Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-06-2025, 15:41
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Komünizm Eleştirisi ya da Çok Açık Düpedüz Komünizme Saldırı

Gerçekte komünzm primitivizmden başkası olamazdı.

Yani mülkiyet yok, sınıf üretmiyorsun vs. yani tarım bile yapamazdın. Bu avcı toplayıcı doğal nomadik yaşamı işaret ederdi.

Tarımı bile yaptığın anda doğaya zarar verirdin ya da doğaya ve hayvanlara karşı kendi lehine bir araziyi çevirip mülkiyeti ilan edecektin ve oradaki doğal işleyiş ve dengeyi kendi lehine bozacaktın. Bu mülkiyetin ta kendisi olurdu. Bu hayvanlar ve doğaya karşı da sınıfında ta kendisi olacaktı

Primitivistler komünistlerden bin kat gerçekçi.

Komünistler hayal görüyor. Hayal aleminde yaşıyorlar. Kendilerini avutuyorlar. Komünizm sahte bir düş ya da ideolojidir. Toplumsal geniş yaygın/yaygınlaştırılmış kölelik ve denetimden başkasını üretmeyecek çünkü sosyalizmden başkası ve ötesini üretemeyecektir ve bu sonsuz parti diktatörlüğüdür. Komünizm bunu hoş bir kılığa bürüyen bulanık şeffaf bir paket gibi. Yersen

Komünistler, gerçek bir komünizm üzerine neredeyse hiç düşünmediler. Tek dertleri yönetimi devralmak.
Komünistler, gerçek bir komünizm üzerine neredeyse hiç düşünmediler ya da onun baştan sona gerçek bir resmini/portresini çizemezlerdi çünkü bunu yapmaya kalksalardı ya primitivizmi (gerçekleri) bulacaklardı ya da mülkiyeti , sınıfı ve yönetimi oradan arındıramadıklarını bulacaklardı çünkü kafalarından arındırmazlar.

Komünizm üstünlük taslamaktan başka nedir?

Komünizm diye bir şey yok. Parti diktatörlüğü diyeceğiniz sonsuz sosyalizm ve çöküş. Kontrollü kölelik.
Komünistler bir tür "biz yönetelim" grubu. "Bırakında biz yönetelim" "daha iyi yaparız" grubu.

Komünizm, kendini kandıran ve avutanların yalancı ideolojisi. Sosyalizm ve parti adında örgütlü diktatörlük ve ortak bir gurubun iktidar çabası.

Komünizmin tek mümkün ve anlamlı biçimi zaten primitivizmde -tam- tanıtlı.

Sosyalizm bir tür "söz! eskisinden daha adil olacak" sözü ve umudu ya da avuntusu

Bu da islam mümininin şunu demesine benzer. Bırakında biz yönetelim, şeriat gelsin hiç ahlaksızlık suç ve adaletsizlik olmayacak (ama özgürlükleri çaldı)

Çıplak ayaklarla doğaya varmadan sınıf ya da mülkiyeti yıkamazdın ve insanlar bunu geniş gruplarla kendileri istemedikçe de bu olamazdı. Gerçek bu

Komünizmden çıkış insanlar ormandan çıkarak kent yaşamını icad ettiğinde ya da bu yolu seçtiğinde gerçekleşti. Komünizm bir tür buna geri dönüş. Eğer istenecekse.

Sosyalizm sınırlı bir ideal

Sosyalizm sınırlı bir ideal ve şu demek.
Parayı biz yönetelim, yönetimi biz yönetelim, daha iyiyiz. Biz iyileriz. Gerçek iyi -ve daha aklı başında- yöneticiler biziz. Demek.

İnsanlar çalmak, tüketmek, eğlenmek, harcamak, suç istiyor; bilerek ve bilinçli

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok

Konu "ictenlik" tarafından (02-06-2025 Saat 16:29 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-06-2025, 16:21
Üye

Sonuçta komünizm denen; sosyalist parti denenin sonsuz iktidarı alması (seçimsizlik) ve eldeki sınırlı da olsa seçim, demokrasi gibi şeyleri (alternatif politik aktörleri) yoketmesi (yoketme) ve yönetimi ele geçirme çabası (darbe ve sonsuz diktatörlük vb) olarak (özünde çolakta olsa elde varolan demokrasinin yokedilmesi ve daha gerisi/aşağısı olarak) algılanırdı/tanınırdı.

