10-04-2025, 19:27
|
|
Üye
|
|
|
|
Ateist Çin in Ahlakı Budur
Uygur Türklerine, Müslümanlara turlu turlu zulum yapan , din bilmez , insanlık bilmez , pislik Çin milletinin durumu bu işte :
Not: Video şiddet içerir, ve sinirlenmenize, uzulmenize ve belkide kufr etmenize sebeb olabilir !
https://x.com/cetinlimonboy/status/1910268923544482216
O kadar sıradanki, yolun ortasında cadde ustunde yapıyor bunu, cunku onlara gore normal Turkiye de biri buu davranısı yapsa onu linc ederler, çünkü:
biz insanız,
biz Türk'uz,
biz muslumanız..
o adamı oyle bir doverdim ki ölsemde kurtulayım der..
İnsan değil bu Çinliler, çoğu böyle.
|

10-04-2025, 19:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ulan Cinde'ki zulmu goruyorsun da, F.to diyerek AKP'li devletin kucuk cocuklari bile olduruyor, anne babalarini kanser ediyor, zulmediyor. Buna niye ses cikarmiyorsun? 10 yasinda cocuk mu darbe yapti ki, bu zulmu yapiyorsunuz? Darbeyi yapan AKP, milleti donuna kadar soyan AKP, degil paralel, devleti en kilcal damarlarina kadar ele geciren, kurumlari cokerten, hergun hukukun anasina tecavuz eden yine AKP.
Insansan once buna bir ses ver.
Konu Şüpheci Dinsiz tarafından (10-04-2025 Saat 20:18 ) değiştirilmiştir.
Sebep: Hakaret içeren kısım kaldırıldı.
|

10-04-2025, 21:29
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Köpeğe karşı o görüntünün katmerlisi, geçen sene AKP+MHP teşviğinde faşist Türkiye'de yaşandı, her yıl Kurban Bayramı adı altında hayvanlar kör bıçaklarla(giyotin değil), kaba-saba kişilerce, kıtır, kıtır doğranıyor(çünkü Müslüman), değil kendi toprakları başka ülkelerde dahi Kürtler'in, Alevilerin en azından,özerk bölge olmamaları için üzerlerine bomba yağdıran, İslamcı faşist bir iktidarın, zulüme ise tanık oluyoruz, ve Müslümanmış!. Çin'de ise en azından Uygur Bölgesi Özerktir ve öteden beridir, o bölgede, ellerine güç geçirseler, geri kalanı kıtır, kıtır doğrayacak türde aşırı dinci İslami faaliyetlerin de merkezi konumundadır. Bölgenin yarısı Müslüman olmasına rağmen, her 600 kişiye ise 1 cami düşmektedir(Bu oran, neredeyse her sokağına hastane, okul vb. yerine, cami inşa edilmiş Türkiye'den daha yüksek)
Oysa, Dünya'da hangi bölgede İslami etki artmakta, o ülkelerde huzursuzluk, çağ dışılık, yoksulluk, sömürü, zulüm, baskı, şiddet, kan, gözyaşları o denli artmaktadır. 100 yıllık geçmişte, Kürtler, Aleviler, Ermeniler yer, yer diri, diri, toplu yakıldı, yüzlerce köy boşaltıldı, Kürt oldukları için ölü, diri insanlar, araçların arkasına bağlanarak caddelerde sürüklendi, İslam ülkesi Osmanlı'da Aleviler, Ermeniler toplu katledildi, bir çok hayvan yakılarak telef edildi, ormanlar içindekilerle yakıldı, hala resmi olarak tanınmıyorlar ve hak, eşit yurttaşlık talebinde bulunmaları dahi teröristlik, böylece katl-i vacip olarak lanse ediliyor...
