Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-11-2019, 21:15
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Ateist kitap 4 kişiyi intihara sürükledi

İstanbul Fatih'te kapısına 'Dikkat siyanür var' yazılı not astıkları evlerinde cansız bedenleri bulunan 2'si kadın 4 kardeşin, ön otopside siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıkmıştı.
Türkiye'nin gündeminden düşmeyen dehşet evinde Evrim safsatasının en ateşli savunucularından Richard Dawkins'in "Tanrı Yanılgısı" kitabı bulundu. Ateizm propagandası yapan skandal kitap 2008 yılında Türkiye'de infiale neden olmuştu. Bütün dinlerin alenen inkar edildiği kitaba, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesi gerekçesiyle dava açılmıştı.
Müslüman ülkelerin hiçbirinde basılmayan kitap, Türkiye'de Temmuz 2007'de Kuzey Yayınları'ndan çıktı. Bir okur kitaptaki ifadelerden rahatsız olup Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dört sayfalık dilekçeyle suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme, Erol Karaaslan hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Mukadesata hakaret" gerekçesiyle dava açtı. Dawkins'in kitabında, dinlere hakaret niteliğinde ifadeler olduğuna yönelik soruşturma kapsamanda Erol Karaarslan, Aralık 2007'de Şişli Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermişti.
Oxford Üniversitesi Profesörü Richard Dawkins'in Tanrı Yanılgısı (The God Delusion) kitabının ilk duruşması yapılmış ve duruşmada Cumhuriyet Savcısı Mücahit Ercan kitabın şüpheli Erol Karaaslan tarafından bizzat yazılmadığını, çevirisinin yapıldığını belirterek beraatini istemişti.
“Kamu vicdanını rahatsız eden türden bir kitap”
Şişli Başsavcılığı soruşturma sürecinde dosyayı bilirkişi incelemesi yaptırmak üzere Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'na göndermiş, Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen bilirkişi raporunda, kitap hakkında şu değerlendirmelerde bulunulmuştu:
“Mütercimin adını gizleme ihtiyacı hissetmesi, yayınevinin açık adres vermekten kaçınması, yapılan işin kamu vicdanını rahatsız edecek ve tepkilere neden olacak türden bir şey olduğunu kabullendiklerini göstermektedir.
İnceleme konusu kitap ele alındığında, hemen birçok bölümünde eleştiri sınırlarının aşıldığı, farklı inançtan kişilerin rencide edildiği ve saldırgan deyimlerin kullanıldığı görülmektedir. Yazar kitabında; alay, aşağılama, hakaret, küçük düşürme gibi insanlar arasında huzuru bozucu ve birinin diğerine öfke duymasına neden olabilecek nitelemeleri çokça kullanmaktadır.
İnanç özgürlüğünü ihlal eden saldırgan ifadelerin kamu düzenini bozucu nitelik taşıdığı tartışmasızdır. Hz. Peygamber hakkında yayınlanan hakaretamiz bir karikatürün dünya çapında neden olduğu tartışma ve kavgaların sosyal kargaşalara ve cinayetlere vardığı hepimizin malumudur. Bu durum, inanç gibi hassas bir konuda yapılan yayınların çok özel itina gerektirdiğini göstermektedir. Bu arada kitaptaki küçük düşürmeye matuf, aşağılayıcı ifadelerin sözünü ettiğimiz karikatürden çok daha kışkırtıcı nitelik arzettiğini de önemle belirtmek isterim."
https://www.yeniakit.com.tr/haber/at...di-951848.html
Akit'in yaptığında bir şey yok,bunlar böyleler zaten..
Üniversitenin kitapla ilgili açıklamasına dikkat edelim lütfen..!

Yalnız bunlar böyle yaptıkça,bu kitaplara olan ilgi/talep daha da artacak/artıyor..Bu kafa yüzünden,Türkiye'de deizm tartışması ayyuka çıktı..Aslında bu kafayı desteklemek,Türkiye'nin dinsizleşmesini desteklemektir..

Kafaya bak,kafaya..İntihar mı ettin?Şaaak,ateistsin..Tamam da intiharı niye bu kadar kafaya takıyorsunuz?Yoksa uzun ve b.ktan bir hayat yaşamak için bir şeylere mi inanmak lazım?Bunu mu diyorsunuz?

