Turan Dursun Sitesi Forumlarý
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumlarý > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Baþlýk Düzenleme Araçlarý Stil
Alt 05-04-2019, 14:38
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Fatih maçoðlu, TKP ve Dersim/tunceli belediyesi

evet. fatih baþgan mazbatasýný aldý ve koltuða oturdu. herkes çeþitli þeyler söyledi. fatih portakalýndan athenasýna, iyi partisinden avrupa sosyalist partilerine kadar insanlarýn herkesin bir þeyler söylediði, 31 mart yerel seçimlerinin ilginç çýkýþlarýndan biri oldu.

yýllar sonra komünistler türkiyede bir belediyeyi yönetmeye talip oldular.

benim türkiye genelindeki CHP belediyeciliðinde en çok merak ettiðim konu, yolsuzluklarýn üzerine ne kadar gidecekleri ve þeffaf belediyecilikten ne anlaþýldýðý. mesela defterler halka açýklanacak mý, açýklanmayacak mý? biz bu süreci televizyondan izleyerek mi yetineceðiz, yoksa vergilerimizin tek bir kuruþunun dahi hesabýný soracak mýyýz?

komünistler sesini ne kadar duyurabilecek, icraatlarý ne olacak, AKP ve CHP arasýnda depiþilen belediyecilik anlayýþýna farklý bir bakýþ açýsý getirebilecekler mi?

bu baþlýkta belediyenin icraatlarýný, doðrularýný, hatalarýný, merak ettiklerimizi paylaþabiliriz.

Baþgan ilk gün AKP kayyumu tarafýndan yönetilen belediyenin 65 milyon TL (eski parayla 65 trilyon????????????) borcu olduðunu duyurdu. defterlerin halka açýklanacaðýný da ekledi.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/komu...elenecek-halka

ben isterim ki
eðilsin dallar bereketten
ama insanoðlu baþýný eðmesin
utançtan yada güçsüzlükten
her þey eðilsin insanýn önünde
ama insan, insana tutsak olmasýn
Alt 05-04-2019, 18:14
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hadii beh
Fatih Maçoðlu, göster þunlara adamlýk ne demek.
Alt 05-04-2019, 19:41
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Maçoðlu zaten adamlýðý gösterdi, komünistin nasýl olmasý gerektiðini de gösterdi, umarým diðer bölgelerde komunist baþkan seçiminin yolunu açar.
Tabi Maçoðlunu seçen Tunceli halkýný da takdir etmek gerekir.
Her konuda dünyada sonuncu ama adaletsizlikte birinci faþist-dinci diktatörlükte ilin bir tanesine komünist seçiliyor.
Bu bana biraz da olsa umut verdi, acaba devrimin tohumlarý atýlmýþ olabilir mi?
Belki de halk komünistleri böyle barýþçýl þekilde istiyor olabilir...
Alt 07-04-2019, 13:45
Üye

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dersim halký kararýný vermiþ.Bundan sonra yapýlmasý gereken TKP li belediyenin desteklenmesi ve dayanýþma kültürünün çoðaltýlmasýdýr.PKK GÝBÝ sovyetik örgütlenmelerin bu durumu kabullenmeleri en doðru iþ olur.PKK gibi örgütler kendilerini kongre yerine koyuyorlar ve örgütlenme benim çatým altýnda olur anlayýþýndalar bu anlayýþ SSCB den mirasdýr.Artýk bu anlayýþ aþýlmalýdýr.Dersim özelinde silahlý yapýlarýn çekilmesi yeni olana hayat hakký tanýmasý gerekir.

Büyükþehirlerde yaþayan ruhlarý temiz fakat burjuva hayatýna alýþmýþ insanlar Dersime gidip komünlerde çalýþacak iþin içinde yer alacaklar.Bu durumun yaratacaðý sinerji önemlidir.Birlikte çalýþma birlikte üretmeyi öðrenecek çalýþmanýn emeðin karþýlýðýnýn para/ücret deðilde toplumsal fayda olduðunu yaþayarak görecekler.

Benzer uygulamayý Kürt hareketi de yapmaya çalýþmýþ fakat silah/savaþ nedeniyle uygulama yapýlamamýþtý.Umarým TKP ve Maçoðlu baþarýr.

