Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-06-2005, 18:55
Üye Değil

Standart Muhammed Sünnet Olmuş mu idi?

ya bir seye dikkat ettimde (cem,alemin 1 numaralı tefsircisi hacı,baybars ve digerleri) yorum yaparlarken allah yada muhammedle sankı asker arkadası gibi ıyı tanıyorlar vede yorumlarını ona gore ayarlıyorlar siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz sunu yapmıs bunu yapmıs yada muhammedın sunnetsız oldugunu nerden bılıyorsunuz sunnet dugununudemı sızler yaptını tahmın edıyorumkı muhammedin kirveliginide hacı yapmıstır... bu sordugum sorulara soru olarak cavap vermezsenız sevinirim hatta veririseniniz anlarımkı sizinde hic bir seyden bilginiz yok..
haa unutmadan belki verecegınız cevaplar benımde aydınlanmama sebebiyet verir
Alt 24-06-2005, 16:53
Üye Değil

Muhammedin sünnet olduğuna dair hiç bir islami kaynak yoktur. Eğer böyle bir kaynak bulur da buraya koyarsanız ki -sanmıyorum- gerekli düzeltmeyi yaparız.
Muhammed, 40 yaşına kadarki dönemde yahudi olmadığı için sünnet olduğu düşünülemez. 40 yaşından, yani peygamberliğini iddia ettikten sonra sünnet olsaydı mutlaka çeşitli hadislerde bu yer alırdı.
Alt 24-06-2005, 22:00
PcKoLiC PcKoLiC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Cem!!!

Hz.muhammed [s.a.v] hakkında sünnetsiz olmadığına dair kaynak istiyorsun ki buna inanasın...Peki siz tüm söylediklerinize kaynak gösteriyormusunuz?

+ hangi insanoğlu yapmadığı bişeyi müslümanlara farz kılar...

Peygamberimiz ve peygamberlerimizn yaptığı o kadar mucize varken onlara neden inanmıyorsunuz da en küçük birşey için bile kaynak istiyorsunuz..Bizim en büyük kaynağımız kurandır..Daha o zamanlar tıp bilimi diye birşey yokken kuran da bunların hepsi verilmiştir..Ve tüm sorunlarınıza ben kuran a dayanarak cevap verebilirim...

========

" 40 yaşından, yani peygamberliğini iddia ettikten sonra sünnet olsaydı mutlaka çeşitli hadislerde bu yer alırdı.""

========

Hadislere inanıyor musunuz?

+ sünnet olmak hadis değildir...Her müslümana farzdır..

Mektebinde Şehadet olan bir ümmetin Esareti Yoktur..
Alt 24-06-2005, 23:01
Üye Değil

PcKolic, fazla bilgin olmadığı konularda ahkam kesiyorsun. "Sünnet olmak her müslümana farzdır" diyorsun ve cehaletini ortaya döküyorsun. Sünnet olmak adı da üzerinde olduğu gibi sünnettir, farz değildir. Yahudilerden kopyalanmıştır. Kuran'da sünnet emredilmez.
"Tıp bilimi yokken bunlar Kuran'da verilmiştir" diyorsun ki bu da ikinci büyük cehaletin. Tıp Fakültelerinin bitiş törenlerinde ne andı içilir biliyor musun? Hipokrat Andı!
Hipokrat ise Muhammedden çok daha önceleri yaşamış olan tıbbın babası bir yunanlıdır. Eski yunanda tıp ileri idi, müslümanlar tıp bilgilerinin pek çoğunu onlardan aldılar.
Öncelikle oku, öğren. Dünya Kuran'dan ibaret değil.
Alt 15-07-2005, 05:13
kHuG kHuG isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kHuG - MSN üzeri Mesaj gönder

Cem birçok şeyi bilmiyorsun fakat bildiğini zannediyorsun.

şunu bilki : İslamıda Hristiyanlığıda Yahudiliğide Allah(c.c) göndermiştir.Yani ben sol cebimdeki paramı alıp sağ cebime koyduğumda hırsız oluyorum öyle mi demek istiyorsun ??
Alt 15-07-2005, 12:59
birveiki birveiki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hz. Muhammed'in sünnetsiz olmuş olması neyi değiştirir? Yaratıcının olmadığını mı ispat eder?

Bir ekleme yapayım size, eğer bunun koz olduğunu düşünüyorsanız.

Peygamberin Hatice ile 25 yaşında evlendiği biliniyor. Acaba Vahiylerden sonra imam nikahı kıymış mıdır kıymamış mıdır? Kıymışsa hadis yada sağlam kaynak var mıdır?

Bu kadar saçma bir isnad ile neyin ispatlanmaya çalışıldığını anlayabilsem? Ben şimdi "Vay be, adam sünnet olmamış bize işkence çektiriyor" deyip inkar mı edicem?