Kitlelerdeki genel kabulü de bu olacak...Budur...

Konu "ictenlik" tarafından (02-06-2025 Saat 17:12 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-06-2025, 16:39
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsanlar çalmak, tüketmek, eğlenmek, harcamak, suç istiyor; bilerek ve bilinçli
Tüketmeyi bilinçli tercih ettiklerini sanmıyorum. Reklam, pazarlama, özentilik, gösteriş gibi sebepler daha baskın. Bu faktörler bireysel bilinçle değil, sistemin yönlendirmesiyle oluşan faktörler.
İnsan da bir hayvan olduğu için kedileri örnek veririm. Kediye petshoptan pahalı bir oyuncak da alsam, şişenin kapağını da versem aynı oyunu oynuyor, aynı derecede mutlu oluyor. Ama insana markalı gösterişli bir çanta alsan bir de sıradan bir çanta alsan aynı şekilde hissetmiyor. Bu his farkı sistem aldatmacasından kaynaklı.

Aslolan eşitsizliği azaltmaktır. Kapitalizmde bile eşitsizlik azaltılabilir. Herkese yetecek ev varken çoğu kişinin evinin olmaması. Toplumda var olan en büyük birkaç sorundan biridir, eşitsizlik.
Alt 02-06-2025, 16:55
Üye

Sosyalizm değil direkt olarak komünizm istiyor (isteniyorsa isteniyor) ya da hiç istemiyorum

Sosyalizm de takılmış komünizmi tanrı gibi tanıtan/kullanan (hiç ulaşılmayacak yücelik) sahtelik değil

Komünizm istenir. Komünizme gidiş/geçiş yolu sosyalizm dendiğinde o istenmiyor
Tek biletle aktarmasız gidiş isteniyorsa istenir ve ya da bu sosyalizm olmayan ve onun doğaya taşınmış olanı istenirse istenecekti.

O zaman komünizme liberal ekonomiden geçelim ya da sosyalizm de liberal ekonominin evriminin doğal sonucu olsun ve insanlar bir gün komünizme geçeceği gibi isteyince sosyalizme geçsin ne farkeder?

İstenen şu olurdu. Sınırları yok et. Toplum dışında, toplumsal kurallar dışında açık doğa da özgürce varolmak isteyenler için 'içinde devlet olmayan alanlar' aç.

Hepsi aynı anda varolsun.

Bana ya özgürlük ya hiç bir şey ver.

Özgürlük vermeyecekse/getirmeyecekse hiç onu verme, vaad etme ve tanıtma.

Bana ya özgürlük/eşitlik/adalet ya hiç bir şey ver.

--

Özgürlük öncesi yönetim adında diktatörlük ve bunu hoş kılığa sokma

Özgürlük vaadi adında sonsuz tek parti diktatörlüğü

İşte bu sizin sosyalizm vaadiniz, işte bu sizin komünizm vaadiniz

Alt 02-06-2025, 17:05
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tüketmeyi bilinçli tercih ettiklerini sanmıyorum. Reklam, pazarlama, özentilik, gösteriş gibi sebepler daha baskın. Bu faktörler bireysel bilinçle değil, sistemin yönlendirmesiyle oluşan faktörler.
İnsan da bir hayvan olduğu için kedileri örnek veririm. Kediye petshoptan pahalı bir oyuncak da alsam, şişenin kapağını da versem aynı oyunu oynuyor, aynı derecede mutlu oluyor. Ama insana markalı gösterişli bir çanta alsan bir de sıradan bir çanta alsan aynı şekilde hissetmiyor. Bu his farkı sistem aldatmacasından kaynaklı.