Kendi adýma bu yaz patates sökmeye gitmeye karar verdim.
mesajýnýzý bu baþlýkta yanýtlamak istedim.

seçim sonrasý çýkan yazýlardan sonra Dersim'de yaþananlar daha net anlaþýlabiliyor. hem köþe yazýlarýnda, hem internette baþka sitelerde dersimde TKP özelinde sosyalistler ve HDP özelinde kürt hareketi arasýnda bazý çekiþmelerin yaþandýðýný okudum. seçimden sonra HDP dersimde yaþanan "seçim kaybýnýn" eleþtirisini yapacaklarýna dair açýklama yapmýþ ama komünist belediyeyi destekleyip desteklemeyeceðine dair bir þey belirtmemiþ.

bu tutum artýk doðru deðil. öyle yada böyle seçimler bitti ve bence TKP gibi bölgede sevilmese de tüm türkiyedeki komünistlerin ve komünistliðe sempatiyle yaklaþan vatandaþlarýn ilgisini bölgeye çekmesi bence dersim ve diðer doðu illeri için avantaj saðlayabilir. bu yazýlardan anladýðým kadarýyla dürüst olmak gerekirse, dersimin bir nebze de olsa dar çerçeveli siyaseti aþýp tüm türkiyede ortak görülebilecek deðerleri temsil etme hedefiyle yarýþmalý.

TKP nin maçoðlu öncesi dersimde gücünün sýfýra yakýn olduðunu söyleyebiliriz. bunda kürt hareketinin HDP ve PKK tarafýndan, geriye kalan devrimci potansiyelin ise (dürüstçe söylenmesi gerekir ki) bazý "kapalý" örgütler tarafýndan tekel altýna alýnmasýnýn etkisi var. bu tekel durumu kent merkezlerinde yaþayan solcularýn kitlesel yada kamusal destek vermesini önlüyordu. þu an halen kitlesel bir destek oluþmaya baþladýðýný söyleyemeyiz ama kamusal desteðin çýkmaya baþladýðýný söyleyebiliriz. ben fatih portakal'ýn ulusal bir kanalda bir komünist baþkaný iþaret ederek "iþte beni böyle baþkanlarýn yönetmesini istiyorum" demesi çok büyük bir avantaj, diðer taraftan ise üstesinden gelinmesi gereken ve gelindiði halde daha büyük bir avantaja dönüþmesi muhtemel bir sorumluluktur.

bence yerel seçimlerin deðerlendirilmesi gereken diðer bir durum da HDP nin bazý illeri çeþitli manipülasyonlarla AKP ye kaybetmesidir. bir noktadan sonra HDP li yöneticilerin "ama manipülasyon yapýldý" demesi sonucu deðiþtirmiyor. zira terörün etkisiyle belli bir kesim halk, manipülasyon yapýlmasýnda zaten ters bir durum görmüyor. diðer taraftan bu manipülasyonun ancak kürt hareketinin tüm türkiyedeki emekçi halk tarafýndan sahiplenilecek deðerlerin siyasetini yaptýðý bir durumda kýrýlabileceðini düþünüyorum. bu köprüyü kuracak ittifakýn diðer tarafýnda artýk TKP mi olur, baþka TÝP mi olur bilmiyorum ama türkiye solunun týkanmasýnýn sebeplerinden biri de bu. ne acý ki, kürt hareketi de ayný sebepten dolayý týkanmýþ durumda.

öyle yada böyle. parti liderleri bir araya gelecek, barýþacak ve birbirlerine destek olacaklar. hem bir de bu adamý deneyelim yahu. ne var yani. HDP dersimde komünistlerle iþbirliði yapsa, diðer yerlerde de komünistler HDP ile iþbirliði yapsa fena mý olur?

ben isterim ki
Alt 07-04-2019, 14:30
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduðu yer: Merkez/Çin

komünizmi iþbirliðini falan takan mý var ya

7 dilli belediye tabelasý falan yapýyolardý.

mesela hdp geldi bana kaldýrým yol yapacaðýna yollarý yaparken altýna da boydan boya
tünel yapmýþ, vietnam savaþý mübarek diyen seçmen var mý?

biraz kendinizi seçmen(mal) yerine koyup empati yapýn. olm ben kürdüm kürt diyor hdpye vercez tabi herkes veriyor,
zengin olacaz kürdistan olacaz diyor bileðimiz bükülmez diyo hdp.

beni kim yönetecek kim fonlayacak, kimle iþ tutuyoruz halimiz nolacak diyen yok.

diðeri de ayný þeyi deyip ülkücü mhp falan fiþmekan. akpartiye oy verenler zaten tanýmsýz. donunun içinde islam var.

maçoðlu naptý en zorunu tam þeffaflýk yaptý, tünel kazmadý bomba koymadý makam aracýyla silah taþýmadý falan. bu bakýmdan sýradýþý.
zaten çalýþan adamýn terörislik yapçak hali kalmaz.

