Dünden beri Abd'nin,Trump'un ve Türkiye'deki medyanın/siyasetçilerin açıklamaları ile gündem kaynıyor..İnanılmaz şeyler oluyor,inanılmaz laflar ediliyor..
Mesela şu habere bakabilirsiniz; https://odatv.com/ne-konustuklari-or...-08101959.html
Haberleri takip ettiyseniz,Türkiye'deki muhalefetin de savaşa açıkça onay verdiğini görmüşsünüzdür..
Burada bir şey var,dikkat edelim..O şey şu;
TÜRKİYE YÖNETİLMİYOR..
Aslında bu cümleyi CHP lideri de sık sık kullanıyor ama onunki laf olsun diye söylenmiş bir söz..Ben gerçekten bunu içtenlikle söylüyorum..
TÜRKİYE YÖNETİLMİYOR..
Nasıl?
Bir insan niye kavga eder?Söyleyecek birşeyi olmadığı için..
Bir toplum niye savaşa girer?Toplumu yönetenlerin söyleyecek birşeyleri olmadığı için..Yani,siyasetçiler siyaset yapamadığı için,toplum savaşa girer..Türkiye'de olan da bu..
Nedir siyaset?Siyasetin tek amacı vardır?Toplumun çıkarı..
Akp ve Akp'ye payanda olan Chp-Hdp-Mhp-İyi parti-Vatan partisi-Saadet partisi-Bbp Türkiye'yi bu noktaya getirdi..Sadece iktidar değil,iktidarı her sıkıştığında kollayan bu partilerin yapmış oldukları siyaset ile Türkiye savaşa fiilen başlamak üzere..
Bugün gördük ki,İyi parti,Chp gibi partiler alenen savaştan yanalar..Bu siyasetçilerin derdi,toplumun çıkarı filan değil..Bu siyasetçilerin ne kendileri,ne çocukları,ne torunları savaşacak..Savaşacak olanlar hep garibanlar..Pyd veya başka birileriyle savaşmalarının bir önemi yok..Önemli olan savaşa girecek olmaları..Dediğim gibi askerin savaşmasının tek nedeni,siyasetçilerdir..
Yurtta,Dünya'da sulh diyen bir liderin ülkesi ne halde böyle?
Hani analar ağlamasın deniyordu?
Ekonomi çöktü..Siyaset çöktü..Siyasetçilerin söyleyecekleri tek bir şey yok..Hepsi ''savaşalım'' diyorlar..Toplum zaten cinnet geçiriyor..
Bitti bu ülke..
TÜRKİYE YÖNETİLMİYOR..
Aslında bu cümleyi CHP lideri de sık sık kullanıyor ama onunki laf olsun diye söylenmiş bir söz..Ben gerçekten bunu içtenlikle söylüyorum..
TÜRKİYE YÖNETİLMİYOR..
Sevgili Ahlaksız
Türkiye yönetiliyor. Burada iyi-kötü yönetim konusu sözkonusu olabilir.
Basit olarak, dıştan ve içte ise toplumsal anlamda güdü temeliyle yönetiliyor ve kapitalizm koşullarında dahi akıla-mantığa sığmaz yönetim sözkonusu olur.
Bu dönemde hem trump hem de AKP nin toplumsal güdülemeye, sürü gereksinimine ihtiyacı yüksek...
Kaldı ki meselenin esası, emperyalist-kapitalsit çıakr çatışmalarına dayalı, politikaları bu temel çıkarlar şekillendiriyor.
Eğer bu dönemde böylesine bir çatışma, düşmanlık ortamı propaganda edilirse, AKP hem içerisinden hem dışarısından gelen çatlak sesleri, alternatif arayışlarını fütursuzca boğabilir, bu en basit ve en kolay başvurulan yöntemleridir...
Neyse, işin temelinde ciddi kapitalist çıakrlar, paylaşım kavgaları ve zaptturap meseleleri var.
Bu çıkar çatışmalarında temsil edilen kitle-insan sayısı milyonu bulur, şu ya da bu kişinin özel çıakrlarından ziyade, kitlesel-sınıfsal çıkarlar yoğruluyor ve genel politika açısından da belirleyici oluyor.
Su savaşları, petrol savaşları paylaşımları, çeşitlenir gider ve bunalrın mnaipüatif ve sürüleştirme ve yönetim olgusunun tahakküm haline getirilme ekseni farklı inanç, renk, cins, kültür, mezhep, millet, vatan, bayrak, ezan faktöreriyle bezenir ve tüm gayr-ı meşru yollar meşru hale getirilir vs.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Akp'nin ya da Mhp'nin savaşa ihtiyacı olabilir de,Chp veya iyi partinin neden savaşa ihtiyacı var,bunu anlamak mümkün değil..Hem sabahtan akşama kadar Akp+Mhp'ye sallayacaksın,hem de Akp+Mhp sıkıştığında,en kral Akp'li/Mhp'li olacaksın..
Muhalefetin bu tutumu inanılmaz..
''Kötü yönetiliyor'' kısmına katılmıyorum sn.spartacus..Yönetim kötü de olsa bir şeyler yapıyor diyemeyiz..Çünkü yapmıyorlar..Yukarıdan Putin,aşağıdan Arabistan/Suriye/İran,batıdan Amerika'nın yönlendirmesiyle,Türkiye bir raya sokuluyor..
