Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-12-2007, 19:02
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Mustafa Kemal'in Bursa Nutku..

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutku:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

okudğumda her seferinde beni cesaretlerinden bir konuşmadır bu ve sizinle paylaşmak istedim.Ancak Mustafa Kemalin Nutkunda bahsettiği olaylar 1970lerde türkiyede vukuu bulmuş ve bunu yapan gençler ya idam edilmişler ya da kurşunlanmışlardır.Mustafa Kemal ve düşünceleri taaa 10.Kasım.1938 de kendisi ile kefenkenmiştir.Bunun aksini iddia etmenin bugün ne kadar zor olduğunu herkes görüyordur umarım.

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 06-12-2007, 19:39
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: mustafa kemal'in bursa nutku

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi de sanki bu günleri işaret ediyor gibi ,ileri görüşlü bir önder
Çıkmamış candan umut kesilmez ,mücadele yeni başlıyor .Atatürk düşmanları gerçek
yüzlerini daha göstermediler sinsi sinsi ilerliyorlar,çoğu insan ne olup bittiğinin farkında değil
Pkk bitiyor ya, Türkiye de yeni bir çatışma ortamı yaratılacak
Alt 16-12-2007, 22:12
gerilla gerilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Mustafa Kemal'in Bursa Nutku..

pkk bitiyor mu?

bu nutuk 301. maddeye göre sakıncalı olabilir.
Alt 16-12-2007, 23:44
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Mustafa Kemal'in Bursa Nutku..

Sn.Gerilla
Her şey zaman ve mekan içerisinde vardır,her şey bitecek,yeniler doğacak,evrim devam ediyor,bir gün gelecek silahlar susacak ,insanlar konuşacak.
Madde 301-
1-Türklüğü,Cumhuriyeti veya TBMM'ni alenenaşağılayan kişi,altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
2-Türkiye Cumhuriyeti hükümetini,devletin yargı organlarını,askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi,altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
3-Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede,bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde,verilecek ceza üçte bir oranında artırılır,
4-Eleştri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.
301. madde kaldırlmalı ,niçin ?
Uluslararası Af Örgütünün 301. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin 10. maddesi
İfade özgürlüğünü savunuyor ve bizede 301. maddeyi kaldırın diyorlar
Turan Dursun sitesinde ifade etme özgürlüğü var ama hakaret etme özgürlüğü *varmı?
Uygulamalarda eleştri ile hakaretin ayrıntılı açıklaması yapılmadığından ,sorun yaşanmaktadır.
Bu yasanın yenilenmesi ve ayrıntılandırılması uygun olabilir .
Kaldırılmasını isteyenler zaten T.C yi yok etmek ,bütün kurumlarını yıpratmak ve tasfiye etmek için uğraşan Türkiye düşmanı Emperyalistler ABD, AB,ümmetçiler,ayrılıkçı işbirlikçi şovenistler,satılmış aydın ve medya grupları,demokratikleşme ve ab trenine binmiş aydınlar daha bir çokları
Hayır 301. madde yeniden düzenlensin ama kaldırılmasın ,ben 301 den yargılanmaya razıyım.
Aşağılanmaya ise hiç kimse tahammül edemez.
Saygı ve sevgilerimle

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Önerilen Siteler