Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-11-2007, 00:00
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart En Saçma Bulduklarımız

Dünyadaki en saçma kanunlardan birkaç örnek:

İngiltere'de içki ruhsatı bulunan pub, bar gibi yerlerde sarhoş olmak yasak. Kadınların toplu taşıma araçlarında çikolata yemesi, on yaşından küçük çocukların çıplak vitrin mankenlere bakması, milletvekillerinin avam kamarasına kurşun geçirmez yelekle girmesi ve otobüste uyuyakalmak da yasak.

Fransa'da sabah sekiz ile akşam sekiz saatleri arasında radyolarda çalan şarkıların yüzde 70'inin Fransız bestecilere ait olması şart. Domuzlara Napolyon adının verilmesi de suç.

İtalya'da etek giyen erkekler, suç işlemiş sayılıyor. Kamuya açık yerlerde yemin etmek, tokat atmak, Mary adındaki kadınların fahişelik yapması da yasaklar arasında.

Çin'de bir insanı boğulmaktan kurtarmak, o kişinin kaderini değiştirmek anlamı taşıdığından yasak.

İzlanda'da tabelasında yazması koşuluyla sahte doktora izin veriliyor.
İskoçya'da ise bir ineğin yanında sarhoş olmak yasak. *
Alt 23-11-2007, 00:35
Kıdemli Üye

Standart Re: En Saçma Bulduklarımız

Amerika'daki saçma yasaklar:

Alabama-Jasper kentinde, bir erkeğin eşini başparmağından daha kalın bir sopayla dövmesi yasak.
Kızılcık sopası serbest demek ki. *

Alaska'da bir geyiği hareket halindeki bir uçaktan aşağı atmak yasak.
Serbest olsa atıyorlar herhalde. *

Arizona-Mohave ilçesinde, çorba çalarken yakalanmanın cezası, çorbayı hırsızın başından aşağı dökmek. *

California'da hiçbir motorlu taşıt, sürücüsü yokken saatte 75 km'den fazla sürat yapamaz.
Nasıl oluyorsa? *
Hayvanların tavernalar ve okullara yakın alanlarda çiftleşmesi yasak.
Bizde de kedi ve köpeklere yasak getirmek şart. Olmadık yerde yapıyorlar. *

Colorado-Denver kentinde, komşuya elektrik süpürgesini ödünç vermek yasakmış. *

Florida'da ise at hırsızlığının cezası idam.

Texas'ta Britannica Ansiklopedisi eyalet genelinde yasakmış. Çünkü içinde nasil bira yapıldığı tarif ediliyormuş.
"Bu kadarı da olmaz" denecek cinsten.

Nevada'da ise Eureka kentinde bıyıklı erkeklerin kadınları öpmeleri yasakmış.
Kentte bıyıklı erkek var mı acaba? *

Amerika'daki saçma yasak ve kurallar sayfalar dolusu. Birkaçını seçtim sadece.
Alt 23-11-2007, 00:47
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ismini hatırlayamadım bir ülke varmış galiba,

orada da hanımlar başlarını örterlerse,okula gitme hakları olmuyomuş.üniversitelerde okuyamıyor,devlet dairelerinde çalışamıyorlarmış.hatta bir yaşlıca hanım sağlık karnesindeki fotograf başı kapalı diye tedavisi yapılmamış güya da,sonra kadın (70 yaşlarında) fotomontajla resmini başartüsüz hale getirilinceye dek sedyede gözlerini kapamışmış.

aynı ülkede resmiler bu işlerle uğraşırken,onlarca bankada milyarlarca dolar hortumlanmış,bölücü terör onbinlerce can almış,askerlerinin başına da çuval geçirilmiş amma ne mutlu ki,(!)o ünivıersitelerin ikna odalarında binlerce kızın başı özgürlüğe açılmış,böylece özgürlük sadece *Irak'a getirilmekle kalmamışmış.

sanmam.olmamıştır bunlar.bu çağda bu zihniyet?I-ıh yalandır.ya ülkemiz cennet hakketen ya şu diğer ülkelerin haline bak..
Alt 23-11-2007, 01:00
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Birileri de yazdıklarına inanmış mı? Masalın sonu öyle bitmiyor mu sevgili soro ?

