* Ben senin tüzügü okudugunu zannediyordum. 10 mesaj dolana kadar başlıgın kilitli.
* saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Yıllar önce biriyle tanıştım,adam av meraklısı 3-5 günlüğüne değişik bölgelere ava gidiyormuş.
Hatta daha uzun süreli yurtdışı av seyahatleri yapıyormuş,takmış ava ,merak ettim adamı.
Adam daha sonra beni barbeküye davet etti,gittim,hanımıyla tanıştım.
Bir mendebur kadın ,hem çirkin hem suratsız.Ya arkadaş benim böyle hanım olsa bırak safariyi,
kutuplara balığa bile giderim.
Muhammed de ne yapsın 38 yaşında ,53 yaşında Hatice,oda mecburen Hira'ya gidip kafayı dinliyor.Fazla düşünmeye gelmez,kafayı fazla yorarsan ,gaipten sesler görüntüler gelir,böyle olmadık sanrılara inanabilirsin.
O da kendini bu şekilde var etmiş,öne çıkmış.
Kendisi ve önderliğini yaptığı toplum için iyi olmuş olabilir,ne bilsin cahiliye döneminin 1400 sene sonra hala devam ediyor olacağını ve sahabi olmaya çalışan insanların cihada çıkacağını.
Saygılar,sevgiler
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
İşi sadece Muhammed'le sınırlayamayız. Bu işte toplumun etkisini, tarih beklentilerini de yabana atamayız.
Kişiler, kendilerini yaratmazlar. Toplum kişileri yönlendirir. Toplumsal bir gereçten doğmuştur Muhammed. Bu dönemde neden peygamberlere ihtiyaç yok. Sadece onun son peygamber benim demesiyle iş bitmiş mi oluyor ? Bu zamana kadar hala peygamberim diye gezen binlerce insan ortaya çıktı ve çıkmaya da devam etmektedir. Ama, şimdi bizler ne yapıyoruz ? O insanları hastanelere atıyoruz.
Muhammed o dönemde bir gereksinimdi. O yüzden, peşinden gidildi.
1-amcası--kimlerle arkadaştı2-annesi--hayatboyu önemli bir insan olacağını söyledi3-hz hatice-zengin akıllı güçlü nüfuzlu iktidar seven otoriter-kuryşte ona tam destek.Romalıların arabları ele geçirememesinin nedeni çöl ortamı ve kabilelerin ve bedevilerin terörisler ve çeteciler gibi bir yaşamlarının olması.bu yaşam türü ne romalılara şans veriyordu nede bbirbirleri ile uzlaşmaz oldukalrı için kendilerine birleşip büyük bir devlet kurma imkanı veriyordu.bu toplulukları ancak
ilahi bir güç birleştirebilirdi.Ama BİR güç.çünki bu arapların her kabilesinin ayrı bir tanrısı vardı.tanrıları bile ayrıydı.
Siz muhammede o kadar laf attınız . hiç birşey denmedi . Ben 2 video koydum diye şaklaban oldum ALIN SİZE EN BÜYÜK EN YAMAN ÇELİŞKİ
Hadi bakalım bu yazıyı silerseniz sizin dünyanın en yalancı kişileri olduğunuzu kanıtlamış olursunuz
Durup dururken neden kendini savaşlara tehlikelere atmıştır?
Durup dururken kendini savaşlara, tehlikelere atan başka insanlar tanıyor musun Sai_baba?
Tanıyorsan, sorduğun soruyu onlar için de ister misin yoksa yanıtını biliyor musun?