Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-06-2007, 09:19
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Ben olmasam bu güneş doğmaz...

Çok zaman önceydi hata tilki,bildiğimiz tilki değildi o zamanlar. Neyse,tilkilerden bir tilki ormandaki tüm hayvanları,”Güneş gücünü benden alıyor eğer ben ölürsem güneşte ölür ve bir daha asla doğmaz .” diyerek kandırdı . O kadar muazam bir yalandı ki bu ,şeytan bile “Maşallah “ dedi.

Tilki Yine dedi;”Dikatinizi çekmiyormu hiç? Ben uyuyunca güneş batıyor ben uyanınca güneş doğuyor .Peki bu nedemek oluyor sizce ? Eğer ben bir gün uyamaz isem güneşi unutun siz.” Dedi.. *

Bütün hayvanlar inandı Tilkiye. O ölmesin kimse karanlıkta kalmasın diye seferber oldular. Yemediler,yedirdiler içmediler içirdiler .Daha temiz olsun diye ;at ,yelesi ile süpürüyorlardı tilkinin yuvasını ..
Arılar bal taşıyordu,çakalar et. Her türlü yemişin en güzelini tilkiye yediriyorlardı. Ve daha neler neler …. Anlatsam şaşarsınız. Mesala yüzyılar sonra *“Kuş sütü “ diye sofralarda bulunmadığı için beylerin keyiflerini kaçıracak olan muhteşem içecek olan o günlerde tilkinin ömrünü uzatsın tilki sağlıklı olsun “Aman ölmesin !” diye karga tarafından icat edilerek şifa niyetine tilkiye içirilmişti…

Aslandan,kaplandan ,filden ,timsahtan daha şaşalı bir hayat yaşadı tilki; ama kuş sütü kar etmedi ve bir gün akşama doğru öldü...
Az sonra güneş batı .. Herkes sustu . Kimsenin ağzını bıçak açmıyordu . sabaha kadar uyumadılar çünkü güneş bir daha asla doğmayacaktı;ama gel gör ki beklenen olmadı
Ertesi sabah güneş sanki tilki için hiç ölmemiş gibi tekrar doğdu anladılar. Meğer tilki bütün ormanı kandırmış. O günden sonra hiçbir hayvan tilkiye inanmadı ; ama tilkiler dedelerininki gibi muhteşem yalanlar söylemseler bile; mezhepler ortaya çıkardı.dört bir yandan tarikatlar dernekler hata bu çağda bile partiler kurdular …

Cenetin anahtarı senin elinde olduktan sonra halka yaptırmayacağın şey yoktur (Hz Spartacus )

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.

Önerilen Siteler