ötekiler yeþillikli koruluk gibi yerlerde bmw x6 jip arkada fistanla gözleme yerken ak47li tip tip heriflerle fotoðraf çektirip koydular falan. aþaðýlara hemen barýþ emojisi. çalýþarak elde etmek zor çünkü. silahla falan hem heyecanlý.

millet komünizm deyince akla ak47 geliyo tarla falan gelmiyor ki.

Nasýl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiþ Hatta bazýlarý '' Nur Çeþmesinden '' içerek ?? nurlanmýþlardýrlar
Alt 07-04-2019, 16:11
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Fark

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Þüphesiz eðer ki hayvanlarýn dini olsaydý, þeytaný insan þeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 07-04-2019, 17:39
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Maçoðlu birilerini çatlatmýþ gibi görünüyor. Halbuki Maçoðlu bir tane yobazsa sürü ile.
Alt 17-04-2019, 15:40
Üye

biliyorsunuz. tunceli HDP deydi. terör olaylarý sebep gösterilerek alýndý ve kayyuma devredildi. kayyum görevini Tunceli valisi yürüttü. maçoðlu belediyeyi þu kadar borç ile devraldýk deyince tunceli valisi açýklama yapmýþtý. aþaðýda bu açýklamanýn metnini paylaþýyorum.

tabii ki kimse vali geldi, 65 trilyon parayý cüzdanýna koydu demiyor. yapýlan bazý hizmetler var, bu hizmetler için çekilen paranýn ne kadar gerçekten hizmetlerde kullanýldý, ne kadar þahsi zimmete geçirildi bilmiyoruz. çünkü AKP iktidarý altýnda böyle þeyler devlet sýrrý olduðu için denetlenemiyor. sayýþtayý susturdular. ankara büyükþehir belediyesine retina taramasý ile girilen gizli oda yapmýþlar. orada ne saklýyorlar bilmiyoruz. hiçbir þirketin hiçbir bilanço raporu denetlenemiyor. en son diyarbakýrýn seçilmiþ baþkaný kayyumun ofiste yaptýrdýðý deðiþiklikleri gösterdi. kendine altýn kaplama banyo yaptýrmýþ.

tunceli valisinin kamuoyu dikkatine yayýnladýðý açýklama þu þekilde. maçoðlu'nun açýklamasýný ve belediye hakkýnda ilk genel deðerlendirmesini merak ediyorum. halen böyle bir açýklama yapmadý diye biliyorum.

Kamuoyunun Dikkatine
06.04.2019
05.04.2019 Tarihinde Tunceli Belediye Baþkanlýðý görevine baþlayan ve daha ilk günden Kayyum Dönemini hedef alan zihniyet bilmelidir ki;

Kendisini tehdit eden Kandil ile uzlaþma çabasýný Kayyum dönemine çamur atarak saðlamaya çalýþmaktadýr. Biz teröre hizmet eden bir belediye devraldýk. Þu an Tunceli'yi huzur þehri olmanýn yaný sýra, herkesin imrendiði bir þehir haline getirdik. Tunceli'nin çehresi deðiþti. Kayyum öncesi 29 Milyon TL borç var iken, bu borcu görev yaptýðýmýz dönem içinde 16 Milyon TL' ye düþürdük. Ayrýca bu borcu düþürürken görev yaptýðýmýz süre içerisinde 31.7 Milyon TL kredi ile 625 Milyon TL tutarýnda yýllardýr konuþulan ama yapýlmayan projeleri hayata geçirdik. Dönem içerisinde yaptýðýmýz yeni yatýrýmlar ile 12 Milyon TL kira geliri saðlanýrken, bunun yaný sýra 6 Milyon TL deðerinde de yeni araç filosunu þehrimize kazandýrdýk. Verdiðimiz rakamlar ve örnekler gösteriyor ki kayyum öncesi belediyenin tüm kaynaklarý þehirde yaþayanlara deðil teröre gittiði ortada iken, kaynaklar yöre insanýmýzýn huzurlu bir kentte yaþamalarý için kullanýlmýþtýr. Þehirde yaþayan vatandaþlarýmýzýn memnuniyeti bizler için önemlidir. Daha ilk günden çamur atýlmasýný kamuoyunun takdir ve vicdanýna býrakýyoruz.