''Akp şunu yaptı ama hatalıydı'' diyebileceğimiz bir şey yok..Akp bir şey yapmıyor,muhalefette öyle..
Akp'nin ya da Mhp'nin savaşa ihtiyacı olabilir de,Chp veya iyi partinin neden savaşa ihtiyacı var,bunu anlamak mümkün değil..Hem sabahtan akşama kadar Akp+Mhp'ye sallayacaksın,hem de Akp+Mhp sıkıştığında,en kral Akp'li/Mhp'li olacaksın..
Muhalefetin bu tutumu inanılmaz..
CHP de oylarının peşinde, o karmaşık çıkar ilişkileriyle güdülenen topum ve holiganik, gayr-ı meşru zemine itilebilir tahakkümler altında kalmamak vs taktikleri izliyor, ki CHP de burjuva, şoven siyaset-kültür üzre hareket etmekte.
CHP den savaşa karşı olmak, şu ya da bu ülkenin işlerine karışmamak, dünyada sulh eksenli politika vs beklerdiniz değil mi?
Şovenizm ve toplumsal aşağılama politikaları o düzeyde kulanıldı ki, beklentieriniz doğrultusunda hareket ederse, kendierinde dahil olduğu, ördükleri çorabın başlarına geçeceğinin farkındalar. Kısa sürede vatan hainliği, üke düşmanlığı, millet düşmanlığı vs ile mimlenebiirer, hakim siyaset o noktaya getilirilmiş.
Kısası, şu ya da bu geçici çıkar, oy kaygısı vb sayesinde yerlerde sürünmeye, boyun bükmeye, her şeye amenna demeye, yasaya aykırı bile olsa evet demeye vs.... propgramlanmış durumdalar.
Peki doğru bir yol mu? Hayır... Oy kaygısı, kabul görme kaygısı, egemenelrin çıakrları namına çalışma vs, en basit sözde kriterlerini, kaidelerini dahi çiğnemelerine yol açmakta. Eğer bir olgunluğu, elle tutulur bir yanı-tuarı vardıysa, bu durum ancak-artık çürüme üzerinden ifade edilebilir.
Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı
''Kötü yönetiliyor'' kısmına katılmıyorum sn.spartacus..Yönetim kötü de olsa bir şeyler yapıyor diyemeyiz..Çünkü yapmıyorlar..Yukarıdan Putin,aşağıdan Arabistan/Suriye/İran,batıdan Amerika'nın yönlendirmesiyle,Türkiye bir raya sokuluyor..
''Akp şunu yaptı ama hatalıydı'' diyebileceğimiz bir şey yok..Akp bir şey yapmıyor,muhalefette öyle..
Türkiye eğer yönetilmiyor olsaydı, o koltuklara, çam, meşe, gürgen, kavak, elma, armut, ceviz... vb'den mamul odunları koysaydınız bu kadar sıkıntı yaşamazdınız...
Yönetmenin en temel kuralı, görev-yetki(!)-sorumluluk ve proseslerin tanımının yapılması-işleyişin sağlanması- ve elden geldiğince kişisel feyri, ego merkezli, alanı ve görevi olmayan her işe müdahalelerde bulunmamak, burun sokmamaktır. Bir yerde ne kadar çok konuşan ve sözde iş yaptığını, daha doğrusu her tarafa koştuğunu vb iddia eden, her türlü yetkiyi gasp eden yönetici varsa, orada kötü yönetim hakimdir. yetki ve sorumluluk at başı gider. Bu atbaşı örneği, 1 arabayı çeken 2 at gibidir, birisi tökezlerse diğeri de ya tökezler ya da hareketsiz kalır, böylece o araba yürümez, ince detaylar.
Hasılı
Yönetilmiyor, kötü yönetiliyor olmasaydı, bu kadar sorun yaşanmazdı... (gerçi milyon baron-burjuva için işler hala tıkırında olmalı -ki onalrın çerçevesinden bakarsak gayet iyi sömürülüyor, yutuluyor, soyuluyor-> yönetiliyor denebilir!)
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
'BARIŞ PINARI HAREKATI' BAŞLADI! | DESTEK VEREN/VERMEYEN ÜNLÜLER!!!
Evet, hazır Barış Pınarı'na destek veren ünlülerimiz varken, arşivimden çıkarttığım şu gördüğünüz 2003'ten kalma haberi okumalarını tavsiye ederim: "Dünyayı kurtardı ama askere alınmadı!"
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının ardından Şiwan Perver Türkiye'ye tepki gösterdi...
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının ardından Şiwan Perver Türkiye'ye tepki gösterdi.
Şivan Perwer, 2013 yılında o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı sahneyi paylaşarak “dostluk” mesajı vermişti.
Perwer bugün harekâta karşı yayınladığı mesajda ise, “Direneceğiz, en son kalan kişiye kadar direneceğiz. Kürdistan'ı size bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
Şiwan Perwer sosyal medyadan yayınladığı videoda, “Biz size ne yaptık, saldırıyorsunuz. Sizin devletinizi kuran biziz. Yazık değil mi ırkçılar, zalimler. Direneceğiz, en son kalan kişiye kadar direneceğiz” dedi.
İşte o görüntüler:
Şivan Perver'in de "Özgürlüğün Bedeli" haberini okumasını tavsiye ediyorum. Yani özgürlük için bir bedel ödemek gerekiyor.