Danimarkada süleymanci bir ailede yetistim. Cocuklugumda ve "teenage" yillarimda süleymanci ve dindardim; hatta cuma namazlari ve teravihler kildirdim. 20 yasimda ilk önce seyhime (süleyman hilmi tunahan'a) ve cemaat-liderlerine olan inancimi kaybettim (islamla - hatta tarikatcilikla - bagdasmayan kurallari dolayindan).
Ve bir-iki ay baska müslüman cemaatlerle (hizbuttahrircilerle dahil - yani hilafetcilerle) görüstükten ve "gercek" mezhebi aradiktan sonra , muhammede olan tutkunluk, hayranlik ve inancimi da ne mutlu ki kaybettim.
Okinono'nun Nurcularla gecen yillarini okudum ve sevindim; hepimiz bulundugumuz cemaatleri anlatsa, güzel bir arsiv haline dönüsebilir ileride.
Sayfa yöneticileri uygun görürse ben de süleymancilikla ilgili islama veya mantiga uygun olmayan taraflarini bir yazida ele almak isterim.
Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz. Forum kurallarımız gereği yeni üyelerimiz ,kendilerini tanıyacağımız bir süre (10 mesajla sınırladığımız) yeni başlık açamıyorlar. Sizin uzun soluklu aramızda olacağınıza inanıyorum. 10 mesaj kotanız dolduğunda açacağınız başlıkların ilgiyle izleneceğine eminim.
Hoşgeldin, "Sayfa yöneticileri uygun görürse" demişsiniz, ne demek siz dilediğiniz anda ve ilgili kategoriyi bulduğunuzda birde aşinalığımızı sağladığımızda(10 mesaj) bilgileri paylaşabilir, katılımlarımıza ortak olabilirsiniz.
Dünyaya hoşgeldin.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
hoşgeldiniz abdullah bey değişik cemaatlerden katılımların olması islamın öteki yüzünü değişik boyutlarıyla görmemizi sağlar katkılarınızı merakla bekliyorum
aramıza tekrardan hoş geldiniz abdulski. Demek ki bültenin bir faydası oldu, en azından iki senedir uzun süreden sonra sizi tekrar aramızda görmeye vesile oldu. Aman bu 10 mesajınız da bu kadar uzun süre almasın. * , deneyimlerinizi bizlerle paylaşmanız bizi mutlu edecektir.
* * * saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Sn. abdulski *hoşgeldiniz,
Ben de henüz 2 ay önce hoşgeldiysem de bu hoşgeldin partisine katılmak istedim
Mesajlarınızı ve anlatacaklarınızı bekliyorum.Hernekadar bu cemattlerin içerisine tam olarak dahil olmasam da (hiçbirzaman ısınamamıştım) az çok bilgim var ama yine de onların içinde uzun süre kalmış birisinin anlatacakları ilgimi çeker.
su iki yil önce yazan abdullah senmisin yoksa?desne allah kaybolan bir koyununa daha kavusdu.
benden sadece meraba,,cünkü ikimizde iceriye giriyoruz,,icerdekiler hosgeldin desin..
saygilar