Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-11-2023, 16:46
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Akp mi kazanır Mhp mi ?

İktidar cenahın da büyük bir iç savaş var.

Bu iç savaş T.i.p den vekil seçilen gazeteci Can Atalay ın yargı sürecin de Anayasa mahkemesi nin kararına , Yargıtayın enteresan kararı ve Anayasa da ki yüksek hakimlerin , yargitay tarafından yargılanması gibi bir hale dönüşmesi ile tam su üzerine çıkmasa da belirginleşdiği söylenebilir .

Çok karışık gibi görünsede

Anayasa mahkemesine AKP
Yargıtay a MHP diyebiliriz.

Iktidar da ki iç savaşı yargı üzerinden güreştiriliyor.

Dikkat edin millet ittifakı adı altın da seçime girenlerin tamamı Anayasa mahkemesine DARBE yapılıyor diyerek oyle ya da böyle Akp nin yanın da konumlanıyor.
Muhalefet mhp yi karşısına aldığı gibi akp ile yan yana geliyor.

Ne kadar komik bir durum dimi !

Akp zihniyeti için Tip in bir vekili dışar da olsa ne olur ki , akp ye ne zarar verebilir ki ?
En örgütlü olan Chp bile Akp ye bir şey yapamazken , Tip vekili mi bir şey yapabilir?

Mevzu belkide şu olabilir Mhp ve onu kontrol eden güçler Akp yi bir nokta da köşeye sıkıştırdı , bana göre bu ekonomi ve şimdi de hukuk ile alakalı , bu durumda AKP için son kale Anayasa mahkemesidir ve bu mahkeme ya ortadan kaldırılırsa ki mhp bunu açikca dile getiriyor ya da Anayasa mahkemesinde ki yüksek yargıçları da kendileri belirleyip akp yi daha sonra YARGILAMAK istiyor diye düşünüyorum.

Akp liderini sadece ANAYASA mahkemesi üzerinden yargılanabilecegi gibi bir durum varmış dogrumu değilmi bilmiyorum.

Bu ikisi arasın da ki savaş yada kavga ülke topraklarında ki RANT dan başka bir şey deil diye düşünuyorum.
Akp liler de , mhp liler de daha çok mülk para edinebilmek için kavga ediyorlar bence , bunların kendi kuruluş felsefesi olan milliyet miş , muhafazakar lıl mış şuymuş buymuş gibi dertleri olduğü kanisında değilim

En basitinden , Cevrenizde bunlardan musluktan boşa akan suyu ya da boşa yanan bir lambayı kapatan gördünüz mü ?
Tamamı 50 villa 50 apartman dairesi , 10 gemi 20 uçak , banka da milyar dolarlar , nerede 1000 dönüm arazi varsa oraya sahip olup sultan gibi yaşamaya hevesli tiplerin bir araya geldiği SİYASI örgutler.
Seçmenleri de buna dahil.

2024 de ki yerel seçimler de yada bir kaç zaman sonra bunların birbirine açıktan dalacağına ve birisinin birisini yok edeceğini düşünüyorum.
Yenik düşenlerin elde ettiklerine çökülür ve yeni bir konjonktürel ittifaka sarılıp toplumun genel karekterist yapısı olan GÜĆLÜDEN TARAF OLAN HALK kitleleri ile yola devam edilir.

Hep duymuşumdur , " devletin malı deniz yemeyen......" der sağ dinci milliyetci çevreler.
Sözde sol , seküler olanlar da tesnedir hazir kıta beklerler bize ne düşer diye

Chp nin mustakbel yeni lideri Özgür özel ne dedi ? Anayasa mahkemesinin kararına karşı durulursa SOKAKLARA ÇIKARIZ dedi.
Akp nin yanın dayız bizde isteriz devlet malından demenin en sade sözüdur bu.
Akp tihniyeti Konjoktürel ittifakta bir de cahapeyi deneyebilir !! Kimleri denemedi ki ?

Yerel seçimlere kadar bekleyelim bakalim
Akp mi mhp mi kazanacak
Bence Akp kazanacak
Alt 09-11-2023, 21:06
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Anayasa mahkemesine akp
Yargıtay'a MHP diyebilirmiyiz, pek o kadar emin değilim.

Burjuva demokrasine inanmam, hukuk egemenlerin fahişesidir.

Ama, göstermelik de olsa burjuva demokrasisinde anayasa mahkemesi,
Devletin (patagonyada devlet:RTE) yetkilerini ulus lehine kısıtlayan bir kurum olarak lanse edilir.

Olağanüstü burjuva rejimleri üzerine düşünmek gerekiyor.

Bu iktidar cenahındaki iç savaş mı yoksa bi çeşit ortak operasyon mu emin olamadım.
Alt 10-11-2023, 11:01
Üye

Bu iktidar cenahındaki iç savaş mı yoksa bi çeşit ortak operasyon mu

Operasyon bile olsa kendi dışındakilere degil , kendi içlerinde kendilerinden birinin yok edilmesi için yapılan bir operasyondur.

Kendi içlerindeki bu ic savaşta ekonomik yönetim şekline karşı bir söylemde duruşta yok. Cumhuriyet ve demokrasi adı altında kapitalist ekonomik sistemi hangisinin yönetecegi bir kavga , kendilerinin ve dar oligarşik çevrelerinin rantda en büyük paya sahip olma kavgası .

Bu durum da , dunya kapitalistleri bu iki taraf arasın da hangisini destekler diye bakmak gerekir çünkü sonucu onlar belirleyecek. Kapitalistler için en verimli olan Akp denilen örgüttür. Kapitalizme Akp den daha iyi hizmet edicek bir yapı cumhuriyet tarihinde görülmedi.

