Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-06-2007, 18:00
ozgrdsnce ozgrdsnce isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ''the secret''son zamlarda tavan yapan bir kitap yorum bklyr

kıtabın bazı bolumlerın de kuantum fızıgınden cekım yasasından vs. bahsedılıyo aslında kıtabın konusu ıyı dusunerek psıkolıjıyı de ıyı tutmak ama bır de su var düşünceyle gerceklesmıyecek hıc bır sey yok diyor.yani insanın düşünce enerjısıyle istedigi her seyı kendıne cektıgınden bahsedıyor yanlıs okumadınız HERŞEY deniyor. kıtapda saçma oldugunu dusundugum bır kac tesaduf olayı ornek olarak yazmıs yarın bır gun bu kıtap 5. kutsal kıtap dıye ortada gezınırse sasırmayın cunku son derece ınanan dusuncesızler mevcut
Alt 22-06-2007, 18:33
xlarge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xlarge xlarge isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: ''the secret''son zamlarda tavan yapan bir kitap yorum b

Kişisel gelişim kitaplarına yeni bir soluk getirmiş.Biraz farklı bir anlatım tarzı var.
Tabiri caizse ''gaza getirme'' kitabı
Açıkçası ben biraz abartılı buldum
Alt 22-06-2007, 18:59
Üye Değil

Ben bi film izledim bu konu ile ilgili. Gercek payi var, insanlar farkinda olmadan telepati kurabiliyorlarve karsidakinin dusuncelerini ekileyebiliyorlar. Mesela aklinda bir sarki soylemege basliyosun, bi sure sonra yakinindaki kisilerde ayni sarkiyi mirildanabiliyorlar. Yani emin degilim ama ben de bu tip olaylari gozlemler oldum bu filmden sonra.
Alt 22-06-2007, 21:05
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili özgürdüşünce, zaman zaman bu tip kitaplar içine biraz bilimsellik! ve benzeri soslar koyarak,
avanak avına çıkarlar. Ve iyi bir reklamlada hem para hem prestij hem şöhret hemde iyi *bir kariyer! sağlarlar.
*Ömer çöl akıllının yazdığı kitaplarda bu nevidendir.
Bu tip kitaplar kendini ''akıllı okur'' *sanan insanlara *okunan ve okutturulan martavallar manzumesidir.
Alt 22-06-2007, 21:38
Üye Değil

Sevgili ozgur_beyin,

sen okudun mu peki bu kitabi? Benim izledigim film, istedigin hersey senin olacak, herkes sana uyacak diye basliyordu. Sonra da bu sirrin ta bilmemkimden beri saklandigindan bahsediyor. Cok sifali bir eser.
Alt 27-06-2007, 09:19
Üye

respendial cokyanlıs dusunuyosun bır ınsan ıstedıgı bır seyı dusunerek ortaya cıkardıgı beyınenerjısıyle kendıne nasıl ceker ustelık ıstedıgı herseyı aklınızın alabıldıgı herseyı bır ınsan dusuncesıyle kendısıne cekemez bu kıtap sacmalıklarla dolu neye ınanacagını sasırmıs ınsanların ınandıgı sacma bır kıtap.fılmını ızlemedım ama fılmıde kıtabı kadar sacmadır.bu kıtabı okuyan ve ınananan akıllı ınsanlar tesaduf dıe bır seyın olmadıgını yanı ınsanın olan herseyı onceden dusundugu ıcın oldugunu soyluyor ve olan her seyı bu kıtap sayesınde oldu dıyor . bu mıllet nereye gıdıyor sız okudugunuz her kıtaba ınanmak zorunda deılsınız her kıtap dorudur dıe bır sey yok

''mantığının alamadığı hiç bir şeye inanma her kimsen''
Alt 27-06-2007, 10:45
Üye Değil

"beyınenerjısıyle kendıne nasıl ceker ustelık ıstedıgı herseyı aklınızın alabıldıgı herseyı"

Sevgili ozgrdsnce,

yok ben oyle felan dusunmuyorum. Kitabi bilmemin sebebi, cevremde cok kurbaninin olmasidir

