Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-11-2007, 17:19
Üye Değil

Standart Dinlere göre ''İnsanlar'' ne zamandan beri var?

Şimdi arkadaşlar bu konu daha önce işlendi mi? bilmiyorum.

bazı yerlerde şuna rastladım: adem ile havva'ya kadar geriye doğru hesaplandığında 6000 yıl önce adem "yaratılmış" diye çıkıyormuş. şimdi ben zaten dinlere inanmıyorum da. yani misal kurana ya da islama göre adem kaç yaşında? günümüzden kaç yıl öncesinde yaşamıştır? bunu merak ediyorum, yani dinlerin bu konudaki söylediklerini, gerçek kabul ettiklerini, merak ediyorum. çünkü bir defa 6000 yıl'ı çok saçma, ki en az 20.000 25.000 yıl'dan beri insanların dünyada olduğu zaten kabul edilir. bu bakımdan içeriklerine bakmaksızın dinlerin zaten bir tutar yönü yoktur demekki. ayrıca kimileri (amerika'da) parmak mı bulmuşlar öyle bişey ve bu bulunanlar artık nasıl ölçüyorlarsa 150 MİLYON yıl öncesine aitmiş.

cümleten saygılar

ayrıca şu kazim mirşan beyefendi neden kitaplarını bir yayınevinden bastırtmıyor, yani sebebi nedir, bilen var mı?
Alt 15-11-2007, 18:07
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Dinlere göre ''İnsanlar'' ne zamandan beri var?

ataov, o senin dedigin bulgular 100.000 sene öncesine ait, 150 milyon degil. Fosil kayıtlarına göre en eski homo sapiens kayıtları 196 bin sene öncesinde ve Afrika'ya ait. Afrika harici sapiens kayıtları ise 100 bin sene öncesine ait. Cro Magnon yerleşimler ve ilk magara resimlerinin tarihlemesi 35 bin yıllık. Varsa Adem'in kayıtları bu sürelerde olmalı. Ama ben şimdiye kadar hiç bir Müslüman'ın bu konuda bize net bir bilgi verebildigine rastlamadım. Kakdı ki gerek yaratılışçıların gerekse AT cilerin yeni, özgün ve bilimsel hiç bir araştırmaları yoktur. Onların tek yapabildigi evrimin bulgularını red etmek temelinde argümanlar geliştirerek kelime oyunlarına girişmektir.

* * * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 15-11-2007, 18:16
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Üniversite yıllarımda, şimdi yazarını hatırlamıyorum ama; Türlerin Kökeni adlı bir eser okumuştum. (Darwin değil);

Orada; homo sapiens grubu sayılan bizlerin fosil kayıtlarından yola çıkarak; 1 - 2 milyon yıl olduğunu yazmıştı. Hatırladığım kadarıyla, Güney Afrika insanlığın kökeni gibi görünse de, Orta Asya'da da bulunan fosillerden, sadece Güney Afrika değil, İnsanlığın kökeninin Orta Asya olduğu fikrinin de olduğu yazmaktaydı.

Dini kitaplar hangi kanıt üzerinde hesaplamalasını yapıyor ki ? Bu fiyaskoyu yapmasın. Peygamber beyfendilerin, ne kadar bilimsel kökenleri var ki, bunda da hata yapmasınlar. İnsanın elinde bir kanıt olur, bari o kanıt üzerinden bir tahmini yorum yazar.

Ben her zaman Volteire'in şu lafına katılırım. "Basit bir fizik kitabı bile, dini ve mitolojik eserlerden daha değerlidir ve daha yararlıdır."
Alt 15-11-2007, 18:25
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

homo grubunun bu kadar zaman öncesine kadar ulaştıgı dogrudur, ancak bunlar habilis sınıfına giriyor. Ve 3 mlyon yıl evveline kadar gidiyorlar. Sapiensler ise 200 bin yıllık. Arkaik sapiens denen atalarımzı ise 700 bin yıl evveline kadar götürüyorlar. Modern insan olarak homo sapiens kabul ediliyor, kimileri buna homo sapiens sapiens de diyorlar.

* * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 15-11-2007, 18:33
Üye Değil

Bizim ataların hepsi de homoymuş, içlerinden bir tane adam gibi adam çıkmamış ya, ben ona yanarım.

