Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 12-09-2007, 12:40
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 28 Sep 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 12.080

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart 12 Eylül

27 yıl önce bugün sabaha karşı bir bildiri ile uyandık, Kenan Evren'in bildirisi ile. Türkiye'de gelmiş geçmiş en faşist yönetimin başladıgı gün olarak, tarihe utançla kazındı bugün :

* * * 1.683.000 kişi fişlendi
* * * * 650.000 kişi göz altına alındı
* * * * 210.000 davada 230.000 kişi yargılandı
* * * * * *7.000 kişi idam cezası ile yargılandı, 517 kişi idam cezası aldı, 50 kişi idam dildi. * * * * * *171 kişi işkence ile öldürüldü
* * * * *299 kişi cezaevlerinde öldürüldü
* * * * *144 kişi faile meçhule gitti
* * * *23.677 dernek kapatıldı
* * * * * ......... * *

* * * * * *geri kalanları saymakla bitiremeyiz. Sitemiz açısından ise siyasi İslama yeşil ışık yakıldıgı, siyasi İslamın örgütlenmesinin ve toplumda egemen ideoloji olarak lanse edilerek halkın mücadelesini pasifize etmek için kullanılmasına başlandıgı gündür.

* * * * * *Tüm bu igrençlikler içinde Diyarbakır cezaevinin ise özel ve belirleyici bir konumu vardır. 78 liler girişimi bu gün Diyarbakır cezaevi ile ilgili dosyayı kamuoyuna sunacak. Bu dosya Diyarbakır Cezaevi önünde açıklanacak. Diyarbakır Cezaevini çogu üye bilmez bile. Tarihimiz, devletimiz ve yaşananlar ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlarımın bu dosyayı inceleyip, takip etmelerini öneririm. Gestaponun uygulamaları ile 12 Eylül uygulamaları arasında bag kurabilmek artık okuyanın degerlendirmesine kalmış.

* * * * * * Bugün Ankara radyosunun ve Eşref Akıncı Kışlasınınönüne siyah çelenk konulması ile 12 Eylül sembolik olarak lanetlenecek. Pek çok demokratik kitle örgütü degişik etkinliklerle kınamalarda bulunacak.

* * * * * * 12 Eylül'ü lanetliyor, anayasanın geçici maddesinin kaldırılarak faşist darbeci generallerin işledikleri insanlık suçları için yargılanmalarını talep ediyorum.


* * * * * * saygılarımla
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 12-09-2007, 12:55
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart Re: 12 Eylül

Dilaver'e aynen katılıyorum. 12 Eylül sıradan bir askeri müdahale değildir, Türkiye'de aydınlanmanın önünün kesildiği, tüm kapıların karanlığa açıldığı bir dönemin başlangıcıdır ve 12 Mart ile başlatılan dönemin finalidir.

O dönemi bilmeyen arkadaşların Türkiye'nin bugünkü durumunu sağlıklı bir şekilde değerlendirmeleri mümkün değildir. Bilgi edinmek isteyenler senaryosunu -yanlış hatırlamıyorsam- Hikmet Bila'nın yazdığı, (hiç sevmesem de) Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 3 DVD'lik 12 Eylül belgeseli ile başlayabilirler, tüm marketlerde satılıyor.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 12-09-2007, 13:16
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 01 Nov 2005
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 8.936
Standart Re: 12 Eylül

1.683.000 kişi fişlendi
* * * *650.000 kişi göz altına alındı
* * * *210.000 davada 230.000 kişi yargılandı
* * * * * 7.000 kişi idam cezası ile yargılandı, 517 kişi idam cezası aldı, 50 kişi idam dildi. * * * * * *171 kişi işkence ile öldürüldü
* * * * 299 kişi cezaevlerinde öldürüldü
* * * * 144 kişi faile meçhule gitti
* * * 23.677 dernek kapatıldı
Dilaver'in 12 Eylül'de neler olduğuna dair yazdıklarına ilavelerde bulunayım:

Açılan 210.000 davada 230.000 kişi yargılandı. 71.000 kişi TCK.'nin 141, 142 ve 163. maddelerinden, 98.000 kişi "örgüt üyesi olmak" suçundan yargılandı. 23.000 kişiye 0-1 yıl, 10.700 kişiye 1-5 yıl, 6.100 kişiye 5-10 yıl, 2.390 kişiye 10-20 yıl, 939 kişiye 20 yılın üzerinde ve 630 kişiye ömür boyu hapis cezası verildi. 7.000 kişi için idam cezası istendi. 517 kişiye idam cezası verildi, idamları istenen 259 kişinin dosyası Meclis'e gönderildi, idam cezası verilenlerden 50'si asıldı. 388.000 kişiye pasaport verilmedi. 30.000 kişi "sakıncalı” olduğu için işten atıldı. 14.000 kişi vatandaşlıktan çıkarıldı. 30.000 kişi "siyasi mülteci" olarak yurtdışına gitti. 14 kişi açlık grevinde öldü. 16 kişi "kaçarken" vuruldu. 95 kişi çatışmada öldü. 73 kişiye "doğal ölüm raporu" verildi. 43 kişinin "intihar ettiği" bildirildi. *937 film "sakıncalı" bulunduğu için yasaklandı. *400 gazeteci için toplam 4.000 yıl hapis cezası istendi. 40 ton gazete ve dergi yakıldı.

Ya yine Nazım Hikmet'in dediği gibi "Demeğe de dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin be canım kardeşim." denilecek, ya da "12 Eylül yargılanmalıdır" sözünün gereği yerine getirilecek.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 12-09-2007, 14:52
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 05 Apr 2007
Mesajlar: 404
Standart Re: 12 Eylül

Türkiye'm için *yüz karası bir tarihtir 12 Eylül ve hep *öyle olmaya devam edecek.Ne zaman ki, darbeciler yargılanacaklar hak ettikleri cezaları bulacaklar, sadece işledikleri insanlık suçları için ceza çekmiş olacaklar.

Ya üzerimize örttükleri ölü toprağıni nasıl temizliyeceğiz ?

Bizi emperyalizme mahkum etmelerinin hesabını nasıl soracağız ?

Yada demokrasi diye yüzlerce yıl geri götürülmek istenen ülkemin önündeki engeller nasıl kaldırılacak ?

Bunların hiçbiri artık ülkem üzerinden silinemeyecek birer utanç olarak kalacak.

Lanetli 12 Eylülleri, çocuklarımızın yaşamaması dileğiyle.

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 12-09-2007, 14:58
gerilla gerilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 30 Aug 2006
Mesajlar: 203
Standart Re: 12 Eylül

12 eylül karanlığında ölümsüzleşen erdal eren, mazlum doğan, hayri durmuş ve nice yiğitleri saygı ve özlemle anıyoruz.

mücadeleleri mücadelemize ışık olsun.

devlet darbenin bir suç olduğunu artık kabullenmeli. bu faşist zihniyetle daha çok darbe ve muhtıra görürüz.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 12-09-2007, 15:12
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 05 Apr 2007
Mesajlar: 404
Standart Re: 12 Eylül

12 Eylül'leri kutlu olsun!

"Entelektüeller ve bilim adamları haksızlığa karşı seslerini yükseltmiyor" dedi Başbakan. Elbette asabı bozuk bir gergin gülümsemeyle nutkum tutulmadı değil. Ama insanı asıl kahreden, iktidarın bu demokratikleşme, sivilleşme, aydın-dostu "temaşasını" bu kadar rahat icra edebilmesi. Oyun, dakika başı hafızası silinen bir kitleye oynandığı için mi bu kadar rahat icra ediliyor? Muktedir, izleyenlerle alay ederken kitlenin isyan etmemesinin nedeni artık bütün anlam dünyamızın şirazeden çıkmış olması mı?

12 Eylül çocuğu
Ya da şöyle söyleyeyim:
Yıldönümünü "idrak ettiğimiz" 12 Eylül darbesinin siyasal İslamın en büyük destekçisi olduğu, "laikliğin bekçisi ordu" klişesinin tersine darbeyle birlikte tarikatların ve onlara bağlı siyasal örgütlenmelerin önünün açıldığını unutmak neden bu kadar kolay oldu?
Darbenin desteklediği, büyüttüğü tek siyasal oluşum olan milliyetçi-İslamcı hareketin peşinden tef çala çala gitmek nasıl "aydın tavrı" haline geldi?
Darbenin ürünü bir iktidara karşı ses yükseltmemek neden şimdi demokrat ve sivil olmanın önkoşulu haline geldi?
Son elli yıldır, kısa bir aralık hariç, aslında Türkiye'de siyasal iktidarın hiç değişmediği, AKP'nin darbelerle güçlendirilmiş bu sağ iktidarın yeni modeli olduğu niye hatırlanmıyor?
12 Eylül işkencehanelerinde, hapishanelerinde, darbenin açtığı toplu mezarlarda bu ülkenin bütün akli muvazenesi telef mi oldu?

Yeni özgürlükleri deneyin!
AKP'yi demokrasinin bekçisi, Tayyip Bey'i de sivil halk devriminin yılmaz önderi olarak görenleredir sözlerim:
Madem AKP ile birlikte bu kadar sivilleştik, madem bu iktidar Türkiye'de gelmiş geçmiş en demokrat, en özgürlük yanlısı iktidar, o zaman siz de özgürlüklerinizi bir test edin.
Mesela, yaşadığınız mahalledeki herhangi bir caminin fazla açık megafon sesini hastanız olduğu gerekçesiyle kıstırmaya çalışın.
Kayseri'de Ramazan ayında oruç tutmayan bir üniversite öğrencisi olmayı deneyin.
Yozgat'ta Ramazan ayında kısa kollu gömlek giyin.
Adıyaman'da 18 yaşında bir kız çocuğu olarak "özgür kararlarınız" olduğunu söyleyin.
Orman arazilerinin ve denizlerin parsellenip satılamayacağını, insanların F tipi cezaevlerinde çürütülemeyeceğini söyleyin.
Ya da sadece şunu hatırlayın:
"Ben çocuğumu helal etmiyorum" diyen asker anne-babalarını ilk kim azarlamıştı? Onlara "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diyen sivil, demokrat, insan canlısı Başbakan'ımız değil miydi?

