Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-08-2007, 01:35
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Kıyam Bi-nefsihî

Kıyam Bi-nefsihî
Allah Teâlâ'nın, başka bir varlığa ve hiçbir mekâna muhtaç olmadan zâtı ile kaim olması demektir. Mevcudatın hepsi, sonradan vücuda gelmiştir. Bu sebeble de bir Yaradana ve bir mekâna muhtaçdırlar. Buna mukabil her şeyin yaratıcısı olan Allah Teâlâ'nın vücûdu, zâtının gereğidir ve varlığı hiçbir şey'e muhtaç değildir. Şayet Allah da vâr olabilmek için başka bir varlığa muhtaç olsa idi, O da mahlûk olur ve her şey'in Hâlikı ve başlangıcı olmazdı. Halbuki O, her şey'in Hâlikı ve yaratıcısıdır. O'ndan başka her şey mahlûktur. Hâlık ise, mahlûkuna asla muhtaç olmaz.

http://www.islammerkezi.com/AllahinSifatlari.htm * * *kaynagından alındı

* * * *Evet bu Allahın sıfatlarından bir tanesi. Bu sıfata göre Allah hiç bir şeye ihtiyaç duymaz. İhtiyaç duymuyorsa o zaman ciddi bir sorunumuz var demektir. O da peygamberlik müessesi. Şöyle deniyor :

Elçiler; müjdeciler ve uyarıcılar olarak (gönderildi). Öyle ki elçilerden sonra insanların Allah'a karşı (savunacak) delilleri olmasın. Allah, üstün ve güçlü olandır, hikmet ve hüküm sahibidir. * (NİSA SURESİ / 165)

* * * * *Bu ayete göre Allah insanları uyarmak ihtiyacı duymuştur. Allah kendini ve varlıgını kanıtlamak için elçiye muhtaç olmuştur. Allah kendi kendini insanlara kanıtlama aczine düşmüştür. Demek ki Allahın da muhtaç oldugu bazı şeyler vardır.

* * * * *Düşündüm taşındım bir türlü işin içinden çıkamadım. Şayet yukarıdaki linkte ve tüm İslami kaynaklarda yer alan görüşlerde bu sıfat gerçek ise Allah Kuranın varlıgı ile ve peygamberler sebebi ile bizzat Halike muhtaç oluyor. Yoksa aracıya gerek kalmazdı. O halde ya Allahın Kıyam Bi-nefsihî diye bir sıfatı yoktur ve dogru degildir ya da peygamberligini iddia eden ve Allah ile insanlar arasında aracılık yaptıgını iddia eden peygamberler gerçegi söylemiyorlar.

Ey Kitap Ehli, elçilerin arası kesildiği dönemde: "Bize müjdeci de, bir uyarıcı da gelmedi" demenize (fırsat kalmasın) diye size apaçık anlatan elçimiz geldi. Böylece müjdeci de, uyarıcı da gelmiştir artık. Allah her şeye güç yetirendir. * (MAİDE SURESİ / 19)

* * Bu ayette Allahın gücünü yetirmek için bir uyarıcıya, müjdeciye ihtiyacı oldugu anlaşılıyor. Bir uyarıcı olmadan kendini ispat edemiyor, insanları kendisine inandıramıyor ve peygamberlere muhtaç oluyor. Görev vermek ihtiyaçtan olur. Bir ihtiyacın yoksa, bir muhtaçlıgın yoksa kimseyi görevlendirmezsin.

Andolsun, senden önceki elçiler de alaya alındı da alaya aldıkları şey, onlardan maskaralık yapanları çepeçevre kuşatıverdi. * (EN'AM SURESİ / 10)

* * Elçiler neden alaya alınmıştır, Allahın varlıgını bildirdikleri için alaya alınmıştır. Allah burada kendisini ispat için acz içinde kalmıştır, insanlar Allahın varlıgı ile alay etmektedirler. Allah da bu alayı engellemek için aracılara muhtaç olmuştur, üstelik birden çok aracıya muhtaç olmuştur. Bu aracıların varlıgına karşılık Allah bir türlü kendi varlıgını ispatlayamamakta ve yeni aracılara muhtaç olmaktadır.