Galiba cevabı buldum, Adem homo olmayan ilk atamızdı, o nedenle Allah Havva'yı yaratmak zorunda kaldı 6 bin yıl önce. Olur mu olur yani *

Konuyu sulandırdığım için özür dileyerek ayrılıyorum.
Alt 15-11-2007, 18:59
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Adem'in homo sapiens turunden olduguna din bir cevap veremez. Ilk insan olarak insan tarifine giren neanderthelleri de dusunecek olursak bu tarih 300 bin seneyi asar; kaldi ki onlari da yerden ot gibi bitmedigini biliyoruz.
*Dindar hristiyan bir tanidigimla bu tarihi munakasa ettigimizde, bu tarihin 6 bin sene olduguna, kendisi universite mezunu oldugu halde inandigina saskinlikla sahit olmustum; kisaca, daha oncekilerin insan sayilmayacagini soylemisti. Egeriman etmissen, ve bu inancinin kaynagi insani sadece 6 bin yillik bir varlik olarak gosteriyorsa, kendine gore bir aciklama, kilifina uydurma da hazirlarsin.
*Kanaatimce, insan tarifine uyan varliklar ortaya cikmalariyla degil, insanliklarini ispatlamakla bu sinifa dahil oldugunu gosterebilir. Bu kriterden yola cikarsak, insan olmaya daha coook zaman var.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 15-11-2007, 19:07
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İnsanlar ne zamandır var?"Sorusunun cevabını dinler vermez.Adem ilk insan değildir.Vahiyle muhatap olan ilk insandır,ilk peygamberdir.Dini metinlerden ancak ilk Peygamberin ne zamandan beri var olduğu çıkarsanabilir.
Alt 15-11-2007, 20:22
osiris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
osiris osiris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsanlar ne zamandır var?"Sorusunun cevabını dinler vermez.Adem ilk insan değildir.Vahiyle muhatap olan ilk insandır,ilk peygamberdir.Dini metinlerden ancak ilk Peygamberin ne zamandan beri var olduğu çıkarsanabilir.
peki ilk peygamberin ne zaman yaşadığına dair bir tarih verebilirmisin ayrıca kutsal kitaplardaki sümer mitolojisinden aşırma insanın çamurdan yaradılışına ne buyrulur

Putların,Kabenin istediği: Kölelik
Çanların,ezanların dilediği:Kölelik
Mihraptı,kiliseydi,tesbihti, salipti:
Nedir hepsinin özlediği: Kölelik
hayyam
http://agnostik.forumup.com/
Alt 15-11-2007, 22:42
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Dinlerin bu konuya verebileceği bütün cevaplar tabii ki uydurma olacaktır. Tevrat'ta Adem'den Musa'ya kadar, İncil'de de ondan İsa'ya kadar insan soyu sayılıyor. Bazıları da henüz ortaçağda iken oturmuş hesaplamışlar. Ademin tam tamına M.Ö. 4004 yılında dünyaya gelmiş olması gerekiyormuş. Bugünden geriye sayarsak da 6000 yıl ediyor işte. Müslümanlar ne kadar reddetseler de aslında birçok tefsir ve yorumlar tevrat kaynaklıdır. Çünkü Kuran'dan yola çıkarak bir sonuca ulaşılması mümkün değildir. Yani 6000 yıl önce iddiasının kaynağı Tevrat kökenli olmalıdır.

Sadece sapiens değil erecticus'un ortaya çıkış yeri olarak Etyopya civarı gösteriliyor. Bunun nedeni de iklimdir. İlk insanımsıların Orta Asya, Avrupa gibi soğuk bölgelerde yaşamaları mümkün değildi. Oralara insan yaşamı daha sonra gidiyor.

Bu Adem öyküsünü çok sevdiğim için Adem'le ilgili bir anımı anlatmak istiyorum. Birkaç ay önce Madagaskar'a gittim. Aslında Madagaskar'a gitmedim, ama İsviçre'de Zürich hayvanat bahçesi Madagaskar'In bir bölgesini koruma altına almış, aynı zamanda da bu bölgenin iklimini şehrin göbeğinde oluşturmuş. İçeriye girirken üstünüzdekileri çıkarıp mümkünse sadece bir gömlekle giriyorsunuz. Çünkü içerde sıcaklık 25 derece ama nem oranı yüzde 90. Böyle bir yere giden olmuşmudur bilmiyorum ama hava biraz boğucu olsa da müthiş ılıman bir hava var. Yani insan orda gerçekten üstünde hiçbirşey olmadan çok rahat yaşayabilir. Yerlilerin neden yarı çıplak yaşadıklarını çok iyi anlıyorsunuz. En rahatı bu çünkü.

Rehberimiz bir muz ağacının önüne geldiğimiz zaman benim ilgi alanıma girdi. Biliyorsunuz ben şu Havva'nın Adem'e verdiği meyvenin ayva olduğunu iddia ederim. Bizim rehbere göre bu meyvenin muz olması gerekiyromuş. Çünkü ilk insanlar ancak böyle bir iklimde oluşabileceğine göre Havva'nın verdiği meyve de muz olmalıymış. Açıkçası oldukça makul bir açıklama gibi geldi. *

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 16-11-2007, 01:09
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Desene Adem ayvayi degil muzu yedi!

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.

Önerilen Siteler