Aslolan eşitsizliği azaltmaktır. Kapitalizmde bile eşitsizlik azaltılabilir. Herkese yetecek ev varken çoğu kişinin evinin olmaması. Toplumda var olan en büyük birkaç sorundan biridir, eşitsizlik
.
Eşitliği azaltmak değil eşitsizliği yoketmek ya da hiç çünkü her türden eşitsizlik eşitsizliktir

Alt 07-06-2025, 06:00
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Komunizim nedir ne degildir.
Komunizmi ve Sosyalizmi ayni kulvarda veya ayni gormeye calisanlar.
Komunizm ve Sosyalizmi kavramadiklari ve ne anlama geldigini bilmediklerinin en guzel kanitidir.
Turkiye`de Demokrasinin ne anlama geldigini bile bilmiyen, kendisini demokrat, sosyal demokrat, hatta ileri giderek kendisini Sosyalist gorenler veya gormeye calisanlar var.
Kafalarindaki Irkciligi, Milliyetciligi ve herturden gericiligi asmadigi surece.
Ac tavugun ruyada kendisini darida gormesi gibidir.

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 07-06-2025, 22:28
Üye

Şöyle düşünüyorum

Aranan özlenen, ideal olan ve idealize edilen durum, ütopik olan ve ütopyamız komünizm mi?
Sınıfsız, hiyeralşisiz, sahip olmasız (mülkiyetsiz), otoritesiz toplum ve doğa komünü ya da birliği mi?

Bin yıl mı bekleyeceğiz? Üretmeye davet ediyorum ve varım. Bunun için varım, gönüllüyüm. Şimdi.

Hiç sosyalizme gerek yok. Diğeri üretilebilir. Bunun için bir toplumun, ülkenin ve grubun yönetimine ihtiyaç yok. Bunu üretmek isteyenler ya da o durumda yaşamak isteyenler birleşir. Dağ başları boş geniş araziler öncelikle geniş toprakları olan bir yerlerde mülkiyet edinir sonra kendi içinde mülkiyeti fesheder. Gider buraya yerleşir. Geniş gruplarla gidilir.. Orman değilse bura ormanlaştırılır. Çok yıllık, tek yıllık meyveler sebzeler tohumlar saçılır ancak düzenli tarım yapılmaz. Arazi ormansa meyveler çeşitler eklenir. Hayvan türleri getirilir, eklenir ve bolca çoğalmaları teşvik edilir. Su kaynağı, dere vb olmasına özen gösterilir ya da yapay göller inşa edilir.

Yani doğadan toplama yaparak yaşanabilecek bir yaşam alanı inşa edilir. Daha sonra komün ve kabililer inşa edilir. Doğaya zarar vermeyen ev yapılar inşa edilir. Burada kişisel beceriler ve doğal materyallerle inşa edilebilecek türden doğal yapılar seçilir. Uygar toplumla tüm ilişki kesilir. Sadece demir vb alınırsa alınır ama onu bile almamak iyi.

Baskı kurarlarsa savaşı göze alırız . Biz o koşullarda yaşamayacağız ,bunu onaylamıyor ve istemiyoruz deriz, direniriz. Bize savaş mı açtılar? İnsan gibi ölür yaşarız

İnsan gibi özgürce yaşar ölürsün

Ben bunu yaşamımda bunu bulamadıysam, benim çoluğum çocuğum bulamayacaksa benim ne işime yarar?

Sizin bu haliyle komünizm ya da sosyalizm düş ya da umudunuz benim ne işime yaradı_?

Ben bu toplumdan yüz çevirmek istediğimde ya da toplum bana sırt çevirdiğinde ve beni dışladığında, bana zorbalık ve otorite yönelttiğinde, yönetim baskısı uyguladığında, onun normlarına uyamadığım için beni heder ettiğinde; senin sosyalizmin komünizmin orada yoktu.. Yoksa benim ne işime yaradı arkadaş_?

Arkadaş toplumda itilmiş sap gibi bir yalnızlıkla çıkış yönü bulamadığında sosyalizmin hayali benim ne işime yarar?

Hayal mi satıyorsun_?

Zor zamanda günde anda ben bir çıkış gidiş yeri yönü grubu bulamadıysam ne işime yarar?

Ahkam kesiyorsunuz güzel...

Gelin edelim, gerçeğini edelim, ölümüne edelim deneyelim

Saygılar Sevgiler

Alt 08-06-2025, 12:38
Üye

Hazır olmadığınız bir yaşam biçimini savunuyorsunuz..
Komünizm..

