Türkü´isimli üyeden Alıntı
4 köşe Konteyner ev meraklılarına gelsin bu tasarımlar 
|
Gelsin de,
Hor görme garibimi, 4 köşenin de arkasında sanat var.
Bana insan üretimi olupta o şeyde, sanatsal, tasarımsal, estetiksel olmayan bir şey göster?
Sanat sadece olmayan bir hayal dünyasında yaşamak, ona göre bir dünya hayal etmek, bunu da eserler de sunmak mıdır?
Teknikte, teknoloji de, yazılımda cümleside bir sanattır, tabii görene sanattır, görmeye hayat güzeldir.
Şu yazdığımız yazı bile harfler açısından sanatsaldır, harfler dediğimiz şeyler minimize edilmiş, anlamlar yüklenmiş resimlerdir.
Bu gün Hurdacılar sitesindeydim, (ciddiyim) şaştım kaldım o devasa makineler, motorlar, envai çeşit malzemeler, aradığım şeyide bulamadım, o kadar büyük bir yer ki 2 günde anca gezilir herhalde, hepsinde ayrı bir sanat vardı, teknolojik heykeller gibiydiler, öte yandan kimisi için de paslı demir yığınlarıydı onlar, çoğu tükanda "geri dönüşüm" ibaresi ise manidardı.
Hasılı Teknolojik sanatın da hayranıyım, onunda takipçisiyim
Sanat tek bir yerde, tek bir kişide, tek bir yönde değil, gören için her yönde, ayırmayınca bu böyle, bunun için profilim de HAYRET! dedim, onu laf olsun diye demedim.
Sanat her yanda olduğu için insanlar onu göremiyor, (bunda da ciddiyim) çünkü birileri sanata başka şeyler demiş, öyle mimlemiş, onlarda bu mimle hareket ediyor ve göremiyorlar (bakar/kör) dolayısıyla her yanlarını sanat sarmış, bakıyorlar ama göremiyorlar ki!
Bu bakar körlük bile o kadar sanatsal ki insan ürettiğinin içinde kaybolmuş...
Hayret ki ne hayret!
Sanat hayret edilen her şeydir, hayret edebiliyorsan o sanat sana sanattır, değilse zaten ...
Sanat canlı bir şeydir, O CANLIDIR!
O da gelişir, değişir, dallanır budaklanır, her yana yayılır, sanat her yerdedir!
Sadece insanlar, hayvanlar, bitkiler mi canlıdır? Valla iyiymiş o zaman !...
Sanatsal bakış tahta bir kuklaya, kurşun bir askere bile can verebilmektir.
Yalnız,
İnsanlık artık sanatı aşmak üzere, hatta çoğu noktada aştılar da ama farkında da değiller, olay artık sanatsal da değil, hayaller de değil, SANAT DOYUMA ULAŞTI...DOYGUNLUĞA ERİŞTİ... yani bir şeyler üretmek artık sanatsal bile değil, o üretilenleri tekrar tekrar kullanabilmek sanatsal. Sanatın evrilişi.... Buna da geri dönüşüm diyoruz, karbon izi diyoruz, ekoloji diyoruz vs.
Tüketim toplumundan tasarruf toplumuna doğru itiliyoruz.
İnsanlar istese de istemese de dünya buna gidiyor, bu tesadüf mü?
Yoksa sanatla öğrendiğimiz haz denilen şeyin, dönüşüme uğrayarak, doğa ile dansı mı?
Bir sanatsaldan alınan haz, doğaya uyumla yer değiştirdiğin de insan da o yöne evrilecek, yani sanatta evrilecek... Gel de hayret etme...
Yamaç evlerine gelince, onlar anca turistik amaçlı olur, gerçek yaşamda zor, helede o evi o hale getirmek için askeri düzeyde beton, demir ve izalasyon gerekir, kliması bile basit olmaz oranın, koku ve rutubette olur.
Güzel bir kaç gün geçer mi geçer, hoş bir anı olur mu olur ama ötesi de olmaz.
Bu arada Rapi arkadaşın, böyle farklı şeyleri önümüze getirdiği için de ayrıca teşekkür ederim, sağ olsun sanatsal dikkati için.
Sevgiler