29-09-2007, 21:29
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bakın Tanrı'yı nasıl kandırıyorlar!
Merak etmeyin, bireylerin yalnızca kendi vicdanlarını ilgilendirmesi gereken konuları, her platformda, özünden çıkararak tartışma yeteneğine sahip tek ülke biz değiliz.
Bu tartışmaları yaparken, elmalarla kalemleri toplama ısrarı, birbirinin olmayan niyetlerini okuma müneccimliği, ötekini olmayacak suçlarla itham etme yaratıcılığı bir tek bize özgü değil.
Hatta bu konuda bizden çok daha ileri gitmiş ülkeler de var, mesela İsrail. Orada da domates yetiştiriciliğinin, Siyonizm'in sonunu getirme olasılığı, hahamların otoritelerinin bölünüp bölünemeyeceği, bu konuda yüksek mahkemenin nasıl bir karar alacağı tartışılıyor harıl harıl.
Yahudi dini ve kutsal metinleri, her yedi yılda bir, vaat edilmiş topraklarda sahipleri Yahudi olan tarlaların, bağların, bahçelerin nadasa bırakılmasını öngörüyor. Buna da Şimita yılı deniliyor. Kutsal metinlere baktığınızda bunun bir nedeninin de, kendiliğinden yetişecek ürünlerin ihtiyaç sahipleri ve vahşi hayvanlar tarafından yenilmesi olduğunu görmek mümkün.
Yahudilik neyin yenilip, neyin yenilmeyeceği konusunu çok geniş kurallara bağlamış durumda. Bir örnek vermek gerekirse, hangi hayvanın etinin yenilip yenilmeyeceği ve nasıl kesileceği düzenlemesinin yanı sıra, hayvanın derisinin nasıl yüzüleceği konusunda da birçok kural var. Yalnızca hayvansal ürünlerde değil, bitkisel ürünlerin 'helal' kabul edilmesi de kurallara bağlanmış. Bu kurallardan biri de diyor ki, Şimita yılının ürünleri yenmez, yani vaat edilmiş topraklarda Yahudilerin yaptığı tarımdan elde edilen ürünler yenmez. Bütün bu kurallar bütününe de koşer deniliyor ve bir ürünün koşer olup olmadığına hahamlar karar veriyor. Onlara göre koşer olan yiyeceklere sertifika veriliyor böylece inançlı Yahudiler din kurallarına uygun yiyecekler tükettiklerinden emin oluyorlar.
Her Şimita yılı geldiğinde, beraberinde tartışma kıyametini de getiriyor. Çünkü bütün toprakları bir yol boyunca nadasa bırakmak, İsrail ekonomisine dolayısıyla Siyonizme ve sebze meyve fiyatlarına hiç de iyi gelmiyor. O yüzden de, Yahudi tarla sahipleri, Şimita yılından önce, topraklarını Yahudi olmayan birine göstermelik satıyorlar. Toprağın sahibi artık kendileri olmadığı için ekilip biçilmesinde de bir sakınca kalmıyor. Kalmıyordu. Ama bazılarına göre de bu düpedüz bir kandırmaca.
Bu sene de Şimita yılı. İsrail'deki başhahamlık bu göstermelik satışa göz yumacağını ifade etti ama yerel hahamlara da, 'isterseniz şimita ürünlerine sertifika vermeyin' dedin.
Eh, haliyle kıyamet koptu. Siyonist hahamlar, alternatif koşer sertifikası vermek için girişimler başlattılar. Çünkü bu yetki yalnızca baş hahamlığa ait. İsrail Parlamentosu Knesset'te bir grup milletvekili, "Olur mu canım, ekonomik kaybımız ne kadar çok olacak, sebze fiyatları artacak, olmaz öyle şey, koşer sertifikası verme tekeli bir tek başhahamlıkta olmasın" dedi. Başka bir grup, her ne kadar göstermelik satışı içlerine sindiremeseler de, bunun tanınmamasının ileride hahamlığın otoritesini zayıflatacağı endişesinden yola çıkarak 'biraz pragmatizmin bir zararı olmaz' fikrini savunmaya başladı. Başkaları, Ürdün'de tarım yapmak üzere toprak kiraladıkları için, baş- hahamlığı destekledi. Filistin topraklarını işgal eden bazı Yahudi yerleşimciler, Filistinli komşularıyla tarım anlaşması yapmak zorunda kaldı. Başka bir grup, "Restoranlar pahalı sebze meyve almak yerine, kendilerine verilen koşer sertifikasını kaybetmeyi tercih edecek. Sonra bu sertifikaları yenilemeyecekler, uzun dönemde sertifikalı restoran sayısı azalacak, zamanla din elden gidecek, o yüzden bu göstermelik satışa razı olalım" düşüncesini savundu.
Başhahamlığın, "biz göstermelik satışa göz yumuyormuş gibi yapıyoruz ama yerel hahamlar şimita ürünlerinin koşer olup olmayacağına karar versin' yönündeki kararı, ya da başka bir deyişle, bizim anlayacağımız dille 'mahalle baskısını' teşvik etmesi şimdi İsrail yüksek mahkemesinin önünde. Mahkeme neye karar verirse versin, tartışmalar şimita yılı boyunca devam edecek gibi.
Dedim ya, coğrafyanın tek yeteneklisi biz değiliz.
http//dolfen.blogcu.com/
Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
|

