08-01-2008, 18:47
|
|
Üye
|
|
|
|
Tanrı vardır demek, Tanrı'ya eş koşmaktır.
Aslında inananların hepsi tanrı vardır diyerek, tanrı olmaya soyunmuşlar haberleri yok, yoktan var etmek, tanrı olmak demek değildir de nedir. Hiç bir kanıta ve bilgiye sahip olmadan tanrı vardır sözü, yalnızca kendi uzantısı ve kendine ait olan bir tanrı yaratma çabasıdır.
* Tanrı bilinmek istiyor, üstün akla ego tatmini gibi bir zavallılığı yüklemek olmuyor mu?
* Hem Tanrı bilinmek istiyor, hem de bilinmemek için elinde geleni yapıyor.
* Eğer Tanrı bilinmek istese bu onun için çok kolay değil mi? Demek ki bilinmek istemiyor ve yok sanılmak istiyor. Üstün iradeye de böylesi bir alçak gönüllülük yaraşır. O'nun iradesine saygı duyarak yok saymalıyız. Ve O'nu aramaktan vazgeçmeliyiz, çünkü bu arayış beyhude bir çaba değil de nedir? Kendisine ulaşılmasını istemeyen Tanrı'ya ulaşma çabası, kendini dev aynasında görmektir.
* Hangi deney ve gözleme dayanarak tanrı vardır diyebilirsiniz. Hangi bilimsel bulgu tanrının varlığına dair kanıt sunmuştur. Hiç. Evrende bilim ve akıl dışı bir oluşum bugüne kadar gözlemlenmemiştir. Tanrı (üstün akıl) kendisinin bilinmesini sağlayarak, bilimi ve aklı bozar mı? Aksi Tanrı'ya (üstün akla) çelişki yüklemek değil midir?
*Çelişkilerle dolu kitapları üstün irade ve akla atfetmek, saygısızlık ve küfür değil de nedir? Kaldı ki tek bir çelişki dahi kitapların ona ait olmadığının kanıtıdır. Ki yüzlercesi var. Öylesi bir güç, elçilere yada meleklere ihtiyaç duyar mı, daha doğrusu öylesi bir gücün anlamı olur mu, O'nun için düzen yerine kaostan söz etmeliyiz, doğa da (Evren) birbirinin aynısı olan var mıdır makro dan mikroya moleküler düzeyde dahi ve hatta atom altındaki parçacıklarda bunu gözlemleyemezsiniz. Hoş bu nokta da bilimin sınırları var ya.
*Kendisi ile ilgili hiç bir bulguya sahip olmayanların, O'nun önünde yerlerde sürünmeleri, salya, sümük gözyaşları içinde yağcılık yapmaları, bunu da O'nun rızası için yaptıklarını söylemeleri, sonra gidip güya O'nun adına, kan dökmeleri, kendi türlerine ve başka türlere her türlü işkence ve haksızlıkları yapmaları, akıl ve bilim dışı olanı kabul etmeleri ki en önemlisi bu dur; O'nda merhamet ve sevgi mi uyandırır yoksa tiksinti mi?
*Saygılarımla;
|

08-01-2008, 21:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
Re: Tanrı vardır demek, Tanrı'ya eş koşmaktır.
tanrıya eş koşmak demek bir tanrının olduğunu kabullenmek demektir.
|

08-01-2008, 23:17
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
hangi tanrı...
http//dolfen.blogcu.com/
Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
|

08-01-2008, 23:33
|
|
Üye
|
|
|
|
"hangi tanrı... " dolfen
Sorun da ya bu zaten tanrı vardır dediğin anda sana ait olan dan sözediyorsun.
|

08-01-2008, 23:38
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
benim tanrı the hebele hübü * *kısaca ben ona hebe baba diyorum...
isteyen varsa paylaşabilirim
http//dolfen.blogcu.com/
Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
|

08-01-2008, 23:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Çok cömertsiniz, valla bunu emin olun kimse yapmaz. Kim kendi tanrısını paylaşır.
|