Ben ve benim gibiler primivitizme her zaman hazırdık. Şu an bile. Sadece binler, onbinler gerekir. Temel çekirdek gibi. Temel bir topluluk ve onun örgütlenmesi ve uygun örgütlülüğe ulaşıldığında yer seçimi ve toplumun terkedilmesi.
Temel bir yetersayı da buna her zaman hazırım.

Sözedilen devriminiz halkın/insanların yönetiminden sözediyor. İşin açıkçası yönetimi ele geçirmekten sözediyor. Bir tür darbeye devrim adı verilmesi kılığında.

Komünizm adına düşünenlerin hepsi kendini parti, sınıf/yönetici (parti yöneticisi ve yöneten) yerine/kılığına koyar. İşçi ve yönetilen değil.

Alt 08-06-2025, 14:06
Üye

Çin Deneyimi

Sosyal medyada bir çok Çin hesabı takibe aldım. Bu olağanüstü bir ülke. Gebeş batılılara göre arı gibiler. Sosyalist partilerinin son bilmem kaçıncı yıl konuşmasını baştan sona devirdim. Bir tür Çin tipi sosyalizm deneyiminden sözediyorlar, Marks'ı selamlıyorlar (TV leri ayrıca sürekli bunu yapıyor) parti diktatörlüğünü kabul ediyorlar vs.

Sonuçta ne oluyor?

Dünyanın en gelişmiş ekonomisi ve askeri tekno üssüne dönüşüyor. Paraları batı parasını yıkmak üzere.
Tüm bunlar doğal çünkü doğal düşmanların var. Yani teknolaşmalısın, endüstrileşmelisin ve askerileşmelisin. Normal ancak burada da yine bir iç komünizm üretilebilirdi. Pilot komünizm alanları. Topluluklara sorulurdu. Bunu arzulayanlar olacaksa onlara özerk alanlar açılabilir ve sağlanabilirdi. Kendileri (Çin Sosyalist partisi) komünist tercihin koruyucularına dönüşebilirlerdi, komünizmin sınırlı üreticilerine dönüşebilirdi.. Yani doğa komünlerine taşınmak isteyen bunu seçen ve gönüllü olan nüfuslar için iç alanlar açabilirdi.. Hatta tüm dünya insanları için de ve isteyen gider orada Çin de bir bölgede komünizmi yaşardı ama ideologları bunu buyurmadı değil mi_?

Bir dindarla tartışırken onu gerici bulunca şu denir. Yallah Arabistan'a...

Sosyalist ve komünistler niye yallah Çin'e Değil. Sosyalist komünist ülküyü en ileri yaşayan bu ülkeyse ne kadar bağ kuruluyor? Gidip orada üretmeyi deneyin madem komünizmi; gidip sosyalizmin komünizmin üretimine -doğal örgütlü yoldaşlara- katılın.

Marks herkesin kafasını sınırlayan geveze bir ideolog değildiyse ve bu bir tür din değildiyse ve inanırları mürit değildiyse nedir?

Kimse revize edemiyor. Sınırları olan din gibi. İlah/peygamber ya da ayet gibi

Komünizm olacak mı? Bana göre gerçek soru bu. Bana ne sosyalizmden.. Bana ne yönetimden ve bana ne mülkiyetten, güçten, paradan..

Komünistler samimiyse yağmur ormanlarındaki son nomad insanların mülkiyetleştirilmesine/toplumlaştırılmasına karşı çıksın

Alt 08-06-2025, 14:52
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

ictenlik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hazır olmadığınız bir yaşam biçimini savunuyorsunuz..
Komünizm.
Hazır olan savunlamıyordur.

Komünizm adına düşünenlerin hepsi kendini parti, sınıf/yönetici (parti yöneticisi ve yöneten) yerine/kılığına koyar. İşçi ve yönetilen değil.
Bu geçerli değil, elbette feodal anlayışla bu kafayı yaşayanlar da var, ancak kimse ben yöneten olayım diye girmez bu yola, öyle de düşünmez, istisnalar kaideyi bozmaz. Örneğin demokrasi isteyenlere de demokrat denir, demokrasinin olmadığı koşulda elbette istemi anlam kazanır. Bu tek başına da anlam taşımaz, bir toplum demokrasiyi bilmiyorsa da demokrasi yaşanamaz, ancak bu süreçle anlam kazanır. Kapitalizmde isek, demokratlar elbette Parti kurmuştur(seçimlere Partilerin katılması dahi tam da senin dediğinin temelini oluşturur, seçimler partiler eliyle genel bir biçimde yapılıyorsa, aslında orada demokrasi yoktur) vb. Peki demokrasi yoksa? Öyleyse; demokrat illa ben olayım şeklinde istendiği için aday olmaz, demokrasi olmadığı için aday olur(demokrasiyi içselleştirmemiş bir toplumda, elbette demokratlar da tabiki ve ısrarla seçilmek isteyecektir, bütün toplum demokrasiyi içselleştirdiğinde böyle bir ayrımdan da söz edilemez olur.).

