Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-09-2019, 19:49
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezası

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadaki bazı paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada, 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşte Canan Kaftancıoğlu'nun skandal tweetleri....
canan.jpg
Devamı;
https://www.ahaber.com.tr/galeri/gun...andal-tweetler
Türkiye'de Chp'nin İstanbul il başkanı koltuğunda oturmanız önemlidir..Önemli bir makam/koltuk bu..Haliyle söylemlerinize/eylemlerinize dikkat etmeniz lazım..Sağduyulu/hoşgörülü/rasyonel olmanız lazım..

Bu kişi,Türkiye konjonktüründen bihaber..Nerede yaşadığının farkında değil..
Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğünün maksimum seviyede kullanıldığını sanıyor..Haliyle yazmışta yazmış..Aklından ne geçerse yazmış..Tamam da,sen emekli bir öğretmen filan değilsin ki,bu kadar rahat olasın..Hangi makamda olduğunun farkında bile değil..Kendini 70 yaşında hapisten filan korkmayan,sıradan bir emekli öğretmen sanıyor galiba..Yahu,ben kimim diye,kendini bir sorgulasana..Kimsin sen?
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI..
Sen busun..
Sadece ilk fotoğraftaki mevzudan bahsedeyim..Demiş ki,ermeni soykırımı başladı..Bunun adı provokatörlüktür..Nerden biliyorsun başladığını,nereden biliyorsun soykırımın olduğunu?Bir halt bildiği yok..Hayatında ermeni soykırımı konusu hakkında bir tane kitap okumamıştır ama sanki soykırıma tanık olmuş gibi,ermeni soykırımı başladı demiş..
Resmen akplileri trollemiş,akplilerin eline koz vermiş,bugün de bu hapis kararıyla ve ortaya çıkan bu tweetleriyle gündemi değiştirerek,akplilerin ömrünü uzatıyor..

Bu chp,hep akpye çalıştı/çalışıyor..

Hapis kararını savunduğum filan da yok..Benim açımdan ifade özgürlüğüdür bunlar..Bunu da belirteyim..
Alt 07-09-2019, 09:56
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sözde Ermeni soykırımının ateşli savunucusu. Paris'te öldürülen pkk'lılara üzülüyor falan...

Bir Türkçü olarak ne diyeyim şimdi? Üzüldüm diyemem ki.
Alt 08-09-2019, 13:37
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ismail saymaz; canan kaftancıoğlu niçin ceza aldı?

canan kaftancıoğlu 'nun aldığı ceza mentalitesinden bakarsak, hilal kaplan 'ın rudaw tv'ye verdiği röportajda pkk'nın saldırılarına "silahlı mücadele" demesi ve

fethullah için "ben hizmet hareketinin bir neferiyim, dershanelerinde okudum, akparti ile cemaat içiçe geçmiş bir yapıyız" demesi yargılanması için yeterli.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
Alt 08-09-2019, 17:01
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Ne varmış bu sözlerde?

belgesi yukarıda.

Diğer konu ise Gezi ile ilgili..

Hasılı o, şu ya da bu anlam ifade etmiyor, gerçek ve egemen olan faşizm. Nasıl olur en ufak bir fikrin dahi söylenememesi, düşünmenin dahi yasak hale gelmesi vb, katıksız faşizm...

Terör, korkutma, sindirme esaslı girilen, tehdit-şantaj, kısaca korku yönetimi demektir. Haliyle, egemen olan terördür. Bir kelimenin, heleki aslında kendilerinin güdülme biçimi haline gelmiş bir kelimenin dahi doğru düzgün anlamını bilmemek, ancak faşizm altında, çobanlarının psikopat olduğu toplumsal sürülerde görülebilir.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 08-09-2019, 18:48
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben Kürt olsam tam bağımsızlık isterdim. Tam bağımsızlık için savaşırdım. Özerklik değil, bağımsızlık diyorum.Mustafa ALTIOKLAR

ceza almadı

17 yaşında genç bir kız iken Diyarbakır Cezevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım.Bülent ARINÇ

ceza almadı

PKK terör örgütü değildir.Orhan MİROĞLU

ceza almadı

Tarihe Bilaloğlu köyü katliamı olarak geçen 39 askerin kurşuna dizilmesinin emrini veren Osman ÖCALAN TRT ye konuşmacı olarak çıkarıldı.

ceza alan olmadı

Abdullah ÖCALAN' ın meşhur mektubu HDP seçmenine ve Kürtlere referans gösterildi.

ceza alan olmadı.