29-09-2007, 22:14
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Re: bakın tanrıyı nasıl kandırıyorlar... domates yetiştirmek
Kitabına uydurmak her dinde var herhalde......yıllar evvel bir bankanın veznesinin yanındayım...şalvarlı sarıklı bir tip geldi kızım bakadaki hesabımın faizini öğrenmek istiyorum dedi...kız baktı bir meblağ söyledi benim maaşın 5 katı dikkatle dinliyor ve izliyorum..adam şimdi bu faiz haram değilmi dedi...kız bilmem ben dedi, ama adam Allah bir kolaylığını gösterir bize akıl vermedimi dedi ve bak ne yapacağız şimdi...ben sana saatımı satıyorum faiz parasına göre dedi, kız şaşkın bakıyor adamın uzattığı saati aldı, adamda parayı alıp şalvarın cebine soktu ve kıza dönerek şimdi kızım saati bana hediye edebilirsin demezmi....dumurlardan dumur beğen...  *kitabına uydurdu olsada uydurdu olmasada uydurdu...
|

29-09-2007, 22:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İslami bankaların kar payı hilesi,
3 sefer boşanmayı beklemek yerine" boşol, boşol, boşol" ya da " 3'den dokuza boşol" hilesi,
3 Talak karşısında hülle hilesi,
Zina günahına karşı (eşinden habersiz) imam nikahı ya da mut'a nikahı hilesi,
Yemin edildiğinde bozarken günahı engellemek için kefaret hileleri,
İhale kapmak için eşini türbanlayıp sergileme hilesi,
şeklinde hileleri çoğaltabiliriz.
|

29-09-2007, 22:44
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
mülkiyetin karşısında tanrı dayanamaz. Tanrı mülkiyetin koruyucusu dur her zaman için. Hiram usta, ki iyi müslüman diye biliriz bir başlıktaki sorumu yanıtsız bıraktı. Tüm müslümanlara çagrım şu. Madem ki hakimiyet allahındır, mülk de Allahındır o zaman. Gelin bunu din kardeşlerinizle eşit olarak paylaşın. Bu dünya sınav yeridir, sınavı başarıyla verin.
* * Mülk Allahındır derseniz, Allah adına kimsenin mülkü parsellemeyecegine garanti ederseniz ben de sizle beraberim. Ne dersiniz gelin cennetteki paylaşımı burada yapalım. Mülk Allahındır diyelim. Kimseye ihtiyacından fazla mülk yok diyelim. İhtiyaçtan fazlası Allahın kullarınındır diyelim. Fabrikalar Allahındır Allah adına Allah rızası için işletelim hayrını yoksullara dagıtalım diyelim. Topraklar Allahındır diyelim.
* * *Ne dersiniz.
* * * saygılarımla
|

29-09-2007, 22:50
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sevgili dilaver burada bir şeyh Bedrettin bulacağını sanmıyorum...ne demiş üstat..."Yarin gonca yanağından gayrı her şey ortak"
|

29-09-2007, 22:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
benim Allah adına ahkam kesen müslümanlardan bu sözü duymak hakkım. Bu sayede sınavın mahiyetini de ögrenmiş olurum.
* * * saygılarımla
|

29-09-2007, 23:02
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Zor duyarsın onlar bunu kitabına uydurmak için bir kaç laf bile üretmişlerdi...Dünyada mekan, ahirette iman....hiç ölmeyeceksin gibi dünya için çalış, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış diye....
|