Çünkü Türkiye Müslüman. Çünkü İnsan değiller. [benim görüşüm değildir, noob1'in istismarcı bakış açısıdır)
Çin'e gelince, bir çoğu yalan, kara propaganda olsa da, özerklik tanımış olsalar da, geçmişte Uygur Bölgesi, Taliban kafalı aşırı dinci bölge ve aşırı baskıcı iktidar hevesleri olsa da(o kafa iktidar olsa Afganistan olur, bölgede ise çok farklı kimlikler, inançlar mevcut*), insana inancı, inançsızlığı, farklılıkları üzerinden baskı, şiddet, zulüm uygulayan her kim olursa olsun(Çin hariç değil elbette), insan değildir ve günümüzde bu zülmü en çok temsil edenler de Müslümanlardır(Çünkü Müslümanmış, çünkü insanmış, hadi oradan)...
*
Uygurlar:10.019.758 - 46,42%
Hanlar :8.416.867 -38,99%
Kazaklar: 1.514.814 - 7,02%
Huiler :980.359 - 4,54%
Kırgızlar :189.309 - 0,88%
Moğollar,Donşianlar,Daurlar: 179.615 0,83%
Taliban kafalar egemen olsa bu koşullarda orada ne olurdu? Benim görüşüm nedir? Açıktır; ya insanları kültürleriyle, kimlikleriyle, inanç ve inançsızlığıyla olduğu gibi kabul edeceksin, ya da haklarını vereceksin, toprak ise toprak, ülke ise ülke... Peki bütün Müslüman ülkelere bakalım, ne görüyoruz?
Bu başlığı açan, İslam(nerede egemen orada zulüm), insanların acılarını, sanki çözümmüş ve çok da farklı, ayrıcalıklı ve insani, farklı yaşam biçim ve kültürlerine, bilim ve demokrasi, hak, hukuka saygılıymış gibi, Müslüman sloganı atabilmek, insan öznesi değil, fanatik takım adiyetini üstün göstermek için(Dünya gerçeği ise tam etrsini gösteriyor), istismar etmek için kullandı, bu insandan, insanlık beklemek nafile, gücü eline geçirse, kendisi gibi inanmayanı silindirden geçirir... (alır eline Ayeti, 21. yüzyılda, sırf kendisi gibi inanmıyor diye, "nerede görürseniz öldürün", "Alevinin yemeği yenmez", "En iyi Kürt ölü Kürttür" sloganı atar, bunun insanlık dışı, zulüm olduğunu kabul etmezken, kendi hukuksuzluğu kendisine uygulansa insanlık dışı, zulüm olarak görür, vicdansız, hukuksuz, ikiyüzlüdür... Dünya'da İslam etkisi nerede azalır, orada hak, hukuk, adalet, insanlık, refah daha yüksektir, bu başlık Müslüman'ın istismarcı vicdansızlığı, menfaatçi zombi zihniyeti, kandan beslenen ideolojisi, bölgesel siyasi sorunları hiç bir siyasi kutsal kitabı, ayet veya benzer kanunu, homojen ve inanç merkezli aidiyet olmayan ateistlere yükleyecek denli körlüğü açısından da dramatik olmuş...)
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Konu spartacus tarafından (10-04-2025 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.
|

10-04-2025, 21:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
noob1,
Mezbahalarda katledilen hayvancıklar daha az acı çekmiyor, daha az korkmuyor, daha az vahşete maruz kalmıyorlar.
Seninki algıda seçicilik. Birkaç ay önce Türkiye'de hayvan katliam yasası (tamamı müslüman vekillere sahip partiler) AKP + MHP + YRP oylarıyla meclisten geçti. Bu yasanın meclisten geçeceğini bilen birçok (AKP'li) belediye, katliamlara önceden başladı, hala ara ara katliam haberleri çıkıyor. Hayvancıklar akıl almaz işkencelerle vahşice öldürüldüler. Bu katliamlara durumdan kendine vazife çıkaran birçok sivil katil de katıldı, birçok toplu katliam gerçekleşti. İktidarın polisi sözde katilleri arıyormuş gibi yaptı, olayları kapattılar.
Kurban bayramı yaklaşıyor. İslami geleneğe göre her müslüman kurbanı kendisi kesmeliymiş. Daha tuvalete sıçmayı beceremeyen onbinlerce sadist, kendi işlediği haltların kefareti olarak zavallı bir hayvanı öldürecek. İslam, bu cinayet için müslümanlara ruhsat vermiş. Bu sadistlerin hayvancıklara ne işkenceler yaptıklarını bilir misin?
