önceki gün yapılan lamer saldırısı yüzünden geceyarısından dün öğleden sonraya kadar site çalışmadı. Sonra da son yazılanları kaybetmiş olduğumuzu gördük. Saldırı tesadüfen teknik sorunlarla uğraşan iki arkadaşımızın da olmadığı bir zamana denk geldi. Teknik işlerden anlamayan yöneticiler olarak da sorunun ne olduğu hakkında size bir açıklama yapamadık. Ancak en kısa zamanda teknik sorunları gideren arkadaşlarımızla temas kurup siteyi tekrar eskisi gibi çalışır hale getireceğiz.
sargon
"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
ben teknik işleyişi tam olarak bilmiyorum. Yedekleme sistemi hakkında da bir bilgim yok. Otomatik mi yapılıyor, ne sıklıkta yapılıyor, kimler yapıyor. Teknik işlerle uğraşan üç arkadaşımız var. Ama herkesin haftasonunda site başında olma zorunluluğu yok. İnsanların bir de kendi işleri olabiliyor. Onlardan bilgi alınca eski yazıların gelip gelmeyeceğini iletirim. Ama yedekten yükleme yapıldığında da yedekten sonra yazıların kaybolması gibi bir sorun olabilir. Bence önemli yazıları olanlar bugün bir dosyaya kaydederlerse iyi olur. Yani önceki günü mü kaybedelim (şu anda olduğu gibi), bugünü mü kaybedelim diye bir karar vermek gerekebilir. Bu tür aksilikler arada bir olabiliyor. Arkadaşlardan teknik aksilikler için site yönetimi adına özür diliyor, bir iki gün sabır rica ediyorum.
eğer yedekleme her gece yapılıyorsa bugünküler gider ve ondan öncekiler getirilir ama gün aşırı yapılıyorsa en iyisi burdan devam etmek oluyor yedeği yükleyince de bugünküler gider bir kaç gün forumu askıya almamız iyi olur diye düşünüyorum
Özel işlerim dolayısıyla cuma akşamından beri siteye girememiştim. Sanırım bazı yazılar kaybolmuş. Hangi başlıklar olduğu bildirilirse araştırabilirim.
Benim gördüğüm kadarıyla 15 ve 16 Haziran'a ait yazılar kaybolmuş. Zaten 16 Haziran'ın büyük bir kısmında site lamer sladırısından dolayı çalışamamıştı. Bu durumda sadece 15 Haizran yazıları kayıpo görünüyor. Bence de yedeklerden yükleme yapmayalım. Sanırım en çok tartışmanın olduğu başlık olan Seçimler başlığından birkaç sayfa kayboldu. Bir de Hacı'nın açtığı başlık varsa, ordaki yazılar kaybolmuş olabilir. Olduğu gibi devam edelim derim.
seçimde 72 meesaj vardı ve evrenin ötesi konusu vardı ancak o güne dönersek bence daha iyi olur çünkü şu iki gündür forumda kirlilik oldu ve eklediğimiz pek bir şey yok bazı ayarlarda da değişiklik vardı ve o gün üye olan 6 kişinin de üyeliği silinmiş oluyor
Arkadaşlar sanırım öğleden sonra yine lamer saldırısına uğradık. Bu saldırılar
bize hep 24 saat öncesine dönme olarak yansıyor. Çünkü sistem her 24 saatte
bir yedekleme yapıyor.
Bu durumda yapılabilecek en iyi şey önemli yazıların kendi bilgisayarınızda
bir yedeğini tutmak. Biliyorum bu öneri tuhaf gelecek size. Ama lamerlerin
yapmaya çalıştığı şey bizi bıktırmak.