Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz...
Din ve inançlar bilimsel deneye ve nesnel gözleme dayanmadıklarından ve yüzyıllardan beri insanlar tarafından
asgari mantıksal tutarlılık düzeyinde değerlendirilmediklerinden dolayı artık yurdum insanının genlerine işlemiş,DNA'sına girmiş, kronik
rahatsızlık haline gelmiştir ''düşünmemek'' .
Özellikle biz Türkler araplar tarafından kanla, talanla, kılıç üzerinde ''zorla'' müslüman yapıldığımızdan ve her ne kadar O
günkü siyasi menfaatlarımızdan dolayı islamı kabul etmiş görüntüsü vermiş olsakta eski inancımız olan ''şamanizm'' i tamamen terkedemedik.Bunun
günümüze gelen etkilerini görmek pekala mümkün.En basit örnek , ''türbe ziyaretleri'', ''ölüden medet ummak''...Her ne kadar kuranda
Muhammedin bile insanlara şefaat edemeyeceği belirtilsede((şefaat konusunda kuranda çelişki vardır, oraya girmeyek)) bizim okuma özürlü milletimiz kuranı duvar süsünden başka bir amaçla kullanmadığından dolayı bunu bilmezler..
Ayrıca suudi arabistanda türbe, yatır vb. yoktur.Hem kanunen hem de mezhepleri gereği yasaklanmıştır.Ölülerden medet ummak geleneği dediğim gibi bize şaman kültüründen miras kalmış.
Konu fazla dağıldı, kusura bakmayın.Yazarken birden kaptırmışım
Asıl dile getirmek istediğim husus özellikle yurdum ''bilinçsiz'' müslümanların kulaktan duyma ''tehlikeli'' diye nitelendirdikleri bir takım akımlara menfi radikal bir tavır almaları ve bunun nedeni.
Cumhuriyet tarihinde bunun örnekleri çoktur.Örneğin komünizm.Türkiye'de hiçbir şekilde komünizm tehdii olmadığı halde milletçe nedense öyle bir tavır almışız ki işi şiddette varan boyutlara getirmişiz.
Aynı durum ateizm ve evrim teorisi içinde geçerli.Sanki ateist felsefenin tek temek argümanı evrim teorisiymiş gibi, sanki ateizm evrim teorisi ile ortaya çıkmış gibi, harun yahya ve taifesi nazi almanyasının katliamını hatta satanizmi bile bunu ''bilimsel'' düşünceye bağlamıştır ve bir takım sanal müslümanlar bu gibi forumlara gelip onu mesnetsizce karalamaktadır.
Amma ve lakin gelin görün ki evrim teorisi hakkında 2-3 cümleyi bile zar zor biraraya getirirler.Bunun sosyolojik nedenlerini bilmiyorum tabi, ilginçtir.
Uğur mumcunun özdeyişini bu yazıya başlık olması için uygun buldum.Anlatmak istediklerim bu çerçevede.Bir argümana karşı antitez üretmek için mutlaka onu en ince ayrıntılarına kadar bilmen gerekir. Oysa sanal cihatçı taife yanlış bilgi veren kaynaklardan doğal olarak yanlış bilgilendirildikleri için yanlış yorumlar yapılıyor.
En güzel örnek insanın maymundan türediği yanılgısı.Tutturmuşlar gidiyorlar insan maymundan türer hiç.Zaten biz öyle demiyoruz ki , her fırsatta sadece atalarının ortak olduğunu belirsekte ya beyinleri güçlü iman prangalarla zincirlenmiş ya da işlerine gelmiyor.
Hadi abicim büyüde gel , öğrende gel.
Ben ve buradaki inançsız birçok kişi bir bu topraklarda doğdukları için haliyle bir zamanlar müslümandı ve bundan dolayı bir müslümanın nasıl düşündüğünü pekala anlayabilir ama müslüman taifde bir ateistin nasıl düşündüğünü , nasıl algıladığını anlayamaz.Çünkü sizin hiçbir beyin hücreniz şimdiye kadar özgürlüğü tatmadı...