Sağ olun arkadaşlar.
Sağ olun da...
Yok öyle kuru kuruya hoş geldin boş gittin.
Acılı, sancılı ve Pİ'li bir giriş oldu. Hem benim için hem uğraşan arkadaşlar için.
Epeyce bir ter döktürdü.
Antimuhammed arkadaşımız Pİ'nin ruhunu anlamayanların neler yapması gerektiğini anlatmış yukarda. Şu aşağıda sayılanların ve bir daha çokları içinde geçen Pİ sayısını değiştirmleri gerek. Sadece Pİ saysını değiştirmekle kalmayacaklar. Pİ sayısından çıkan bütün sonuçları da yeni bir düzene koymaları gerekecek.
|
Trigonometri
Radyan
Karmaşık Sayılar
Dairesel Hareket
Elektrostatik Güç
Fizik
İzotropik iletim
...
|
Onlar değiştiredursunlar.
Şu yaşadığımız Dünyada bir çok Pİ-derneği var.
Mesela bir tanesi:
Pİ-Severler Derneği.
Buraya üye olabilmek isteyen birisi bir jüri önünde Pİ sayısının virgülden sonra en az 100 rakamını doğru bir şekilde sayması gerekiyor.
Antimuhammedin yukarda yaptığı alıntının yazarı (Tanrısı?)...
Bırak virgülden sonraki rakamları...
Daha Pİ'nin virgülüne kadar dahi gelebilmiş değil.
Hatta Pİ'nin virgülden önceki rakamının ne olduğunu dahi karar vermiş değil.
Hala 'Pi acaba 3 ile mi başlıyor 4 ile mi başlıyor?" diye düşünmekle meşgul.
Ha diğer kutsak kitapların yazarları (Tanrıları?)?
Acaba diye soruyorum kendi kendime.
Onlar Pİ'nin ne olduğunu biliyorlar mı?
Veya adını duymuş olabilirler mi?
Hiç sanmıyorum.
En azından onların Pİ hakkında bir şey bildikleri benim kulağıma kadar gelmedi şimdiye dek.
Anlıyacağınız. Bilinen, ismi sayılabilen Tanrılar Pİ-Severler derneğine üye olmaya kalksalardı.
Hemen sınıfda kalacaklardı.
Yav gözünü seveyim Eucklid'in ve onun Elementler kitabının. Milattan önce yazıldı. 200 - 300 yıl öncesine kadar Geometrinin ana kitabı olarak hemen bütün okullarda okutuldu.
Hem okuyan anlıyordu. Kelimeleri çekiştirmeye, eğmeye-bükmeye, yorumlara gerek kallmadan.
Hem istediğin zaman, istediğin yerde hesapla, çiz, ispatla... Hep doğru sonuç verdi.
Ne savaşlara neden oldu, ne düşmanlığa. Ne kadınları erkeklerden üstün tuttu ne erkekleri kadınlardan.
Ondan sonra gelen kutsal kitap yazarları biraz "Elementler" kitabına göz atsalardı ya...
En azından bazı çamları devirmelerine gerek kalmazdı.
Eyy Pİ.
Sen ne büyüksün.
Hikmetinden sual olunmaz.
:twisted:
Sevgiler