26-08-2007, 21:22
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
* * * soro-sorogren * * *
Kimine göre soro abi,
kimine göre ulan soro,
kimine göre palavracı soro,
kimine göre kişi olarak sevmem seni soro,
kimine göre nurcu soro,
kimine göre dogmacı soro,
kimine göre sevgili soro,
kimine göre dostum soro,
kimine göre sana hep düşman kalacam soro,
kimine göre yobaz soro,
kimine göre sağlamcı soro,
kimine göre rezil ettin beni soro,
kimine göre benimle muhatap olma soro,
bana göre sadece soro (sorogren).çok vasat ve hiç bir ekstra özelliği olmayan sade bir aile reisiyim.hayatım ev-iş arası geçer.sosyal yanım sıfırdır.hiç arkadaşım yoktur.
soro,
42 yaşında,erkek,evli bir kız çocuklu,istanbulda *doğup büyümüş ve orada yaşıyor.
hayatı kocamustafapaşa ile mercan- beyazıt arasında geçti.
kocamustafapaşa lisesinde 3. sınıfta ikan risale-i nurları tanıdım.
fakültede devam etti,iktisat ve parabanka konularında master ve doktoraya devam ettim.doktorayı bitirmek nasip olmadı dersleri verdim tez aşamasında ,askerlik problemini halletmek gerekti.bıraktım üniversiteyi.
yumuşak mizaçlı ve duygusalımdır,islamı ilk evliyaların hikayeleri diye kitaplar vardı,onları alır okurdum.babam beni çok engelledi.dövdü mü hatırlamıyorum amma,risale-i nurları ve diğer kitapları gizli alırdım ve sohbetlere gizli giderdim.netice işte burdayım.
bu siteyi sanırım 10 sene kadar önce buldum.ve baya yazardım,cem vardı ama diğerlerini hatırlamıyorum,kendi nikimi de hatırlamıyorum.
ara vermiştim,sonra yine geçen sene nerden aklıma geldiyse buldum ve burdayım.
buradaki maceralarımı anlatmayacam.zaten bana sürtünmeden geçemeyenler sayesinde ara sıra patlak veren krizlerde herkes eskiye de bir dönüş yaşıyor ve öğreniyor.gerekirse ben de anlatırım sonra..
herkese selamlar.
|

26-08-2007, 21:37
|
|
|
Re: * * * soro-sorogren * * *
soro,
ulanlı hitaplarım için özür dilemiştim, gördün mü? Görmediysen tekrar özür dilerim.
|

26-08-2007, 21:45
|
|
Üye
|
|
|
|
aynı sitede yol alıyoruz bir nevi...
yoldaş soro
Sermayeye selam, tanrı'ya devam...
|

26-08-2007, 22:14
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
yfln,özrün için teşekkür ederim
dertetme..özür dilemesen de olurdu.farketmez.ben alışığım bu tarz hitaplara burada.hiç bir insana şahsımla ilgili konuda kin tuttuğumu hatırlamıyorum.
kavgada ilk yumruğu vuran kazanır diye bir kural varmış.
ben hiç bir zaman ilk yumruğu vuramam,ilk yumruğu yiyince de kaçacak yer varsa kaçarım,kaçamayacak gibiysem savunmaya geçerim.dayak yiyip,eve dönmek ve intikam gelirmi korkusuyla *döveni hep tedirgin bırakmak;dövüp de eve gidemeyip karakola düşmekten ve de dövdüğüm adam ne zaman intikam için beni çevirecek diye tedirgin olmaktan iyidir.
|

26-08-2007, 22:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
sevgili soro abi,
iyi ki tanıdım seni ve iyi ki hala bu sitedesin.sitede daim olman dileğiyle...
düşlerle dolu mavilere boyanmış bir dünya için...[b]
|

26-08-2007, 23:12
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili sorocum,
ben de eskiden bir risale-i nurcuydum. lütfen inanma onlara. hatta kimseye inanma. kendine inan. kainat seni buraya göndermiş kendi benliğinle. sen sana yetersin.
yaşın 42. bayağı kalıplara bürünmüşsündür. ama biraz tehlikeye atılmak istersen (-ki bu belli bi süre sonra zevkli bi hal bile alır *  *) tüm bu islami kalıplarından kurtul abim.
öleceğin zaman karşılacağını sandığın hiç bişeyle karşılaşmayacaksın abim.
benim gibi (mecburen ben demek zorundayım) bi salağı dinlemeyi ister misin bilmem ama ah be abim. inanmayı bırak lütfen.
allah yok.
zihinsel düşünceler, duygular (kendini müthiş huzurlu hissetsen bile) hiçbiri allah değil. onlar senin dışsal yönün sadece.
insanlar dine beyni şartlayıp biraz da huzur bulunca allah var sanıyolar. bu bir hallisünasyon abim. halbuki bi sürü de huzursuzlukları oluyor. ama illa suç başkasına atılır. mutlu olunca da allah sayesinde.
soro abim,
yaşın 42. gözleri biraz daha aç lütfen.
saygılarımla.
kimyasal tepkimelerinin farkında ol. bir üste zıpla. duygu, düşüncelerinin esirliğinden kurtul. maceraya atıl, gerçek kendinle tanış.
imza var mutluluk var. hoyda bre
|

26-08-2007, 23:19
|
|
Üye
|
|
|
|
abim bu olayları beyin açısından degerlendirme olayı yaratmaya çalışıyorum
öncelikle beynimizi tanıyalımmm...
taş devrinden mirs kalmış programlar... başlıklı dolfen abimin katkılarından beynimizi hep birlikte tanıyalım ve nasıl oluyorda bu içsel ve dışsal olaylar degerlendiriliyor bi tartışalım soro abim en çok seni beklerimmmmm
Sermayeye selam, tanrı'ya devam...
|

