bir çözüm olacak bilen de yok. Bilim çağı dediğimiz bu asırda ezilen sınıf daha koyunlaşıyor, bir şeyler tersine işliyor...
Alt 25-01-2019, 09:25
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence sen sussan daha iyi olur. sempatizanı olduğun parti AKP bile destek açıklaması yapmış. sen hala elin ülkesindeki darbecileri savunuyorsun.

ben isterim ki
eğilsin dallar bereketten
ama insanoğlu başını eğmesin
utançtan yada güçsüzlükten
her şey eğilsin insanın önünde
ama insan, insana tutsak olmasın
Alt 25-01-2019, 10:15
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu konuda hangi tarafta durmak gerekir ?

Tabiki abd dedikleri devletin karşısında. Bu demek olmuyorki beceriksiz ve sedece populer takılan maduronun yanında duralım. Burada venezuella halkının yanında durmal.

Cok uzun zaman olmadı. Buna benzer bir durum Libya da olmustu. Libya halkının yanında durmayıp abd nin ve batılı destekçilerinin baskısıyla , libya isgali için karargahı İzmire kurup , libya halkına yardım ulasmasın diye , libya deniz kıyılarına gemileri yıgan biz degilmiydik.?

Burada birilerinin venezuella için yanınızdayız dik durun demesi acık ve net söyliyim İNANDIRICI degildir.

trump hıyarının , " Ekonominizi mahfederim" demesinin sebebide ortaya çıktı. Bu sözün sebebi suriyenin kuzeyi değil , kesinlikle venezuellaymış .

Natonun ne isi var libyada 2 gün bile geçmeden neye evrildiğini düşünürsek , venezuella dik dur neye evrilecek hep beraber görücez.

Bu konuda tüm nato müttefikleri hem fikir . Türkiye dısarıda dururmu , gemi mi gönderir görücez.

abd nin venezuellaya mudahale edecegi gibi bir durum var galiba !!
Alt 25-01-2019, 12:34
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kapitalizm ezilen sınıfı koyun gibi güdüyor, kendine çekiyor, biz de halen devrim diye bedel ödüyoruz. Kapitalist-ezilen sınıf ilişkisi günümüzde farklı bir boyuta girdi, bildiğimiz, ezberlediğimiz devrim iskeleti yetersiz kalıyor, nasıl bir çözüm olacak bilen de yok. Bilim çağı dediğimiz bu asırda ezilen sınıf daha koyunlaşıyor, bir şeyler tersine işliyor...
bilgivehis arkadaşım şu yukarda kararttığım yer yani devrim için bedel ödemek. Çok kötü bir tanımlama.
Bedel ödenmeden bir şey verilmiyor özgürlüğün bedeli ise bedellerin en ağırı. Eğer sonunda kazanılan özgürlükse bunu ancak ve ancak en alttaki sınıflarla birlikte kazanılacak bu da beyinlere kazınmalı.

Ne demiş şair, Yok tek başına kurtulmak ya hep beraber ya hiç birimiz.
Bu günkü kurtuluş için çeşitli teoriler var Toplumsal proleterya, en altta kalan bütün sınıflar veya küresel devrim gibi.

Bazıları benim katılmadığı bir teori ortaya atıyor Kapitalizm çöküyor devrime gerek yok bize sadece kurulum düşecek gibi.

Bu konuda değişik iddialar var. Ama ben yine devrim olmadan olmaz diyenlerden im.
Toplumsal proleter ya kafama yatıyor. Çünkü kapitalizmin krizi küresel ölçekte ve toplum olarak ya proleter adayıyız ya proleter.

Bir şeyler ilk defa ters işlemedi 1871 paris yenilgisinden sonrada bir şeyler ters işledi çarasizlik şaşkınlık o zamanda vardı 1914 dünya savaşından sonra bir şeyler yerine oturmaya başladı 1917 bir ateş yaktı .Yine o ateş yanacak Bak biz burada devrim konuşuyoruz devrim tartışıyoruz 1990 dan sonra kimse bunu bile konuşmuyordu.
Alt 25-01-2019, 15:35
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

karakedi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence sen sussan daha iyi olur. sempatizanı olduğun parti AKP bile destek açıklaması yapmış. sen hala elin ülkesindeki darbecileri savunuyorsun.
Ne dediğinizi anlamadım.

Chavez'i bir yere kadar severdim. Şu anda Juan Guaydo + Venezülla halkının yanındayım (Kime darbeci dediğini anlamadım)

Tayyip de Putin'e yalakalık olsun diye "Maduronun yanındayım" mesajı veriyor.

+ Böyle siyaset olmaz. Putin'in gelişinden beri her yerde saçma sapan adamlar başa geçmeye başladı. brezilyadaki jair Bolsonaro, Avusturya'daki Sebastian Kurz gibi liderler de buna dahil.

Rusya mevcut dengeleri bozuyor. Bana "Sen liberalsin" diyen arkadaşların çoğu sonradan Putin hayranı faşist çıkıyor. Onu da şimdiden belirteyim
Alt 25-01-2019, 16:55
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ne dediğinizi anlamadım.

Chavez'i bir yere kadar severdim. Şu anda Juan Guaydo + Venezülla halkının yanındayım (Kime darbeci dediğini anlamadım)

Tayyip de Putin'e yalakalık olsun diye "Maduronun yanındayım" mesajı veriyor.

+ Böyle siyaset olmaz. Putin'in gelişinden beri her yerde saçma sapan adamlar başa geçmeye başladı. brezilyadaki jair Bolsonaro, Avusturya'daki Sebastian Kurz gibi liderler de buna dahil.

Rusya mevcut dengeleri bozuyor. Bana "Sen liberalsin" diyen arkadaşların çoğu sonradan Putin hayranı faşist çıkıyor. Onu da şimdiden belirteyim
Diyorum ki sen AKPci degilmisin. AKP aciklama yapti. Darbeye karsiyiz dedi. Sen daha hala ne diye darbecilere savunuyorsun. Asil yalakalik yapan sensin. Amerikan yalakasi liboş.

ben isterim ki
eğilsin dallar bereketten
ama insanoğlu başını eğmesin
utançtan yada güçsüzlükten
her şey eğilsin insanın önünde
ama insan, insana tutsak olmasın

Önerilen Siteler