Kediyi-köpeği öldüreni ayıplayıp koyunu-ineği öldürüp hüpletmeyi normal görmek türcülüktür.
Ben Çin-Türkiye filan diye ayırmam, koyun-köpek diye ayırmam, bana göre insanın hayvanları tutsak etmesi, öldürmesi cinayettir. İnsan akıllı bir tür, etsiz de dengeli beslenebilir, en azından et tüketimini çok çok azaltabilir.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

11-04-2025, 01:44
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
noob1´isimli üyeden Alıntı
Uygur Türklerine, Müslümanlara turlu turlu zulum yapan , din bilmez , insanlık bilmez , pislik Çin milletinin durumu bu işte :
Not: Video şiddet içerir, ve sinirlenmenize, uzulmenize ve belkide kufr etmenize sebeb olabilir !
https://x.com/cetinlimonboy/status/1910268923544482216
O kadar sıradanki, yolun ortasında cadde ustunde yapıyor bunu, cunku onlara gore normal Turkiye de biri buu davranısı yapsa onu linc ederler, çünkü:
biz insanız,
biz Türk'uz,
biz muslumanız..
|
Hayvanlarla ilgili bir video herhalde. Gözükmüyor.
Buradan 'ateist Çin ahlakı' diye başlık açman, sonra Çinlilere 'pislik' demen, bu insanlara 'küfür' edebileceğimizden bahsetmen doğru değil ama ifade özgürlüğü işte.
Türkler sana göre müslüman ve bu hareket karşısında tepkileri büyük olur ve bu kişiyi/kişileri linç ederler, öyle mi?

İçine düştüğün çelişkiyi görüyor musun?
Durmamışsın, bir de öldüresiye bu kişiyi döveceğinden bahsetmişsin.
Linç ederiz, öldüresiye döveriz ama onlar ahlaksız, onlar pis ha.
|

11-04-2025, 09:19
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
:
biz insanız,
biz Türk'uz,
biz muslumanız..
|
Burası ateistlerin geneli oluşturduğu bir ortam. Burada bu tip milliyetçi şoven söylemler geçmez. Daha genel, insani değerleri referans alsaydın ciddiye alınabilirdin, belki.
ABD destekli bir grup Türkiye ve çin arasında yakınlaşma istemediği için belirli periyotlarla Uygurlar üzerinden duygu sömürüsü kasıyor. Şu anda bu duruma şahit oluyoruz.
Fakat ben tam tersini düşünüyorum. Batıda, ve genel olarak Asya'nın belli yerlerinde barbar Türkler anlayışı vardır. Bu anlayışın kökeni, Uygurlara uzanır. Çinlilerle barışık, onlarla içiçe yaşayan uygurlar kendilerini "UYGAR", geri kalan Turkleri barbar olarak görürler. Türklerin geri kalanı onların aksine yerleşik yaşama geçmediği için. Ve bu Türkler çinlilerle ittifak yapmıştır. Tabi, daracık Çinli kızlarla evlenmek eğlenceli öyle değil mi? Eee gün olaaa, devran döneee.
Şimdi ben Çin'in tek çin politikasını destekliyorum. Ulus devletlerin öne çıkması ilkesi gereği olarak Uygurların Çinlileşmesi, bunu kabul etmeyenlerin geldikleri yere, Moğolistan'a zorunlu göç ettirilmesi gayet adil görünüyor. Haa sen hem Çin'de teknolojinin son imkanlarıyla beraber yaşayayım, Moğolistan gibi ilkel bir yerde ne işim var diyorsun, öyle bir dünya yok. Vardı, siz yok ettiniz. Aramayın şimdi.
Haydii yallaah! Yaşasın hür, bağımsız ve tek Çin!
Not: Her türlü fon kabul edilir. 😁
|

11-04-2025, 16:27
|
|
Üye
|
|
|
|
Andrew sen ne diyosun, ne geweliyorsun,,, AKP nin Allah belasını versin ,, böyle traitor adam olmaz olsun.