09-01-2008, 13:43
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Arkadaşım Allah(C.C)'ın varlığını bilimsel olarak ispatlanmasını istiyor. Peki kendi acaba yokluğunu bilimsel olarak ispatlayabilir mi? Herhalde hücre yapısından haberi vardır 4 bazdan ondan oluşan genlerden ondan oluşan kromozomdan ondan ve ondan hücrenin diğer yapısının oluşumundan. eğer bunlar tesadüfen oldu diyorsa oturup hesaplasın. İnsanın tesadüf oluşum ihtimali sonsuzda kaçmış. eğer bunu hesaplayabiliyorsa olasılık hesaplarından o zaman şunu sorayım. ona bir sıvı versem ve desem ki bunu içersen kurtulma şansın milyonda bir, acaba bu arkadaşım içer mi? eğer içerse ahirette görüşürüz zaten içmezse o zaman soruyorum kendisi milyonda bir ihtimalin gerçekleşeceğine inanmıyorken nasıl oluyorda hücrenin tesadüfi oluş ihtimali sonsuzda bir iken buna inanabiliyor. çünkü oturup hesaplasın 4 baz var. bunlardan önce genler oluşacak yani 4! eder. sonra bunlardan tesadüfen kromozonlar oluşacak ki bu 4! den 21! kadar da bir ihtimal bizim aradığımız kromozon oluşur. hadi buda oluştu diyelimki 4!den 21! de bir oluşan ihtimalde yetmiyor çünkü daha bunlardan protein sentezi var. onun olasılığınıda söylemek istemiyorum kendi bulsun. sonuçta inanın bana insanın tesadüfi oluşma ihtimali sonsuzda bire denk geliyor. peki soruyorum insan sonsuzda bir ihtimal tesadüfen oluşmuşsa geriye kalan sonsuzda sonsuz ihtimale ne oluyor. neden insanlar sonsuzda bir ihtimalin olacağına inanıyorlarda sonsuzda sonsuz ihtimalin gerçekleşeceğine inanmıyorlar. Biraz uzun oldu. ama arkadaşımın matematik ve bilim bilgisine güvenerek soruyorum. çünkü işi bilime döktüğü için bu kadar teknik konuştum. anlamayanlardan özür dilerim. bu yazıyı bir matematikçi ve genetikçi ile birlikte oturup yorumlasınlar. ben mastırı biyometri kürsüsünde yaptığım için biraz bilgim kalmıştı her iki konuda. arkadaşlarımın bu iki konuda bilgileri yoksa lütfen önce yanlarına bu iki konuda bir bilen alıp dediğim olayın oluş ihtimalini hesaplasınlar.
|

09-01-2008, 14:00
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili musti125;
Ben kromozomlar tesadüfen bir araya geldi demiyorum. Açıkça, kromozomlar hadi biz toplanıp bir hücre yapalım demiş olamazlar mı? Siz aksini ispat edin. Tanrıya ilişkin gözleminiz var mı? Yoksa olsa olsa bu tanrıdır mı diyorsunuz. Ben de bunu söylüyorum sizin ön kabulunuz var Tanrı vardır, yoksa kromozomlardan gidip Tanr'yı bulmuş değilsiniz.
Lütfen rastlantı ve zorunluluğu araştırın. Ya da ben eski yazılarımdan birini asayım. Rastlantı bilim literatüründe sizin dediğiniz anlamda anılmaz, bahsettiğinizin karşılığı ingilizcede var "random" dır.
Ama söylediklerinizin konumuzla ilgisi yok. Ön şart olmadan hangi deney ve gözlem Tanrı'nın ispatıdır. Kesin yargıya varamazsınız, ancak Tanrı olabilir diyebilirsiniz.
Saygılarımla;
|

09-01-2008, 14:06
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
"ben mastırı biyometri kürsüsünde yaptığım için biraz bilgim kalmıştı her iki konuda." Peki master'ının biyometri kürsüsünde yapan arkadaş bahsettiğin karışıklıkta bir hücreyi bile hesaplayan (yaptığı diğer işlerin ayrıntılarına girmeyelim) bir tanrının kendiliğinden olma olasılığı ne kadardır ?
Eğer bu konuda *bilgin *yoksa "lütfen önce yanına bu .. konuda bir bilen alıp dediğim olayın oluş ihtimalini hesaplasan ."
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

09-01-2008, 14:33
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sevgili musti sen biyometri kürsüsünde biraz bir şeyler öğrenmişsin iyi de yapmışsın ama senin kadiri mutlak
allahının, ilk çalışması *(herhalde) dünya *üzerinde olduğu için toplumlarda bir sürü fiziki ve ruhi problemler var. yani tanrı herhalde *senin kadar eğitimli değil. yeterli eğitimi olmadığı ,kuran tevrat incil ve zebura bakınca
anlaşılıyor.
çünkü kuranda çok tekrarlar var.ayriyeten bildiği hikayelerde sadece ortadoğu mahrecli .
yani ne amerikadan ne avrupadan nede asyadan bi haber.
madem dünya kendi tasarrufunda buralardan niye haberi yok?
hani o ''ALİMDİ''
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|