Masal şöyle devam ediyormuş bildiğim kadarı ile; bazı kadınlar kutsal saydıkları kitapta
emredildiğini iddia ettikleri -ama tartışılan muğlak ifadeler varmış- şekilde başlarını örtülere
sarıyormuş. Ama her ne hikmetse aynı kitabın erkeğin çok eşliliğinin kabulü, mirasta kendilerine
daha az pay verilmesi gibi son derece net yazılanları görmezden geliyorlarmış.

Bunlar da oluyormuş o ülkede. Neyse bizim ülkemizde olmaz öyle şeyler,cennette yaşıyoruz.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 23-11-2007, 01:04
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Insan degil miyiz?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 23-11-2007, 01:21
okinono
Üye Değil

Kendi geleceğimi korumak adına sosyal devlet ilkesi gereği mazeretiyle Bağkur gibi bir kurumun kendi birikimimi yapmadığım için ben hapis etmesinden daha saçma ne olabilir ki?

Hem hizmet vermiyor, bir tane aspirin dahi almadım. Hem de gir deliğe diyor.

Buna da kanun diyor. Ve bu konunun sahibi ben oluyorum taaaa kulağı fizandan çevirerek. Öyleyse;

Bu ülkede yaşamaktan daha saçma ne olabilir bilmiyorum.

Çünkü kendi kendimin iyliği için kendimi hapis ediyorum. Bu kadarla kalsa yine iyi;

Ne boktan bir kanunun sahibiysem halk olarak, haydi kendimi yaktım; yetmiyor, çocuğumu da yakıyorum. Ve dağ gibi büyüyor kendime olan borcum.

Oysa, inancın bir tercih olduğunu kabul eden Oki, geleceğin de tercih olduğunu biliyor.

Devletin bekası içinmiş..
Hadi yaaa ne güzel mazeret bu.. Yedik. *

Devletin bekası bizim dona kaldıysa, sona kaldın demektir halbuki.

Sevgili Pante bu başlığı iyiki açmışsın. Saçmalık deyince, bu ülkede saymakla bitmez sosyal adalet ilkesinin uygulamalarını tek geçerim.

Selamlar.
Alt 23-11-2007, 02:53
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu ülkede yaşamaktan daha saçma ne olabilir bilmiyorum( Okinono )
Saçma olan yaşamak veya bizler değiliz
Ülke(ülke saçma ülkeleştirildiğinden)
Peki bu ülke muz cumhuriyeti haline nasıl gelmiş
46 lılık önemli 1946 dan sonra aklın yerine ülke 46 lılar tarafından *66 ya(iskambil oyunu)bağlanmış
akıllar mühürlenmiş 61 *de elektro şokla *geçici bir iyileşme hali
66 dan sonra 68 liler çıkmış ama başlarına gelmedik kalmamış kırk katır kırk satır
80 lere kadar olmadık terapiler *netekim *tekrarlanan ekt de(elektro konvulsif tedavi)yüksek voltaj denenerek beyin hasarına sebebiyet verilmiştir
Bu beyin hasarı *görme , düşünme ve orientasyon kaybı ve geriye gidişe neden olmuş
hasta *takunya ve pembe gözlüklerle yaşayabilir hale gelmiştir
Abd vasi tayin edilmiş onun görevlendirdiği kişilerce idare edilmeye çalışılmakta
T.Özal bu pembe gözlüğün faydalarını en güzel anlatandı beyin hasarı olduğundan büyüklük sanrısı fazlaca idi *anayasa delmek ,davul delmek çağ atlamak, köşe dönmek avrupanın kasabı manavı olmak çok büyük ve zengin olunduğundan 100 milyon olmak istemek anasının kürt ve nakşi olması gibi sanrılarla ne kadar ileri görüşlü imişki rahmetli Talabani ye Barzani ye yatırım yapmış onlara T.C pasaportu vermiş uçak tahsis etmiş kırmızı halılar sermiş Allah gani gani rahmet eylesin
(adamlar nankör çıktı kedi bile vermeyiz dedi neysem hamimiz Abd kaşını çattıda kedileri alın alabilirseniz dediler)
Sonra çoban Sülo ya af geldi nerde kalmıştık diyerek bakım ve tedaviyi devraldı o kadar güzel düzeltiyorlardı ki hamileri abd diyecek bi şey bulamıyordu
Caviti bankalarla problemi var diyerek çözüm için bankalardan sorumlu devlet bakanı yaptık
ee *oda sülo amcasını helkopteriyle gezdirirdi bu sülo *çok vefalıdır *hele aile *fotoğrafına *bakında vefayı görün *yeğenleri felan biraderleri *hep çalışırlar hastayı düzeltmeye
Bu sülo tepe boşalınca abd den kızını getirdi kimse tanımazdı kızı ama hamaratmış kocası atak girişken iş bitirici felan *zaten *daha *öncede *bir iki banka kooperatif felan bitirmişmiş
eee *abd de referans verince tedavi ve düzeltme işi onlara verildi iletişim sorunu dışında iyi düzelttiler ,T.Çillerin biraz türkçesi zayıftı ama misyon diyebiliyordu (bu misyonlarının açılımı yok)
Gerçekten de iyi düzeltiler kuşadasında çiftlik boğazda yalı yalnız parsadan gibi olmadık insanlara
verilen paraların bence tedavi için gerksizdi bide şu ağır abi tayfasının finansmanı yalnız sağlamdı ser verir sır vermez görevi devredecek 500 ü soruyorlar söylemiyor ya bize söyleme tamam sülo babana söyle o da tamam tedavide kullanılmış desin yok *söylemedi
Ha *bi şey unuttum bu tedavide bi ara antalyalı deniz ona yardım etti bunlar bizi gümrük biliğine soktular helel olsun açık pazar olduk tedavi içimn her rahatça geliyor
arkasından üçlüler grubu tedaviyi devraldı (devam *edecek)
Alt 23-11-2007, 10:32
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu başlık için Sn. pante sizi kutluyorum.
Farkında olmadan, derin ve irin yüklü bir yaraya parmak bastınız.
Lakin verdiğiniz örnekler için mantık bulmak güç değil. Gelin siz ülkemiz için verilen örneklere mantık bulmaya çalışın!
Öyle kallavi matematik sorularını cevaplamanız yetmez bu mantığı çözmeye.
Hatta, tarafsız kalıp iki tarafı da anlamak yetmez.
Ne yeter, ben de bilemiyorum ama, bu ülkenin vatandaşı olarak tüm bunları kanıksamışım bunu çok iyi biliyorum.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Alt 23-11-2007, 21:18
Kıdemli Üye

