Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-12-2007, 02:54
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Tanrı varsa, evren yok...

Tanrı varsa evreni neden yaratsın başlangıcını, gelişmesini ve sonucunu biliyor. Bilmiyorsa gene de tanrı olabilirmi? Yada bilmeyi kendine yasakladımı yani sırf cansıkıntısından mı yapıyor bunu?
Saygılarımla;
Alt 06-12-2007, 09:53
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Tanrı varsa, evren yok...

Laf olsun diye :wink:
Alt 06-12-2007, 13:15
Üye Değil

Peker arkadaş bugün insan aklı evrenin tüm sırlarını çözebildimiki Tanrıyı sorgulasın
Alt 06-12-2007, 15:00
Üye

mhmmd, kurtkan bir zamanlar bende sizin verdiğiniz yanıtları verirdim. Ama en temel soru bu değil mi? Evrim üzerine, din üzerine başlık atsam eminim sayfalar dolusu cevap yazardınız. Bunun dışında görüşleriniz var mı merak ediyorum.
Saygılarımla;
Alt 06-12-2007, 16:06
Üye Değil

PEKER arkadaş bir ateisde göre tanrı yok o zaman tanrı şöyle olmalıydı şöyle yapmalıydı demeninde bir mantığı yok benim inancıma görede tanrı var ama onu yeterince anlatacak bilgim yok ne kendisini gördüğüm nede konuşduğum var çünkü onun insan aklının sınırlarının ötesinde olduğunu düşünüyorum yani insan oğlunun kendi yaratıcısı olan tanrıyı ancak onun verdiği yetki sınırları içinde anlıyacaklarını düşünüyorum bu sınırlarıda her insan kendi mantığını kullanarak bulabileceğini ama tanrı hakkındaki gerçeği hiç kimsenin tam olarak bilemiyeceğini bunun tam bir açıklamasının olmadığını zannediyorum bu yüzden arkadaşım ben uzun uzun sana neyi açıklayayım bilemiyorum isteyen inanır istemeyen inanmaz insanın tanrı için acaba cok değeri varmı bu değeri biz kendi kendimizemi veriyoruzda ondanmı tanrıdan hak talep ediyoruz ona isyan ediyoruz *onu sorguluyoruz hemde hiçbir *tanrıya karşı * *hiçbir gücümüz olmadığı halde biraz düşünmek gerek
Alt 06-12-2007, 16:42
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kurtkan";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peker arkadaş bugün insan aklı evrenin tüm sırlarını çözebildimiki Tanrıyı sorgulasın
Sevgili kurtkan;Elbette insan, eğer varsa Tanrı'yı sorgulamalı veya sorgulayabilmeli.

Binlerce yıldır yapılan ve hala yapılmakta olan tüm savaşların,sömürünün işkencenin,yasakların altında (burada Tanrı'nın adının veya kimin Tanrı'sı olduğunun bir önemi yok) Tanrı böyle istiyor,böyle emrediyor düşüncesi ve mantığı var.

O halde biz bu Tanrı'yı eğer varsa bulmalıyız ki hesap sorabilelim.Neden? binlerce yıldır bizi birbirimize öldürtüyon,işkenceler yaptırıyon diye.Eğer varsa ve bu yapılanları isteyen O ise bir açıklamasıda vardır elbet.
(Ormanları kralı aslan )

Tanrı'ya hesap sormaktan korkmayalım.Eğer böyle bir Tanrı'da yoksa insanlara gösterelim ki anlasınlar,Tanrı için yaşamaya çalıştıkları hayat gerçek değil.Sadece insanların biçimlendirdiği ve sömürü için yaratılmış sanal bir dünya.

Saygılar..

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 06-12-2007, 17:06
Üye Değil

demek istediğini çok iyi anladım değişim arkadaş tabii sorgulama kelimesini kullandığım için haklısın tabiki isteyen istediği gibi tanrıyı sorgulayabilir ben orda tanrıyı anlamak kelimesi kullanacağıma sorgulamak kelimesi kullanmışım tabii bu sorgulamalar hep insanlar arasında yapılıyor acaba ne kadar tanrı gerçeği hakkında doğruları biliyoruz gerçek ne tanrı varmı yokmu varsa nasıl bir tanrı tanrı inancı hakkında inanırlar arasında birlik varmı her insan tanrıyı aynımı düşünüyor gibi bir sürü sorular sorulabilir benim kasteddiğim tanrı gerçeği herhalde tanrının kendisinde saklı bu gerçeği bulmakta ancak tanrının kendini insanoğluna tanıtmasıyla mümkün olur oda şimdilik mümkün görülmüyor
Alt 06-12-2007, 17:08
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. peker,

Cevabınızda, cevabımızı beğenmemişsiniz.
Evrim üzerine bizler, cilt yazar demişsiniz.
Her LAF ı iyi oku, biraz derin incele.
Kısa diye es geçme, sen içini hecele.

"Ne gök varıdı ne yer, ne zeber vardı ne zîr
Konşıyudık cümlemiz, nûr dağın yaylar iken."
(Yunus Emre)

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Alt 06-12-2007, 17:32
Üye

Ben anlatamamışım sayın mhmmd cevabınızı beğenmedim diye bir şey yok, bu soruyu sorarken kendimin çok net cevapları olsa zaten böyle başlık atmazdım, ama sizin aksinize ben tartışmayı başlatırken kimse beni ikna edemez vurgusu yapmıyorum, bu manada ben sizden daha adil ve eşitlikçiyim, *şunun farkındasınız temel soruların cevapları çok zordur. Kurtkan arkadaş bırakın ne yapmam gerektiğini ben tayin edeyim, ama bu soru cevapsız biz bunu bilemeyiz de kaçamak bir yanıt ben kimseden 2+2=4 eder gibi bir bilgi bir açıklama beklemiyorum, diğer yandan bu soruya ateistlerden çok dindarlar yanıt vermeli ki bu çok açık.
Değişim arkadaşın soruları da bence sorulması gereken sorulardan.
Saygılarımla;
Alt 06-12-2007, 17:53
Üye Değil

PEKER arkadaş ben niye sana kaçamak yanıt verdim anlayamadım *ben sadece tanrı hakkında inandıklarımı ve bildiklerimi anlattım açıklamalarım sana yeterli gelmiyorsa yapabilceğim bir şey yok ben inanırım sen inanmazsın olur biter kim tanrı gerçeğini tam olarak anlayabilmişki ben anlayayım yazılarımı bir daha iyi okursan ne demek istediğimi anlarsın sanırım

Önerilen Siteler