PKK ile çatışmada şehit olan askerlere kelle diyen ceza almadı.

"Kimsenin suç işleme özgürlüğü yok. İfade özgürlüğünün sınırları Anayasamızın 26. Maddesi'nde açık bir şekilde ortaya konmuştur." sözde Av. Dr. Mehmet Sarı

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 08-09-2019, 20:54
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Arkadaşlar,Türkiye,mesela Norveç değil..Türkiye'yi,ifade özgürlüğünüzü rahatça kullanabileceğiniz bir ülke olarak görürseniz,soluğu hapiste alırsınız..

Reis birkaç yıl önce,anayasa mahkemesinin verdiği bir kararı tanımadığını alenen belirtmişti..Bu ülkeyi tek başına yöneten bir kişi,bu ülkenin en önemli kurumlarından birinin verdiği bir kararı tanımadığını belirtiyor ama sen bu ülkede ifade özgürlüğünün olabileceğini mi sanıyorsun?!Hem de bu kişinin tam karşısında yer alanlardan bahsediyoruz..!

Canan gibi isimlerin her şeyi takip ediliyor..Çünkü önemli konumdalar..Haliyle bu kişilerin Akp'nin eline koz vermemek adına düzgün yaşamaları lazım..Attıkları her tweet,gittikleri her sokak kontrol ediliyor..Bunun bilincinde olmaları lazım ama bu kişiler yangına benzin döküyorlar resmen..

18 senedir hep birilerine dava açılıyor,birileri hapse atılıyor,birileri tahliye oluyor,birileri yurtdışına kaçıyor..vb
Bugün de aynı şeyler yaşanıyor..
Sırf gündem değiştirmek adına,sürekli birileri bir şeylerle suçlanıp hedef gösteriliyor..
Canan hapse girse ne,girmese ne..Kimin umurunda bu..Canan'ın hapse girmemesi,bu ülkede ifade özgürlüğü olduğu manasını doğurmayacağı gibi,hapse girmesi de,bu ülkede faşizmin var olduğuna dair bir mana doğurmaz..

Canan hapse girdiğinden dolayı ''faşizm'' diye mi bağıracaksınız?!Bu kadar da değil artık..Şu anda onlarca,belki yüzlerce kişi,sırf bu hakaret meselesi yüzünden hapiste;
https://m.bianet.org/bianet/ifade-oz...ten-cezaevinde
https://t24.com.tr/haber/cumhurbaska...-acildi,767176
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...-hapis-cezasi/
Bu faşizm muhabbeti 10 sene önceydi,ülkeyi çok geriden takip etmemek lazım..Şu anda ülke bitik durumda,sen hâlâ faşizm muhabbeti mi yapacaksın?!

Herkesi çok fena oyalıyorlar,herkesi..

Şu anda Türkiye'de ÇOK CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZ var ve şu anda Türkiye,Suriye sınırının öte tarafında askerleriyle bir şeyler yapıyor..
Haliyle gündeme dair malzeme lazım..Bu malzemeyi de Chp'liler 18 senedir veriyorlar işte..

Yaptıkları şu;Kaz dağları,kadın cinayetleri,Canan Kaftancıoğlu,Ekrem İmamoğlu,Ahmet Davutoğlu falan filan..Ne oldu?Beynin tarumar oldu,haberin yok..!!

Bu arada,Canan'ın ermeni soykırımı tweetleri sahte hesaptan atılmış deniyor..

