Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-08-2007, 19:37
SanliTurk SanliTurk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Şehit Anaları Yalan mı Söylüyor?

Arkadaşlar umarım stv de ölümsüz kahramanlar programını bir kez olsun izlemişsinizdir.İzlemeyenler varsa programın içeriğini kısaca açıklayayım.Şehit aileleri oğlunun nasıl şehit olduğunu şehit olmadan önce yazdıkları mektupları şehit olduktan sonra duydukları üzüntüleri anlatıp bu olayları bir film haline getiriyorlar.
Müslüman şehit anneleri anlatırken çoğu oğlunun şehit olacağını daha önce bildiklerini söylüyorlar.Kimisinin oğlu şehit olacağıunı arkadaşlarına söylemiş kimi analar rüyasında oğlunu tabutta görmüş vb. olayları anlatıyorlar.Bu ise islamdaki şehitlik kavramının var olduğuna en büyük kanıtlardan bir tanesidir.Böyle olaylar gazetelerde çıkan haberlerde de bulunmaktadır.kaynak verebilirim:
Onbaşı, iki gün önce babasını arayıp, "Şehit olacağım. Hakkını helal et" dedi, dün şehit oldu.
Bakın: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=230669

Şehit erin babası Musfafa Balıkçı, eşi Gönül Balıkçı`nın oğullarının şehit
olacağını rüyasında gördüğünü söyledi

Bakın: http://haberbu.com/haber_detay.php?id=686

Şehit olmadan 1 gün önce ailesini arayarak 'Beni televizyonda görebilirsiniz' diyen uzman çavuş, bugün toprağa veriliyor. Acılı aile 'Bir avuç eşkıyaya pabuç bırakmayacağız' dedi..
Bakın: http://www.takvim.com.tr/2007/07/02/gnb105.html
İsterseniz bu konularda örnekleri çoğaltabilirim.

Şehitlik islamiyette çok büyük bir mertebedir bunu sizde biliyorsunuz.Herkesde şehit anası babası olamaz.Bu yüzden Allah bu mertebeye erişecek kişiye önceden haber veriyor.Peki bu vatan için can vermiş yiğitler, bu yiğitlerin anaları babaları yalan mı söylüyor?Eğer şehitlik kavramını inkar ederseniz bu insanlar yalancı konumuna düşüyor.

Arkadaşlar görüldüğü gibi eğer insan Allah'a ulaşmak istiyorsa Allah insanlara kapı açıyor bir takım olaylarla yoluna davet ediyor.Bunlarda insanların kendisine ulaşması için bir mesaj niteliğini taşır.

Ben Peygamberimiz(s.a.v.)'in sünnetine uyarak inançsızları islamiyete davet ediyorum.

Allah'a emanet olun.

Not: Arkadaşlar bu konuda da diğer konularda olduğu gibi hakaret etmeyelim ve küçük düşürücü laflar sarfetmeyelim.Bunu sadece ateistler için değil müslümanlar içinde söylüyorum.Dinimizi tanıtacaksak hakaretle değil güzel bir biçimde tanıtalım.
Alt 02-08-2007, 20:31
InVitatio
Üye Değil

Standart Re: Şehit Anaları Yalan mı Söylüyor?

vallah benim bildigim "sehidlik" sadece ve tek *islam adina savasirken can verenlere denir...
yani askeri arac'da kaza yaparak ölene sehid denilmesi gerekmedigi gibi
müslümanin müslüman ile savasirken de sehid olmasi bence biraz garip bir sehidlik mantigi
benim bildigim pkk saflarinda savasanlarin cogu öyle veya böyle islamin saafi yorumuna bagli olan öyle veya böyle müslümanlar da var...

veya daha güncel bir konu ile degerlendirirsek
bugün türk askeri molla barzaninin adamlarini ile catistigi anda ölenlerin "islami statüsü" ne olacak ?
yani molla barzani adamlari sehid midir degilmidir ?
Alt 02-08-2007, 20:36
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Şanlı türk , davetinde rakıda varsa gelirim. Kuru kuruya davet beni sarmaz.

Bir kere şunu bil .Bu tür diziler bize, aynı Samanyolu formatındaki hrıstiyan kanallardan *geldi. İsimler değişik format aynıdır.Bu işin Türkiyedeki ilk distribütör'ü kanal 7 dir. Sonra *Samanyolu'da bu'' duygu ve din sömürme ''pastasından Samanyolu'da pay alma telaşına düşmüştür,ve almıştır.
İşte ''sorgulamayan aklın'' çok önemli bir şeyi unutmuş.