Saygýlarýmýzla. Tuncay Sonel Tunceli Valisi

HUZUR ÞEHRÝ TUNCELÝ

30 Haziran 2017 tarihi itibarýyla devletimizin bölünmez bütünlüðü ve milletimizin güvenliði çerçevesinde Ýçiþleri Bakanlýðýmýz tarafýndan þahsýmýza tevdi edilen kayyumluk görevini, belediye hizmetlerinin “sosyal devlet” anlayýþý çerçevesinde gerçekleþtirilmesi gerektiðinin bilincinde olarak tamamlamýþ olmanýn gururunu yaþadýðýmýzý belirtmek isterim.

Görevli bulunduðumuz 21 aylýk süre zarfýnda terörden altyapýya, ulaþýmdan istihdama pek çok sorun ve ihtiyaçla devraldýðýmýz belediye hizmetlerini; hýzlý, operasyonel ve çok yönlü bir hizmet anlayýþla yerine getirerek Tunceli'nin huzur, güven, eðitim ve turizm þehrine dönüþmesi için önemli adýmlar attýk.

“Terör þehri” olarak devraldýðýmýz Tunceli'yi huzur þehrine dönüþtürmek için kamu kurum ve kuruluþlarý ve hayýrseverlerimizin yoðun desteðiyle, kýsa sürede hayata geçirdiðimiz 625 Milyon ₺ tutarýndaki projelerimizi sizlerle paylaþmak isteriz.

➢ Görüntü kirliliði içerisinde bulunan sahalar; ahþap yürüyüþ ve bisiklet yollarý, kýr bahçeleri, iskele, spor sahalarý, çocuk oyun alanlarý, plajlar, açýk havuz ve toplam 200 bin metrekare peyzaj düzenlemesi yapýlarak yaþanabilir mekânlara dönüþtürülmüþtür.

➢ Ýþsizliðin had safhada olduðu Tunceli'de açýlan üç tekstil fabrikasý ve bir özel çaðrý merkeziyle, yüzlerce vatandaþýmýza iþ ve aþ saðlanmýþ; fabrikalarda üretilen ürünlerin sekiz ülkeye ihracatý baþlamýþ ve Tunceli istihdamda son sýralardan ilk sýralara yükselmiþtir.

➢ Doða, hava ve su sporlarý adýna hiçbir etkinliðin olmadýðý Tunceli'de ilk defa Türkiye Rafting Þampiyonasý ve Türkiye Yamaç Paraþütü Akrobasi Þampiyonasý gerçekleþtirilmiþtir.

➢ Munzur Nehri, alýnan gondollar, gezi teknesi, sürat motoru ve su jeti ile canlandýrýlarak ulusal ve uluslararasý düzeyde turizme açýlmýþtýr.

➢ Görüntü kirliliði yaratan eski kent meydaný, 3 bin metrekarelik alanda ýþýklandýrýlma ve peyzaj düzenlemesi yapýlarak havuzlu, kafe ve restoranlý Yeni Kent Meydanýna dönüþtürülmüþ ve þehir merkezi estetik bir görünüme kavuþturulmuþtur.

➢ Yapýldýðý günden beri yenilenmeyen, yaðmur ve kar sularýnýn sýzmasý sonucu viraneye dönen Yeraltý Çarþýsý, yenilenen 85 maðazasý ve en modern haliyle müþterilerine hizmet eden bir iþ merkezine dönüþtürülmüþtür.

➢ Karanlýk, kaldýrýmlarý yýkýk, yollarýnda tek bir bitkinin olmadýðý refüj ve kaldýrýmlar, 9 km lale motifli ýþýklandýrma ile yepyeni bir görünüme kavuþturulmuþ; muhtelif alanlarda 28.000 m2 kilit taþý ve 32.000 m2 bordür çalýþmasý ve 16.000 m engelli yürüyüþ yolu yapýlmýþtýr.

➢ Asfalt yüzü görmemiþ sokak ve caddelerde 950 bin metrekare sýcak asfalt çalýþmasý yapýlmýþtýr.

➢ Evine sýcak yemek girmeyen ihtiyaç sahibi vatandaþlarýmýz için aþevi kurularak 1000 ihtiyaç sahibi vatandaþýmýzýn evine her gün sýcak yemek gönderilmiþtir.