Arap baharı nasıl başladı?Bir seyyar satıcının kendini yakması sonrasında..Bu seyyar satıcıda ateist miydi akitçiler?
Psikoloji veya ekonomiye ne oldu?
Bunlar diyor ki,yaşa ama nasıl yaşarsan yaşa..Cinayet işle,sıkıntı yok..Rüşvet al,mühim değil..Yolsuzluk yap,bir fetvaya bakar..Bunlar böyle yaşarlar..Bunların yaşam tarzı bu..Kendileri gibi yaşamayanları da,anında yerin dibine sokarlar..
Akitçiler,size bir akıl vereyim mi?
Madem ateist kitaplar ateistleri intihara sürüklüyor,oğlum bedava dağıtın lan şu kitapları..Türkiye'de ne ateist kalır,ne deist..Hepsi intihar ederler,siz de rahatça birbirinizi düdüklersiniz..Ne dersiniz?
Alt 09-11-2019, 14:59
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu bir sebep olabilir ama sadece 1 sebeptir. Bu tip intihar olaylarında 1 sebep geçerli olmaz. En azından bugüne kadar bu tip intiharlar hakkında okuduğum hiç bir yazıda 1 sebep sayıldığını daha görmedim. Bu 4 kardeşin intiharı olayına inanmıyorum, hepside ortaklaşa karar alamaz. Kardeşlerin her zaman birbirinden duygusal-görüş farklılıkları vardır. 4 arkadaş intihar edebilir ama 4 kardeş aynı anda intihar ediyorsa bu ancak dış zorlamayla olabilir. Eğer ortaklaşa intihar yoksa ortada cinayet söz konusu.

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 10-11-2019, 09:48
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Birde Antalya da çıktı toplu intihar.
İntihar sebeplerinin ekonomik olduğu anlaşılmaktadır. Bu kış bu tür sebeplerden intiharlar görecek gibiyiz. İktidar bu tür haberlerin yayılmaması için önlem alabilir.

Bana göre bu sebeplerden ötürü intihar doğru değil. Çözüm İsyan nasıl olsa ölümü göze almışsın .
Alt 11-11-2019, 18:25
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

intihar etmek kötü bir eylem olarak tanımlanamaz.
eğer intihar, acıdan kurtulmaksa o iyi bir şeydir.

ötenazi serbest olmalı, kendini yok etmek isteyen insanlara bu isteklerinde yardımcı olunmalı.
acı içeren intihar yöntemleri görüyoruz.

yaşamın iyi ve güzel olduğu sadece bir varsayım.
ölü olma hissini deneyimleyemiyoruz ki yaşamı kıyaslayabilelim.

benim yaşam motivasyonumun önemli bir kaynağı da doğanın ve hatta toplumun sıradışı bir materyali olmam.
doğadaki bu sıradışılığım kendimi değerli hissettiriyor ve bu değeri -yani kendimi- yok etmemem gerekir sonucuna varıyorum.
hissedebilme ve haz alma özelliğimin olması da diğer önemli motivasyonlarım.
Alt 11-11-2019, 21:47
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çözüm İsyan nasıl olsa ölümü göze almışsın .
Toplum bunu düşünecek kadar olsa şimdiye kırk defa devrim olmuştu.
Faşist dinci köpeklerin çanağını yalamak da bir intihardır ama bunu yapanların çoğu intihar olduğunun farkında olmadan bundan gurur duyuyor.
Çanak yalamanın toplu intihar olduğunu onlara anlatamıyoruz, çünkü o bilinci algılayacak karakteri kazanacak kadar evrim geçirmemişler.
Bunu anlayacak kadar mesafe kateden dünyada yüzde bir bile zor çıkar.
Alt 11-11-2019, 21:52
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
benim yaşam motivasyonumun önemli bir kaynağı da doğanın ve hatta toplumun sıradışı bir materyali olmam.
Benim yaşam motivasyonum da komünist olmam.
Alt 11-11-2019, 22:51
Üyeliğini Sonlandırmış

''Yaşam motivasyonum'' söylemi bana anlamlı/rasyonel gelmeyen bir ifade..Niye?
Yaşamayı kendimiz seçmedik ki,yaşama devam etme motivasyonumuzu kendimiz belirleyelim..!
Motivasyon dediğiniz şey,genleriniz ve çevrenizin,şu ana kadar sizi bir yere sürüklemesinden kaynaklanan bir şey sadece..Buna bir ''refleks'' diyebiliriz..
Yaşamayı seviyorum ya da yaşamayı istiyorum ya da yaşam motivasyonum şudur filan..Bunlar bana anlamsız geliyor..
Çünkü elimizde olan bir şey yok,hepimiz sürükleniyoruz..Kontrol dışıyız..
Mesela bu Dünya'da ölmek istediği halde,bunu başaramayan insanlar yok mu?Vatandaş yaşamak istemiyor ama kendini öldüremiyor..!
Bu konular istemekle filan olacak şeyler değil..İntihar denilen şey,istemekle yapılacak bir şey değil..
Mesela seksle ilgili tüm isteğini kaybetmiş birisi,seks yapabilir mi?İstese de yapamaz..Yok yani,tık yok..

İnanılmaz bir yaşam(a) motivasyonunuz olabilir ama bir gece ansızın intihar edebilirsiniz..
Sürekli intiharı düşünen birisi olabilirsiniz ama uzun bir hayat yaşayabilirsiniz..