-------------------------------
Kurban Bayramı katliam değildir, o şekilde olmuyor, köpek eti yenmez, inek eti sağlıklıdır ve yenir, köpek insanın dostudur.
İnek ise besi hayvanıdır, etinden sütünden yararlanırsın. Onuda usulune uygun kesim yapacaksın.
Çin ve Myammar ahlaksızdır, köpek eti kedi eti fare eti yerler, sokakta çocuk ölse bakmazlar.
Çinde insanlık aranmaz, neden çünkü ahlaklarının kaynağı yok, Ateizm Budizm felan.
Ermenileri savunan pisliktir, ermeniler pisliktir, bizim köylerde neler yaptıklarını biz biliyoruz,
Zaten adam gibi dursalardı zorunlu göç çıkarılmazdı, pislik oldukları için çıkarıldı.
Ermeniyi savunan bu ülkede Türk üm demesin. Anca pislik vatan hainidir.
Vatan haini olmak nasıl bir duygu, ermeni taşşak yalayıcılarına sormak lazım. Onlar senin atana (TÜRK ün) zulm etti, ananı kardeşini, çocuğunu katletti, tecavüz etti, öldürdü, adam gibi durana bi lafımız olmazdı.
TÜRKİYE de yaşa, TÜRK ol, git ermeniyi savun, senin kendi parentların bile seni reddeder, sen ne konsuyorsun.
Şüpheci Dinsiz,,, o iş öyle olmuyor, mezabahada ne yapılıyorsa bilmiyorum ama usulune göre kesmek diye bir şey var, eziyet etmeden, sen o köpeğin kafasına taşla vur, sonra kızgın yağa suya at, kaldı ki eti yenmeyen bir havyan.
Mesela balık tutmak, onun bile usulü var, ama insan olan bilir, öyle çinli ateist pislikler bilmiyor demekki.
İneği usulüne göre kesecen, başına taş vurup zehirlemek, eziyet ederek öldürmek, bunlar yok.
Bi de kesimlik canlı var, kesilmeyen var, her bok yenmez, sen her boku yiyorsun >> çünkü İslam Ahlakın yok.
Ateist köpek de yer kedide yer, farede yer, domuzda yer, her boku yiyebilir, yeterki besin olsun,
hatta yarın öbürgün hayatta kalmak adına başka bir insanı da yese Ateiste göre ahlaksızlık olmaz.
Kendi kız kardeşi ile cinsel ilişkiye girse ahlaksız olmaz, çünkü bu sadece "din" e göre ahlaksızlıktır.
Yoksa ateizmde ahlak için global kural koyamazsın,
A ateistine göre böyle, B ateistine göre başka, C ateistine göre başka olabilir. Hepsi hepsine göre doğrudur,
Ama islamda, hristiyanlıkda kişiye göre değildir, kız kardeşinle yatamazsın.
Köpek yiyemezsin,
Başkasının malını çalıp yiyemezsin, ama ateist diyebilr: "hayatta kalmak için çaldım ve bu doğrudur. "
Ne dicen bu adama ? Hangi ahlak kuralına göre çalamazsın dicen ? Yasalaramı göre, ahlakdan bahsediyorum .
Bu kuralları sizde kabul ediyorsunuz, çünkü insanın özünede bu uygun, ALlah zaten insanın özüne göre kurallar belirlemiş.
Bazıları islamda değil yapmıyor iken bazılarıda İslamda iken de yapmıyor.
İslamda olup da yapmayan kişileri bana örnek vermeyin, çünkü onlarda yanlışda.
Bazı ateistlerde islamda değilken bana görede bu diyor, islamın bazı kurallarını uyguluyor, ama islam demiyor. Eee ama burda sorunsal çözülemez ki, o kişi "bana göre" kelimesini kullanırsa, o zaman diğeride buda bana göre der. Ve global kural oluşamaz.
Doğru bir şekilde İslam ı anlayıp uygulamak gerek.