29-09-2007, 23:22
|
|
|
Müslümanların hepsi olmasa dahi bir çoğunun kalpleri islama ısındırılmak için ganimetleri almak ile meşgul olduklarından, çağrınızın pek bir işe yarayacağını sanmıyorum.
Katılırsınız veya katılmazssınız bilmiyorum;
Bugün ne kadar müslüman varsa bir o kadar da hepsinin kafasında şekillenen bir tanrı var benim tespitime göre. *Muhammed yola çıktığında Mekke müşrikleri tarafından tam da sosyalist olarak suçlanırken bugün liberalizmin en sağlam kalesi içerisinde oturanların müslüman olarak adlandırılması garip değilmi sizce de?
İbrahim peygamber deseler binlerce koyun ile bir bağlantı kurabileceğim. Ama islam ve mülkiyete olan perestişi bir türlü anlayamıyorum. Saad bin ebi vakkas o zamanın en pahalı lüksü olan badanalı evde otururken veya talha nın 200 katır gümüş servet ile ölmesi veya mısır'ın fethinden sonra ganimetin ve toprakların askerlere dağıtılmaması ve ganimetin haizneye alınıp, saltanatın başlaması,söylem ile sonuç arasındaki olması gereken uyumu bir anda koparıyor.
Geride hiç miras bırakmayan bir peygamberin etrafındakilerin *fedeke el koymaktaki *amaçlarını *taa o zamanlardan sorgulamak gerekiyor ki bu zamanda ki tezatları anlayabilelim. Bu konuda sevgili Pante bence büyük işler yapıyor aslında.
İşaret ettiğiniz noktanın gizlenebilmesi için uydurulan hadislerin ise haddi hesabı yoktur.
Bunlar ikinci gurubun pençesinde kıvranan aslında birinci guruba hizmet eden biçarelerden başka da birşey değillerdir.
Tabii bir de bu konunun ikinci bir yüzü var ki, hem insan olarak varlığını ikrar edip eşitlik kavramını söylem olarak dayatacak hem de karpuzun göbeğini yiyecek ve buna da fırsatların değerlendirilmesi diyecek. Bu ise daha vahim bir durumdur.
Elhasıl,
Eşitlik olarak koyulan kuralı, tanrı adına hareket ettiğini söyleyenler malda çeşitlik olarak anlamışlar ve bundan da hoşnut olarak yaşamaktadırlar. Ne demişler paranın dini de birdir imanı da. yok yok böyle değildi nasıldı unuttum
Selamlar
|

30-09-2007, 00:56
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili arkadaşlar, bütün dinler ''hacı yatmaz''lar gibidirler. Siz nerden eleştirirseniz, ''ama'' diye başlayan savunmaya başlanır ve savunmalar bitmez.
İslamın doğuşundan, iki yüzyıl sonrasına kadar ,elde bir tek, kuran var. Başka ne belge ne kayıt var. Bu sitenin müdavimleri, bunu bilir.
Kuranın kuru ifadeleri ,inanan ama kurandaki ''kuruluk''tan tatmin olmayan beyinler, bir islami felsefe ekolu
geliştirmeye başladılar,dallanıp budaklandılar.
İslamın başlangıçta, *bir akaid (kaideler) kitabı olmamasıda ,mezheblerin zuhuruna yol açtı. Çünkü bir çok konuda
bir birlik yoktu. Abdest alındığında ''ne bozar, ne bozmaz ''ikilemi vardı. Çünkü yaklaşık iki yüzyıldır, her iş tevatürle yürütülüyordu. Bu zorluk ,bir fikir birliği ihtiyacı doğurdu.. İşte bu ihtiyaç, ''müctehid'' ler etrafında çözülmeye çalışıldı.
Birbirine yakın olan, sünni mezhebler birbirlerini ''tanıdılar^'' ''ötekiler'' dışarda kaldı.
Onlarda kendi akaidlerini siyerlerini felsefelerini tefsirlerini geliştirdi.
Uzatsam okunması zor olacak.Son bir şeyede dikkat çekerek bitireceğim.
Bu siteye gelen, biraz dini eğitim almış arkadaşlar ,hadis usulunden ,kuranın, siyakından ,sibakından bahsedip
dikkat dağıtmaya çalışırlar. Halbuki bu methettikleri ve bilinmesi gereken bu ilimler! islamın belge eksikliğinden
kaynaklanmış zoraki savunma araçlarıdır. Ömer ,Ebubekir Ali v. b. yerlere göklere sığdırılmaz. Zannedilirki ,
bu sahabiler ordinaryüs prof.lardır. Halbuki okuma yazma bilip bilmedikleri mechul insanlardır. Onlar da Muhammedin söylediklerinden veya yaşarken gördüklerini baz alarak bir şeyler yaptılar.
Yani ortada kurandan başka müracat kitabı yoktu. Şimdi övülen islami bilimler nerdeydi? *yoktu
O zaman olmayan bir şeye şimdi vazgeçilmez belgeler olarak nasıl bakılır?iSLAMİ BİLİMLER var mıdır?
Ben bu işi hep gecekondunun temelinin üstüne PLAZA *yapmaya benzetirim.
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

01-10-2007, 00:40
|
 |
Üye
|
|
|
|
Re: Bakın Tanrı'yı nasıl kandırıyorlar!
Bu yahudiler içerisinde israilde ikamet eden ve dinini sorgulayıp ateist olan varmıdır acaba? hiç duydunuzmu? Yoksa yahudilik alevilik gibi kültürmü olmuştur.
|