Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-01-2008, 01:49
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Manâ ve ideoloji..

İnsan ayağa kalkmış ,koca bir dünyada yalnız ve çaresizmiş,korkmuş gök gürlemiş şimşek çakmış ,yağmur yağmış yangın olmuş .

Kendini ve dünyayı algılıyamıyormuş,korkuyormuş

Korktuklarını tanrı yapmış,onlara tapmış.

Ayağa kalkınca elleri boşta kalmış,ellerini kullanmaya başlamış,alet yapmış.

Sesler çıkarıp anlaşabilmeye başlamış,konuşma ve alet yapabilme onun zekasının gelişmesine

düşünebilmesini arttırmış.

İnsanoğlu var olduğundan beri var oluşunun anlamlandırmak ihtiyacını hissetmiş ve mana aramış.

İnsan kainatın büyüklüğü zamanın ve mekanın sonsuzluğu karşısında kendini zayıf ve küçük hissetmiş ve sığınmak için tanrı ve dinleri yaratmış.

Din egemenlerin kontrolünde sömürü ve şiddet amaçlı bir araca dönüşmüş ve halen kullanılmakta.

Değişik ideolojiler geliştirmiş,dünyayı kendini ,kainatı,üretim ilişkilerini sorgulamış.

Akıl ve bilimle,dinler zıtlaştırmış felsefe oluşmuş.

Mana gereklilikmidir?İnsanın bir ideolojisi olmalımıdır?

Hepimiz insanız niye dünyayı hep birlikte yaşanılacak güzel bir cennete dönüştürememekteyiz?

Çünkü var olan dünya düzeni büyük bir ayrım yaratmış ve bir tarafta aç insanlar ve onların
haklarıyla sahte cennetlerde yaşayanlar vardır.

İnsanlar birlik değildir bir sürü dine ve bir sürü mezhebe,değişik ırk ve etnisiteye ayrılmış

bir birini yemekle meşguldür.

Bu insanları çatıştıran ne yazık ki yine egemen ve sermayeyi yöneten insanlardır.

Din onların yönetiminde ve var olan dünya düzenini sürdürmenin bir aracıdır.

Dinle halkı uyuturlar gerekirse mezhep çatışması yaratırlar ki halk onlardan payını istemesin.

Saygılar,sevgiler

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 01-01-2008, 14:29
Üye Değil

Standart Re: Manâ ve ideoloji..

Yaşam karışıktır, tümüyle kavranması zordur. Hiç kimse yaşamı her yönüyle kavrayamaz. Pek çok farklı görüş, farklı farklı yaklaşımlar ve çözüm önerileri vardır yaşamdaki sorunlar için. Eğer bu tahlile katılıyorsak en önemli ihtiyacımız bu farklı farklı yaklaşımların birarada yaşayabileceği, kendilerini barış ortamında ifade edebileceği ortamı yani demokrasiyi sağlamak en temel görev olmalı. Diğer hiç bir soruna sağlıklı çözüm bulmak bu temel görevi başarmadan mümkün olamaz. Emperyalizmle mücadele, sermayeyle mücadele, gericilikle, terörle, darbecilikle mücadele ve diğer tüm mücadelelerin sağlıklı olmasının temel şartı demokrasi ve ifade özgürlüğüdür. *Daha iyi anlatabilmek için örnek vereyim: Eğer sermayeyle mücadeleyi birinci sıraya alırsanız sermayenin yanında yer aldığını düşündüğünüz kesimleri dışlar, demokrasi ve ifade özgürlüğünün dışında tutmaya çalışabilirsiniz. Kimlerin sermayenin yanında yer aldığını tesbit etmek de ayrı bir sorundur. Bana göre SSCB tipi merkeziyetçi planlama ekonomisindense *Almanya tipi serbest piyasa ekonomisi daha iyidir. 20. yy da yaşanan planlama ekonomisi tecrübeleri, serbest piyasa ekonomisi sisteminden daha gerici, daha fakirleştirici daha mutsuz kılmıştır insanları. Bunlar o ülkelerde yaşayan insanların çoğunluğunun görüşleridir. Sermayenin vahşi kapitalizm kurallarının geçerli olduğu ortamlarda acımasız olduğu bilinen bir gerçek. Ancak özgürlüklerin genişlediği, sivil toplumun geliştiği, sosyal devlet ilkesinin uygulandığı liberal demokratik ortamdan daha iyisini insanoğlu henüz geliştiremedi. Daha iyi bir sistem uygarlığın önüne sunulana kadar varolan sistemin yarattığı sorunları minimumda tutacak sosyal-ekonomik yöntemleri uygulamaktan başka çözüm görünmüyor.

Evet, insanoğlunun manevi değerleri, hayat felsefesi olmalı. İnsan düşünen ve duyguları olan bir varlık. Çeşitli olaylar karşısında üzüntü duyduğumuz için bu duygu bizi genellikle çözüm üretmeye ve bunun için de bizi belli bir yaşam felsefesi, belli bir değerler sistemi yaratmaya veya yaratılanlara inanmaya götürür. Manevi değerler, ya sorunları çözmeye ya da elde ettiklerimizi korumaya yöneliktir.

Asıl önemli olan başkalarının farklı manevi değerlerinin varlığını kabul ederek onlarla birarada yaşayabilmeyi temel değer olarak varedebilmektir görüşündeyim.
Alt 01-01-2008, 15:16
acizmurid acizmurid isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cem sana katılıyorum, aydoe'ye de saygı duyuyorum...
Teşekkürler.
Alt 01-01-2008, 15:54
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili acizmürid,

Evet cem'e katılıyorsun ama bu katılımla kutsal kitabına başkaldırdığının farkında bile değilsin! Umarım bir gün gelir olursun...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 01-01-2008, 15:56
Üye

"Asıl önemli olan başkalarının farklı manevi değerlerinin varlığını kabul ederek onlarla birarada yaşayabilmeyi temel değer olarak varedebilmektir görüşündeyim."

İşte bu yazdıkları konusunda ceme katılıyorum, neye inandığı beni bağlamaz.
Alt 01-01-2008, 15:58
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben de tam onları kastetmiştim; sen hiç Kuran okumuyor musun?

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 01-01-2008, 16:06
Üye

Evet çok şükür okumaktayım, ve cem'in ne demek istediğini de gayet iyi anlamış durumdayım... P
eki sorun nedir?
Alt 01-01-2008, 16:57
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili acizmürid, bu siteye gelen müslümanlar, belirli bir müddet sonra ''efendiliği'' bırakıp hakarete başlıyorlar. senin üslübün son derece ,takdire şayan. bu üslübü bozmamanı temenni ediyorum.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 01-01-2008, 17:00
Üye

ozgur_beyin öncelikle teşekkür ediyorum; o bahsettiğiniz müslümanlar zaafları olanlardır, tabi ki ben de bazen kızıyorum, ama hakaret ederek insan kazanılmaz bunu tüm müslümanlar bilir.
Alt 01-01-2008, 17:46
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Hepimiz insanız niye dünyayı hep birlikte yaşanılacak güzel bir cennete dönüştürememekteyiz?" Aydoe

Sevgili Aydoe yukarıda söylediğinizi ancak aydınların (teknik,teknograt) kollektivizmi benimsemesiyle yapabiliriz, fakat bu da bana Lenin'in şu sözlerini çağrıştırıyor "aydının başarısı kendi bireysel faaliyetlerinin bir sonucudur".???

Saygılarımla;

Önerilen Siteler