Köpeğe gelelim köpek ile İnek bir değildir. Köpek ancak ateist koreli, çinli kişilere göre yenebilir.
Ama 2 milyar insan doğru söylesede yanlışı doğru yapmaz.
Bak Kuran ne demiş:
"insanların çoğu yanlış yoldadır."
++++
|

11-04-2025, 16:49
|
|
Üye
|
|
|
|
"Kurban bayramı yaklaşıyor. İslami geleneğe göre her müslüman kurbanı kendisi kesmeliymiş."
bunu senmi uydrudun, yoksa uydurukçuya mı inandın, öyle bir şey yok, ve artık müslümanların çoğu Türkiyede bu işi profosyonel kişilere yaptırıyor. Bilen yapsın ama bilemeyen yapmasın.
-----------------------------------------
Öncelikle sizlerin hayvanların acı çekmesine karşı hassasiyetlerinizi tebrik ediyorum. Takdir ediyorum. Bende öyleyim. BU duru bence insanın yaratışında özünde olan, olması gereken bir durum.
Sen "inek" ile "köpek" aynı diyorsun. Fakat insanlık tarihi boyunca baktığımızda köpek, sadakati koruyuculuğu ve yardımcılığı ile öne çıkmış bir hayvan. Ayrıca dostluğu ile. Sürüyü gider, avda yardımcı olur, modern dünyada engelli insanlara yardımcı olanları var. Bir çok kültürde, ve özellikle islam kültüründe köpek bir dosttur, et için yaratılmış değildir.
Koyun, inek, tavuk gibi hayvanlar ise amaç olarak besicilikle ilgili. Kurban olarak yada helal bir rızık olarak hizmet eder. Ama burada net bir çizgimiz var: zulum yoktur. Hayvana eziyet edilmeyecek. Korkutulmayacak, hatta doğru uygulasalar keşke : bıçağı bile görmeyecek.
Peygaberimiz şöyle demiş:
"Allah he şeyde iyilik ve güzelliği farz kılmıştır, Hayvan keserken de güzel kesin, bıçağınız kör olmasın bileyin, hayvanı rahatlatın."
Şimdi şu videoya baktınızsa eğer, hayvanın başına taşla vurmak, kaynar suya atmak.. gibi... Bu ne bir bvesiclik, nede gıda temini olabilir. Bu apaçık bir vahşettir. Bu manzarayı kimsavunabilirki. Vicdanınız buna el veriyormu. Bizim hayvan kesimimiz merhamet üzerine kuruludur, Uygulamayanları ben görsem uyarırım, hatta baya kızarım.
Şunu unutmayalım: Din olmadan ahlak neye göre belirlenir ? Ne doğrudur ne yanlıştır ! Birine göre köpeği yemek doğrudur normaldir, Başkasına göre insanı yemek doğruda olabilir. O zaman sınır kalmaz, herkes kendi keyfine göre ölçü belirler olur.
İşte bu yüzden, bizler, "yaratan" ın ölçüsünü baz alırız. Çünkü o bilir deriz, o ve o gerçekten neyin şer neyin iyi olduğunu en iyi bilendir.
Son olarak:
"Türcülük" diyerek tüm canlıları eşitlemek, insanıda aynı seviyeye indirir. Ama ben diyorumki: her şey yerli yerinde güzeldir. Her mahlukun yaratılanın bir görevi, bir hikmeti vardır. İnsan ise akıl ve vicdan sahibi yegane varlıktır. Zulme karşı durması gerekende O dur. ..
Saygılarımla..
|

11-04-2025, 16:51
|
|
Üye
|
|
|
|
ÇİN in İNSANA, TÜRK'E, HAYVANA yaptığı ZULÜM lere dur diyelim.
|

11-04-2025, 17:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"Kurban bayramı yaklaşıyor. İslami geleneğe göre her müslüman kurbanı kendisi kesmeliymiş."
bunu senmi uydrudun, yoksa uydurukçuya mı inandın, öyle bir şey yok, ve artık müslümanların çoğu Türkiyede bu işi profosyonel kişilere yaptırıyor. Bilen yapsın ama bilemeyen yapmasın.
|
ChatGPT'ye sordum, kendim araştırmaya üşendim.