GAYBI ALLAHTAN BAŞKA KİMSENİN BİLMEYECEĞİNE GÖRE *bu nasıl iştir?.Allahtan başkası gaybı biliyorsa
Allahmı yalan söylüyor, yoksa insanlarmı?'' Altıncı his ''olarak tanımlanan(ki *altıncı hissin varlığı kanıtlanmıştır)
hislemi biliyorlar.
Burda iki seçeneğin kalıyor.
*Ya, *gaybı bir tek Allahın bildiğine inanacaksın , yada allahtan başka varlıkların da gaybı bildiğine.
Seçim senin
Alt 02-08-2007, 20:43
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evet yalan söylüyorlar...

kör ölür zeytin gözlü olur misali...

burada iki yada daha fazla canlının bir sapkın düşünce ugruna birbirlerini katletmesi durumu vardırki oda şehit vs. diye adlandırılırsa saçmalıktan öteye geçemez...

yada herkes şehittir. her ölen bu da bir düşünce seninki canda onunki patlıcanmı:

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 02-08-2007, 22:18
SanliTurk SanliTurk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ozgur_beyin küçük düşürücü, anlamsız sözler söylememenizi rica etmiştim inşallah bir daha dikkat edersin.Benim söylediğim program dizi değildir.O programa önce gerçek şehit aileleri çıkıp olayı anlatıyorlar ve olayları anlattıklarına göre dizi gibi çeviriyorlar.Yani ister stv olsun ister başka kanal sonuçta şehit ailelerini konuşturuyorlar orada.Gaybı Allah bildirmedikçe Allah'tan başka kimse bilmeyeceği için Allah insanlara ne olacaklarını bildiriyor.Bütün bu haberler şehit ailelerinin söylediklerinin yalan olacak hali yok heralde.

dolfen bu şekilde konuşma hakkına sahip değilsin.Senin o sapkın düşünceyle savaştığı dediğin kişiler şu ana senin rahat uyuman için rahat gezmen için savaşıyorlar.Şu an mehmetçik pkk ile savaşmazsa ne olurdu.Büyük ihtimal pkk Türkiye'nin içine girmiş bizi katlediyordu.Ayrıca bir iki olsa tamamda bu şekilde haber yüzlerce vardır.
Alt 02-08-2007, 22:28
Üye Değil

şanlıtürk yerine cahiltürk nick ini kullansan daha yeinde olur, *sevgili cahiltürk
islam adına savaşanlar şehit olur, normal güvenlik vs için ölenler şehit sınıfına
girmiyor, bir kere bunu iyi bil.

ikincisi bu tür programlar saf sazan türleri için yapılır, ekran başına oturup salakça
bir tarftan tıkınıp bir taraftan seyredip salaklıklarına salaklık katsınlar diye.
Alt 02-08-2007, 22:31
Üye Değil

"Şehitlik islamiyette çok büyük bir mertebedir bunu sizde biliyorsunuz."

Sevgili SanliTurk,

bildiğin üzere İslamdaki şehadet mertebesi sadece Allah yolunda ölenler içindir. İslam'a göre türk askerleri şehit olamaz.
Alt 02-08-2007, 22:33
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

inanmak istedikleri için öyle söylüyorlar Şanlıtürk. Kendilerin avutuyorlar. Onlar da çocuklarının bir hiç için öldüklerinin farkında ama kendilerini avutmak zorundalar. Onun için de yeri gelince hükümete tepki gösteriyorlar.

* * Askerlik yaptın mı bilmiyorum ama yaptıysan tezkere bırakıp ta o yüce mertebeye erişmeye çalışsaydın, yok yapmadıysan hala imkanın var. Yaptıysan ve tezkere bırakmadıysan sakın bir daha agzını açma.

* * *Bir de şu şehit annelerinin içinde neden bir tane egemen sınıfa ait, yani milyon dolarları olanların çocukları yok. Onların anneleri hiç rüya görmüyor mu.

* * *saygılarımla
Alt 02-08-2007, 22:43
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili SanliTurk,

Sen ve senin gibilerin kendi ruhani mantığıyla ilan edip kutsadığı 'şehitlik' mefhumu bizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Bizim ilgilendiğimiz bu kaos ortamında insanların şu ya da bu nedenle öldürüşmesi ve bunun olmaması için çözüm yolları aranmasıdır.

Gaybı megalomaniyle kendine saklayan 'tanrın'ın mantığıyla söyle bakalım: Talkan ve Curcan'da vatanları ellerinden alınıp sınırsız işkencelerle öldürülen Türkler sana göre 'şehit'mi?

Ayrıca ben InVitatio'nun 'şehit tanımlaması'nın doğru olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sevgili ozgur_beyin'in sözlerinde de 'küçük düşürücülük' bulamadım. Sorgulamadığınız da doğru üstelik...

Sevgiler...
Alt 02-08-2007, 23:04
Üye Değil

boş bir mücadele sırasında ölen gencecik insanların aileleri kendilerini böyle teselli ediyorlar. şehit analarını ve subay eşleri toplu istiareye yatsında kürd sorunu nasıl çözülür onu öğrensinler...
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler