21-01-2008, 17:52
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Biz kaç kişiyiz ?
elbette biliyorsunuz bu hareketi ! tuncay özkan önderliğinde bi rsivil toplum hareketi !,
http://www.kanalturk.com.tr/
bu konuda ne düşünüyorsunuz ,,değerlendirmeleriniz nelerdir ?
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

21-01-2008, 21:12
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Biz kaç kişiyiz ?
Ben aydoe olarak üye oldum,izlemedeyim.
Ülkemiz zor şartlar altında,nakşi oligarşi iktidarda,Cumhuriyet kazanımları yok edilmeğe ve ülkemiz islam devleti haline getirilmeğe çalışılıyor.
Ben yurtseverim ,ülkemin bölünüp parçalanmasını ve ortaçağa geri götürülmesini istemiyorum.
Şeriat istemiyorum,demokrasi ve bağımsızlık istiyorum.
Anti-emperyalist,anti-şovenist,anti-teist,laik demokratik güçlerin bir cephe oluşturması zorunluluktur.
Saygılar
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

21-01-2008, 23:20
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
aynı fikirdeyiz,, ülke çok hızlı bir şekilde ılımlı islam moduna sürükleniyor,, bu oluşumun içerisindeyiz şuan !
kemalist devrimlerle, cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımları hızla kaybediyoruz,,
bir şey yapmalı, en azından evet en azından bunun bilincinde olmalıyız,, kazanımlarımız niye boşa gitsin !!
ben böyle düşünüyorum,,
habilis
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

23-01-2008, 04:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Arkadaşlar çok güzel bir platform. Ben etkinliklerine katılıyorum.
Yer: Mydonose Showland Bakırköy
Atatürk Hava Limanı Karşısı, (CNR Fuar Merkezi Yanı)
Tarih: 27 Ocak 2008 Pazar
Saat: 14:00
Ben orda olucam.
Yalnız bir sorun var. Zaten dinci basınla ve hükümetle başları dertte, acaba burada bu konunun geçmesi onlar adına doğru olur mu?
|

01-02-2008, 20:46
|
|
Üye
|
|
|
|
Arkadaşlar yarın (02.02.2008) Ankara ve İstanbul'da türbana karşı yürüyüş var.
Biz Kaç Kişiyiz sivil toplum platformu Ankara'da Anıtkabir'e yürüyecek, yürüyüş saat 14:00'de başlayacak.
Diğer bir yürüyüş ise yine saat 14:00'de Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, İstanbul'da BAKIRKÖY MEYDANI'nda düzenleniyor.
İlgilenenlere duyrulur.
|

15-03-2008, 02:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
"Biz kac kisiyiz"platformunun son mitinglerinden birinde okunan bir siiri alintiliyorum.
BEN MUSTAFA KEMAL'İM
Ben Mustafa Kemal'im,
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim,
Hala en hakiki mürşit değilse ilim,
Kurusun damağım dilim,
Özür dilerim,
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..
Özgürlük hala
En yüce değer
Değilse eğer,
Pırangalı kalsın diyorsanız köleler,
Unutun tüm dediklerimi
Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı,
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı,
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı,
Unutun tüm dediklerimi
Yetmediyse acısı şiddetin, savaşın,
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh dünyada barışın,
Eğer varsa ödülü
Silahlanmayla yarışın,
Unutun tüm dediklerimi
Özlediyseniz fesi peçeyi,
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi,
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan, şeyhten, dervişten,
Şifa buluyorsanız
Muskadan, üfürükçüden
Unutun tüm dediklerimi
Eşit olmasın diyorsanız
Kadınla erkek,
Kara çarşafa girsin diyorsanız
Yobazın gazabından ürkerek,
Diyorsanız ki okumasın
Kadınımız kızımız
Budur bizim alın yazımız,
Unutun tüm dediklerimi
Fazla geldiyse size
Hürriyet, Cumhuriyet,
Özlemini çekiyorsanız
Saltanatın, sultanın,
Hala önemini anlamadıysanız
Millet olmanın,
Kul olun ümmet kalın,
Fetvasını bekleyin şeyhülislamın.
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi...
Süleyman Apaydın
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

30-03-2008, 01:13
|
|
|
aynı fikirdeyiz,, ülke çok hızlı bir şekilde ılımlı islam moduna sürükleniyor,, bu oluşumun içerisindeyiz şuan !
kemalist devrimlerle, cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımları hızla kaybediyoruz,,
bir şey yapmalı, en azından evet en azından bunun bilincinde olmalıyız,, kazanımlarımız niye boşa gitsin !!
ben böyle düşünüyorum,,
habilis
cumhuriyet kazanımı derken *İnsanları *Allahtan uzaklastırmak ve diini unutturmak kazanımlarınızdan mı bahsediyorsun * eger öyleyse millet akıllanmaya basladı demektir. *100 yıl icin( o bile garantili deil ) sonsuz hayatlarını *yakmamak gerektigini anlamaya basladılar.
cumhuriyet kurtardı bizi , onun sayesinde bu akdar ileri gittik derseniz yanılıyorsunuz *cünki örneklerimiz cok , eski osmanlı zamanında *basa cok dindar insanlar ne zaman gecse *osmanlı büyümüs ve onları sayesinde 3 kıtaya yayılmıs İmparatorluk.ve *gecen okulda hhoca *eskilerimizden olusan bir resim slayt gösterdi bize , bunlar gibi olup ülkemize destek verip *ülkemizi güclendirmek gerektigini anlatıyordu *slayt . slaytta gösterilen fotograflardaki cok büyük buluslar yapmıs insanların bir tanesinin kafasında sarık yoktu. ve bizim o slaytı bize gösteren hoca da mustafa kemal hayranı onu cok seviyor ( ama dinsiz de deil) * ve cumhuriyet taraftarı..
|

30-03-2008, 04:10
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
arda41";p="´isimli üyeden Alıntı
*basa cok dindar insanlar ne zaman gecse *osmanlı büyümüs ve onları sayesinde 3 kıtaya yayılmıs İmparatorluk.ve *gecen okulda hhoca *eskilerimizden olusan bir resim slayt gösterdi bize , bunlar gibi olup ülkemize destek verip *ülkemizi güclendirmek gerektigini anlatıyordu *slayt . slaytta gösterilen fotograflardaki cok büyük buluslar yapmıs insanların bir tanesinin kafasında sarık yoktu. ve bizim o slaytı bize gösteren hoca da mustafa kemal hayranı onu cok seviyor ( ama dinsiz de deil) * ve cumhuriyet taraftarı..
|
Atatürk Yurdumuzu sömürgeci pençesinden kurtarmaya çalışırken o dindar dediginiz şeyhüislam Atatürk'e karşı fetva vermedimi?
Ben Arda41'in dinini iyi bilmedigini düşünüyordum ama görüyorum tarihide bilmiyormuş.
Arda41 hoca moca dinlemeyin hele slayt mlayt de bakmayın.Siz benide dinlemeyin ama bu forumdaki o aydın insanların yazılarını okuyun bir şeyler ögrenin.
Cahillik ayıp degil ögrenmemek ayıptır.
|

30-03-2008, 05:34
|
|
|
Hem Atatürk *Said Nursiyi cagırdı ve görev almasını istedi . sonra Said nursi gitti ve gördüki burdakiler dine lakayd kalmıs ve namazlarını kılmıyorlar. Said nurside bunlara bir yazı yazdı namazla *ilgili *. Atatürkte böle bilgiler vermesini istemedi ve Said Nurside istifa etti . *
Sen o fetvada *neler dedigini yaz bakıyım *ben bilmiyorum
|

30-03-2008, 08:42
|
 |
Üye
|
|
|
|
Demek ki * namaz kılmak, insan gibi olmaktan daha önemli Said-i Kürdi'ye (Nursi değil) göre!
"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"
Ernesto Che Guevera
|