Prompt:"müslüman kurbanı kendi kesmeli" konulu kaynaklar nelerdir?
|
Cevap : İslam'da kurban ibadeti, kişinin Allah'a yakınlaşma niyetini ifade eden önemli bir ibadettir. Bu ibadetin yerine getirilmesinde, kurbanın kesilme şekli ve kimin tarafından kesildiği gibi hususlar önem arz eder. Kurbanı kişinin kendisinin kesmesi, ibadetin ruhuna daha uygun görülmekle birlikte, bazı durumlarda vekâlet yoluyla başkasına kestirilmesi de caizdir.
Kaynak : Sorularla İslamiyet, Fikriyat, Fetva Meclisi, minber.de
Kurbanı Kişinin Kendisi Kesmesi
Kurban ibadetinin en faziletli şekli, kişinin kurbanını bizzat kendisinin kesmesidir. Bu, ibadetin manevi boyutunu daha derinden yaşamasına vesile olur. Ancak, kurban kesme konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan veya fiziksel olarak bunu gerçekleştiremeyen kişiler için vekâlet yoluyla kurban kestirmek mümkündür.
Kaynak : Fetva Meclisi
Vekâlet Yoluyla Kurban Kesimi
Kurban kesiminde vekâlet vermek, İslam'da caizdir. Kurban sahibi, güvenilir bir kişiye veya kuruma vekâlet vererek kurbanını kestirebilir. Bu vekâlet, sözlü, yazılı veya telefon, internet gibi iletişim araçlarıyla da verilebilir. Ancak, kurbanı kesecek kişinin Müslüman olması ve kurbanı besmele ile kesmesi şarttır.
Kaynak : Diyanet Kurul, minber.de, dinimizislam.com, Fetva Meclisi, Sorularla İslamiyet, minber.de, Fetva Meclisi, Islam Question & Answer
Kurbanı Kesen Kişinin Nitelikleri
Kurbanı kesecek kişinin Müslüman olması ve kurbanı Allah rızası için niyet ederek kesmesi gerekmektedir. Sadece et elde etmek amacıyla yapılan kesimler, kurban ibadetinin yerine getirilmiş sayılması için yeterli değildir.
Kaynak : Islam Question & Answer
Sonuç
Kurban ibadetinde, kişinin kurbanını bizzat kendisinin kesmesi daha faziletli olmakla birlikte, vekâlet yoluyla başkasına kestirilmesi de dinen caizdir. Önemli olan, kurbanın Allah rızası için, doğru niyetle ve usulüne uygun olarak kesilmesidir.
Kaynak : Sorularla İslamiyet, Fetva Meclisi, minber.de
|
Kendi dinini bilmiyorsun, öğretmek bize düştü. Utanman da yok.
--/--
|
Bi de kesimlik canlı var, kesilmeyen var, her bok yenmez, sen her boku yiyorsun >> çünkü İslam Ahlakın yok.
Ateist köpek de yer kedide yer, farede yer, domuzda yer, her boku yiyebilir, yeterki besin olsun,
hatta yarın öbürgün hayatta kalmak adına başka bir insanı da yese Ateiste göre ahlaksızlık olmaz.
Kendi kız kardeşi ile cinsel ilişkiye girse ahlaksız olmaz, çünkü bu sadece "din" e göre ahlaksızlıktır.
|
Daha önce de "ateist ahlaksızdır" dedin, uzun metrajlı bir ceza almıştın. Bunu dediğinde kendi kızına, köpeğe, damacanaya hallenen, anasını-karısını-kızını şeyhine üflettiren müslümanlarla ilgili epey örnek verilmişti. Sende utanma yok. Senin Allah'ın sana utanma vermemiş, ne ahlakından bahsediyorsun?
Yukarıdaki ifadelerin için forumun 4.a maddesi gereği bir yıl uzaklaştırma aldın.
TuranDursun.com moderasyonu
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|