Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-09-2007, 17:31
hayko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hayko hayko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayko - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Zinanın günümüzdeki diyeti...

Mrb
Bundan birkaç sene evvel islamcıyken okulumuzun kütüphanesinde
kütüb-i sitte hadis külliyatında birkaç konuya bakmak istemiştim.O konulara bakarken gözüme
zina konusu çarptı.Zinanın islam dünyasında 2 bedeli olduğunu gördüm.
1.100 sopa
2.Taşlayarak öldürme
Okuduğum bir rivayette ise Muhammed'e, zina yapmış ve bundan hamile kalmış bir kadın geliyor.
Kadın bedeli ne ise bunu ödemek istiyor.Muhammed çocuğunu doğurduktan sonra gelip
bedelini[taşlayarak öldürülmeyi] ödemesini söylüyor.Kadın çocuğunu doğuruyor ve halk tarafından taşlanarak öldürülüyor!

Şimdi kafama takılan şu eğer bunun bedeli bu ise neden günümüzde buna karşı birşey yapılmıyor?Neden buna prim veriliyor?İslami bir kural mı bilmem
ama onlarca rivayet bunu söylüyor.

Not:Online kütüb-i sitte de bu konuyu bulamadığım için özür dilerim!
Bunu telafi edeceğim.

nar çiçeğinde bir Hrant,kızılgüzergahta savaşan bir Ohannes Bakırcıyan olmak isterdim,Andrea Wolf gibi de mesken tutmak isterdim dağları.
Alt 04-09-2007, 18:45
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: ZİNANIN GÜNÜMÜZDEKİ BEDELİ!

Biz de kendini akıllı ve akılcı sanan tüm şartlanmışlara uzun bir süredir bunları soruyoruz sevgili hayko, hoş geldin...

Sevgiler...
Alt 04-09-2007, 21:49
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Zinanın günümüzdeki diyeti...

Müsadeniz olursa bir soruda ben sormak istiyorum. şimdiye kadar gördüğüm örneklerde zina yapan kadın sadece taşlanarak öldürülüyor. Peki zina yapan erkeğe ne oluyor? yoksa islamiyette sadece kadının meşru olmayan ilişkisi mi zinaya giriyor?
Alt 04-09-2007, 22:39
osiris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
osiris osiris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

buna cevap verebilecek olan *bir müslüman varasa beri gelsin

Putların,Kabenin istediği: Kölelik
Çanların,ezanların dilediği:Kölelik
Mihraptı,kiliseydi,tesbihti, salipti:
Nedir hepsinin özlediği: Kölelik
hayyam
http://agnostik.forumup.com/
Alt 05-09-2007, 00:08
eylull eylull isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Recm konusunda kuran'da herhangi bir hukum bulunmuyor,ancak guvenilir kabul edilen hadislerde ve islam ulemasinin sozlerinde ,bir resm ayetinden soz ediliyor.

Nur suresi;"(Diyenetin)Zina eden kadin ve erkegin her birine yuzer degnek vurun.Allhin dini konusunda o ikisine acimayin.Onlarin ceza gormesine ,inananlardan bir toplulul da sahid olsun(ayet 2)

Yalniz Nisa suresin(-ayet 16) de :Kadinlarinizdan zina edenlere ,bunu ispat edecek aranizdan 4 sahid gosterin,sehadet ederlerse,olunceye veya allah onlara bir yol acana kadar evlerde tutun.(ayet 16):icinizden zina eden iki kimseye eziyet edin,Tevbe edip duzelirlerse ,onlari birakin.Dogrusu allah tevbeleri daima kabul ve merhamet eder

der.iki ayet te celiskiler gorulur??

Tanrı hakkındaki bilgimiz, onun ne olduğundan değil, ne olmadığından ibarettir.
Alt 05-09-2007, 00:27
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben kuranda yazılanda değilde uygulamadaki recim de erkeğin durumunu merak ediyorum.
Alt 05-09-2007, 01:50
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

pervane";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben kuranda yazılanda değilde uygulamadaki recim de erkeğin durumunu merak ediyorum.
zopa işte kardeş ayette açıkca yazıyo 100 değnek ıslatıp ıslatıp * iz çıkmasın diyerekten...
Alt 05-09-2007, 10:17
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sayın pervane,

"Müsadeniz *olursa *bir *soruda *ben *sormak *istiyorum. *şimdiye *kadar *gördüğüm *örneklerde *zina *yapan *kadın *sadece *taşlanarak *öldürülüyor. *Peki *zina *yapan *erkeğe *ne *oluyor? *yoksa *islamiyette *sadece *kadının *meşru *olmayan *ilişkisi *mi *zinaya *giriyor?"

yapmamız gereken sınıflandırma yapabilmek için,şimdiye kadar hangi örnekleri değerlendirmeye aldığınızı açıklayın isterseniz.sonra bakalım,açıkta kalan örnek var mı,siz kaç örnek incelemişsiniz felan ,ona göre irdeleyelim.