➢ Ailelerinin desteðiyle ayakta durmaya çalýþan 1155 Tuncelili üniversite öðrencisine toplam 1.848.000,00 ₺ burs imkâný saðlanmýþtýr.

➢ Harabe haldeki duraklar, klimalý, içerisinde kütüphanesi bulunan modern duraklara dönüþtürülmüþ; þehrin muhtelif alanlarýna kitap dekorlarý yerleþtirilmiþtir.

➢ Eski, iþ göremez durumda olan Belediye araçlarý, 6milyon ₺ deðerinde finiþer, grayder, týr, otobüs, dorse, engelli minibüsü, yemek daðýtým minibüsü ve servis minibüsü alýnarak yenilenmiþ; araç filosu kurulmuþtur.

➢ Yýllarca kazalarýn yaþandýðý ve sürücüler için tehlike oluþturan Demiroluk Virajý geniþletilerek olasý kazalar engellenmiþtir.

➢ Çocuklarýn oyun oynayacaðý, gençlerin spor yapacaðý alanlarý olmadýðý için çeþitli mahallelerde 24 oyun parký ve 6 semt sahasý yapýlmýþtýr.

➢ Bugüne kadar Tunceli dýþýna çýkma imkâný bulamayan 2019 çocuðumuz uçaklarla ülkemizin deðiþik yörelerine geziye gönderilmiþtir.

➢ Vatandaþlarýmýzýn sosyalleþeceði alanlar olmadýðý için kadýnlarýmýza yönelik ücretsiz Kadýn Yaþam Merkezi ve vatandaþlarýmýza yönelik Millet Kýraathanesi kurulmuþtur.

➢ Caddelerde gezen hasta sokak hayvanlarý için Türkiye'nin en iþlevsel ve doðal yaþam alanýna sahip, 500 hayvan kapasiteli Sokak Hayvanlarý Bakýmevi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmuþtur.

➢ Sadece yýlýn belirli gün ve haftalarýnda hatýrlanan engeli olan vatandaþlarýmýza “Hatýrlanmak Bir Gün Deðil Her Gün Projesi” sayesinde ulaþýlmýþ, 2529 engeli olan vatandaþýmýzýn her fýrsatta ziyaret edilmesi ve tüm isteklerinin yerine getirilmesi saðlanmýþtýr.

➢ Bugüne kadar baþý okþanmamýþ yetim ve öksüz evlatlarýmýza mektup yazýlarak “Eðer annen veya baban hayatta olsaydý özlemini çektiðin ve ondan almasýný istediðin þey ne olurdu? Diye sorulmuþ, gelen cevaplar göre istekleri yerine getirilmiþtir.

➢ Harabe ve beton yýðýný halindeki sokaklar, Çay Keyfi Sokaðý ve Sanat Sokaðý olarak yenilenmiþ; rengârenk þemsiyeli ve ahþap kaplama iþ yerlerinden oluþan sokaklara dönüþtürülmüþtür.

➢ Deplasmana gidecek otobüsü olmayan Dersim 62 Spora yepyeni bir otobüs hediye edilmiþtir.

➢ Yeni bebeði doðan ailelerin çektiði sýkýntýlarý unutturmak adýna yeni evlat sahibi olan aileler ziyaret edilerek, anneye çiçek ve bebeðe altýn hediye edilmiþ; bebeklerin ilk 6 aylýk ihtiyaç malzemeleri karþýlanmýþtýr.

➢ Cebindeki paraya göre yemek yiyebilen, Munzur Üniversitesi'nde okuyan 1062 öðrencimize yemek bursu verilmiþtir.

➢ Bugüne kadar kapýsý çalýnmamýþ 88 þehit ailemiz, 55 gazimiz ve muhtarlarýmýz ülkemizin çeþitli yörelerine geziye gönderilmiþtir.

➢ Yalnýz yaþayýp, saðlýk sorunlarýndan dolayý kendi ev iþini yapamayan yaþlýlarýmýza, evlerinde günlük temizlik ve kiþisel bakým hizmeti verilmiþtir.

➢ Çalýþan annelerin çocuklarýný býrakacak bir kreþ olmadýðý için 146 öðrenci kapasiteli, 1-6 yaþ arasý çocuklara yönelik modern bir kreþ ve gündüz bakýmevi hizmete açýlmýþtýr.

➢ Kültürel etkinliklerin yok denecek kadar az olduðu Tunceli'de her ay bir yazar, tiyatro ve konser etkinliklerinin düzenlenmiþtir.

