09-08-2007, 16:40
|
|
|
Bu site Kurana hizmet eden bir sitedir.
Bu site ne yapıyor, mekke islam dinini çok güzel ve bilimsel bir şekilde eleştiriyor.
Kuran bu mekke islam dinine ne diyor: Batıl...
Kuran bu mekke islam dini zamanına ne diyor: cahiliyye.
Kuran bu mekke islam dinine inananlara ne diyor: ümmi, yani dinbilmezler.
Kuran neden iniyor?
Bu batıl yani sahte mekke islam dinini lav etmek için.
Hak geldi batıl çökertildi ayetini realize etmek için.
NEREDEN *anlıyoruz: maun suresinde müslümanlara çatılıyor. enfal 35 te ise, kabe namazı kılanlara çatılıyor. sadece bu ayetler değil, kuran tümüyle mekke islam dinini çökertecek ayetlerle doludur.
Bu site gerçek kuran dinine ve onun gerçek peygamberi olan Mah-Amed e *hazırlık yapıyor, son derece detaylı bir şekilde.
Evet son derece Kurani bir yolda bu turan dursun sitesi,
fakat, mekke batıl yani sahte dinini çökertelim derken, ayni turan dursunun hatasını yapıp, kuranı da eleştirme yanılgısına düşmeyin. turan dursun yoksa neden ölecekti: bu hatayı yaptı; yani sahteyle hakkı ayıredemedi. onca uzmanlığına rağmen.
aferim size, koçlarım benim...
|

09-08-2007, 16:43
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Bu site Kurana hizmet eden bir sitedir.
 *
|

09-08-2007, 16:55
|
|
Üye
|
|
|
|
tab tabi o kadar hizmet ediyor ki sorma gitsin.... :twisted:
|

09-08-2007, 17:02
|
|
|
Kultigin,
eger bunlar samimi dusuncelerinse, sen bu sitede yazilanlari demokratik bir gozle okumayi basarmissin demektir. En azindan spartan-troy gibi soguk savas yapmaga gelmiyorsun.
|

09-08-2007, 17:05
|
|
Üye
|
|
|
|
benim en azından tarafım belli...
|

09-08-2007, 17:25
|
|
|
....benim bu konuda diyecegim.....
bu site "islami deglerin özgürce tartisalbildigi" bir yer.....
zaten bende o yüzden buradayim...
ne yazik ki cogu "hanefi / mezhepsel / muhafazkar" siteler bu özgürlük anlayisindan yoksun
öyle oldugu icin oralarda degil buralarda ileti asiyorum.
maksadim kimseye birseyleri teblig etmek degil
yazilan yorumlara elimden geldigi kadar yorum yazabilmek.
surasi bir gercekdir ki , ateistlerin bu sitesinde, cok renkli, sesli ve birbirinden nuans farkliliklari
islami yorumlarda özgürce ifade edilebilmekte....
gercege huu
|

09-08-2007, 17:33
|
|
Üye
|
|
|
|
polemik sitesi desek daha mantıklı olur.
|

09-08-2007, 17:48
|
|
|
Burası özgür bir platform.Herkes fikirlerini özgürce söyleyebilir.Bunun aksini isbat etmek abeslikten öteye gitmemektedir.Bu site,gerçekleri apaçık ortaya koyan ve bunları da kişilere sunan bir sitedir.
|

09-08-2007, 18:06
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
KÜLTİGİN;
İkidir yazılarını okuyorum ve hiç hoş bulmadım. sen yeni bir dinden ve yeni bir peygamberden bahsediyorsun. ikinci defa bu sefer başımıza sen bela olma..
Ne demek; Mekke İslam Dini;
GERÇEK KUR'ANI biliyorum diyorsun. Bir de gerçek peygamberim; Mah-Amed diyorsun...
Hiç hoş değil Kültigin.... Biz yıllarca peygamber ve şıhlardan bıktık, bir de sen çıkma...........Doğru yolda değilsin. İstersen bir TIPA doğru uğrasan diyorum. Yalnış siteye gelmişsin. TIP.COM.TR'den cevapları bulabilirsin gibi geliyor.
|

