21-08-2007, 09:53
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Allah Her Dua'yı Kabul Etmiyor !!!!!!
Sevgili Arkadaşlar;
Ben Ankara'da yaşayan birisiyim ve geçenler şehir içerisinde ciddi anlamda susuzluk sorunumuz oldu. Sayın Belediye Başkanı müsfedemiz Melih GÖKÇEK beyfendi "Su kesintilerinin iki gün aralıklı olmak üzere 5-6 ay süreceğini, yılbaşından sonrada barajlardaki doluluk oranına bağlı olarak kesintiler hakkında karar verileceğini bildirmişti"
Sonuç ne oldu, yalnış hesap Bağdat'tan döndü ve iki semtte ana borular patladı. Bu iki günlük kesintiler oldu bir hafta, insanlar çıldırdı. Ne dedi Melih GÖKÇEK beyfendi;
"Barajlardaki doluluk oranımız % 4, işimiz Allah'a kaldı" demez mi!!!!
Hemen işe diyanet el attı "Cuma namazları sonrası milleti yağmur dualarına çağırdı" Ankara halkı, bakanlar akın akın Yağmur duası yaptılar. Sonra sonuç ne oldu ? Hiç birşey, diyanet ne dedi "Yağmur duasını tekrarlamamız gerekiyor". Sonra ertesi Cuma'da yağmur duası tekrarlandı. Kanal 7'de de sözde İsveç Konsolosluğu'da duaya katılmış.
Son olarak ne oldu; Yağmur yağmadı. Sadece bir gece hafif bir çizeleme yaptı.
En sonunda, kriz meclise taşındı. Başbakan dedi ki "Melih Gökçek hata yapmıştır." Daha sonra, hiç TV'lerde görünmeyen o beyfendi çıktı TV'lere "Ankara 5 ay boyunca su kesintisi yapmayacağız. Kızılırmak projemiz var. Hata benim -Ankara halkından özür diliyorum"
YORUM : Yav arkadaşlar sinirlenmemek elde değil. Başbakanın açıklamasından sonra Melih beyfendi nasıl da yalakalanıyor. Şimdilik bizim armut halk da "Sorunumuz çözüldü" deyip yan gelip yatıyor. Uyutuyorlar sizleri hala farkedemiz mi? Klasik dua muhabbetleri ile, işi Allah'a salıp sorunu çözdüğünü göstermek ne kadar kolay değil mi? Ulan Melih *beyfendi Barajları % 4'e indirinceye kadar aklın neredeydi ? Dünyada bas bas bağırıyorlar, "Global ısınma var, ilk sorun susuzlukla başlayacak" diye. Mevsimlerin değiştiğini herkes biliyor.
Gerçek çözüm, sorun üretmek değil. Soruna dürüstçe göğüs gerip çözmeye çalışmaktır.
Arkadaşlar, hepimizin aklı var. Düşünelim. Hatalarımızdan ders alalım. Tercübelerimizle ilerleyelim. Şimdi, volkan patlamaları sonucu hiç yok olan bir kasaba duydunuz mu? Ama eskiden vardı. Çünkü insanlar artık, aktif volkan sorunu olan dağların bilincinde ve oraya yerleşim yerleri kurmuyorlar. Var olanlarda da, sürekli sismograflar volkan hareketlerini saniye saniye kayıt ediyorlar. Herhangi bir sorunda halkı uyarıyorlar. İnsanlık böyle gelişir.......
Dünyanın en şiddetli ve en büyük depremleri ABD'de ve Japonya'da olmaktadır. Ama, bir de orada ölen insanlara bakın. Felaketin büyük olanları sadece bizde yok..... Bir de Türkiye'ye bakın. Deprem, biz azgınlık yaptığımız için Allah cezalandırdı demi.........
Evreni gözlemleyin, herşey orada var zaten
|

21-08-2007, 12:22
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Allah Her Dua'yı Kabul Etmiyor !!!!!!
paşam her kapına geleni içeriye alır mısın sen?
nokta.
|

21-08-2007, 12:45
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
yağmur duaları felan .. hani vardırya ilkel kabilelerde yağmur yağması için çırpınırlar ..
su sıkıntımız varsa bence bunun sorumlusu ,sorumsuz yetkililerdir !!
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