Hayvan olduğumuzu,evrim geçirdiğimizi,hayatın içinde sürüklendiğimizi unutmamamız lazım..
Alt 12-11-2019, 10:17
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Toplum bunu düşünecek kadar olsa şimdiye kırk defa devrim olmuştu.
Faşist dinci köpeklerin çanağını yalamak da bir intihardır ama bunu yapanların çoğu intihar olduğunun farkında olmadan bundan gurur duyuyor.
Çanak yalamanın toplu intihar olduğunu onlara anlatamıyoruz, çünkü o bilinci algılayacak karakteri kazanacak kadar evrim geçirmemişler.
Bunu anlayacak kadar mesafe kateden dünyada yüzde bir bile zor çıkar.
Sn bilgivehis
Çanak yalamanın bir kölelik biçimi olduğunu biliyorduk İntihar olduğunu da sizden öğrenmiş bulunuyoruz.
Hegel diyoru ki
Efendi kölesine kölelik koşullarında yaşam sağlamak zorundadır. Yani yalanacak bir çanak verecek o çanağın içinde birazda (kölesini yaşatacak kadar ) yiyecek olacak.
Efendi kölelik ilişkisinin sürmesi için.

Bizim işimizde onlar özgürlüklerini hatırlatmak yani kölelikten kurtulmaları için uğraşmak.
Alt 12-11-2019, 23:43
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''Yaşam motivasyonum'' söylemi bana anlamlı/rasyonel gelmeyen bir ifade..Niye?
Yaşamayı kendimiz seçmedik ki,yaşama devam etme motivasyonumuzu kendimiz belirleyelim..!
Bu görüşüne hiç katılmıyorum, hatta çok yanlış buluyorum.
Yaşamı kendimiz belirlemek durumundayız aksi halde sürüden farkımız kalmaz.
Ayrıca yaşamı bireysel olarak kendimiz seçmemiş olabiliriz bizler birer birey olsak da evrim sürecinde türümüzü oluşturan ve belirleyen yine bizleriz.
Bir atom idik, sonra doğadaki etki-tepki olaylarıyla türümüzün temelini oluşturduk, belki bir yosunduk, belki de bir ağaç türü, sonra bugünkü halimize geldik.
Olayları bireysel olarak ele alırsan kendimiz seçmedik sonucu çıkar ama bir bütün olarak değerlendirirsek kendimiz seçmedik görüşü bizi yanlışa götürür.
Nihayetinde bizler bütünün parçalarıyız, bir parçanın yapması gerekenleri pekala yapıyoruz, aciz değiliz, bu yüzden olayı bireysel noktaya indirmeyelim.
Alt 13-11-2019, 00:15
Üyeliğini Sonlandırmış

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu görüşüne hiç katılmıyorum, hatta çok yanlış buluyorum.
Yaşamı kendimiz belirlemek durumundayız aksi halde sürüden farkımız kalmaz.
Ayrıca yaşamı bireysel olarak kendimiz seçmemiş olabiliriz bizler birer birey olsak da evrim sürecinde türümüzü oluşturan ve belirleyen yine bizleriz.
Bir atom idik, sonra doğadaki etki-tepki olaylarıyla türümüzün temelini oluşturduk, belki bir yosunduk, belki de bir ağaç türü, sonra bugünkü halimize geldik.
Olayları bireysel olarak ele alırsan kendimiz seçmedik sonucu çıkar ama bir bütün olarak değerlendirirsek kendimiz seçmedik görüşü bizi yanlışa götürür.
Nihayetinde bizler bütünün parçalarıyız, bir parçanın yapması gerekenleri pekala yapıyoruz, aciz değiliz, bu yüzden olayı bireysel noktaya indirmeyelim.
Sürü içindeyiz zaten sevgili bilgivehis..Müslüman(köleler) bir ülkede ateistte(birey) olsak,sürü içindeyiz..

''Kendim'' dediğiniz şeyin bir aslı yok ki..Robottan farksızız..Beynimizdeki nöronların esiriyiz..Çevresine tepki vererek yaşayan bir köleyiz..Aciziz..Hem de öyle böyle değil ama ''kendimiz'' denilen şeyin var olduğunu sanıyoruz ve bu şeyi yüceltiyoruz..Buna da ''ego'' deniyor işte..İnsan denilen şey,zaten tamamen bu kafanın ürünü..Biz yaptık,biz ettik,biz varız filan..Geçmişte biz aslanları avladık,biz ateşi bulduk,biz varız filan deniyordu;bugün de mesela dinciler biz varız,biz iyiyiz,biz cennete gideceğiz filan diyorlar

Evrim sürecinde türümüzü biz oluşturmadık..Böyle bir şey yok..Evrim böyle ilerlemez..Bir grup hayvan bir araya gelip,hadi evrime bir katkı sağlayalım,yeni bir türe adım atalım filan demez..Hayatın akışı içinde,hayvanlar farklı kulvarlara yönelirler ve evrim denilen şey de böyle oluşur..Kimsenin bir karar aldığı filan yok..

Bir atom veya ağaç filan değildik..Yapmayın..10 sene önceki bir resminize bakıp,bu benim diyebilir misiniz?Diyemezsiniz..O resimdeki kişi,sizin 10 sene önceki haliniz..Siz değilsiniz o..O farklı bir kişi..!

Önerilen Siteler