Bir arkadasim bu kitabi okuyup, cok borca girerek kendine lux bir araba aldi ve bir moda evi kurdu. Kitaba gore, beyin enerjisi sagolsun, hayal ettigi yere gelecekti, sadece buna inanmasi yeterliydi. Kizcagiz iflas etti, actigi moda evi batti. Bunun gibi birkac kurban daha taniyorum, cok vahim. Ben filmini izledim bu secret seysinin. Video'da anlatilmak istenenlerden biri insanlar arasi telepati gucu, ben bunun olabilecegini dusunuyorum. Bu konuda daha ciddi calismalar var.
Alt 27-06-2007, 11:05
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

''the secret''son zamlarda tavan yapan bir kitap yorum bklyr

YORUMSUZ :twisted:

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 27-06-2007, 13:19
Üye

ewet respendial benım cevremdede var bu tur gerızekalılar ne kadar anlatsanda anlamayan kendını kıtaba baglayan odun arkadaslarım var.kıtapda doru olan kıtabın konusu bence *ınsan psıkolojısı .ıyı dusunursen kendını ıyı hıssedersın kotu dusunursen tabı kotu hıssedersın bu doru gerısı sacma kıtapda.ınsanlarda ne yapcaklarını sasırmıs kendılerını bırseye ınanmak zorun da hıssedıyorlar bu kıtaba yada kurana yada tevrata yada bılmem bıseye. ya sız anı yaşayın gerısını bırakın sacmalıklara ınanmak zorunda deılsınız.hayatını zı bır kıtaba baglayacak kadar bilinçsiz olmayın.......
Alt 28-06-2007, 01:09
sisyphos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sisyphos sisyphos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dünyada mutsuz insanlar artıyor, mutsuzluğa çözüm arayışları artıyor, çözümler yanlış yerlerde arandığında da bu tür kitaplar yazan uyanıklar ve bunları basan yayınevleri zengin oluyor. Bir kitap okunuyor ve yaşam değişiyor, ama okuyanın değil. Yazarın ve yayınevinin yaşamında oldukça güzel parasal değişiklikler oluyor.

İnsanın olumlu düşünmesi, olaylara olumlu yaklaşması olumlu tepkileri beraberinde getirir. Olumsuzluk da aynı şekilde. Bunu çocuklar bile deneyip yanılarak da olsa bulur ya da hissederler. Etki tepki prensibi demişler bir zamanlar buna. Ne ekersen onu biçersin demiş *adını tarihe yazdırmamış bir vatandaşımız. *

Kendini irdelemek, eksiklerini gidermeye çalışmak, olumlu bakmak elbette anlamlı ama her kapıyı açan sihirli bir anahtar değil. Bir kitap okuyup hayatı değişen insan diye bir uçukluğun peşine düşülmüşse, sorunun çözümü o kitapta değildir kesinlikle, daha ciddi bir sorun vardır. Tıpkı, kendi acılarını unutmak, uyuşturmak için kişisel gelişimine hiçbir katkısı olmayacak tv programlarına çakılıp kalan ve o insanların dünyasında yaşayan (geçici bir süre de olsa), bu döngüyü kırmak için de hiçbir şey yapmayan insanlar gibi...

Aslında tehlikeli bir yere gidiliyor gibi. Geçenlerde fark ettim son birkaç yıldır, ne kadar çok "kendine bak, kendini düzelt, olumlu bak, her şey düzelecek, bir tek kendini değiştirebilirsin" mesajları içeren hoş müzikler ve *güzel manzaralar eşliğinde sunumlar hazırlanıp dağıtılıyor internette.

En çok satanlar listesine bakın yayınevlerinin: spiritüel olarak adlandırılan bu tür kitaplar başı çekiyor. Zaten çok az okuyan bir milletiz, okuduklarımızda bunlar olunca…

Bu arada, Leo Buscaglia neden intihar etti acaba? Yaşamı, çiçekleri böcükleri ve dahi her bi şeyi sevme üzerine kitaplar yazan bir insan!!!

Peki The Secret' in yazarı? Keşfettiği büyük sırrı yaşamına, kitabın gelirleri dışında başka hangi alanlarda uygulamıştır?

yok başka bir cehennem, yaşıyorsunuz işte.-B.Aysan

Önerilen Siteler