Sosyalist ise, bir bütün halinde halk konseylerini esas alır. Örneğin ben halkın yönetimini istiyorum, kendim için özel bir şey istemiyorum(AKP rejiminden rahatsız he rinsan kendisi için özel bir şey istiyor değil, ama seçimlerde de ister ki, kendi, adayları rejim yanlısı olmasın). Parti ise o koşullarda, erk değil ideolojiktir, yönetmez, sürece, işleyişe, işleyişin aşağıda belirttiğim doğrultuda sağlıklı olması için genel politika üretebilir. Zaten olması gereken budur, partiler genel halk seçimlerine, halkın yönetimine, halka rağmen, halk adına girmemeli, girememelidir. Ancak herkes halk konseylerinde sıradan yurttaştır ve halk kabul görür, delege de olurlarsa seçilebilirler. Toplum demokrasiyi içselleştirmemişse de kendilerinin seçilmesi için de ekstra çaba sarfetmek zorundadırlar -ki işleyiş içselleştirilebilsin.)

Temel, Halk Konseyleri: Seçilmiş veya belirli kriterde toplumdan ayrılmış değildir, kriter; her insan doğduğunda doğal adaydır ve 18 yaşına geldiğinde de doğal üyesi olur. Kriteri bundan ibaret
A -> Bütün halkın en doğal ve temel organik dahili olduğu TEMEL konseyler(şuralar, sovyet aynı anlamdadır, "Avrupa Konseyi=Avrupa Şurası=Avrupa Sovyeti"), işyeri, mahalle, köy, kamu kurumu konseyleri -> hükümeti -> seçtikleri Komite, kısaca insanların çalıştığı ve yaşadığı her alanın doğal kurumu. Örneğin A işyeri konseyi->komitesi, B üniversitesi konseyi->komitesi, C mahallesi konseyi->komitesi vb. İlk elden yerel "hükümettir"(tırnak içinde, çünkü sosyalizmde hükümet insanı yönetmek değil, sorumluluk, iş yönetimi bağlamındadır).
B -> A komitesince seçilen delegelerin İlçeyi oluşturması, ilçe konseyi, bunlar da komiteyi oluşturur. Bu halde İlçe Komitesi yine bu komiteden İl'e gönderilen delegeler.
C -> B komitelerinden seçilen delegelerce oluşan İl konseyidir, yine bu konsey komitesini seçer, komite delegeleri de merkez konseyi.
D -> C'den seçilen delegelerce oluşan merkez konseydir, konsey komiteyi seçer, komite de otomatik olarak merkezi "hükümet" olur, kısaca "hükümet" tüm ülke komiteler toplamıdır.

Ek: Her konsey, seçtiği delegeyi yani komiteyi denetleme yetkisine sahiptir ve böylece bütün hükümet doğal bir işleyişle konseylerce denetlenir. Siz A'yı delege seçtiniz, sorunları konuşup, yapılması gerekenleri kongrede karara bağladınız ve bu kişiye de sorumluluk verdiniz, baktınız ki, sorumluluklarını yerine getir-e-miyor, konsey toplantısında, sorunu dile getirip, seçim yaptınız ve yeter çoğunluğu sağlarsanız bu delegeyi geri alıp, yerine bir başkasını belirleyebilirsiniz. Demokrasi tüm yukarıda dile getirdiğim süreçler ve kurumlarla birlikte, budur da(seçilenin seçen tarafından denetlenmesini içerir). İşleyiş, konseyler->sorunlar, çözümler, sorumluluklar, görev->komiteler bağı ve tabiyeti. Konseyler özgürce olağan toplantılar yapar, yapabilir, halk anlık durum değerlendirmelerinde, olumlu, olumsuz eleştireilerde bulunabilir, komiteleri denetleyebilir. Seçilen, seçene ve seçenin verdiği sorumluluklara tabidir.