İfade özgürlüğü ile ilgili Abd'den bir örnek vereyim ki,Türkiye'nin ne durumda olduğu anlaşılsın;
George Carlin diye bir komedyen var,bilenler bilir
Geçen hafta eski gösterilerine biraz bakındım,bir kaç tanesine daha bakacağım.Bir gösterisinde kendisine dava açıldığını belirtti..Konu ifade özgürlüğü..Siyasilere küfür eden,aklına ne gelirse söyleyen birisi..Hastasıyım
Abd'deki mahkeme ''ifade özgürlüğü'' demiş,kararını vermiş..Sene 1977 galiba..
Alenen istediği herkese küfrediyor ama ceza almıyor..Hatta terörü alenen övüyor..Öyle böyle değil ve bunun karşılığında alkışlanıyor..

Mesela ''Keşke kiliseye kaleşnikofla birileri girse'' diyor
Bir keresinde de seyirciye bakarak ''hepinizi s.keyim'' dedi

Abd bu konuları aşmış artık..Bugün de Trump'a küfür ediliyor..Mesela Robert De Niro küfrediyor..

Türkiye'yi Abd gibi lanse etmemek lazım..Burada iktidardan yana iseniz,ifade özgürlüğünü kullanabilirsiniz..Değilseniz,kendinize dikkat etmeniz lazım..
Hatta iktidardan yana olup,ifade özgürlüğünü abartırsanız da,b.ku yersiniz..
Alt 09-09-2019, 14:13
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar,Türkiye,mesela Norveç değil..Türkiye'yi,ifade özgürlüğünüzü rahatça kullanabileceğiniz bir ülke olarak görürseniz,soluğu hapiste alırsınız..
Neden Nazi sloganları cezalandırılıyor o zaman? Herkesin düşüncelerini özgürce ifade etme hakkı yok mu?.

Hepsi görüşlerini ifade etmekte özgür. Bu doğru. Ancak yasada da belirtilmiştir - başkalarının hakları "ciddi şekilde ihlal edilmediği" veya "anayasal düzen" ihlal edilmediği sürece.
Bir başkası hakkında konuşan karşısındakinin onurunu zorlayıp ihlal etmiyorsa, kişi yüzeysel ve eleştirel olarak başkaları hakkında konuşabilir. Bununla birlikte, aşağılayıcı bir ifade konuyla ilgili tartışmaya odaklanmıyor sa, bir kişinin iftirası üzerine odaklanırsa, buna izin verilmez. Bu nedenle mahkemeler, bir ifadenin hala ifade özgürlüğü veya sanatsal özgürlük kapsamında olup olmadığını değerlendirmelidir. Bu da her zaman kolay değildir.

Temel Yasanın yol gösterici ilkesi: "İnsanlık onuru dokunulmazdır". Ve bu her zaman düşünce özgürlüğü hakkından daha değerlidir. Görüş özgürlüğü bahanesiyle herkes istediğini okuyamaz. Bunun Erdogan ile, Türkiye ile, alakası malakası da yok.
Alt 09-09-2019, 18:11
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Konu tivitler falan değil konu ellerinden giden İstanbul. Ermeni soy kırımı deyen çok insan var bu ülkede Hadi diyelim bunu söylemek suç ya Feto ile iş birliği ya PKK ile başlatılan barış süreci o örgütler suç örgütü değil mi o örgütler ceza almıyor mu. Adamlara 3 kere muhabbet cezası veriliyor ve bu gün devleti ele geçirenler onların ortağı değil mi idi.

Konu hukukun uygulanması değil konu cezalandırma suç ta o tiwitler değil İstanbul yani para makinasının elden gitmesi.

Evet burası Türkiye suç ta suçluyu da hukuk belirlemiyor İyi ama bir cesaretli çıkmazsa birileri kendini feda etmezse bu ülke nasıl muhassır medeniyetler seviyesine gelebilir.
Canan Kaptancıoğlu da kendini feda edenlerden neden olmasın. Korku ne kadar insanı koruya bilir.