zina yapan,evli ise kadın erkek farketmez recm olur.
zina yapan bekar ise,kadın erkek farketmez değnek vurulur.

bu hukuki bir olgudur *ve,ihtisas konusudur dolayısıyla *teferruatlı bilgiyi ancak islam hukukunu fazlaca bilen biri verebilir.meselenin özü bahsettiğim gibidir.
Alt 05-09-2007, 10:44
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Geçen gün "dünyanın başına bela olan Yahudiler" şeklinde bir cümle kullanmıştım.Al işte,ispatlarından birisi de burada...Gittiler kendi batıl üretimleri olan recm hükmünü müslümancıklara kakalayıverdiler.O gün bugündür müslümancıklar ,zina haddi olarak recm inanır dururlar.Yav arkadaş bir insan aynı yılan deliğinden 2 defa ısırılır mı?Bizimkiler yüzlerce kez ısırılmışlar.
Alt 05-09-2007, 11:10
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu hukuki bir olgudur *ve,ihtisas konusudur dolayısıyla *teferruatlı bilgiyi ancak islam hukukunu fazlaca bilen biri verebilir.meselenin özü bahsettiğim gibidir.
Yani "herkesin anlayabileceği açık bir kanıt ya da ayet yok" değil mi sevgili soro?

Peki Allah'ın emretmediği bir konudaki bu kul davranışının sebebi ne o zaman?

Ben size söyleyeyim:"Peygamberinizin inisiyatifi..."

İşte İslam Hukuku İhtisas Konusu olabilecek bir kaos daha... Üstelik bunları bir de Sevgili Invı gibi Hadislere "zırva" diyebilen radikallere anlatabilmenin güçlüğü düşünülürse bu ihtisas uzun süreceğe benzer.

Merhametin doruk noktası olduğu iddia edilen İslam'da 'recm'in ortaya çıkışına bir göz atınca bu karmaşa içinde ne yapacağını bilemiyor insan...

* * * - Hz. Bera (radiyallahu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'in yanına yüzü kömürle karartılmış ve dayak atılmış bir Yahudi getirdiler. Bunun üzerine Resulullah Yahudileri çağırarak: "Kitabınızda zina haddini (cezasını) böyle mi buluyorsunuz?” diye sordu. *"Evet" dediler.

Sonra Hz. Peygamber onların alilerinden birini çağırdı ve "Musa'ya, Tevrat’ı indiren Allah aşkına soruyorum. Zina edenin haddini kitabınızda böyle mi buluyorsunuz?" dedi. Alim: “Hayır! Eğer bana böyle yemin vererek sormasa idin sana haber vermezdim. Kitapta ‘recm’ buluyoruz. Fakat zina vakaları eşrafımız arasında çoğaldı. Artık şerefli birini bu suçla yakalarsak onu bırakır olduk. Ancak biçare birisini yakalarsak ona haddi tatbik ediyoruz. Kendi aramızda şöyle dedik: "Gelin aramızda öyle bir ceza şeklinde anlaşalım ki o, eşraftan olsun, halktan olsun herkese tatbik edilsin. Sonunda recm yerine suratın kömürle boyanıp dayak atılmasında ittifak ettik."

Bunun üzerine Resulullah "Allahım, onların öldürdüğü emr-i şerifini ilk ihya edip dirilten ben olayım" dedi ve had cezasının tatbikini emretti; zani hemen recmedildi.

Bunun üzerine şu ayet indi (Maide 41): "Ey Peygamber! Kalpleri inanmamışken ağızlarıyla ‘inandık’ diyenler, Yahudilerden yalana kulak verenler ve başka bir topluluk hesabına casusluk edenlerden inkara koşanlar seni üzmesin. Sözleri asıl yerlerinden değiştirirler de ‘Böyle bir (fetva) size verilirse alın, verilmezse kaçının’ derler...”.

Az sonra Allah Teala şu ayetleri indirdi (Maide 44, 45, 47): "Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar kafirlerdir. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler işte onlar zalimlerdir. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar fasıklardır!"
(Muslim, Hudud 28, (1700); Ebu Davud, Hudud, 26 (4448)).

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Geçen gün "dünyanın başına bela olan Yahudiler" şeklinde bir cümle kullanmıştım.Al işte,ispatlarından birisi de burada...Gittiler kendi batıl üretimleri olan recm hükmünü müslümancıklara kakalayıverdiler.O gün bugündür müslümancıklar ,zina haddi olarak recm inanır dururlar.Yav arkadaş bir insan aynı yılan deliğinden 2 defa ısırılır mı?Bizimkiler yüzlerce kez ısırılmışlar.
Bu sayede Sevgili hiramusta'nın yukarıdaki yanılgısının boyutunu da görmüş olduk sanırım...

Sevgiler...

Önerilen Siteler