"öyle diyorsan..." derken inanmadığını belirtiyorsun belki ama emin ol öyle olmasa öyle demem.
Ben daha evvel müslüman olduğumu sanıyordum,hep dürüst davranmaya özen gösteriyordum(hala da öyleyim) ama meğer müslümanlık bu değilmiş,ben bir forumda girdiğim tartışma neticesinde araştırmaya başladım ve sonuçta buralara kadar geldim ateist olmadım ama deist oldum,şuanda bu halimden de çok memnunum doğrusu.Bütün bunlar benim farklı açılardan bakma gereği duymam neticesinde giriştiğim araştırmaların sonucuydu.Belki şimdi şu dinler çuvallamamış olsaydı ben hala masalları,saçmalıkları gerçek sanacaktım,araştırıp farklı açılardan bakmasaydım hala kendimi müslüman sanacaktım ve bilinçsizce savunmaya devam edecektim.Yani diyeceğim şu ki; hiçbirşey sebepsiz olmuyor.İlla ki birşeyler yeni gelişmeleri tetikliyor.Etrafımda öyle insanlar görüyorum ki halen pek çok saçmalığı gözlerine sokmama (Teşbihte hata olmazmış) rağmen bilinçsizce ve neticesinde doğal olarak ta inatla yanlışları savunmaya devam ediyorlar,elbet olacak olduktan sonra birşeyler sebep olur ve öğrenirler belki.
Saygılar.