Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-10-2007, 23:54
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Muhammed'in Asıl İdeali Neydi?

Muhammed'in Peygamberlikteki Asıl Amacı:

İslam peygamberi Muhammed'in Kureyş putperestliğini yıkıp yeni bir din ve devlet kurmasıyla başarıya ulaştığı düşünülür. Gerçekten öyle midir?
Kurduğu din, kısa sürede Arap Yarımadasını kaplamış, daha sonrada dünyadaki en büyük dinlerden biri olmuştur. Bu anlamda başarılı olduğu söylenebilir.
Ama acaba Muhammed yola çıkarken hedeflediği bu muydu?
Yoksa daha büyük ideal peşinde miydi de bunu gerçekleştirememişti?
Ya da bu kadarını kendi dahi tahmin edemiyor muydu acaba?

Bu konuda elimizde bir iddiada bulunup bunu kanıtlayacak bir belge söz konusu değil.
Ama gerek hayatından, gerekse ayetlerden ve hadislerden farklı çıkarımlar yaparak ya da sizde bıraktığı izlenimlerden dolayı bu konuda bir teori üretebilir misiniz?
Alt 05-10-2007, 00:57
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Re: Muhammed'in Asıl İdeali Neydi?

o bir yetimdi sevilirdi ama acındığı için sevilirdi...gerçek bir sevgi *istedi...sevilme çabası onunda ummadığı bir başarı getirdi...aşırı sevildi. * bazen basit, ürkek ve sarsakça atılan bir adım tüm dünyayı değiştiren hareketin ilk adımı olabilir.
Alt 05-10-2007, 01:05
timsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
timsah timsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sodomo nickli arkadaşın cin okultizmi başlıklı 8 sayfalık bir yazısı var, *insan baştan sona dek okuyunca bazı fikirlere sahip olabiliyor.
Bence muhammedin islamı kısa sürede yayması ve bu kadar taraf toplamasının en büyük nedenlerinden birisi cinlerdir. Kendisinin cinlere inanması ve araplarında cinlere inanması muhammet için büyük bir şanstır. O zamanda var olan ve şuanda olmayan çöl hastalığı, muhammedi cindar yapmıştır. Cin okultizminden anlayacağımız gibi, muhammet ilk olarak şairlikle işe başlamıştır, daha sonra inandığı cin onun mertebesini yükseltip peygamberliğe soyunmasına sebeb olmuştur.

Sonuç olarak, ne yazıkki kendiside bir tanrıdan vahiy aldığına inanıyordu,. Bir insan söylediği yalana inanmazsa başarılı olamaz, yoksa inanmadığı yalan bu kadar yayılmazdı.
Alt 05-10-2007, 01:28
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Yola çıkarken bu işin bu kadar büyüyeceğini sandığını sanmıyorum
Alt 05-10-2007, 01:46
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

bazen insan kendini milyonlarca insan içinde bile milyarlarca kez yalnız hisseder böyle bir durumda ise kendi dünyasını yaratmak ister, ve bir zaman sonra o dünyada kendide yaşamaya başlar. Çoğu zaman fantastik bir dünyadır bu, cinler, periler, orglar, devler, her zaman kazanan iyiler ve çoğu zaman kaybeden kötüler ile dolu hayali bir dünya ve sonra yavaş yavaş başkalrı çıkar ortaya yaratılan o dünyayı yaratanı ile paylaşmak için. Ve paylaşırlarda hatta katkıları ile büyütürler o dünyayı, kendilerince kusursuz hale getirmeye çalışırlar. Ama ne olursa olsun tek gerçek o dünyanın hayali olduğu gerçeğidir.
Alt 05-10-2007, 07:01
<strong>SİLİNEN</strong> <strong>SİLİNEN</strong> isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Bakıyorum saçmalamanın sınırlarını bayaaa zorluyorsunuz.
Alt 05-10-2007, 09:14
Üye Değil

Ben islam peygamberinin başkalarının ideali olarak yetiştirildiğine inanıyorum. Bunlar İS 325 yılında teslis inancı karşısında yenilgiye uğrayan hıristiyanlardır. Uzun süre direnmişler ve çıkışı yeni bir peygamber yaratmakta bulmuşlar gibi görünüyor ama Ömer'i hesaba katmamışlar ve sonunda bir zamanların seks filmleri furyasının "gelin görün bu Ömer.........." diye başlayan ünlü sloganı gerçekleşmiş.
Alt 05-10-2007, 10:52
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence olay eftenpüften yargılarla eleştrilecek bir olay değil... *

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif
Alt 05-10-2007, 11:07
Üye Değil

Sn HarunKAHYA,

3-5 satırda özetlemeye çalıştığım yargı, okunan binlerce sayfanın, ziyaret edilen yüzlerce web sitesinin sağladığı bilgilerin bir komplocu mantığı ile değerlendirilmesi sonucu hasıl olmuştur, diğer yorumcu arkadaşların sonuca nasıl ulaştıklarını bilemem.

Saygılarımla
Alt 05-10-2007, 11:13
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sn.youef, samimi söylemem gerekirse, mini yazımı yazarken "bazılarını hariç" tutmuştum.Ama tek tek açıklamadım. *

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif

Önerilen Siteler