Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-03-2005, 22:11
dmxads dmxads isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart En Sonunda Kuran Sayesinde Bir Soruma Yanıt Bulabildim

Bu Allah niye kendini insanlara göstermez ya da herkese sürekli peygamberler gönderip de onların inanmasını sağlamaz diye düşünürken Kuran imdadıma yetişti.

Hûd Sûresinin 118-119 . Ayetinde
Rabbin dileseydi insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları bunun için yarattı. Rabbinin, “Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım” sözü kesinleşti.

SECDE SÛRESİ
13. Ayet: Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.

Meğer Allah cehennemi insanlarla ve cinlerle dolduracağına dair kendi kendine söz vermiş ve cehennemde yansın bu dilim bir yemin ettim ki dönemem şarkısını mırıldanmakta. Ben diyorum niye çözüm üretmeye çalışmıyor.

İşte Kuran bir sorumuza daha cevap vermiş oldu. Hamdolsun andolsun maşallah inşallah Allah ın izniyle diğer sorulara da cevap bulmaya devam edeceğiz.

Herkese selam Ateizme devam............
Alt 15-03-2005, 02:17
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

kuran çok ciddi bir ilim kitabıdır. ondan herşey öğrenebilirsiniz. şifa kaynağıdır. zehirlenmelere karşı panzehir olarak kullanılabilir. kırıkları iyi eder. körlerin gözünü açar vs..vs... sadece sorulara yanıt değil bu gibi şeylerede iyi gelir.

ALLAHU EKBER
ARAB''A İTEKLER
Alt 15-03-2005, 16:09
Tolga Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Daha öncecde demiştim şimdide diyorum:Kuranda tarifi yapılan tanrının(allahın) ciddi boyutta psikolojik sorunları var...

Önce bizi saptırıyor sonra da utanmadan bizden bunun hesabını soruyor.Sonrada bizi ebediyen cehenneme mahkum ediyor.SAÇMA 8) Sanki biz insanlar beyefendinin oyuncağıyız!!!
Alt 24-04-2005, 12:22
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Allah'ı gereği gibi tanımadığın belli Kur'an'ı da yeterince okumamışsın..Bu bazılarının Birayeti alıp başka ayetleri görmemezlikten gelmemesi ile ilgili bir de doğruyu araştırma-söyleme ahlakının olmaması ile ilgili..Ben böyle anlıyorum bakalım doğrumu?ozaman genelinde Kur'an'ı okursun ve öyle kararını verirsin..Bende Kur'an'ı okuduğumda rabbim ne kadar bağışlayıcısın,bunalrı neden helek etmiyorsun-etmemişsin diyorum.Nerden çıkardın bunu diyeceksin.İsrail ile ilgili ayetleri oku..Ne mucizeler gelmiş kendilerine ve onlar ne cevap vermişler.Bakara suresini oku orda var..Gafurrur rahim kelimeleri ne kadar çok tekrar ediyor..Bence haksız bir karar veriyorsunuz?Öncelikle iyice düşünerek okuyun Kur'an2ı yani hemen ayetleri geçmeyin.düşünün biraz..
Alt 24-04-2005, 12:32
mustafa mustafa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

siz kuranın bir ayetini alıp hemen bu nası böyle olur diyosunuz ama ondan önce ne yazdığını ve ne anlatmak istediğini ya okumuyosunuz yada işinize gelmiyo.
Alt 24-04-2005, 18:07
Kıdemli Üye

Standart AURELİENİN BAŞKA BİR SİTEDE BU AURELİEN O AURELİENMİ?

Benim adim Aurelien, fransizim 30 yasindayim ve benim ID card istiyor musun ?
ATEIZTIM ! HA !

Hayat çok güzel burda ! çay var mi ?

türkçe idare eder keratanın..arada fransızca da parlatıyor..tesadüfmü acaba...Ateistler cevap versin tesadüf mü?aynı özelliklerde (sadece 2 özellik) bu kerata..Bu aurelienle o aurelien aynı mı?yoksa değil mi?bu iki benzerlik bile onun o aurelien olduğunu göstermez mi?Öyleyse dünyada buluna bitki hayvan atom çiftler halinde ise , bu TESADÜF OLUR MU? GERİ ZEKALILAR.....IQ FAKİRLERİ.....
Alt 25-04-2005, 16:53
Üye Değil

O surelerin hepsini okudum.Acaba ne anlatmak istemiş o cümleleri yazarken.Çok biliyorsan sen açıklada bizide kurtar cehennemden
Alt 25-04-2005, 19:16
dmxads dmxads isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba mb 365...Hoşgeldin....

Benden önce davranıp benim sormak istediğim soruyu sen sormuşsun...

A'raf/ 179 - Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.

Mümkünse bi de bu ayeti açıklayın... Öyle siz anlamıyosunuz yazıp, doğrusunu yazmadan bırakıp gitmek olmaz....

Ya?amak bir a?aç gibi tek ve hür ve bir orman gibi karde?çesine............
Alt 25-04-2005, 21:42
Üye Değil

biz boşuna cevap beklemeyelim dmxads.Bunlar kendileride kuran ayetlerini anlamadıkları zaman vardır allahın bir bildiği deyip geçen insanlar.Bunların kutsal kitabında"herhelde allah sizin bildiklerinizden daha fazlasını bilir" diye yazıyor.Bunlarla ne konuşulabilir ki.Erkek çocuğa mirastan iki kız çocuğunun payı kadar pay verin. Niye? E vardır allahın bir bildiği,biz daha iyi bilemeyiz ya
Alt 25-04-2005, 21:55
Kıdemli Üye

Kimseyi cehennemden kurtarmak gibi bir görevim yok sadece buraya gelen bilgisi olmayan insanları kandırmayasınız diye yazıyorum.Yoksa Yaşasın Ateistler için Cehennem...İLA CEHENNEME ZUMERA.Fazla değil ölümünüzle gerçeği kavrarsınız kıyameti beklemenize gerek yok..

Allah'ın varlığını alayana kaar soru sormaya evet,Kur'an2ın Allah2ın kitabı olduğunu anlamaya kadar soru sormaya evet;fakat ondan snra eğer inanmışssan artık soru sormazsın..İtaat edersin...
Mantığınız müthiş çalışıyor şunlara bak...Doktora gittiğin zaman sormuyorsun?şu şöyle değil mi bu böyle değil mi..Şunu günde 3 kere alacaksın dediği zaman peki dersin.Şöye böyle ...Peki.peki...Yok bilmediğin halde zırvalamazsın herhalde..Önce Kur'an'ı düşünerek okuyun..Ben size desem ki Kur'an'da gezegen sayısı 12 dir.Nerde yazıyor dersiniz.Okumak farklı düşünmek farklı..Bazı gözler var bakar,görür;bazıları var bakar,sadece bakmış olur...

Önerilen Siteler