Burada farkındaysanız bütün hükümet halk tarafından ve doğal, temel olan taban konseyce oluşturulur ve hükümet doğal yollarla ve doğal katılımcı(halk) tatafından aşağıdan yukarı kurulur ve tabi olma durumu da yukarıdan aşağıyadır. Nesine karşı çıkıyorsunuz, hangi objektif gerekçelerle, istenen, arzu edilen budur(doğada 4/4'lük yaşam yoktur, hiç bir şey mükemmel ve arzu edilene göre değildir, olamaz da. Nesnel verili koşullar insan iradesinden bağımsızdır, ancak nesnel koşulları değiştirme yönünde insan emeği, müdahalesi de etkili olur. Fakat bu, örneğin çöle düşmüş birisi şimdi bu çöl ormanlık, etrafı dereler olsun demesiyle, lafla olmaz. Bu anlamda iradesinden bağımsızdır, ama insanlık emek ile, pratikle, çalışarak gerçekleşmesi için çaba sarfedebilir, başarabilir de, yine de 4/4'lük, mükemmel olmaz, bu sefer kar soğuğunda buralar 20 derece olsun diyeni çıkacaktır. Öyleyse biz, ne istiyor, neyi başarmak istiyoruz, kıstas budur.. Kapitalizmde temsili demokrasi dedikleri ve partilerle(sirk cambazlarıyla) yapılan demokrasi değil, tam tersine demokrasinin engellenmesi içindir, yerine de demorkasi olmayana demokrasiymiş gibi meşruiyet sağlamak için. Partiler özünde fikir kulüpleri gibi, aynı görüşte olanların toplaştığı bir yerdir, seçme ve seçilme işi ise bizzat halkın olmalıdır ve partiler seçime katılmamalıdır. Kısaca partilerin işi ideolojiktir, yönetim olgusu ise halka ait ve yerleşik, yerinde olmak zorunda.

Mevcut olan da ise, insanlar aldatılıyor, sanılıyor ki yönetim denelince ülke merkezinde 100-600 kişilik bir meclis olur, herkes 5 yılda bir hurra parti adıyla ortaya çıkmış seçkinlerin, elitlerin, parası olanın veya parası olana tabi olanın, kısaca halkın dışında ve halka yabancı birilerini seçer onlar da, halka rağmen halk adına yine halkın seçmediği kişilerce(atanmış binlerce amir, müdür vs. de dahilidir) yönetir(bürokrasi). Bu mudur? Budur. Yani mecvut olan hem eleştirdiğiniz, beğenmediğiniz hem de savunduğunuz oluyor, bu ciddi bir çelişkidir. Halka rağmen halk, sınıfa rağmen sınıf adına hareket edenler de kendisine bir çok feodal kahramanlık, haklının savaşı, iyi-kötü, doğru-yanlış, dost-düşman savaşı gibi, tamamen dini(ki yerleşiktir, kişiler kendi halinde başka türlüsünü bilmez) bir zeminde olup adına zamanın modası "sosyalist" diyebilir, bütün işi edilgen, müm'in-kafir edebiyatında slogan atmaya veya kişisel insan psikolojisine(oyuncağı alınmış çocuk gibi) indirgemiş olabilir, ancak bu bizim nazarımıza bir kriter değildir. Biz bunlara "sol, sağ sapma" diyoruz ve keşke olmasalar ve bunlar da, arzu etmesek de yaşanacak, yaşanıyor, kimsenin iradesinde değil. Yani ben olmasın, olsun dememle de oluyor değil. Örneğin Köroğlu'nu ele alalım, efsanede 1 tane Köroğlu var, haksızlığa karşı gelmesini taktir ederken, bir kesim çıkar Köroğlu olmak ister, biz ise; halka rağmen, halk adına Köroğlu olmak istemiyoruz, aksine Köroğlu olmaya mecbur bırakan koşulları ortadan kaldırmak istiyoruz..

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (08-06-2025 Saat 15:56 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler