Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-09-2007, 22:56
EZ_TuDu EZ_TuDu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Allah neden hacca gitmemizi istiyor?

Bugüne kadar sadece açılmış olan forumlara yazı yazarak katkıda bulunmak istedim. Genelde düşünülen merak edilen konular defalarca soruldu ve defalarcada cevaplandı. Belki daha önceden sorulmuş olabilir ama bu güne kadar herhangi bir arkadaşın sorduğuna rastlamadım.. Bende bu güne kadar inanan arkadaşlara şu soruyu sormak istiyorum.

Allah neden hacca gittmemizi istiyor.?

Biliyorsunuz bu islamiyetin şartlarından biridir.

İyide neden arabistan da bir başka yer değil. Özellikle neden orası. Yani orası olmazsa allah tatmin olamayacakmı. Belkide bilemediğimiz, dindar kardeşlerimizin bildiği başka bir neden vardır. O zaman bizlere açıklarlarsa bizde öğrenmiş oluruz.
Tabiki mantıklı cevaplar bekliyoruz. Öyle allahın evi orada felan gibi basit cevaplar istemiyorum.

Buna bağlı olarak ister istemez ikinci bir soru akla geliyor. Muhammed hac farizasını kaç defa yerine getirmiştir. Eğer hacca gitti gibi bir iddia varsa o zaman islamın bu beş şartından biri nasıl muhammed ölmeden önce yasallaştı. Kabe olmadığına göre islamın bu beşinci şartı sonradanmı uyduruldu. Eğerki uydurulduysa o zaman muhammed olmadan allah tarafından nasıl gönderildi.

YARATICIYA KİMİN ÜFÜRDÜĞÜNÜ VE ONUN KİMİN HEYKELİ OLDUĞUNU ÇÖZEMEDEN, ORTADA DOLANIP DURMAYA BAŞLAMIŞ.
Alt 21-09-2007, 23:08
seyyah3441 seyyah3441 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Allah neden hacca gitmemizi istiyor?

Tamamen * ekonomik.......

Hz.Muhammed'inİslamiyet i tebliğ *etmesinden *öncede * *kabe *kutsal *sayılıyordu.Çevresi *bölgedeki *ticaretin *son derece hızlı döndüğü bir *yer idi ve kendisi *Hz.İbrahim tarafından *Allah'ın emri üzerine inşa edilmiş idi.Lakin *putlara ev sahipliği yapıyordu.

İslamiyetin *tebliğini *müteakip bölgede *ekonominin *aynı *canlılığının *devamlılığını *sağlamak zorunluluğu hac *farizasını *doğurmuştur.

Tabi bu zorunluluğu bir takım mistik *kisvelerle *desteklemek gerekmiştir.Çoğu *insan orda *şeytan *taşlar *ama taşladığı *şeytanın kendi içinde olduğunun bilincinden bile *yoksundur..))
Alt 21-09-2007, 23:12
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

kardeş,sorunun cevabını senin istediğin özellikte veremem.
ama,kabe de hz. Muhammedin naaşı yoktur.orası kabir değildir.hz. Muhammedin kabri başka bir şehirdedir,Medinededir.Kabe ise Mekkededir.

Kabenin özelliği ise,manevi bir merkez olmasındandır.Hac da tüm müslümanları ancak bir merkezde toplamak ister ki,Kabeden başka böylebir merkezimiz yok.
Alt 21-09-2007, 23:20
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Öyle allahın evi orada felan gibi basit cevaplar istemiyorum.

* *ama bundan başka cevap yok. Kabe ve kabe tapımı, tavafı Mekke ekonomisinin temeliydi. Mekke dini rituel- hac - sayesinde hiç bir dogal kayangı olmamasına ragmen Arap yarımadasının en önemli şehirlerinden biri haline gelmişti. İlk olarak Kureyşi bir kabile olarak birleştiren Kusay'dır. Onun zamanında Hac için bir takım görevler vardı : Darül nedve Reisliginin haricinde Hicabet: Kabe'nin anahtarını bulundurma. Sadanet: Kabe'ye hizmet etme. Rifade: Hacıları doyurma. Sikaye: Hacılara su dağıtma, gibi görevler diger kabilelere dagıtılmıştı. Gerek bu görevlerle , gerekse de Hac ziyareti sayesinde Kureyş ekonomik olarak son derece güçlendirmiş ve diger kabilelerle yaptıgı anlaşmalarla da ticeret yollarının güvenligini saglamıştı.

* *Dagınık Arapları ortak bir devlet çatısı altında toparlamayı amaçlayan Muhammed için ortak bir ideoloji etrafında birleştirmekten başka seçenek görünmüyordu. Bu yüzden kendisinin bir tanrıdan vahy aldıgını kendisinden önceki tüm egemen devlet kurucuları gibi öne sürmek zorundaydı. Akadlı Sargon, Mısır Kralları, Hammurabi bunlardan ilk akla gelenler. Tanrıyla ilişki konusunu garanti altına aldıktan sonra mesele toplumun kabul ettigi deger yargıları ve inanç/tapım bütünlükleri üzerinde bir ideoloji oluşturmaktı. Muhammedin elindeki tek örnek ise tüm yarımadanın uydugu Kabe ritüeliydi .Bu yüzden Ay tanrısının evi Allahın evi haline geldi ve eski tavaf biçimleri ( çıplak tavaf ) degiştirildi.

* * Muhammed Mekke den ayrıldıktan sonra hicretin 9 yılında ve bir de *Veda Haccını yapmış diye biliyorum. Hicretin 8 yılında Mekke fethediliyor ve bu ramazana rastlıyor ama Kabede çıplak tavaf olduktan dolayı Muhammed hacca gitmiyor. Daha sonra Ali şu tebligi yapıyor :

- Ey insanlar ben size Allah'ın Resulünün elçisiyim, deyip Berae Suresinin başından otuz, yahut kırk ayet okuduktan sonra şöyle demiştir:
- Dört şeyi size haber vermekle görevlendirildim: Bu yıldan sonra hiçbir müşrik Ka'be'ye yaklaşmayacak, hiçbir kimse Ka'be'yi çıplak tavaf edemeyecek, Cennete müminlerden başkası giremeyecek, kiminle anlaşma yapılmışsa anlaşma müddeti sona erene kadar ahde riayet edilecek.

* * *Bu tebligattan sonra Muhammed haccını yapar. Bir sene sonra da Veda hutbesini okur.

* * *saygılarımla
Alt 21-09-2007, 23:38
Üye Değil

dostum... bir kere şeytan taşlmasemboliktir... bunu bil... öyle orda şeytan var diye orası taşlanmıyor. bu kadar yüzeysel işin dışında kaldığın için böyle düşünmen normal. bu beyni çevrimiçi olan insanlar zaten bunun farkında. çevrimdışılık ayrı tabi başka bir cevap istiyorsan eyy konuyu bize sunankardeş... sen araştır bakalım... bir destek vr. öyle açıp bırakmakla olacak şey değil... her şeyi de devleten bekleme canım aaa...
Alt 22-09-2007, 00:04
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

çok iyi hatırlıyorum... muhammet medineden mekkeye dönecekti, mekkede bazıları dönmesini istiyor bazılarıda dönmesin diyorlardı, bir günMekke nin bir kaç kilometre ilerisine taraftarları ile geldi, onun geldiğini duyan mekkelilerde oraya gelmişlerdi, * * * * muhammet onlarla konuşuyor sorulara cevap veriyordu, o sırada kalabalıktan tüccar görünüşlü bir mekkeli bağırarak muhammete seslendi *" ya muhammet biz senden çekiniyoruz arkadaş şu mekke denilen şehir çölün ortasında bir garip yer insanlar buraya panayırlara gelir ticaret yaparlar her panayırda kabede ki bir puta adanır yani insanları buraya getiren putlarımızdır, yemenden mısırdan ve hatta hintten afrikadan gelenler olur buraya, sen şimdi bu putlarımızı yıkar yok edersen kim gelir buraya bu çölün ortasına, ne olur halimiz kervan yolları geçmezse panayırlar olmazsa ne oluruz biz düşündünmü" dedi...Muhammet araba baktı ve gülümsedi "sen hiç korkma ben onları buraya nasıl getireceğimi çok iyi biliyorum"

* * gerisi malum hac farizesi
Alt 22-09-2007, 00:06
seyyah3441 seyyah3441 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın *SU1

Sembolik olduğunu belirttiğiniz (ki bencede * öyle *ve *tamamen *ritüel *dir) şeytan *taşlama *olayında *sıarsı ile *taşlanan * farklı boylardaki *şeytanların *batıni *anlamlarını *bize *açarsanız *seviniriz.

Engin *bilgilerinizden *faydalanabilmek dileğiyle.
Alt 22-09-2007, 00:14
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Benim *anladığım kadarıyla ,şeytan bir yerde zina yapmış *ve yakalanamamış. O yüzden, musanın şeriatına
uyularak, kendisi olmasa bile sembölü *''recm' ediliyor. Yani ''ata yetişemeyenler, semerini dövüyor'' *

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 22-09-2007, 01:54
Ahfa Ahfa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahfa - MSN üzeri Mesaj gönder

İman intisaptır; İnsanı Sani-i Zülceleline nispet eder, yani bağlar.. İnsanlar acizdir; hem bedenen, hemde ruhen.. Birbirlerinin varlığından feyz alırlar..

Musibet ziyade ise, acılar az olur; hususi ise çoğalır.. En basit örneği bir sınavdan kötü not aldıysak yakın arkadaşlarımız ile kıyas yaparız.. Onlarda kötü aldıysa ve sınıfın geneli kötü ise üzüntümüz az olur.. Eğer herkesin iyi not aldığı bir sınavda sadece biz kötü not aldıysak bozuntumuz fazlalaşır.. Bu basit örnek insanların birbirleri ile olan irtibatlarından aldıkları gücü ve ilhamı göstermek içindi..

İslamiyet İnsanlığın Nev olarak inkişafını hedef alır... İslamiyette edilen dualar ortaktır.. Tüm insan neslinin saadeti, bekası içindir..

Kabe bu dayanışmanın en güzel örneğidir.. Hele HAC zamanında ordaki milyonlarca insanı görmenin feyzi ve huzuru ve ilhamı bir başkadır...

Hem insan yaradılış itibari ile eneniyet saibidir.. Kabe bu enaniyeti kırar.. Çünki oraya giden insan görür ki; Rabbine iltica ve ibadet eden sadece kendisi değildir.. Kendisi gibi milyonlar faklı insanlar vardır.. Bu haşmet içinde kendi acz ve zafını anlamakla bu eneniyeti kırılır..

Diğer taraftanda; Şeytanın ve Nefsin hucumuna karşı kendisini yanlız ve aciz hisseden insan, ordaki büyük gücü ve ihtişamı görerek ayrı bir güç ve feyz alır...

İslamiyette amaç Ruhun inkişafıdır.. Bedenin değil.. Kabe bu inkişafın merkezi; HAC ve Umre gibi birleşmeler ise bu İnkişafın teşvikçisidir... O yüzden cemaatle yapılan ibadetlerin sevabı daha fazladır... Amaç insanları kaynaştırmak...

........... Gerçek görebileceğiniz kadar basit değildir............[b]
Alt 22-09-2007, 03:23
Üye Değil

seyyahsizcede öyleyse şeytanların boyutları hakkında konuşmaya ne gerek var ki bilmiyorum zaten böyle bir şeyi... ilk defa da sizden duydum boyut filan. hayret... sembolik bir şeyse bunun batıniliğini tartışmak zaten yersiz. sizce de öyleyse neden soruyorsunuz ki? engin bilgiler yok bende, onların nrde olduğu belli. bende negin dehlizler var... istersen onlarısunarım sana

Önerilen Siteler