21-08-2007, 12:46
|
|
Üye
|
|
|
|
yani yağmur duasına çıkanlar değil.
|

21-08-2007, 13:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili Spartan - Troy;
O yağmur duasına çıkan halkın tabiki hatası var. Suyu israflı kullanmıştır. Ama, sorunun ana kökeni buymuş gibi göstermelerine gıcık oluyorum. Melih GÖKÇEK beyfendi çıkıyor "Yok üç gün duş alın, dördüncü gün kafanızı yıkayın. Duş aldığınız yerin altına kova koyun, onu tuvaletlerde kullanırsınız. Sular kesilince, ananızın yanına memlekete ya da tatile gidin" gibi suç sadece halkın gibi armut armut konuşması, karşısındakini de armut bilenlerin yapacağı iştir.
SUYUN asıl sorunu, kendi imzaladığı ve imzalattığı işverdiği denetleme yapmadığı ve bir çoğunda da çıkarı olduğu şirketlere aittir. Ben Ankara'nın bir çok arazisini gezmekteyim. 1980'lerde Harita Genel Komutanlığı'nın yaptığı 1/25.000 ölçekli haritalarda, araziyi inceliyorum, gürül gürül akan dereleri gösteriyor haritada. Ama araziye bir gidiyoruz ki, nehirden yeller esiyor. Bir çukur halinde kuru dere olmuş oraları. NEDEN Çünkü, bir çok şirket para namına çevreyi kirletiyor ve Melih amcamın da işine geldiğinden buna göz yummaktadır.
Bugün Doğa'nın kirlenmesine en büyük sebep, fosil yakıtların kullanılması ile ortaya çıkan SERA gazlarıdır. Bu gazlar (NOX, CO, CO2 gibi doğada ayrıştırılması oldukça uzun süren), sanayi kuruluşları tarafından verilmektedir. Sadece gazlar değil, proses atıkları, atık sular direk doğaya verilmektedir. Buna en büyük sebep olan ülkelerin başında ÇİN ve ABD gelmektedir. Bu hıyar ülkeler, KYOTO PROTOKOLÜ'nü imzalamaktan vazgeçmişlerdir. Çünkü bu protokole göre, her ülke % 5 oranında sanayisinde indirime giderek en azından bir süre çevreyi kirletme oranı azalmış olacaktı. Ancak, Armut ABD, ben dünyayı kirleten en büyük ülke değilim, bunu imzalamam diyerek işin işinden çıkmıştır.
ARMUT ÇİN'de; benim ülkem fakir. *Benim için çevreden daha çok ekonomim önemlidir. O yüzden ben bunu imzalamam. Avrupa Devletleri ne güne duruyor, onlar çözsün. Diyerek işin işinden çıkmıştır.
GERÇEKLERLE YÜZLEŞ ÖYLE ÇÖZÜM ÜRET. Şu an dünyada iki büyük tehlike vardır. BİRİ ABD. Diğeri de ÇİN'dir
|

21-08-2007, 13:46
|
|
Üye
|
|
|
|
eyvallah tabi ki...katılıyorum...sözüm olamaz bu yazıya.
|

21-08-2007, 14:42
|
|
Üye
|
|
|
|
şimdi, bir an için kendimizi inançlı biri varsayalım. allah bize dünya'yı kusursuz vermiş, oksijen bol, kutuplar erimiyor. sonra biz dünya'nın içine ediyoruz ve bu işte sorumlu olarak allah'ı görüyoruz. el insaf ya, el insaf!
|

21-08-2007, 16:36
|
|
Üye
|
|
|
|
Allah bize suyu israflı kullansak dahi su verebilir.
Ama isnanlar insan olmadıktan sonra Allah ders vermek için kendinize gelin uyarısı yaoıyor. Yoksa istersen hergün 1 damla su iç Allah onu bir kurutur. Sebeplere vermeyin. Her sebebe sebep olan biri var onu bulun.
|

21-08-2007, 16:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın ebeladl,
Sizin yorumunuza bakılırsa Amazon ormanlarında yaşayanlar insan, Afrika'nın kuraklıkla boğuşan pekçok ülkesinde yaşayanlar insan değil.
Allah niçin konumu, çoğrafik ve iklimsel özellikleri yağmur yağmaya uygun olan yerlerdekileri uyarma ve ders verme gereği duymuyor da, uygun olmayan yerlerdekileri (insan olmadıkları gerekçesiyle, ki yeni doğmuş ve susuzluktan ölen bebekler için de aynı şeyin söz konusu olduğunu unutmamak lazım) uyarma ve ders verme gereği duyuyor?
Bu sakın insan olmayanlara Allah'ın bir uyarısı değil de, coğrafyayla, iklimle v.s. ile ilgili bir mevzu olmasın?
|

21-08-2007, 17:04
|
|
Üye
|
|
|
|
Ahirzaman alametlerine inanan ümmet,bunları hiç mi takmaz?
ya da takar da birşey olmaza mı bırakır?
Allah bizi susuz bırakmaz deyip yan gelip yatar
su gelmeyince de insanları suçlar!
ilginç değil mi!
cahilliye döneminden kalmalar...
|