Din, ordudan daha "zor"
Yeni olan şudur:
Türkiye'de artık din veya siyasal İslam ilgili söz söylemek orduyla ilgili söz söylemekten daha zor hale gelmiştir. Bu, yeni darbedir. İçinden geçtiğimiz günler, 12 Eylül darbesinin yeni, geliştirilmiş yüzüdür. İstediği kadar sivil ve demokratik temaşa yeteneklerini geliştirsin, istediği kadar liberal aydın danışmanların ezberlettirdiği cümleleri tekrarlasın, bu iktidar 12 Eylül çocuğudur. Hem de darbenin en sevdiği çocuğudur. Uluslararası sermaye ve Büyük Orta Doğu Projesi tarafından desteklenen; muhafazakârlaştırılmış, alternatifsizleştirilmiş toplumun örgütlü olarak sorgulayamadığı bir darbe iktidarıdır tecrübe ettiğimiz. Yirmi yedi yıl sonra darbe, AKP iktidarı ile birlikte memleketi artık neredeyse geri dönüşsüz bir biçimde dönüştürmüştür.

Sessiz teşekkür
Onun önderliğini yaptığı hareketi doğurmak için başka türlü düşünen bütün aydınlar ve gençler 12 Eylül hapishanelerinde yok edilirken "Entelektüeller ve bilim adamları haksızlığa karşı seslerini yükseltmiyor" diyen Başbakan neredeydi? Başbakan soru sormak yerine sadece teşekkür etmeli. Sesini yükselttiği için ölen, kaybolan, sakat bırakılan, asılan onca aydına ve gence sessizce teşekkür etmeli. Çünkü bugün, onun başında bulunduğu iktidar onların gövdeleri üzerinde duruyor.
Ne diyeyim?
12 Eylül'leri kutlu olsun!


Ece TEMELKURAN *Kıyıdan

http://www.milliyet.com.tr/2007/09/1...emelkuran.html

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 12-09-2007, 15:23
gerilla gerilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 30 Aug 2006
Mesajlar: 203
Standart Re: 12 Eylül

laik, demokratik ve insanlarımızın canlarının güvencesi kahraman türk ordusuna böyle bir günde şükran etmemek mümkün değil. allah ordumuza zeval vermesin...
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 12-09-2007, 16:30
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 01 Aug 2005
Bulunduğu yer: Isvicre
Mesajlar: 6.665

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: 12 Eylül

Ece hanim yine bizi kandirmaya calisiyor. Ordegi boyayip inek diye yutturmaya calisiyor. Biz de yuttuk.

Hayir anlamadigim sey su. Kendi kafasi mi karisik, yoksa bilincli olarak mi insanlarin kafasini karistirmak istiyor? Son zamanlarda okudugum en sacma yazi diyebilirim. Her seyi birbirine karistirmis. Nazim'in icini nasil bosalttilarsa simdi de 12 Eylul'un icini bosaltiyorlar. Sorumlusu kim bunun yahu?

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 12-09-2007, 16:49
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 01 Nov 2005
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 8.936
Standart Re: 12 Eylül

Ece hanim yine bizi kandirmaya calisiyor. Ordegi boyayip inek diye yutturmaya calisiyor. Biz de yuttuk.

Hayir anlamadigim sey su. Kendi kafasi mi karisik, yoksa bilincli olarak mi insanlarin kafasini karistirmak istiyor? Son zamanlarda okudugum en sacma yazi diyebilirim. Her seyi birbirine karistirmis. Nazim'in icini nasil bosalttilarsa simdi de 12 Eylul'un icini bosaltiyorlar. Sorumlusu kim bunun yahu?
Neresi saçma anlayamadım Sargon?
Nesine katılmıyorsun? AKP'nin 12 Eylül'ün ürünü olduğuna mı?

Sorumlusunu " asker" diyerek genelleme yapılamaz.
O zaman "hükümetlerin başarısızlıklarının da sorumlusu politikacılardır" diyerek politikadan vaz mı geçmek gerekecek?
Doğrusu "kötü politikacı"lardır. Politikaya değil kötü politikacılara geçit vermemek gerekir.

Asker'in-ordu'nun da zaman zaman komuta kademesine cunta anlayışında kötü askerler gelebilir.
Cuntacılara-kötü askerlere geçit vermemek gerekir.
Genelleme yapmak da insanları kandırmaya çalışmak değil midir?
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 12-09-2007, 16:55
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 01 Aug 2005
Bulunduğu yer: Isvicre
Mesajlar: 6.665

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: 12 Eylül

Aksam ayrintili yazarim o halde. Ece hanima cevap vermeye alistim ne olsa. *

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:58 .