Ona bakarsanız Ebu Cehil'inde sünnet olup olmadığına dair bir bilgi yok? Olmadığını nasıl ispat edeceksin? Adam sünnet oldu diye müslüman mı ilan edilecek.

Komik olmayın Allasen
Alt 06-08-2005, 18:31
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba Cem yine karşılaştık, sen kaçacaksın ben kovalayacam

"Muhammedin sünnet olduğuna dair hiç bir islami kaynak yoktur. Eğer böyle bir kaynak bulur da buraya koyarsanız ki -sanmıyorum- gerekli düzeltmeyi yaparız. "

Peygamber Efendimizin sünnet olduğuna dair hiçbir İslami kaynakta bilgi olmadığına dair bir hüküm kurman için öncelikle bütün İslam kaynaklarını araştırman gerekmiyor mu? Araştırdıysan sorun yok, araştırmadıysan sorun var.
Araştırdığını düşünmüyorum ama gene de az çok araştırma yaptığını varsayarak gözden kaçırdığın yerleri göstereyim:

İslami kaynaklarda sünnet kavramı yani erkeklik rüeme organının uç kısmındaki deri parçasının kesilip alınması hadisesi SÜNNET olarak geçmez, HİTAN olarak geçer. Sünnet, Hitan hadisesinin halk dilindeki adıdır.

Evet, Peygamber efendimiz hadislerinde "Ben sünnet oldum, sizde olun" diye birşey söylememiş. Ama bu Onun sünnet olmadığını göstermez. Sen bu tür apaçık bir ifade arıyorsan o başka. Onu bulsan da düşüncenden vazgeçeceğin yok ya herneyse.

Peygamberimiz (s.a.s) bir hadislerinde şöyle buyuruyorlar: "Dört şey var ki, bunlar peygamberlerin sünnetlerindendir. Sünnet olmak, güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek" (Tirmizî, Ahmed b. Hanbel, Müsned,).

Demek ki Sünnet(Hitan) Hz. Muhammedi'in de sünnetlerindendir, sünnet ise Peygamberlerin ya bizzat yaparak ya da sözleriyle tavsiye ettikleri söz veya tavırlar olduğuna göre Hitan(Sünnet) Peygamberimiz için de geçerlidir. Kendisi sünnet(hitan) olmayan bir Peygamber'in bu olayı kendi sünneti olarak söylemesi mümkün müdür?

Hz. Muhammed'in sünnetli doğduğuna dair (Sonradan sünnet olduğuna dair değil, doğarken sünnetli doğduğuna dair) kaynak istersen İbn Haldun, Mukaddime, İstanbul 1970, II, s. 400; Cevdet Paşa, Kısas-ı Enbiya, İstanbul 1972, I, 59 Bu kaynaklara bakabilirsin.

Buhârî'nin vahyin başlangıcına dair kitabında Şam piskoposu İbnu'n-Natur'un bir ifadesine yer verir. Buna göre yıldızlara bakarak kehanette bulunmada mâhir olan Herakelias bir gece "hıtan melikinin zuhur ettiğini görür. Tam bu sıralarda Hz. Peygamber'in elçisi kendisine gelmişti. Elçinin kendisi de sünnetli idi". Olay sünnetin İslam'ın ilk müesseselerinden biri olduğunu göstermektedir.

Hz. Peygamber, ileri yaşlarda müslüman olanlara, 80 yaşlarında da olsalar "Üzerinizdeki (İslâm'ın hoşlanmadığı) fazla kılları temizle, traş et ve sünnet ol" buyururdu (Kenzul-Ummâl, I, 263).

Usaym b. Kelib'in babasından, onun da dedesinden naklettiği rivâyete göre, dedesi demiş ki: "Peygamberimiz (s.a.s)'e geldim ve İslamiyeti kabul ettim. Bunun üzerine Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurdular: Kendinden küfrün kıllarını at ve sünnet ol" (Ahmed İbn Hanbel III, 415; Ebu Davud, Tahare, 129).

Ayrıca Efendimizin doğuştan değil sonradan sünnet olduğuna dair zayıf bir rivayet de var, dedesi Abdülmuttalib'in torunu Muhammed için düzenlediği sünnet merasimi pek çok Arap(İslam değil) kaynaklarında bulunabilir.

"Muhammed, 40 yaşına kadarki dönemde yahudi olmadığı için sünnet olduğu düşünülemez. 40 yaşından, yani peygamberliğini iddia ettikten sonra sünnet olsaydı mutlaka çeşitli hadislerde bu yer alırdı."

Efendimizin 40 yaşından önce sünnet olduğu yahut sünnetli doğduğu tartışma götürmez bir gerçeklik. Ayrıca sünnet senin dediğin gibi Yahudilerden falan kopyalanmış değil. Yani tarihte ilk sünnet olanlar yahudiler değil birader.

