Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-08-2007, 02:45
Üye Değil

Standart Arkadaşlar bu cümlelerde bir kötülük var mı?

Arkadaşlar aşağıdaki cümlelerde bir kötülük var mı?

“(Mümin) kardeşine tebessüm etmen sadakadır.İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır.Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır.Yoldan taş,diken,kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır” Tirmizi,Birr,36.

“Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar.O sadece sizin kalplerinize ve işlerinize bakar” Müslim,Birr,33;İbn Mace,Zühd,9;Ahmed b. Hanbel,2/285,539.

“Allah’ın rızası,anne ve babanın rızasındadır.Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir.” Tirmizi,Birr,3.

“Üç dua vardır ki,bunlar şüphesiz kabul edilir:Mazlumun duası,misafirin duası ve babanın evladına duası.” İbn Mace,Dua,11.

“Hiçbir baba,çocuğuna,güzel terbiyeden daha üstün bir hediye vermiş olamaz.” Tirmizi,Birr,33.

“Sizin en hayırlılarınız,hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır.” Tirmizi,Rada’,11;İbn Mace,Nikah,50.

“Küçüklerimize merhamet etmeyen,büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.”
Tirmiz,Birr,15;Ebu Davud,Edep,66.

“Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek:”Gerek kandisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetim görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben,cennette işte böyle yanyanayız.” buyurmuştur. Buhari,Talak,25,Edep,24;Müslim,Zühd,42.

“(İnsanı) helak eden şu yedi şeyden kaçının:Allah’a şirk koşmak,sihir,Allah’ın haram kıldığı cana kıymak,faiz yemek,yetim malı yemek,savaştan kaçmak,suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmak.” Buhari,Vasaya,23,Tıbb,48;Müslim,İman,144.

“Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse,komşusuna eziyet etmesin.Allah’a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikramda bulunsun.Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse,ya hayır söylesin veya susun.” Buhari,Edep,31,85;Müslim,İman;74,75.

“Cebrail bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki;ben (Allah Teala) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim.” Buhari,Edep,28;Müslim,Birr,140,141.

“Dul ve fakirlere yardım eden kimse,Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri(nafile) oruç tutup,gecelerini(nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir.” Buhari,Nafakat,1;Müslim,Zühd,41;Tirmizi,Birr,44;Ne sat,Zekat,78.

Her insan hata eder.Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenerdir.”
Trimizi,Kıyame,49;İbn Mace,Zühd,30.

“Müminin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır;O’nun her işi hayırdır.Eğer bir genişliğe(nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur.Eğer bir darlığa(musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.” Müslim,Zühd,64;Darimi,Rikak,61.

“Bizi aldatan bizden değildir.” Müslim,İman,164.

“Söz taşıyanlar(cezalarını çekmeden ya da affedilmedikçe) cennete giremezler.” Müslim,İman,168;Tirmizi,Birr,79.

“İşçiye ücretini,(alının) teri kurumadan veriniz.” İbn Mace,Ruhun,4.

“Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan,hayvan ve kuşların yedikleri şeyler,o müslüman için birer sadakadır.” Buhari,Edep,27;Müslim,Müsakat,7,10,

“İnsanda bir organ vardır.Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur;eğer o bozulursa bütün vücut bozulur.Dikkat edin!O,kalptir.” Buhari,İman,39;Müslim,Müsakat,107.

“Rabbinize karşı gelmekten sakının,beş vakit namazınızı kılın,Ramazan orucunuzu tutun,mallarınızın zekatını verin,yöneticilerinize itaat edin.(Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz.”
Tirmiz,Cum’a,80.

“İslam.güzel ahlaktır.” Kanzü’l-Ummal,3/17,Hadis No:5225.

“İnsana merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.” Müslim,Fedail,66;Tirmizi,Birr,16.

“Kolaylaştırınız,güçleştirmeyiniz,müjdeleyiniz,nef ret ettirmeyiniz.” Buhari,İlm,12;Müslim,Cihad,6

“İnsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de:^Utanmadıktan sonra dilediğini yap!^ sözüdür.” Buhari,Enbiya,54;Ebu Davud,Edep,6.