09-08-2007, 18:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Spartan-Troy vb. bakış açısının düşüncesinin bu tür sitelerin İslam düşmanlığı yaptığı, İslam'ı bölme, zayıflatma, yoketme amacı taşıdığı yönünde olduğu görülüyor. Bu düşünce de, bu tür sitelerin olmaması gerektiği inancını doğuruyor. Dolayısıyla kapatılması ya da hacklenmesi sonucuna varılıyor.
Hz. Muhammed'den sonra da kraldan çok kralcı bir zihniyet ortaya çıkmış ve katı, despot, karşı inanç ve düşünceye hayat hakkı tanımayan bir uygulama yürütülmüştü. Kur'an'da dinde zorlamanın olmadığı, aşırıya gitmenin doğru olmadığı belirtilmesine rağmen İslam kılıç zoruna dayanan bir din haline gelmişti. Peygamber zamanında ibadet zorunlu değilken amberden sonra namaz kılmayanlar öldürülüyordu. Bugün de hak mezhepler olan 4 mezhepte namaz kılmayanların öldürülmesi kuralı vardır. Kur'an'da " Senin dinin sana benim ki bana" denirken bir anlamda inanç özgürlüğü savunuluyor ama peygamberden sonra din değiştirenlerin öldürülmesi kararı alınıyordu.
Yine peygamberin Yahudi, Hristiyan ve putperestlerle münazara içinde olduğu, birtakım konuları tartıştığı bilinir. Peygamberin yüzüne karşı ona inanmadıklarını belirtenler, onu şair, mecnun, ihtiras düşkünü, cin sahibi olarak niteleyenler mevcuttu. İnanmayanlar konusunda Kur'an'da peygambere sadece tebliğ edici olduğu ve onlar üzerinde bekçi olmadığı belirtilir.
Bugün ise inanmadığını belirtmek suç gibi görülüyor. Kendi inancını, düşüncesini ifade etmek İslam'a düşmanlık olarak niteleniyor. Her din, her inanç karşı tarafa bu yaklaşım içinde olsa insanlar sürekli din savaşı içinde olur, birbirini katlederdi. Yani böyle bir anlayış Kur'an'da da yok. Ama bir şekilde İslam'a yerleştirilmiş.
Farzedelim ki bugüne kadar bu sitelere girip forumu takip eden abartılı olarak 1 milyon kişi oldu. Bu 1 milyon kişinin acaba kaç tanesi müslümanken dinsiz-ateist olmuştur? Bence sadece birkaç yüz tanesi.. 1 milyar 300 milyon müslüman içinde bu birkaç yüzün hiç değeri yoktur.
Bu site ve benzerleri özgür tartışma ortamı sunuyor. İnançlarla ilgili her konuda herkes düşüncelerini açıkça belirtebiliyor. Kimse ne kandırılmaya, aldatılmaya çalışılıyor. Ne de iftira ve yalanlarla karalama yapılıyor. Münferit olarak üyelerden yanlış bilgi ile ya da kötü niyetle doğru olmayan bir karalama yapılsa da bunun yanıtı verilebiliyor ve o yanlış bilgiyi sunan rencide olmuş oluyor. Hangi yalan ya da yanlış bilgi, hangi iftira zorla dayatılmaya çalışılıyor? Ben siteye üye olduğumdan bu yana böyle bir örneğe rastlamadım.
Ama İslamcı sitelerin büyük çoğunluğunda hem özgür tartışma ortamı bulamıyorsunuz, hem de yalan, yanlış bilgiler, uydurma hadisler dayatılabiliyor.
Bu tür siteler dine ilgi ve merak duyan, dini tartışmalardan haz alan, din ve bilim konularında araştırmak, kendini geliştirmek isteyenler için bulunmaz nimettir. Kültigin'in dediği gibi İslam'a da hizmettir bir anlamda. Çünkü asıl Kur'an dini ile mevcut İslam arasındaki farklar, gerçekler sergilenmekte, doğrular ortaya çıkmaktadır.
|