26-08-2007, 23:30
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
dersleri sil süpür,
sağol,varol,nurol.sen iyi bir çocuksun.aileni tebrik ederim seni yetişdiklerinden ötürü.
derslerini çalış,ve bulunduğun şehirler başta olmak üzere tüm insanlara faydalı bir kişi olman dileğiyle.
bak,yarın gece berat gecesi,
bu gece,özel bir kampanya gecesidir,senelik dönüm noktasıdır,çokca Kur'an oku ve dua et.herbir Kur'an harfine yirmibin kat sevap verilir,ve yapacağın iyilikler de sanırım aynı oranda kampanyaya dahildir.gelecek seneden neler bekliyorsan dua et ve iste Allahtan.berat gecesi insan kaderinin programı hükmünde imiş.tevbe ve istiğfar ile de geçirmek gerekir.
bu berat gecesinin yüzü suyu hürmetine Allah seni ve aileni her türlü *bela ve musibetten muhafaza eylesin.İmanlı ve nurlu ömürler versin.
|

26-08-2007, 23:45
|
|
Üye
|
|
|
|
soro abicim,
niye bizleri ayırıpta sadece dindaşın olduğunu tahmin ettiğim birine selam verdin ? (yanlışsam özür dilerim)
oysa ben de seni seviyorum *
kimyasal tepkimelerinin farkında ol. bir üste zıpla. duygu, düşüncelerinin esirliğinden kurtul. maceraya atıl, gerçek kendinle tanış.
imza var mutluluk var. hoyda bre
|

26-08-2007, 23:46
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
gameover kardeş,
"sevgili *sorocum,
*
ben *de *eskiden *bir *risale-i *nurcuydum. *lütfen *inanma *onlara. *hatta *kimseye *inanma. *"
sana nasıl inanıyım şimdi .hem kimseye inanma diyorsun hem de kendine inanmamı istiyorsun.benim aklım yetmez bu abidik gubudik duruma.napıyım şimdi?söyle sana inanıp başkalarına mı inanmıyım,yoksa sana da mı inanmıyım?şaştım valla.ben bu yaşta böyle bulmacaları çözemem kardeş.
"kendine *inan. *kainat *seni *buraya *göndermiş *kendi *benliğinle. *sen *sana *yetersin. "
ben bana nasıl yeticem bir öğretiversene.şimdi aha şimdi nefes almam için hava lazım.ama bende değil bu hava.nasıl yetiyim kendime ben şimdi?yarın güneş doğmazsa ne yaparım ben?hayatım allak bullak olur.ya marmara denizi kurursa sabaha dek,sabah ben bana yetecek durumda olabilirmiyim.ben ne zaman bana yeter haldeydim ki?sen sana yetebiliyor musun?kainatın derdi ne ki,bana havayı,suyu,güneşi versin her daim.ben onu ırgalamam ki,benden haberi yok ki.kainat beni düşünemez ki.
*
"yaşın *42. *bayağı *kalıplara *bürünmüşsündür. *ama *biraz *tehlikeye *atılmak *istersen *(-ki *bu *belli *bi *süre *sonra *zevkli *bi *hal *bile *alır * * *) *tüm *bu *islami *kalıplarından *kurtul *abim. "
hangi kalıba gireyim?sen kalıplardan özgürmüsün şimdi?sahi mi?
*
"öleceğin *zaman *karşılacağını *sandığın *hiç *bişeyle *karşılaşmayacaksın *abim. "
.hangi ölü söyledi bunu sana?yoksa sen mi öldün de anladın bu durumu?başka türlü bu dediğin doğrulanamaz.afaki konuşma olarak kalır.
*
"benim *gibi *(mecburen *ben *demek *zorundayım) *bi *salağı *dinlemeyi *ister *misin *bilmem *ama *ah *be *abim. *inanmayı *bırak *lütfen.
*
allah *yok. "
nerelerde aradın da bulamadın.bakmadığın,görmediğin yerler kalmadı mı?
*
"zihinsel *düşünceler, *duygular *(kendini *müthiş *huzurlu *hissetsen *bile) *hiçbiri *allah *değil. *onlar *senin *dışsal *yönün *sadece. "
e onlara Allah diyen mi var ki?onlar Allahtan.herşey Allahtan.gördüklerin perdeler sadece.perdenin ardında Allah var.
*
"insanlar *dine *beyni *şartlayıp *biraz *da *huzur *bulunca *allah *var *sanıyolar. *bu *bir *hallisünasyon *abim. *halbuki *bi *sürü *de *huzursuzlukları *oluyor. *ama *illa *suç *başkasına *atılır. *mutlu *olunca *da *allah *sayesinde. "
yanlış diycem ama ben öyle yaptım diyebilirsin.sana da karışamam ama yanlış yoldasın bilesin.
*
"soro *abim,
*
yaşın *42. *gözleri *biraz *daha *aç *lütfen.
*
saygılarımla."
gözlerim değil,aklım ,vicdanım ve hislerim ,kalbim ve ruhum daaçık.sizde sadece göz açık olduğundan zaten frekansları algılayamıyorsunuz.biraz da vicdanını ve kalbini aç.mühürlü değil korkma,ecel vaktine dek geri dönüş için ayarlı o mühürler,tılsımlı kelimeyi söyle mühürler açlıır.
|