“Hayra vesile olan,hayrı yapan gibidir.”
Tirmizi,İlm,14.

“Nerede olursan ol Allh’a karşı gelmekten sakın;yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin.İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davranın.” Tirmizi,Birr,55.

“Allah,sizden birinizin yaptığı işi,ameli ve görevi sağlam ve iyi yapmasından hoşnut olur.”
Taberani,el-Mu’cemü’l-Esvat.1/275;Beyhaki,Şu’abü’l-İman.4/334.

“İman,yetmiş küsur derecedir.En üstünü “La ilahe illalah(Allah’tan başka ilah yoktur)” sözüdür,en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır.Haya da imandadır.” Buhari,İman,3;Müslim;İman,57,58.

“Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin;eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin;buna da gücü yetmezse,kalben karşı koysun.Bu da imanın en zayıf derecesidir.”
Müslim,İmam,78;Ebu Davud,Salat,248.

“İki göz vardır ki,cehennem ateşi onlara dokunmaz;Allah korkusundan ağlaya göz,bir de gecesini Allah yolunda,nöbet tutarak geçiren göz.” Tirmizi,Fedailü’l-Cihad,12.

“Başkalarına zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur.”
İbn Mace,Ahkam,17;Muvatta’,Akdıye,31.

“Hiçbiriniz kendisi için istediğini(mümin) kardeşi için istemedikçe(gerçek iman etmiş olamaz.”
Buhari,İmam,7;Müslim,İman

“İman etmedikçe cennete giremezsiniz,birbirinizi sevmedikçe de(gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız.” Müslim,İman,93;Tirmizi,Sıfatü’l-Kıyame,56.

“Müslüman,insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.Mümin ise,insanların canları ve malları konusunda kendisinden emin olduğu kisedir.” Tirmiz,İman,12;Nesai,İman,8.

“Birbirinize buğuz etmeyin,birbirinize haset etmeyin,birbirinize arka çevirmeyin;ey Allah’ın kulları,kardeş olun.Bir müslümana,Üç günden fazla(din) kardeşi ile dargın durması helal olmaz.” Buhari,Edep,57,58.

“Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür.İyilik de cennete götürür.Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddık(doğru sözlü) diye yazılır.Yalancılık kötüye götürür.Kötülük de cehenneme götürür.Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzab(çok yalancı) diye yazılır.” Buhari,Edep,69;Müslim,Birr,103,104.

“(Mümin) kardeşine münakaşa etme,onun hoşuna gitmeyecek şakalr yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir söz verme.” Tirmizi,Birr,58.
Alt 05-08-2007, 02:57
D.E D.E isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Arkadaşlar bu cümlelerde bir kötülük var mı?

Sevgili gökhan öncelikle hoşgeldin.

*İlk olarak bir kuralı hatırlatmak isterim 10 mesajı geçmeyen üyeler başlık açamıyorlar..

*Neyse yinede cevap vermek isterim.

*Açıkcası tamamını okumadım ancak;

*İçindeki iyi şeyler yüzünden kötü olanları görmezden gelemeyiz değil mi?

Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Banada sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum;
Ya sen? ne görünüyorsan o musun?
Alt 05-08-2007, 03:00
Üye Değil

hoşbulduk..

bu seferlik açtığım konuyu kabul edin o kuralınızı bilmiyordum.

siteye üye olurken koyduğunuz kuralların içine dediğiniz kuralıda koymuş olsaydınız konuyu açmazdım.

ama bu seferlik kabul ederseniz sevinirm konumu.

sorunuzu anlamadım.bence yazanların hepsini okuyun sonra cevap yazın
Alt 05-08-2007, 05:20
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayın gokhan1507

* *bunları yazarken tüm hadisleri geçerli kabul edip etmediginiz de belirtseydiniz iyi ederdiniz. Çünkü bir süre sonra arkadaşlar öyle hadisler bulup yazacaklar ki siz de şaşıracaksınız. Üstelik de sizinkilerle aynı kaynaklardan.