Kapitalizm mhp yi ne yapsın? Kazanç açısından çokta işine yaramaz. Mhp yi ancak ortalığı karıştırmak için kullanır.

Mhp akp ile bu tip bir bilek güreşine girerken dunya kapitalizminin kimin tarafında olacağını hesap edip etmeyecegini hesapladımı bilemeyiz ancak sonuç olarak mhp , akp için çok kolay bir lokma olur gibi görünü
üyor.

Bu durum , halk için çokta önemli değil , halk hangisi güçlüyse onun tarafına geçer.
Akp feto döneminde tüm fetoistler , akpmhp koallisyonunda nereye gecti ?

Bu günkü akpmhp koalisyonun da mhp nin halk tarafından tukaka ilan edileceğine o kadar eminimki , cok degil bundan 24 sene evvel dsp ile ortak olan mhp ye , akp iktidara geldiğinde , %1 bile oy vermeyip meclis dışı eden toplum halen unutulmadı.

Mhp li tüm iş adamı denilenler de anında akp ye kayarlar. Mhp nin adını dahi agzına almazlar.

Begenelim begenmeyelim , akp zihniyeti kendi has kadroları olmasa bile fetosundan mhp sine tamamını kullanip atma konusunda çok başarilı.
Çünkü para ile satın alınacaklarını ćok iyi biliyor. Para ile satin alıp daha sonra bozuk para gibi harcıyor.

Akp 2024 yerel seçimlerinin ardından mhp yi harcar. Koskoca dunya kapitaliz mi ve emperyaliz mi , hatttaaaa yahudi para babaları , israil falan hepsi akp nin dostu arkasında , akp nin has abisi abd , akp den vaz geçer mi yahu ! Bu mümķun mü ?

Belki de yarın mhp çark eder ve kendisine verilen rant kadar yoluna devam eder.
Alt 10-11-2023, 13:03
Üye

Sevgili khaos sen dersin

Eminim ki mehmet uçum u biliyorsundur , bu kişi cumhurbaskanı baş danışmanı ve iddia o ki ; yargıtay da yazilan gerekçeli metnin sahibi bu kişi , tabiki iddia
Ama altta ki video da 02:40 dan sonra söylediğine " ben solum" ve videonun 06:00 dan sonra ihtiyarın gayet samimi ve çaresiz " partinin karaymıs ak mıs olduğunun hiç bir onemi yok " demesine

Mehmet uçum için hdp nin kapatılması ile alakalı sözleri gibi bir çok video da var.

Bu adam ak mı mhp mi ?

Alt 10-11-2023, 14:54
Üye

https://www.google.com/amp/s/www.bir...i-yapti-482387

"Erdoğan'dan ‘yargı krizi' açıklamaları:
Yargıtay'dan yana tavır koydu
, yeni Anayasa çağrısı yaptı" deniliyor

Bir çok haber kanalı Recep T.Erdoğa nın yargıtay dan taraf olduğunu söylüyor
Peki yarın R.Tayyip Erdoğan ne diyecek?
Halbu ki , " taraf deil hakemiz" demişti

Neyse biz haber kanallarının okumalarına deilde , mhp arşivlerine bakalım

Recep Erdoğan ı bu gün duyduk
Tayyip Erdoğan bu konuda yarın ne diyecek esas mesele o !

Demirel in dediği gibi " dün dündür , bugün de bu gün "

The mhp arşivi

Alt 10-11-2023, 15:05
Üye

10 kasım 2023 Anıt kabir

Tabi ki nezaket ! Kim safları birleştirmeye ugraşıyorlar diye bilir ki
Alt 10-11-2023, 15:11
Üye

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 15 Temmuz Paylaşımı ve Kısa Zamanda Silmesi Tartışmalara Neden Oldu
Dün silindi ancak bu gün tekrar yayınlandı
Bu haberi valaaaa billa yorumlayamadım hemde 10 kasım da durup dururken ne alaka anlayamadım.

Haber şöyle ki
https://www.google.com/amp/s/amp.one...n-oldu-1184593

Ankara Emniyet Müdürlüğü, akşam saatlerinde 'O hain geceyi unutmadık, unutturmayacağız' mesajıyla paylaştığı 15 Temmuz görüntülerinin kısa bir süre sonra yayından kaldırdı. Görüntülerin ortada bir neden yokken yayınlanması ve aynı şekilde bir anda yayından kaldırılması sosyal medyada da tartışmalara neden oldu.

Yapılan paylaşımın silinmesinden birkaç saat sonra aynı paylaşım yine yapıldı...

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinde 'O hain geceyi unutmadık, unutturmayacağız' mesajı ile yayınlanan görüntülerde, darbecilerin Ankara Emniyet Müdürlüğüne saldırı yaptığı anlar yer aldı. 15 Temmuz gecesine ait güvenlik kamera görüntülerinde, bina girişi TOMA'lar ile kapatılıyor. Daha sonra kapalı haldeki yol saat 00.21'de TOMA'ların darbe girişiminde bulunan askerlerin kullandığı tanklar tarafından itilerek açılmaya çalışılıyor.

Alt 10-11-2023, 19:10
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Fatih Yaşlı "Şaşırmadım" dedi! Erdoğan'ın "Anayasa" taktiği…

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 10-11-2023, 22:13
Kıdemli Üye

Can Dündar: Erdoğan Atatürk'ü taklit ederek karşı devrim yapıyor | Bilanço

* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 10-11-2023, 22:38
Kıdemli Üye

Önerilen Siteler