Sonra onun ardından kendi kavimlerine (başka) elçiler gönderdik; onlara apaçık belgeler getirmişlerdi. Ama daha önce onu yalanlamaları nedeniyle inanmadılar. İşte biz, haddi aşanların kalblerini böyle mühürleriz. * (YUNUS SURESİ / 74)

* * *Hiç bir yerde kaydı olmamakla birlikte, daha dogrusu sadece hadis olmakla birlikte şu 124.000 peygambere de deginmekte fayda var. Allah insanları kendi varlıgına inandırmak için 124.000 kişiye degişik zaman ve mekanlarda ihtiyaç duyuyorsa Allahın yukarıdaki sıfatı gerçek dışıdır ve literatürden çıkarılmalıdır.

* * * Yok Allahın zikrettigim sıfatı gerçek ise o zaman peygambere ihtiyacı da olmaz.

* * * saygılarımla
Alt 08-08-2007, 08:52
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Kıyam Bi-nefsihî

Sevgili dilaver, ben seni, zeki ,çevik, aynı zamandada iyi bir müslüman olarak bilirdim
Küresel ısınmaya rağmen, ümit bağladığım *dağlara kar yağdırdın. :cry:
'' *Kuş kanatsız uçmaz ,cacık *hıyarsız *olmaz, abdestsiz namaz olmaz'' gibi, bilimsel literatüre geçmiş araştırmaları olan sen, bu kadar basit bir konuya takılman ve anlayamaman beni sukuti hayale uğrattı.

Şimdi ben ,çok zeki ,çevik aynı zamanda ,biraz'' salaklık kursu'' almış *biri olarak, bu murat 124 ,pardon 124000
konusunu açıklıyorum. *Sevgili dilaver ,*Türkiye, dünyada bulunan 205(yaklaşık) *devletten biri, nüfusu 70
milyon *Türkiyede kaç cami var(senin kafan basmaz ben söyleyeyim :cry: ) 68000 .
Şimdi bu, kıytırık, islamı ''seven'' Türkiyede 68000 kadrolu imam bulunuyor da(sadece diyenette). koskoca allahın 124000 tane kadrolu pey-
gamberi olduğuna, inanmıyormusun?. Bu üzüntü içinde sana bir tek şey söyleyebilirim. Başına taş düşer inşallah.(GRANİT *OLSUN)
Alt 08-08-2007, 09:02
eylull eylull isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

neredeyse belirsiz gibi gorunen bu detayi yakalamaniz beni gulumsetti..ne guzel bir acidan bakmissiniz.
Alt 08-08-2007, 19:50
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Modern insanın ilk ortaya çıkış tarihi de yaklaşık 50 bin yıl önceye dayandığına göre Heptelehübehübübü her yıl ortalama 2.5 peygamber yollamıştır. Belki de halen gönderim devam ediyordur. Belki uploadda sorun yoktur, sorun downloaddadır. İkinci bir görüş de eski peygamberlerin neanderthal, georgicus soylarından olma teorisidir. İkinci görüş bilim dünyasında daha yaygın olarak kabul görmektedir.

En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
Alt 08-08-2007, 21:55
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sevgili dilaver,

Allah hiçbir şeye ihtiyaç duymaz.
Senin dediğin elçilere,peygamberlere biz ihtiyaç duyarız.
Zira bizlerde Allah *ile direk irtibat kuracak donanım yoktur.
arada bizlere tam bir rehber olacak insan olan ve insan gibi acıkıp,acı çekebilen,üşüyüp, aile kurabilen,üzülüp sevinebilen vb.insani özellikleri olan elçiler tampon vazifesini görmek üzre gönderilmişlerdir.
Alt 08-08-2007, 22:11
Üye

Allah'ın elçilerinin de insani özellikleri biraz fazla kaçmış galiba. Uçkurları, ticaretleri vs.

En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
Alt 08-08-2007, 22:15
Kıdemli Üye

sorunun ciddiliği cevabı verilinceye kadar mı?
Alt 08-08-2007, 22:27
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili soro,

Kanayan yaraya tampon basan insan, yaranın acımasızlığı karşısında güçsüzdür.

Eğer herşeye rağmen hiç bir yerin kanamıyorsa güçlüsündür.

Sevgiler...
Alt 08-08-2007, 22:27
Üye

Benim cevabım daha ciddiydi aslında, hem de bilimsel.

Alt 08-08-2007, 22:36
Kıdemli Üye

thunder, senin kan dediğin bana vişne şurubu gelir.ben kan görmüyorum.kaçak güreşenler ve (sözüm topikten dışarı) çamur atanlar dışında da kan gören yok.
zelzeleci,kısa ve öz yazmışsın sağol.

Önerilen Siteler