Evet burası Türkiye burası Norveç değil ama olmalı olmasını istiyoruz bunun içinde bazı kahramanlara ihtiyacımız var.
Alt 12-09-2019, 00:41
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konu tivitler falan değil konu ellerinden giden İstanbul.
Bu senin fikrin, ola bilir ama olmaya bilirde. Siyasette bu tür hataların koz olarak kullanılması normaldir. Fakat bir de şöyle bir gerçek var...Türkiye Devleti, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütündür, bu kural değiştirilemez ve değiştirilmesi önerilemez. Bağımsızlığını, bütünlüğünü ve ülkenin bölünmezliğini sağlamak devletin temel amaç ve görvidir.
Temel hak ve özgürlükler, Devletin ülkesi ve ulusuyla bölünmez
bütünlüğünün, ulusal egemenliğin.. .korunması amacıyla... felan filan.
Sen şimdi bu anayasada yazılanları nereye koyacaksın. Devletin görevi ne olduğunu okudun . Erdogan, anayasada yazılanların arkasına sığına bilir ama kafayı yemisoğluda sığına bilirmi.

Kaftancıoğlu paylaşımlarında terör örgütü propagandası yaptı ve Cumhurbaşkanına hakaret içeren ifadeler kullandı. Bu atılan twitler Türkiye Cumhuriyetini aşağılamaktan başka birşey değildir. Cumhuriyet'te devletin halkı, meşruiyet kaynağı ve aynı zamanda devletin gücüdür.
Bu kadın aynı Spartacus kafalı. Devlet katılmış katilmiş bilmem neymiş. Oysa ki devlet dedikleri, hele ki bizim gibi çok uluslu devletimzde,
birleşmiş (halkların) belirli sınırlanmış bir bölgede yaşayan insanların kalıcı ve düzenli bir şekilde bir arada yaşamasını sağlamakta olan kurumların bütünüdür. 38 dili içine almış Cunhuriyetimize faşizm satmaya çalışıyor bunlar. O bu fayda etmez diyenler suratımıza faşizmi yapışdiramaz. Felsefelerine gelince tekten tüme varılamaz, ama iş üç kağıtçılığa gelince orda burda sahte bayrak altında kendini satmış ve organize olmuş ne idüğü belirsizlerin gerçekleştirdiği ""bireysel suçları"",eylemleri tek tek ele almak yerine 38 dilin tümüne faşistlik giydiriyorlar. Bunlar toplumsal komün kafalı değil, koyun başlı. Komün kafalı olsalardı Atatürk gibi onca insanı birleştirmeye çalışırlardı. Çokuluslu ülkeleri bölmek isteyen merkezcilerin bu birlik duygusunu dünyaya nasıl yaşatacaklarınıda merak ediyorum.

Ermeni soy kırımı deyen çok insan var bu ülkede Hadi diyelim bunu söylemek suç
"Soykırım" veya "insanlığa karşı suçlar" gibi terimler artık gündelik siyasi kelimelerin bir parçası oldu. Oysa soykırım, ırkçı sebeplerden ötürü nüfusun bir kısmını tahrip etme kararı alma anlamına gelir ki bu da zaten anayasamız da bir suçtur. Soykırımı ağzına alanlar bu katliamların devlet, yada daha doğrusu kimler tarafından yaptırıldığına ilişkin kanıtlar suna bilmesi lazım. Ortaya koyamıyorsa yok öyle haksızlık olgusu üzerinden 3 kuruşa 5 köfte. Çok uluslu devletin anayasası suçtur diyorsa, suçu işleyeni, veya, işleteni bulacaksın. Devlet derken kimi kast ettikleri belli değil bunların. Sen kime muhatap olduğunu söyliyemiyorsan devlette sana bölgede iç savaş oldu der ve geçer meseleyi. Hem suçlular bulunsa ispatlansa bile ne değişecek, sonuçta anayasaya ters gelindiğinden bireysel suç olmuş olacak ve buda ne toprağımızı ne de halkımızın birliğini bağlayacak. Şerefsizler zamanında anayasaya karşı gelip suç işlemiş der insanlar, öyle değil mi. Beni seçin de ermenileri keselim diyen oldumu tarihte. Ben duymadım sen duydun mu. Yahu böyle bir seçime gitme bile anayasamıza ters düşerdi. Sen gelmiş söyliyelim diyorsun, iyi güzelde hukuk önünde ispatlıyamadıktan sonra, söyleşen ne yazar. Maksadın algı yaratmak mı, büyür şöyle ama buda anayasal bir suçdur. Soykırım diyorsan kimin yaptırdığını veya yapanları ispatlıyacaksın, ispatladığında bireysel suç olarak yargılatırsın. Bu yetmez ben toprak istiyorum diyorsan o zaman halkın desteğile suçlular bu işi yapa bildi diye bileceksin, söyliyemiyorsan halkın nabzını boşuna kaşımayacaksın. Dış güçler sayıflatmak için bunu yapa bilir ama sayın kaftancıoğlu chp,nin koltuğunda bu türden yalan yalnış twitler atmamalı. Sen de gelmiş twit mit değil mesele istanbul diyorsun. Senin dediğin gibi olsa ne olur, dünya mı batar. Siyasi rakip değil mi bunlar, karşı taraf zorla indirmeye çalışmadı mı erdoğanı.