Rivâyete göre sünnet, Hz. İbrahim'in seksen yaşlarında kendine tatbikiyle başlamıştır. Bir rivayete göre İbrahim (a.s)'ın Kur'ân'da sözedilen bazı kelimelerle sınanması (el-Bakara, 2/124) temizliğe dair sorularla olmuştur. Bunların vücûda dair olanları sünnet olmak, koltuk altı ve kasık kıllarının kesilmesi, su ile istinca ve tırnakların kesilmesi gibi hususlardı.

Evet sünnet(Hitan) Hz. İbrahim ile başlamıştır, Yahudilerin peygamberi olan Hz. Musa ise Hz. İbrahimden yıllar sonra gelir.

Hadi-is Şerifte buyrulur ki ; "Hiç kuşkusuz ilk misafir edinen, ilk defa don giyen ve ilk kez sünnet olan Hz. İbrahim'dir" (Muvatta, Sıfatu'n-Nebî', 4).

Evet düzeltme yapmanı bekliyoruz Cem efendi. Fikrin namusunu kurtarmak için delikanlı gibi çık ve de ki "Arkadaşlar kusura bakmayın bu konuda yanlış biliyormuşum." Bu kendi aşağılaman anlamına gelmez. Yanlış fikrinde ısrar etmek daha aşağılayıcı bir durumdur.
Alt 06-08-2005, 18:54
affetyarabbi affetyarabbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

her işleri bitti peygamber efendimiz (s.a.v)in sünnet olup olmadığıns taktılar güneş balçıkla sıvanmaz cem efendi..islamiyet bitti tamam sıra peygamberimizin sünnetine mi geldi..
komiksiniz,son çırpınışlarınız her konuda ağzınızın payını alıyosunuz..
komiksiniz...

Dikkat ediniz! Kişi güneşe yüzünü döndü mü, gölgesi arkasında kalır. Artık o nereye giderse gitsin, gölgesi hep peşinden gelir. Lakin kişi güneşe arkasını dönerse gölgesi hep önünde kalır. Ne kadar uğraşsa da gölgesini yakalayamaz. İşte bunun gibi, insan,
Alt 06-08-2005, 23:20
Üye Değil

"Sünnetli doğmak" ile "sünnet olmak" biribirinden ayrı anlamları olan ifadelerdir. Sol sütunda iyi okunursa "Muhammedin sünnet olduğuna dair islami kaynağın olmadığı" ifadesi geçiyor. Nitekim aliminyumun da kabul ettiği gibi (kendisinin de zayıf rivayet kabul ettiği kaynak dışında) ciddi bir kaynak yoktur Muhammedin sonradan sünnet olduğuna dair. Tekrar ediyorum, 40 yaşından sonra olmadığı kesindir çünkü ufak tefek olaylar bile kayda geçmiştir bu dönemde. 40 yaşından evvel olması da mümkün değil çünkü arabsitanda sadece yahudiler sünnet oluyordu o dönemde. Muhammedin çocukluğunda sünnet olduğunu kabul etmek demek, onun ailesinin yahudi olduğu anlamına gelir.

Gelelim doğuştan sünnetli olup olmadığına. Elimde onlarca cilt, belki de yüzbinlerce sayfa islam eserinin dijital ortama dökülmüş olduğu mürşit 4.0 var. Dünyanın en gelişmiş islami programı olduğu iddia ediliyor. Bunda yaptığım aramalarda Muhammedin sünnetli doğduğuna dair bilgi göremedim. Muhammedin sünnetli doğduğuna dair yukarıda verdiğin kaynağın islam dünyasında sahih kabul edilen hadisçilere dayanması gerekir (buhari, müslim gibi). İddianda ısrarlı isen verdiğin kitapdaki esas kaynakları, referansları burda verirsin. Muhammedin sünnetli doğduğuna dair rivayet muhtemelen durumu kurtarmak için sonradan uydurulmuştur.

Sünnetin kaynağı İbrahim peygamber (gerçek adıyla Abram) değil eski Mısırlılardır. Musa'dan çok evvelki dönemlerde Mısırlıların sünnet olduğu tarihi olarak biliniyor. İsrailoğullarının da Mısırlıların köleleri olarak uzun yıllar orada kaldıkları biliniyor. Şimdi anlıyabildin mi yahudilerin sünnet geleneğini kimden ve nasıl aldıklarını?
Alt 06-08-2005, 23:50
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Muhammedin sünnetli doğduğuna dair rivayet muhtemelen durumu kurtarmak için sonradan uydurulmuştur..

:=)) işinize gelmedimi nasıl yol değiştiriyorsunuz..arkadaşım böyle bir iddiada nasıl bulunabiliyorsun..sonradan uydurulduğunu ispat etmen gerekmiyormu?yani bir inceleme yapmadan nasıl hüküm veriyorsun?

YANIT

Yazımı iyi okuduysan Mürşit 4.0 gibi devasa bir kaynağı araştırdım diye yazdım. CEM

Önerilen Siteler