Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-09-2007, 13:36
Üye Değil

Standart Türkiyeyi Kaydırmak İstedikleri Yer.

Yeni tarif gerekmez *

Doğu’da Malezya’dan Batı’da Fas’a kadar “ılımlı” denilen İslâm rejimlerinin aşırılığa doğru kaydığını izliyoruz.

Radikal İslâm korkusu taşıyan Batılı toplumların kendi güvenlikleri için “ılımlı İslâm”ı savunmalarında anlaşılmayacak bir şey yok.

İslâm ile demokrasinin pek âlâ bir arada olabildiğini kanıtlamak için Türkiye’yi model göstermeleri de doğru.

Ama bu bileşimin ruhunu, tutkalını fark edememeleri kendilerine de, Türkiye’ye de, Türkiye tecrübesinden yararlandırmayı düşledikleri İslâm toplumlarına da zarar veriyor.

Bazı siyasetçiler ve düşünce kuruluşları, inanç ve ibadet özgürlüklerine geniş anlamda saygının, aradıkları sihirli formülü yarattığını sanıyorlar. Büyük yanılgıya düşüyorlar.

Özellikle bir İslâm toplumunda demokrasinin yaşamasını sağlayacak en önemli güvence laikliktir.

Laikliğin ılımlısı, aşırısı olmaz; laiklik laikliktir. “İslâm” özel yaşam alanından siyasete, oradan kamu hayatına girdiği andan itibaren önce laiklik gider, sonra demokrasi.

Laikliğe yeni tarif telkinleri toplumu tuzağa düşürme oyunudur. Özgürlük gösterip din devletinin karanlığını getirmek için aydınlığın kaynaklarını birer birer söndürmektir bu.

Anayasa’nın 24’üncü maddesi laikliğin özgürlük tarafını da, yasaklar yönünü de gayet açık anlatıyor. Yeni tarif niçin?

“Kimse devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa din kurallarına dayandırmak amacıyla... Siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlamak amacıyla...

Dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez” diyor anayasa.

Bu tarifi anlaşılmıyor diye değiştirmek istiyor olamazlar. Kasıt var, uyanık olalım.

Müslüman dünyasının niçin tek demokratik ülkesi Türkiye’dir sorusunun cevabını asla unutmayalım.

Laikliğe dokundurmayalım!
------------------

* Sevgili dostlarım,belki okuyanlarınız vardır ama,ben pek beğendiğim Güngör Mengi'ye ait bu köşe yazısını tekrar bilgilerinize sundum.
* Aslında yazdıkları bizlercede malum,ama gönül isterki bu gerçeklerin farkına,bize çeşitli donlar biçmeye meraklı sözüm ona batılı dostlarımızda varsınlar.
* *Göremiyorlarmı,Türkiyeye uyguladıkları politikaları yüzünden her geçen gün İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejat sempatisinin (Ben gayet tehlikeli buluyorum) ülkemizde çoğaldığını.İnançsızlar dahi adamı sever oldu.
* * Bence esasında Güngör Mengi'nin bu yazısı batı medyasında görülmelidir.Belki Türkiye için akılları başlarına gelir.

* * Esenkalın..
Alt 04-09-2007, 14:59
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Türkiyeyi Kaydırmak İstedikleri Yer.

Güzel yazmış Güngör Mengi.Yazının içeriğine aynen katılıyorum.
Kesinlikle uyanık olmak gerek bu cumhuriyeti sokakta bulmadık biz !

Önerilen Siteler