ya Feto ile iş birliği, Adamlara 3 kere muhabbet cezası veriliyor ve bu gün devleti ele geçirenler onların ortağı değil mi idi.
Kimler değildi ki. Hukuktan siyasetçisine bilmem askeriyesinden polisine kadar.
Ben olsaydım gerçek söylüyorum bu güce karşı kafamı kaldırmazdım. Herşeye rahmen bunlara yine baş kaldıran kim oldu. Hem fetö ilk kurulduğu 1970 yıllar esas alınıp ta o tarihten itibaren TERÖR ÖRGÜTÜ olarak kabul edilmiş olsaydı elbette, o tarihten itibaren ilgisi, kim olursa olsun o suçtan tutuklanıp yargılanması da kaçınılmaz olurdu.

ya PKK ile başlatılan barış süreci o örgütler suç örgütü değil mi o örgütler ceza almıyor mu.
Pkk ya gelince çoğu insan barıştan başka bir şey istemiyor. Hiç kimse akraba veya arkadaşlarının savaşta yaralanmasını ve hatta öldürülmesini istemez. Barış, savaş olmadığı zamanda olur.İktidar, halkın huzuru için savaşı bitirme adına barışı denedi. Barışa yürümek neden suç olsun. Tamam bıktık, yeter artık, indir şu silahını, gel şöyle ne istiyorsun, büyür dilini konuş, müziğini çal, yeterki barışalım, aman in şu dağdan tepeten demek niye suç olsun. Yahu neyin kafasını yaşıyorsunuz siz. Pkk denilende sonuçta hayvanlardan oluşmuyorya, hepsi insan bunların.

İyi ama bir cesaretli çıkmazsa birileri kendini feda etmezse bu ülke nasıl muhassır medeniyetler seviyesine gelebilir.
Canan Kaftancıoğlu da kendini feda edenlerden neden olmasın. Korku ne kadar insanı koruya bilir.
Kendini feda eden yıllar önce çıktı, kendisini zorla almaya bile çalışdılar ama sen hala ideolojik rüyalarınla kafa buluyorsun. O senin muhassır medeniyetler seviyesine gelme işi de 1.ekonomiden geçer, ikincisi de kadının hayatın her alanında sesinin yükselmesiyle gerçekleşir. Ülkemizde halk düzeyinde din, erkeklik, namus gibi olayların değişimi için daha birkaç nesil lazım. Fikirler değişmedikçe ben istiyorumla olmaz bu işler. Ekonomik kalkınmasından eğitime, oradan dini anlayışa kadar varan uzun bir süreç. Modern düşünce bir gecede gelmez, bunu anlıyorum. İnsanlığın Marksist düşünürlere çok şey borçlu olduğunu biliyor ve bu fırsatta buradan onlarada teşekkür etmek istiyorum.
Alt 12-09-2019, 18:24
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yargıtay'ın osman öcalan TRT yayını kararı "ifade özgürlüğü"

hakkında yakalama kararı olan öcalan'ı TRT'ye çıkarmak ifade özgürlüğü sayıldı.

kürdistan yollarında nagehan alçı ifadeye bile çağırılmadı.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir

Önerilen Siteler