Soro'nun örneğine ben de katılıyorum.
Başı örtülü diye eğitim engellenmemeli.
Türkiye'nin saçmalarından biridir bu. Sebebi de politikacılardır.
Binlerce genç kızın eğitim hakkı, türbanı siyasetlerine alet eden dinciler ve şeriatı engellemeyi türbanı yasaklamakta gören zihniyetler engellenmiştir.

Mühendisinin, mimarının, doktorunun temizlik işçisinden çok daha az ücret aldığı bir ülkedir aynı zamanda Türkiye. Bu ayıba da yıllarca göz yumulmuştur. Tabi eleştirdiğimiz, temizlik işçisinin yüksek ücret alması değil, doktorun, mühendisin düşük ücrette çalıştırılmasıdır.

Hala kayıt dışı işçiler, sigortasız işçilerle doludur Türkiye. Özellikle inşaat işlerinde çalışanların 3-4 ay çalışıp ta maaşlarını alamadıkları ve haklarını aramak için bir merci bulamadıkları bir ülkeye sahibiz.

Daha sigortası yapılmadan ibranamesi alınan işçilere sahip kaç ülke var dünyada acaba?

Hayati bir röntgen filmine 6 ay sonrasına sıra verilen, ağzında diş kalmamış sigortalıya protez için 2-3 sene sonrasına gün verilen ülkemizin saçmalıkları da saymakla bitmez.

Ama 20-30 yıl öncesiyle kıyasladığımızda önemli gelişmeleri de göz ardı etmemeliyiz.
Yavaş gelişsek de eskisinden çok daha iyiyiz ve saçmalıklarımız gittikçe azalmakta..
Alt 23-11-2007, 21:35
asmara asmara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili pante,

mesele kadını başındaki türban değil tabii ki,

mesele türbanın "benim dışımdakiler cehennemliktir, kafirdir, cahildir" şeklinde verdiği mesajdır.

ülkenin bulunduğu şartlara uymamakla birlikte,

önce devlet okuldaki çocuklara laik eğitim versin,

din derslerini "islam" hocaları değil, felsefe hocaları versin,

önce çocukları özgür bıraksınlar,

sonra türbana gelir sıra.

Önerilen Siteler