|
Şunu da belirtmek gerekir ki, Çanakkale Savaşı, tarihsel olarak bir "savunma" savaşı değildir. Çünkü, Osmanlı İmparatorluğu, emperyalistlerin saldırısına uğramış da kendini savunmak durumunda kalmış değildir.
|
|
çanakkale savaşı alman emperyalizmine hizmet için yapılan boş bir savaştır. kimin yardım ettiği önemsizdir...
|
Sapla samanı birbirine karıştırmayın.
1. Dünya Savaşına Osmanlı'nın katılma sebebi boş ve Alman Emperyalizmine bağımlılık veya doğrusu emperyalistlerarası paylaşım savaşında kolay yem olmamak için bir tarafa dayanma zorunluluğundan kaynaklanmış olabilir.
Ama Çanakkale savaşının savunma savaşı olmadığını söylemek abesle iştigaldir. Osmanlı 1. Dünya savaşında hiçbir ülkenin toprağına saldırmamıştır. Ama kendi ülkesine 7 düvel saldırıya geçmiştir.
"Sonuçta ülke yine işgal edildi, savaş boşa oldu." anlayışı ise saçmadır. Uluslar ülkelerini savunup savunmamak için fal baktırmazlar. Falda yenilmiş gözüküyoruz, boşuna savaşa girip zayiat vermeyelim." demezler, denmez.
Bu saçmasapan yorumlara çok yanıt verdik, açıkladık ama görüyorum ki papağan gibi aynı nakaratlar tekrarlanıyor. Yobazlığın sağı-solu, imanlısı-imansızı olmadığı bir kez daha anlaşılıyor.