Değerli ephilips kardeşim,
Kuran'da şöyle buyuruluyor:
"Her kim doğru yolu kabul ederse, yalnızca kendi yararına kabul etmiş olur. Kim de yanlış yola saparsa, de ki: «Ben, yalnızca bir uyarıcıyım.»" (27/92)
Ben sadece doğruluğuna inandığım şeyleri paylaştım, "imana gelmek" veya inkar etmek sana kalmış.
Allah, Kuran ayetlerinde bir takım sırlar saklı olduğunu haber veriyor:
"İnsanlara ufuklarda ve kendi nefislerinde âyetlerimizi göstereceğiz ki onun (Kuran'ın) gerçek olduğu, onlara iyice belli olsun." (41/53)
Kuran bilimsel gerçekleri insanlara öğretmek için gelmedi -ki sen "kuran *ilimlere *bilimlere *yolmu *gösterdi" diyerek itiraz ediyorsun-, bilimsel gerçeklerin Kuran'da yer alması onun Allah tarafından indirildiğinin bir göstergesidir:
"Onu, göklerin ve yerin sırrını bilen indirmiştir." (25/6)
Kuran, insanlara tek bir Yaratıcı'nın varlığını bildiren ve güzel ahlaklı olmalarını isteyen bir kitaptır. Hz.Muhammed'i, ilahi mesajı insanlara duyuran bir elçi olarak tanımlar:
"Doğrusu Biz, seni hak ile, müjdeci ve uyarıcı olarak göndermişizdir." (2/119)
"De ki: «Ben peygamberlerin ilki değilim; benim ve sizin başınıza gelecekleri bilmem; ben ancak bana vahyolunana uymaktayım; ben sadece apaçık bir uyarıcıyım.»" (46/9)
"De ki: «Allah dileseydi ben onu size okumazdım, size de bildirmemiş olurdu. Daha önce yıllarca aranızda bulundum, hiç düşünmüyor musunuz?»" (10/16)
|
burdakide *senmisin *korelmis?
|
Evet, aynı başlığı o forumda da açtım.