➢ Oynayacak mekân bulamayacak çocuklarýmýz için özel olarak midilli ve pony getirilerek At Çiftliði kurulmuþ ve çocuk sokaðý inþa edilmiþtir.

➢ Tunceli'de kutsal kabul edilen Anafatma güzergâhýnýn 65.000 m2 yeþil alan, piknik alaný ve 2 adet plaj yapýmýný içeren projesi hazýrlanarak yapýmýna baþlanmýþtýr.

➢ Doðalgaz altyapýsý bulunmayan þehrimizin doðalgaz altyapýsý inþaatý tamamlanmýþ, Tunceli'ye ilk kez doðalgaz verilmeye baþlanmýþtýr.

➢ Tehlike arz eden metruk binalar yýkýlarak yerine hayýrseverlerimiz tarafýndan yapýlacak olan kütüphane ve konferans salonu için projeler hazýrlanmýþtýr.

Devletimizin þefkatini ve merhametini, baþta Þehit Ailelerimiz, Gazilerimiz, yetim ve öksüz çocuklarýmýz, engeli olan vatandaþlarýmýz ve yaþlýlarýmýz olmak üzere yöre halkýmýza göstermeye çalýþtýk.

Baþta Cumhurbaþkanýmýzýn ve Bakanlarýmýzýn katkýlarýyla uzun yýllardýr konuþulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen projeleri, biz fikriyle, takým ruhuyla, yerel imkânlarý en güzel þekilde kullanarak hayata geçirdik.

ben isterim ki
Alt 17-04-2019, 17:40
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduðu yer: Merkez/Çin

sonuç itibariyle bu belediye ve belediyecilik denen bela burjuvazinin bir ilüzyonudur.

emekçiyi sömürmek üzerine tohumlarý atýlmýþtýr.

belediye baþkanlarý her zaman burjuvaya özenmiþtir. maçoðlu da bu göreve gelerek burjuvanýn kuklasý olmuþtur.

kayyumlar hep yatmamýþ sýrf tayyibe atmaya þey aramamak lazým. milleti terörden veya hdpden uzak tutmak için
parayý gömmüþler hatta. diyarbakýrda tartýþtýlar falan mesela ama baya biþeyler yaptýlar.

hatta mesela doðudan batýya gelen diyo ki hani dediniz dediniz bi cacýk çýkmadý veya batýdan doðuya giden diyo ki
sizin yollar falan cilli gibi. bunlarý çok duyuyoz.

asýl sorunu para yapan büyükþehir belediyelerinde arýcan. oralardan ekmek çýkmaz. akparti büyükþehir belediyelerine bakcan.

hatta ayný parti içinde deðiþen baþkanlarda muhalif partiler düzeltme yapýyor, akpde bu olmuyor çünkü emir tepeden.

ama þöyle bi sýkýntý var, çabalamalarý da sonuçlarý deðiþtirmiyor.

mesela þimdi maçov çalýþsa millet daha sonra havuç uzatana mý gider yoksa maçova mý gider yine?

akpartide de fena olmayan baþkanlar var gibi oluyor ama akparti tepeden bozuyo iþi. istersen kýçýný yýrt.

bu efendi - köle sistemine karþýyým ben belediye sistemi komple kalkmalý ve yönetim halka devredilmelidir.

bu belediyecilik bonapartist kemalistlerin oyunu olabilir. önce ki kemalistler þimdi islamcý oldular ayný þeydir.

Nasýl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiþ Hatta bazýlarý '' Nur Çeþmesinden '' içerek ?? nurlanmýþlardýrlar
Alt 20-04-2019, 10:45
Üye

Maçoðlu ve dersim belediyesi bugüne kadar 3 haber ile ulusal gündeme girdi.

1- belediye önündeki bahçe duvarýnýn "törenle" yýkýlmasý
2- belediyenin makam arabasýnýn yeni evlenen çifte gelin arabasý olarak tahsis edilmesi
3- uzak bir mahallede yaþayan 3 çocuðu almasý için belediye otobüsünün güzergahýnýn uzatýlmasý

koltuða oturalý 3 hafta oldu. tabii kalýcý þeyler yapmak için henüz çok erken. en azýndan bir eylem planý hazýrlanýp kamuya sunulabilir, bizler de hem bilgilenmiþ oluruz hem de gündemi takip ederiz.

þu ana kadar diþe dokunur bir þey görmedik.

ben isterim ki

Önerilen Siteler