Yılmaz Özdil: İnsani öyle mi? – Sözcü Gazetesi (sozcu.com.tr)
Sayın, Özdil' in gene Atatürk OKB' si tuttmuş...
Yanlız burada bir çözümleme hatası söz konusu. Erdoğan gibi dış mihraklar mihraklar diyip, sorunu yabancılara yıkmışlar.
Hiç alakası yok efendim.
Bizim işimize geliyor money money' ler. Yabancıların verdiği paraların %10' u yabancıya, ihtiyaç sahibine harcanmış olsun, ben çıkar forumun ortasında eşek gibi anırmassam insan değilim...
Nerede görülmüş Erdoğanda, önce sonra, dış ülkelerden gelen hibelerin yerine ulaştığı?
Hem ne alaka? Sığınmacıları biz tutalım diye bize AB ne demeye para yollasın. Sen salsan da adamın sınırı bizimki gibi yol geçen hanımı? Daha yunan sınırını aşamıyorlar. Alaman malaman ne alaka?

Yılmaz beğin sığınmacılık, iltica kanunlarından haberi yok sanırım. Öyle kara yolu ile, macaristana bile kapı atamaz o mülteci. Doğru sana(ilk sığındığı yere) posta. Prosedür, kanun bu!.
Hülasa, yabancının "bunları salmayın size para verelim" diye bir şey yok. Aksine bizim(akape) inşaat rantiye/şantiyesine, 5 li çeteye, 5-10 milyon mültecinin alet edilmişliği söz konusu. Gelsin moneycikler... Hem güvenli bölge açdınız işte. Madem öyle götürün sınırdan öte yerleştirin, okul yapın okutun. İsterseniz muhammex'i sokun müfredata bize ne, orayada batı mı engel oluyor? Yook. Sanki batıyı dinliyorsunuz, batı sizi bağlıyor("AİHM kararı bizi bağlamaz, tanımıyorum" RTE

).
Akapenin esasında bunlara bakışı tamamen duygusal. Sefasını akape ve mütait yandaşları sürüyor. Cefasını akapeye oy vermiş fakirler dahil herkes çekiyor. Suriyelilere de yazık. Onlar da sömürülmüş oluyor. Gelen yardımlar çok büyük paralardır. Bu paralarla bir komünist 10 milyon kişilik, kendi kendine yeten akıllı şehir kurardı...