* * O hadislerden sonra bu cümlelerde kötülük olup olmadıgını daha iyi tartışırsınız sanıyorum.

* * saygılarımla
Alt 05-08-2007, 06:43
D.E D.E isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gökhan

*Sadece cafede kendinizi tanıtma amaçlı konu açabiliyorsunuz.

*Ancak ben o kuralı okuduğumu hatırlıyorum. Belki gözünüzden kaçmıştır.

*
*Bu arada yazının tamamını okumama nedenim zaten çoğunu ve benzerlerini çok kez okumuş olmamdı.

*Söylediğimi biraz daha açayım sizin için.

*
*Mevlanadan bahsetmek isterdim..

*Gerçekten insanlığa yararlı olacak sözleri var kendisinin.

*Ancak kuran ile birlikte bakıldığında aralarında bağ kurmak imkansız.

*Hatta ters yönleri bile var.

*Demek istediğim şu ki;

*Mevlana islam adı altında kendi felsefesini yaymıştır..

*Sizin verdiğiniz hadislerde buna benzer şekilde.

*Ki çoğu zaman -hani sadece kuran değiştirilemez ya- hadislerin yalan olduğu dahi ortaya çıkıyor.

*Yani inandığınız islam bu hadislerde gördüğünüz islam değil..

*
*Kuranın kendisine ve çoğu hadise baktığmız zaman -ne zaman içinde olursa olsun- gördüğümüz şey kafirlere şiddet şiddet şiddet

*Arada 1 2 güzel söz.

*Yine şiddet şiddet şiddet.

*Ve bu şiddetlerin arasına karışmış cinsellik..

*Bahsettiğim şiddetler hakkında sitede araştırma yaparakta bulabilirsiniz..

*Gelgelelim sorduğum soruya.

*"İçinde iyi şeyler var diye kötü şeyleri görmezden mi gelmeliyiz?"

*Şimdi daha açık olmuştur umarım.

Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Banada sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum;
Ya sen? ne görünüyorsan o musun?
Alt 05-08-2007, 08:14
eylull eylull isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1 dogru iki yanlisi goturuyormu bu hadisler konusunda?
Alt 05-08-2007, 10:26
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili gökhan hoş geldin. Ayet ve hadislerden seçme bir''buket'' yapmışsın.Yalnız o buketin altına ,nereye varmak istediğini anltsaydın iyi olurdu, kanaatindeyim.
Alt 05-08-2007, 10:44
Üye Değil

Sayın gökhan 1507 ;

Sorunuza motamot bir cevap vereyim :
O cümlelerde hiç bir kötülük yok.

Bende sizden, kurmuş olduğum cümleye motamot cevap vermenizi rica etsem bunu yapabilir misiniz ?
O cümlelerin muhattabı olanların,oluşturdukları toplumların yaşamlarına baktığımızda,o toplumlar,bu cümleleri yaşamlarına geçirip,hayata dökmüşler midir?
Alt 05-08-2007, 10:50
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

d.e *senin kotu dediklerin anlamadıkların ve ravisiz uydurma hadislerdir...
siz hadis literaturunu biliyor musunuz? ornegin taberani hadislerini hangi kitapta topluyor yada tirmizi kitaplarını hangi kitapta topluyor..ve kitaplarına verdikleri isimler ne anlama geliyor bunları biliyor musunuz?

bunları bilmeden eger bir hadisi anlamaya calısıyorsanız.o gaflet olur kardeşlerim.
neyse bunu da anlamazsınız siz...

bosverin
perdeler dusuk olunca bir insanda,ben ağzımla kus tutsam bos yani

*
Alt 05-08-2007, 11:03
Üye Değil

troyya ;

Şu kelimene; "Ben" in "Sen" i işaret ettiği dışında, motamot katılmaktayım :
"perdeler dusuk olunca bir insanda,ben ağzımla kus tutsam bos yani "

Önerilen Siteler